Jeden svět
ohodnotit

Štěstí

Další název:
Something Like Happiness / Něco jako štěstí (pracovní název)
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
15.9.2005
„O neobyčejných zázracích obyčejných lásek.“

Komentáře k filmu Štěstí

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Ano, takovéhle filmy se   točí jakože ze života (aby   to lidi brali) a přitom   hodně odtržené od reality   (aby to lidi bavilo). V tomhle   filmu jsem si víc užil   vedlejší až epizodní role   (Kronerová, Daniel,   Stašová, míň už   Polívka), zatímco u hlavní   trojky se odehrál čekatelný   (ale dobře zahraný, to   podotýkám) koncert. Ale jsem   bohužel divák hodně   konzumní a konec bez konce   mě neba.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2017
V některých momentech jsem z   toho měl maglajs. Jakože   pana Lišku nemusím, klobouk   dolů za jeho výkon. Vlastně   tu byli dobří všichni.   Bohužel snižuji hodnocení   za nedokončené příběhy   skoro všech postav. Velká   škoda.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Film, který vykresluje   příběh obyčejných lidí?   Zdálo se mi to trošku   přitažené za vlasy, někdy   až moc houmlesácké. To   ovšem neznamená, že jsem   necítila, co chce film říct   a že to na mě nepůsobilo -   působilo. Ta lidskost z toho   čišela velmi přirozeně.
Musím ale podotknout, že   konec jsem si pustila 2x,   protože jsem napoprvé měla   dojem, že jsem musela něco   přehlédnout - no,   nepřehlédla. A i když   musím říct, že zde se   otevřený konec hodí,   stejně to ve mně zanechalo   určitý pocit   nedokončenosti...(no jo,   chtěla jsem happy end).
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2005
psychologický emocionální
Můj názor na tento film se   průběžně vyvíjel v   průběhu děje. Osobně   nemám moc rád depresivní   snímky. Tento snímek je až   silně depresivní.   Jednotlivé postavy   představované Vilhelmovou,   Geislerovou, Liškou a   dalšími jsou skvěle   zahrané. Výborná byla i   práce kamery a její dlouhé   záběry bez střihu. Film je   Českou akademií poslán pro   boj o americké Oscary.   Takový snímek však u   amerického publika   pravděpodobně neuspěje.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Bohdan Sláma umí vybrat   lokace kde lišky dávaj   dobrou noc,vybrat dobré herce   i v menších rolích a   natočit drama/psychologický   i komediálně laděný   film.Zde humor tolik není   hraje se na vážnější notu   a je to dobrý film,ale např   Divoké Včely mám radši.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Skutečně životní příběh   současnosti ať chceme nebo   ne. Stačí se jenom   rozhlédnout. Slevování ze   svých zásad,   sebeobětování pro štěstí   jiných, zrada od těch, od   koho by se to ani ve snu   nečekalo, sebeúcta,   ponižování a nevděk.   Silný příběh plný citů a   zklamání. Poetičnost   snímku dodává na kvalitě a   citově nejednoho zasahuje.   Veškeré osoby jsou velice   blízké a upřímné. 7   zasloužených českých lvů.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2020
S postupujícím věkem   začínám přicházet na   chuť filmům Bohdana Slámy.   Neúnavně mapují   "obyčejný" život   a jsou dokonalým protipólem   vyumělkovaných romantických   komedií. Štěstí je navíc   dokonalé díky hereckým   výkonům Geislerové a   Vilhelmové, oběma bych   klidně uvěřil, že přesně   takové jsou a takto žijí.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Opravdu hodně povedený a   dost syrový český snímek.   I když vidím, že je film   zařazen do škatulky komedie   nenašel sem v něm ani   jediné místo, které by   stálo za pousmání. Je to   drama až do morku kostí a   věřím tomu, že většině   lidí bude stačit ho vidět   jen jednou. Filmu hodně   pomáhají výborní čeští   herci, kteří hrají naprosto   civilně. Já sem si z filmu   nejvíce zapamatoval   skvělého Pavla Lišku,   který patří k jedním z   našich nejlepších herců a   jeho výkon ve mě zůstal   určitě déle než mrazivý   výkon Aňi Geislerové.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Moje očekávání bylo   splněno,toto umělecké dílo   je moc dobře natočeno+silné   téma+vynikající herci.Pár   chybyček by se našlo,třeba   ten konec,posledních 10   min,bych tak   neuspěchal,bortící se dům   a hrdinka odjíždí vlakem   kamsi do dáli a finito.
Film je sice   smutný,tvrdý,jak jen život   někdy bývá,určitě není   nudný,nevím na co kolega   přede mnou hodnotící   koukal,asi to není jeho   téma,ale 1 bod si myslím je   hodně mimo realitu..
