Jeden svět
ohodnotit

Sanitka 2 [TV seriál]

Další název:
Sanitka II
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
57 minut, 13 epizod
„Nové osudy, stejné poslání. Volné pokračování legendárního seriálu z 80. let.“

Obsah filmu Sanitka 2

 
Seriál Sanitka 2 je televizní román o záchranné službě těchto dní. Volně navazuje na legendární sérii z osmdesátých let, kterou proslavil na svou dobu výjimečný příběh z prostředí záchranné služby, herecké osobnosti i seriálová hudba s titulní písní Můj čas. Volně navazující druhá řada se divákům představí ve třinácti dílech jako nový samostatný příběh. Nabídne setkání s původními postavami, dnes o něco staršími, a představí tváře nové. Vznikl televizní román z prostředí záchranné služby, jejíž úkol – záchrana lidského života – se nemění. Mění se ale vše kolem, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. „Síla původního seriálu...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Sanitka II mísí domáckou Ordinaci se světovou profesní akcí

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Filip RenčFilip Renč (13 dílů) 
hraje:
Jiří DvořákJiří Dvořák.....ředitel záchranky MUDr. Jan Kaderka   (13 dílů)  
Jaromír HanzlíkJaromír Hanzlík.....MUDr. Vojtěch Jandera   (13 dílů)  
Dagmar HavlováDagmar Havlová.....MUDr. Markéta Foldynová   (13 dílů)  
Zlata AdamovskáZlata Adamovská.....Eliška Janderová, vedoucí operačního střediska   (13 dílů)  
Václav JiráčekVáclav Jiráček.....MUDr. Marek Jandera, Vojtěchův syn   (13 dílů)  
Marek VašutMarek Vašut.....řidič sanitky Josef Neliba   (13 dílů)  
Pavel ZedníčekPavel Zedníček.....řidič sanitky Fanda Beznoska   (13 dílů)  
Michal DlouhýMichal Dlouhý.....MUDr. Richard Bláha   (13 dílů)  
Jana KolesárováJana Kolesárová.....operátorka Simona Mádrová   (13 dílů)  
Martin BohadloMartin Bohadlo.....záchranář Ota Koníček   (13 dílů)  
Svatopluk SkopalSvatopluk Skopal.....MUDr. Jan Karlík, vedoucí lékař záchranky   (13 dílů)  
Eva LeinweberováEva Leinweberová.....dispečerka Zuzana Kohoutová   (13 dílů)  
Jan BudařJan Budař.....pilot Gordon Mádr   (12 dílů)  
Jiřina BohdalováJiřina Bohdalová.....Kaderková, matka Jana a Thea   (11 dílů)  
Tomáš JuřičkaTomáš Juřička.....Jarda Jandera, Vojtěchův bratr   (11 dílů)  
Petr KostkaPetr Kostka.....majitel letecké záchranky MUDr. Mádr   (11 dílů)  
hudba:
Daniel BartákDaniel Barták (13 dílů) 
Petr OrmPetr Orm.....Můj čas   (13 dílů)  
Pavel OrmPavel Orm.....Můj čas   (13 dílů)  
kamera:
Petr HojdaPetr Hojda (13 dílů) 
střih:
Jan MattlachJan Mattlach (13 dílů) 
Andrej BočarnikovAndrej Bočarnikov.....střih záznamu   (13 dílů)  
trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sanitka 2 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2020
Za mě super, bavilo mě to, čekal jsem hrůzu a   ono to bylo zručně natočené, akční, nabité   událostmi, dobře napsané charaktery   sympatických i nesympatických postav, trefně   obsazené, napínavé scény i satirické   výstupy. Osvětové ukázky ze zajímavého   prostředí, atraktivní pozadí záchranky a   představení "obyčejných" lidí v   neobyčejně komplexním povolání. Jasně, ne   všechno se povedlo a ne všechno lze brát   vážně, ale jako televizní pobavení hodnotím   na velmi slušné úrovni. Ke srovnání s   původní Sanitkou mám jen připomínku: díky   bohu šla S2 se současnou dobou (ať je   jakákoli).
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2019
