Duben

Komentáře uživatele Iva39

Iva39

Iva39 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 23
Antonyho šance
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2010
Jde sice o obyčejný   příběh,ale přesto ne   nezajímavý..ostatně   většina dní,které žijem   je všedních,i proto má pro   mně tento film svoje kouzlo a   ráda se k němu budu   vracet..
Cesta do Indie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Pro mně je tento třídílný   dokument naprosto   fascinující a   úžasný...člověk se ocitne   v úplně jiném světě..ta   odlišnost je v něčem   šílená,nepochopitelná,ale   zároveň je to velmi   přitažlivá   podívaná...Cestu do Indie   jsem viděla mockrát..je tam   tolik informací,že jsem je   musela vstřebávat   navícekrát,ale hlavně se mi   líbí forma,jakou to je   filmované-očima běžného   turisty...Navíc bylo pro mně   zajímavé přiblížit si   východní náboženství-jeho   podstatu...Smekám před celou   partou a před všemi   tvůrci,protože pro mě to je   obrovské   obohacení,fantastická   podívaná a vím,že se k   filmu budu moc ráda   vracet...Díky!
Cirkus Humberto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Pro mě tento seriál má   hodnotu obrovskou..pro   příběhy a osudy lidí kolem   cirkusu po celé   generace...pro to,jak byl   natočen,pro krásné výkony   obsazených postav a pro   nádherné melodie Karla   Svobody,které seriál   provázejí...
Je tam   vše...lásky,štěstí,výhry   i prohry..plno lidskosti-a to   je pro mě nejcennější..
Dívka s mušlí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2011
Velice silný a dojemný   příběh,až se srdce   svírá..Hlavní hrdinka   úžasně podala svou   roli,též hudba velmi dobře   dokresluje smutnou   atmosféru.Film zobrazuje   těžký život předčasně   dospělého děvčátka a   jejích sourozenců,které má   na starosti místo   lehkomyslné matky závislé   na alkoholu.Přesto má pro ni   domov a její bráškové cenu   nejvyšší a nepřestává   doufat a snít v lepší   společné chvíle..Nevím,zda   Dita Kaplanová získala za   tento film nějaké   ocenění,ale zcela jistě by   si ho zasloužila..
Druhý dech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Pro mně seriál velice   zajímavý,mapující   problematiku zemědělství a   s tím spojené i různé   příběhy lidí v tomto oboru   se pohybujících.Na delší   čas se seriál ztratil,než   ho před časem a poté   ještě opakovaně   reprizovali..k mé radosti...
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
klidně těch deset bodů   dám..
Myslím,že   seriál vůbec nebyl pojatý a   zahraný zle,myslím,že se to   dost podobalo skutečnosti,ač   nejsem chlap a na vojně jsem   nebyla..různé typy   kluků,různě se s vojnou   potýkající a lidé kolem   nich...mám ten seriál ráda   a ráda se k němu vracím.
Kamenný řád
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Kamenný řád mám moc ráda   pro to,že je   jiný.č.ernobílý,prostý..P   řibližuje osudy rodiny a   rodové tradice ve starých   časech a   pořádcích..Líbily se mi   výkony všech,nejvíce asi   Karolíny..krásné lidské i   smutné osudy..Velmi si tohoto   seriálu cením..
Kráva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2011
velmi dojemný příběh   obyčejných lidí..viděla   jsem již několikrát a nikdy   se neubráním slzám...Pro   mně film
a herecké   podání vynikající..
Lístek do památníku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Krásný,sentimentální a   velmi lidský snímek v   podání úžasného Karla   Hogera a též skvělé Blanky   Waleské
a Stely   Zázvorkové..jeden z pokladů   Zlatého fondu české   kinematografie.
My všichni školou povinní
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Je mi líto,že komentáře tu   nenácházím nijak   lichotivé,ale každý má   právo na svůj názor,to   chápu, navíc to stejně   není ukazatelem,jaký serál   opravdu je...
Pro mně   má cenu velikou a řadím ho   ke svým nejmilejším
a znám ze svého okolí   dost lidí,kteří to mají   stejně.Spíše je myslím   chybou,že byl zařazován
a opakován poslední   dobou dost často a to se pak   snadno člověk   přesytí..
Jinak   seriál mám ráda pro svou   pestrost..pro příběhy   různých   postav,rodin,učitelů i pro   školní prostředí,
na které nakonec rádi   vzpomínáme..Báječná byla   Věruška   Galatíková,Jiřinka   Bohdalová,Jiří Sovák a   mnoho dalších....i Gabriela   Vránová,jejíž Hajská je   jen důkazem toho,jak dobře   roli zahrála a o to přeci   jde..
Pro mě seriál   velmi hodnotný a hudba jen   krásně potrhuje jeho   velikost.
Noc pastýřů
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
komentář přede mnou   krásně vystihl takřka   vše..
souhlasím,že   jde o moc pěknou   podívanou...poslední   štědrovečerní noc jsem   strávila právě s tímto   filmem..Josef Ambrhám   hlavního představitele   stvárnil nádherně..jak   složitý život měl!!
A sama mám tu   zkušenost,že čím jsem   starší,tím více Rybovu   vánoční mši miluji....
O ztracené lásce