Cash89
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Nemám rád český filmy...a   Štěstí je tomu velkým   příkladem...Pavel Liška je   dobrý herec ale tady ze sebe   udělal idiota a to mu i   zůstane...Jenom Vás   rozpláče tak dementní   scénář, trapný herecký   výkony a kamera na úrovni   domácího videa...Škoda   času promrhanýho sledovánim   týhle blbosti...Největší   štěstí je to pro toho, kdo   tuhle blbost neviděl!
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Štěstí není vůbec   špatný film, zvláště,   když přihlédnu k tomu,   jaké v současné době   vznikají v české   kinematografii propadáky typu   Svatba na bitevním poli.   Bohdan Sláma je rozhodně   perspektivní režisér,   který slušně šlape na paty   Hřebejkovi, čehož důkazem   jsou jeho starší Divoké   včely, které považuji   dokonce za lepší než   Štěstí, kteé má na   rozdíl od Divokých včel   některá hluchá místa a   zbytečně natahované scény.   Přesto se jedná o silný   nadprůměr.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Zatim možná nejlepší   český film jaký jsem   doposud viděl, strašně   opravdovej. Je to jakoby jste   se dívaly na reality show o   smutným a depresivním   osudovým životě. Liška s   Gaislerovou hm... klobouk   dolů. Jsem hrozně rád, že   dokážou neco takovýho   natočit češi...
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2017
Malý velký příběh - tak,   jak to umí Bohdan Sláma.   Vzhledem k hereckému   obsazení netřeba dodávat,   že vše skvěle přeneseno ze   scénáře na plátno.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Na české poměry hodně   syrový snímek,o hledání   štěstí a smyslu života v   nevlídné těžbou zničené   krajině severních čech.Film   se může pyšnit i dobrými   hereckými výkony.Zkrátka   zase jeden z těch lepších   českých filmů.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2006
Za kvalitu tohohle snímku   nejlépe hovoří jeho   úspěchy na mezinárodních   festivalech. Režisér Bohdan   Sláma, jehož debutem jsou   Divoké včely, se na druhý   pokus trefil do černého.   Divoké včely trpěli jistým   dilematem, zda chtějí být   spíše veselé nebo smutné.   Od Štěstí však nečekejte   tragikomedii. Myslím, že   velká část lidí na to šla   s tím, že se dobře pobaví,   ze začátku se ze sálu   ozýval občasný smích,   který ovšem záhy utichl a   po zbytek filmu bylo v kině   hrobové ticho. Štěstí je   jedna velká realita,   depresivní film o   obyčejných lidech, velmi   přehledně odvyprávěný, s   jasným smyslem a poselstvím,   a se skvělými herci.   Wilhelmová, Geislerová a   Liška jsou společně s   Trojanem tím nejlepším, co   v současnosti může český   film nabídnout.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Výkony hlavních aktérů, nádhera,
chci však vyzdvihnout   postavu, kterou ztvárnila   paní Kronerová. Ta hrála   "jako o život", a o   ten také v jejím případě   šlo. Film se mi velice líbil   a nehledala jsem v něm více,   než co tam bylo. Život   obyčejných lidí dnešní   doby. Aňa, to je kapitola   sama pro sebe. Všechny její   dosavadní role "mně   dostaly". Závěr filmu   takový, jaký život opravdu   je. Děkuji všem tvůrcům.   Film vřele doporučuji ke   shlédnutí.
ZuzikD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Jak už tady většina napsala   je to film ze života a   úvodní trio hrálo fakt   dobře, ale přiznám se   první půl hodinku jsem filmu   nemohla přijít na chuť, ke   konci se to zlepšilo. Jen by   mě zajímalo jestli Pavel   Liška umí hrát normálně,   stále jsem z něho měla   pocit že je idiot, nebo to   nehraje a o to je to horší   nebo lepší? 7 českých lvů   mě dost překvapilo.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2007
V podstatě velmi dobrý film.   Ani nevím, co bych   zkritizovala. Anna Geislerová   byla výborná, Wilhelmová   také. Už tradičně   nezklamal můj oblíbenec   Liška.Ale přece jenom mi na   tomto filmu něco vadilo.   Nevím co. Neumím to   vyjádřit.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Jednoduché,obyčejné avšak   vystihující.Pro mne   povedený syrový   psychologický snímek.Z   herců mě nejvíc oslovila   Anna Geislerová ve své   maniakální roli a Pavel   Liška.