Tenhle ambiciózní projekt předcházela velká   reklama ale nakonec se stal jen kabinetní   ukázkou toho, že není radno vstupovat 2x do   téže řeky!!! Je to sice výtvor na české   seriálové poměry technicky precizní a nezvykle   akční ale to je tak vše. Atmosféra,   přesvědčivost a dramatická laskavost   scénáře původního Sanitky od Jiřího Hubače   jsou nenávratně pryč stejně jako propracované   postavy a brilantní herecké výkony. Myslím,   že svěřit režii Filipu Renčovi nebylo   nejšťastnější. Realizaci by nejspíš   prospěl někdo s trochu větší pokorou a trochu   menším egem!!! Šedesátiletá Dagmar Havlová   je coby osudová vamp, které neodolá žádný   muž napůl k politování a napůl k smíchu a   znovu v této roli dokázala, že její návrat k   herectví byl velký omyl!!!! Viděl jsem sice   již nejeden horší český seriál ale i tak   nemohu hodnotit jinak než jako slabý   průměr!!!!!
Krikri
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2018
Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti   a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně   dvě téměř erotické scény, většinou na   kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři   si v pracovní době odskakují za milenkama,   operátorky se též kurví s celým mužským   osazenstvem záchranky (s výjimkou   dosluhujícího Zedníčka a garážmistra   Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na   prsty tu má roli milionářky, co nejprve   odloudila manžela jiné, aby následně mohla i   jemu zahýbat a přitom si hrát na světici   platící předražené operace (režisér si   zřejmě našel zálibu v jejich o několik   desetiletí starých doktorských rolích).   Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily   kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se   dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové   Sanitce chrápe každý s každým a když se   náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne   prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu   nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít,   aby mohl Juřička následně provádět vlastní   pátrání s multikulturním obohacováním.   Dávám 2 * a to jen proto, že to ve výsledku   nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o   privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 20%
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2016
Nová Sanitka nemá tu správnou atmosféru jako   ta stará. Je přehnaně akční, moc pracovní,   moc sporů ...
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2014
No
nevím.Na jednu stranu jsem dokoukal všechny   díly,na druhou jsem se již těšil na konec:-)Na   jednu stranu výborné herecké výkony a občas   zajímavě natočené akční scény, na druhou   jsem právě od těch akčních scén čekal   víc+některé byli hodně "amatérské"   a velmi divné, nelogické a nudné vztahové   linky. Takže suma sumárum žádnej velkej   průser, ale taky nic extra...
bobo336
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.8.2014
Sanitka 2
Nebaví ma to a nikdy ma tieto seriály baviť   nebudú.Vlaste som ani seriál nedopozeral.Videl   som iba jednu alebo dve epizody.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Dlouho jsem váhala, zda napsat komentář a jak   by měl vypadat. Sledovala jsem jak Sanitku, tak i   její pokračování. Ikdyž semnou většina   lidí nebude souhlasit, dvojka se mi zdála   povedenější, jak jednička. Ano, hodně v tom   hrají efekty a témata, o které se díly   opírají.

Velice vítám, že se scénáristé   nebáli poukázat na jiná etnika, více   nahlíželi do soukromí postav a více jim   zašmodrchaly osudy.

Velice mě zaujala postava   Gordona, muže, jehož žena je mu nevěrná, on   to ví, ale nechá si to líbit. :-( S postavou   Simony bych neměla nic společného.