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Můj názor je dost   opačný...podle mně je to   velice krásný a zajímavě   zpracovaný seriál...neřekla   bych,že jde přímo o   pohádku(spíše pohádka pro   dospělé)proto chápu,že   děti mohly být zklamané a   přiznám,že 1. díl mně   rovněž nijak neuchvátil a   je dost odlišný(bohužel)od   dílů následujících,kde se   vše již pěkně   odvíjí,Milé pro mně   bylorovněž natáčení ve   skanzenu-vše dobové,dobře   propracované i v detailech.   Vše v seriálu bylo pojato   netypicky..dobro nad zlem sice   zvítězilo,ale nezvyklou   formou,ale právě tím a   zajímavým zpracováním mi   seriál přišel   zajímavý---Klobouk dolů   před autorkou a tvůrci   filmového zpracování i   před herci samotnými..
Pelíšky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2010
super film
Film,který mám čím dál   raději a vždy v něm   objevím něco nového..Je   úžasné sledovat detaily v   podání všech těch   báječných herců.Je prostě   super..
Pěsti ve tmě
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Krásný komentář od   "smrkace"...moc už   nemám co dodat,vystihl to   nádherně,snad jen,že mám   tento film také moc ráda už   spoustu let a též miluji   hudbu z něj
i dobu,do   které je zasazen.Je tam   krásná souhra hereckých   výkonů všech   představitelů a vlastního   boxu..ač tomuto sportu vůbec   nerozumím,je pro mě tento   film velmi věrohodným a   přitažlivým a doufám,že   Vilda Jakub skutečně   existoval,ačkoliv dopadl   nakonec tak smutně..
Protektor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Velice mě zajímá doba   Protektorátu a proto jsem   byla zvědavá,jak zde bude   film pojatý a musím   říci,že mě   nezklamal.Líbily se mi   výkony všech herců.M.Daniel   i Jana Plodková mě mile   překvapili.Technika výroby   filmu mě zcela   okouzlila...připodobení   starým filmům je takřka   nerozeznatelné...tomu opravdu   tleskám..
Jinak mě   film dovedl k   myšlenkám,kolik různých   osudů s sebou tato doba   nesla..
Jak šťastní   můžeme být,že jde již o   minulost..
Romeo a Julie na konci listopadu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Moc ráda připíšu pár   řádek..tento film miluji a   považuji ho za opravdový   skvost.Vždy jsem si   říkala,že dobrý herec   musí být především dobrý   člověk a to u těchto dvou   nádherných představitelů   platí dvojnásob..
Je   opravdová nádhera sledovat   ten krásný čistý   příběh,člověk z něj   načerpá mnoho sil...
Synové a dcery Jakuba Skláře
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Další můj milovaný   seriál.
Mám ráda ty   postavy,osudy..a vůbec tvorbu   J.Dietla,který nám ve svých   seriálech přiblížil vždy   nějakou profesi a osudy   lidí,jež se v ní a kolem   ní pohybují.takže pro mě   zase za deset bodů..A   obsazení nádherné..
Štěstí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2010
obsazení herců je sice   pořád dost podobné,ale   musím říct,že tuhle   skupinku nadějné generace   mám moc ráda.A film   Štěstí...nádhera...i   krásné vykreslení toho,jak   "obyčejní" a   méně majetní lidé mívají   kolikrát daleko větší   srdce....nádherné výkony a   též úžas,jak krásně   dokáže Pavel Liška zahrát   i hluboké role..
Třicet případů majora Zemana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Seriál milovaný i   zatracovaný.Pro mně   oblíbený
Je   pravdou,že každý si po   zhlédnutí může udělat   obrázek sám a pak se k němu   vracet či ne.Myslím,že   většina dílů je ale velmi   kvalitních a pestrých...ve   své době asi neměl obdoby..
V erbu lvice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2010
Jeden z filmů,který mě   chytil za srdce...krásný   výkon hlavní   představitelky(myslím,že   šlo o velmi významnou roli v   jejím životě)Velmi   věrohodné zobrazení   "syrovosti" oné   doby ,lidských   osudů,trápení i nesmírná   snaha pomoci bližním ...K   tomu nádherná hudba Petra   Hapky.Opravdu krásný   film,který vyburcuje emoce..
Vlak dětství a naděje
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Miluji Vlak dětství a   naděje a je pro mně dalším   klenotem velice cenným..Když   jsem ho viděla poprvé,měla   jsem obrovskou chuť napsat   Helence Růžičkové obdivný   dopis...neudělala jsem to a   dnes mě to velice mrzí..
úžasný je i Stanislav   Zindulka-Srágorka:o)ale   výkony všech se mi velice   líbily...I Žanetky   Fuchsové..
Seriál   krásně mapuje těžké   období předválečné a   válečné..jak těžký   život lidé v té době   měli!a jak skvělí přitom   mnozí dokázali být..
Zkoušky z dospělosti
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2010
krásné vzpomínání....moc   ráda se podívám i dnes   :o)
Už jako malá jsem   měla ráda písničku   "Jsou dny,když   svítá"
Moc   povedený seriál..
Želary
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2009
i tento film je mou srdeční   záležitostí..Aňu,coby   Hanulku jsem si v tomto filmu   zamilovala..smutný příběh   jedné nečekané lásky,jež   se zrodila na samotě v   horách..smutné osudy   všech,bohužel tak to za   války bývalo..Pro mně film   velmi hodnotný a je mi   líto,že nezískal Oskara..

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

20 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 05:59

20 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:55 - 05:55

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10