Zdanny
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Celkem milé překvapení
Většinu filmů - i těch   oceněných - vidím z   nějakého důvodu až s   odstupem času, a to byl i   případ Štěstí, na které   jsem se zašel podívat v   Londýně v rámci programu   "The Best of Czech Cinema   1989 - 2009" který   probíhal pod záštitou   Českého Centra   (www.czechcentre.org.uk)   7.-15.11. 2009. Proč nezajít   na český film v Anglii -   že? Zvláště když je   uváděn samotným režisérem   (B. Sláma) a britským   filmovým kritikem P. Hamesem   s následnou diskusí s   publikem...
Když má   film nějaké ocenění a   pozitivní kritiky, tak jsem   trochu skeptický, očekávaje   nějaký "umělecký   blábol". V případě   "Štěstí" jsem byl   příjemně překvapen. Je to   nekomerční drsně-vlídný   film o lidských osudech a   jejich životní cestě (za   štěstím).
Kritiky se   liší (i zde na FDb), já   osobně oceňuji vykreslení   postav výborně   ztvárněných skvělým   hereckým obsazením. Námět,   scénář a režie - vše z   rukou Bohdana Slámy - je   vinikající, občas klopýtne   práce kamery, ale to se dá   tomuto filmu jistě   odpustit.
Obecenstvo   londýnského promítání   tvořené Čechy, Slováky,   Brity a dalšími národnostmi   bylo převážně nadšeno,   oceňujíce   "lidskost" postav a   drsnou realitu jejich   "životního"   prostředí. Po promítání   Sláma odpovídal publiku a P.   Hamesovi na dotazy týkající   se námětu a vlastní   realizace filmu a na osobní   vazby k postavám.   Realistické vykreslení   postav pozitivně hodnotil jak   český divák tak i   novozélandan. Sám Bohdan   Sláma osobně působí jako   velice otevřený a   přátelský člověk se   zájmem o "všední"   lidské osudy a nekomerční   filmové umění v nejlepším   slova smyslu.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Po dělostřelecké   přípravě v podobě   Divokých včel natočil   Bohdan Sláma svůj   majstrštyk - civilní film se   zápletkou jakoby z   každodenního života,   příběh, který ve svém   mírném rytmu tvaruje   charaktery postav, přináší   katarzi a naději, ale i pocit   malomyslnosti a marnosti,   když sobectví jedněch   fatálně ovlivní osudy   druhých. Několikrát to   vypadá, že děj směřuje k   happyendu, a pokaždé dojde   ke zlomu ... přitom postavy,   které představují Tatiana   Vilhelmová a Pavel Liška, by   si happyend zasloužily, o   dětech nemluvě.
Plivník
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Je opravdu málo filmů, u   kterých nevydržím a   odcházím. Štěstí je   jedním z nich - počínaje   kamerou a konče scénářem.   Pseudodokumentární   snímání, které nutí   diváky neustále zírat   hercům do obličeje, podivné   dialogy (na začátku nevím,   jestli jsme u nás nebo v   kdesi za Uralem - ale to už   jinde jsme, je to jiná   vesnice). Pak také nemám   ráda Pavla Lišku, to   přiznávám bez mučení (z   mého pohledu nehraje, ale   neustále předvádí sám   sebe). Slečna, která sní o   tom, jak pojede do Ameriky,   "opravdová   lidskost" mezi asociály   a jiná klišé..., vizuální   stránka filmu u mě vyvolala   skoro fyzickou nevolnost.   Celé to vypadá jako hodně   špatný trip.
Abu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Hruza, čekal jsem super   pokoukáníčko a oto je   větší zklamání z tohoto   předvídatelného filmu.Na   jedno shlédnutí tak bych to   definoval. Herecké výkony   oblíbených hercu sice   potěší ale nezachrání   celkový dojem.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2006
Kvalitní film
Po shlédnutí filmu musím   konstatoovat, že jde   skutečne o nejvíce povedený   film z české produkce za   poslední období. Reálné   vykreslení doby a perfektní   herecké výkony herců   dokážou vtisknout divákovi   slzy do očí.
eso
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Monika (T.Wilhelmová) pracuje   v supermarketu. Její přítel   Jiří odletěl do Ameriky za   prací a Monika doufá, že   už brzy pojede za ním.   Dáša(A.Geislerová) žije   sama, má dvě malé děti a   ženatého milence Járu.   Když se začne zhoršovat   její duševní stav a je   převezena na psychiatrii,   Monika se musí rozhodnout,   zda obětuje vysněnou cestu   do Ameriky, aby se mohla   postarat o její děti.   Největší oporou se jí   stane Toník(Pavel Liška), s   nímž se snaží dětem   nahradit chybějící rodinu a   najde u něj nejen oporu, ale   i opravdovou lásku.
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2006
Štěstí
Puvodně jsem očekával   film,který bude v podstatě   jen říkat zhruba   následující:   "Koukněte jak je to v   severních čechách   ošklivý", ale kupodivu   to mělo i děj a to poměrně   zajímavý.Vynikající   herecké výkony a poměrně   depresivní prostředí z   tohoto filmu dělají určitě   jeden z lepších českých   filmů posledních let.