K srdci   mi nejvíce přirostla postava Elišky. Bojuje za   svou rodinu i přes nepřízeň osudu. Její   rodinu také zmítá jedna rána za druhou.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.1.2014
ŠPATNÝ VTIP
Přečetl jsem cca 150 recenzí od lidí,   filmových kritiků ( respekt) a dát tomuto   paskvilu mínus jedna je tak odpovídající. Z   těch cca 150 lidí asi 2-3 hodnotili jako trochu   povedené :-)
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech,   byla velká očekávání a následoval velkej   průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc   nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to   není. Výkony a vývojem postav mě potěšili   Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam   ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o   hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby   jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to   slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost   podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým   amantem. Juřička, v první Sanitce plachý   chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s   revolverem nakráčí do cikánského ghetta,   případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to   je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a   ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej   vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád   zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně,   takže v momentě, kdy se představil jako Gordon   Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako   drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu   Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici,   nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo   to bejt horší.
ender
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Nepříjemný televizní zážitek. Původní   Sanitku jsem poprvé viděl teprve před pár   lety. Nebyla to sice láska na první pohled, ale   sledoval jsem ji rád. Děj byl uvěřitelný,   většina postav zajímavá, dialogy skutečné.   Sanitka 2 se pokouší navázat, ale jako každé   pokračování se také musí nějak odlišit; a   to se opravdu povedlo! Odlišuje se   velmi.
Zápletky jsou prvoplánové, mnohdy   přímo hloupé a zcela odtržené od reality.   Jako příklad poslouží scény s Romy, Muslimy   nebo trable s "novinářem z Blesku".   Nelogické chování postav, kterým ve stresu   klesá IQ zhruba na 58, se objevuje snad v   každém dílu. Možná kromě toho, kde zemře   Alžběta, ten jsem neviděl.
Postavy jsou   povětšinou ploché, bez vývoje. Do určité   míry tvoří výjimku milenci Mádrová (Jana   Kolesárová) a Bláha (Michal Dlouhý). Jiné   vedlejší postavy ale působí jako karikatury, v   čele s Tatouškem a Korejsem (Lábus, Srstka).   Stejně špatné jsou i některé epizodní role   jako je například otec uštknutého kluka nebo   nová Kaderkova milenka. Předvídatelné,   šablonovité, stupidní, bez nápadu.
Dialogy   jsou někdy na hlavu. Když doktor cítí potřebu   záchranářům vysvětlit podstatu pneumotoraxu,   je to divné, ale budiž, ne každý divák má   kurz první pomoci. Jenže čeho je moc, toho je   příliš. Autor asi pokládá seriálového   diváka za jakýsi méněcenný, přihlouplý a   naprosto nenáročný druh publika.
Přes   všechny chyby i nánosy trapnosti a klišé   nedávám nejnižší hodnocení. Z nějakého   důvodu jsem zhlédl skoro všechny díly.   Zvědavost, jak hluboko se tvůrcům podařilo   Sanitku 2 dostrkat, by jistě sama o sobě   dostatečnou motivací nebyla. To asi ty letecké   scény. Nebo herci, mnozí hráli dobře, jen ve   špatném seriálu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27709minih27709Mazaný Filip (2003) 
n
minih101996minih101996Rasputin (2011) [TV film] 
Raspoutine n
minih72291minih72291Klasické příznaky (1974) [TV inscenace] 
Klasické příznaky n
minih41091minih41091Světýlka z blat (1992) [TV inscenace] 
Světýlka z blat n
minih66939minih66939Čtyřlístek ve službách krále (2013) 
Čtyřlístek ve službách krále n
minih39976minih39976Taras Bulba (1962) 
n
minih35902minih35902Merlin aneb Pustá zem (1991) [TV divadelní představení] 
n
minih19438minih19438Spálené stodoly (1973) 
Les granges brûlées n
minih148158minih148158Toman (2018) 
Toman n
minih109391minih109391Nadměrné maličkosti (2003) [TV cyklus] 
Nadměrné maličkosti n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sanitka (1984) [TV seriál]

 Sanitka (1984) [TV seriál]
Sanitka n
 
Žánr: drama
Země: Československo


(pokračování)

Sanitka 2 (2013) [TV seriál]Sanitka 2 (2013) [TV seriál]Sanitka 2 (2013) [TV seriál]Jaromír Hanzlík, Filip Renč a Dagmar Havlová
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10