PogoJoe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Co je štěstí? To je to, co   hledají aktéři tohohle   filmu. Filmu tak negativního,   rozvláčného,   znechucujícího a tísnivého   - co na tom, že reálně   natočeného. Z promrhaného   života některých   předložených   "trosek" mě až   mrazilo. Z tohohle filmu mám   tak špatný pocit, že ho   chci co nejdříve vymazat ze   své paměti a musim se   okamžitě odreagovat něčím   optimistickým. A to hodně.   Zajímavý náhled do života,   který je mi osobně tak   vzdálený. Všední film   popisující všední život,   jehož shlédnutí
kcobain
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Až teď sem se odhodlal tento   snímek zkouknout, ačkoliv   sem se mu bránil.Musím   konstatovat,že mě   nezklamal,nezasmál sem se   sice ani nebrečel,ale ze   zaujetím sledoval osudy   skvěle obsazeného filmu.a   jediné co bych mu vytknul je   jeho konec.jinak je to jeden z   mála "povedených"   kousků.
madja
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Dlouho jsem se na Štěstí   nechtěla podívat. Každý o   něm básnil, vyzdvihoval   herecké výkony, oko prý   nezůstane suché. Moje oči   zůstaly suché obě dvě.   Nepřišlo mi to ani dojemné,   ani opravdové. Duo   Vilhelmová-Geislerová   nezklamalo, ale měla jsem   pocit, že všechno už tu   bylo. Nic nového, pořád   stejné herecké polohy,   nedojal mě ani podomácky   udělaný dort. Podruhé už   to vidět nemusím.
porcelain
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2005
Stojí za to!
Myslím, že v tomto filmu   nenaleznou oblibu příznivce   amerických velkofilmů ani   ti, kteří lační po   dobrodružství. Naopak po   shlédnutí tohoto snímku,   již řečeného depresivního   snímku, mi přišli problémy   obyčejných lidí malicherné   a nicotné.Zpočátku byla   plačící dítka vtipná, ale   postupem času se jejich   pláč prohloubil a   zvážněl.Jednou z   nejlepších scén tohoto   filmu je, když Taťána   Vilhemová čistí Aňe   Geislerové ucho.Stejně tak   je i herecký výkon Pavla   Lišky nezapomenutelný. Kdo   chce realitu nebo se duševně   obohatit, hurá do Štěstí.
EwiczkaH
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2005
Film se jmenuje Štěstí, jen tak mimochodem
A jinak je trochu podobný   včelám, dosti depresivní a   pesimistický. O různých   podobách štěstí a lásky.   Zajímavé jsou hodně dlouhé   záběry - a taky skvělé(jak   jinak) herecké výkony nejen   hlavních postav. Některé   scény jdou pro mě až do   kraje únosnosti - např.   plačící děti. Film který   určitě stojí za vidění,   ale myslím že větší   úspěch než v kinech bude   mít na festivalech.
karlos007
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.4.2006
sracka
Asi mam uplne jiny vkus nez   ostatni, ale tenhle film me(a   dalsi 3 lidi co se na nej se   mnou koukali) desne nudil   celou prvni hodinu(vic jsem   nevydrzeli). Zamotanej   "dej" o nicem. Jit   na to do kina tak budu zadat   vraceni vstupneho. Totalni   sracka.
(doufam ze mi   to nikdo nesmaze protoze to   tak citim)
Iva39
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
obsazení herců je sice   pořád dost podobné,ale   musím říct,že tuhle   skupinku nadějné generace   mám moc ráda.A film   Štěstí...nádhera...i   krásné vykreslení toho,jak   "obyčejní" a   méně majetní lidé mívají   kolikrát daleko větší   srdce....nádherné výkony a   též úžas,jak krásně   dokáže Pavel Liška zahrát   i hluboké role..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46313minih46313Únos panen (1967) 
Răpirea fecioarelor n
minih56654minih56654Bláznova smrt (1973) [TV inscenace] 
Bláznova smrt n
minih49073minih49073Případ nevěrné Kláry (2009) 
Il Caso dell'infedele Klara n
minih122689minih122689Nezlomný (2014) 
Unbroken n
minih111139minih111139Malé ryby, také ryby (1933) 
Towed in a Hole n
minih29451minih29451Hartova válka (2002) 
Hart's War n
minih37194minih37194Bláznivej sejf (2003) 
Scorched n
minih24756minih24756Tři kroky od těla (1934) 
n
minih8172minih8172Helimadoe (1993) 
Helimadoe n
minih23603minih23603Zapomenuté světlo (1996) 
Zapomenuté světlo n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10