Zari
ohodnotit

Život po životě

Hereafter

Rok:
2010
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
28.4.2011
„Tři cesty, které pojí jediné - touha poznat život po životě. Je možné navázat kontakt s blízkými, kteří opustili tento svět?“

Komentáře k filmu Život po životě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2021
Určitě ne špatný film.   Trojitá umně propletená   dějová linka asi záměrně   chvílemi trošku   nepřehledná ale ne na škodu   věci. Ale tempo je dost   rozvláčné a ani herecky mi   to nepřišlo nikterak   mimořádné. Asi nejvíc se   mi líbil Richard Kind jako   Christos a pak doktorka v   podání velezkušené Marthe   Keller. Pro mě navíc téma,   které mě jako pragmatického   skeptika nijak neoslovuje i   když připouštím, že je   divácky atraktivní a svou   sporností i dráždivé. Asi   by si to zasloužilo aspoň o   jednu hvězdu víc ale v mém   hodnocení se odráží asi   to, že od Clinta Eastwooda   jsem čekal něco víc.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2020
Marie, George a malý Markus -   tři lidé, kteří se   navzájem neznají, ale   přesto mají něco   společného, tři dějové   linky, které se navzájem   proplétají a směřují ke   společnému konci... Film,   pohrávající si s   zajímavým, leč   diskutabilním námětem   komunikace se záhrobím mě   celkem zaujal, i když jeho   délka a rozvláčnost děje   mi dala zabrat. Holt téma   super, zpracování slabší.   No, i to se stává a ani   mistr Eastwood není   vyjímkou. Na to, jak to s   tím životem po životě   doopravdy je, nám stejně   žádný film, kniha ani nikdo   jiný 100% neodpoví, na to si   musíme počkat pěkně sami.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2015
Pomalu plynoucí příběh,   jehož tři linie se potkají   až na samotném konci filmu.   Hrdinové z každé části   dostávají dost prostoru, aby   si o nich divák udělal   představu. Někdy dostávají   prostoru tolik, že je pak   člověk překvapen, když se   ocitne zase jinde. Ale Clint   nikdy nebyl standardní   vypravěč, který by se   řídil zavedeným. A je   třeba také mu přičíst ke   cti, že eliminoval počet   mrtvých, což u něho   nebývá zvykem.
Úvodní scéna s tsunami   působivá, Matt Damon   obyčejný, až naivní   chlapík od vedle, jeho bratr   s ním slušně manipuluje,   londýnská linie smutná,   scéna v metru drsná.
Celkově delší stopáž,   trochu pokrátit by klidně   šlo, ale budiž.
Dodatek: TV Nova na svých   stránkách uvádí mylnou   informaci, že hrdina George   odjíždí na londýnský   veletrh knih a seznámí se   tam se sympatickou Melánií,   což je chybně. S Melánií   se George seznámil na kurzech   italské kuchyně v San   Francisku, kde žil. V   Londýně se seznámí právě   s novinářkou Marií, která   je tam na čtení své knihy,   kterou napsala na základě   svého zážitku v Thajsku.   Tady jsem si to v perexu to   dovolila opravit.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Hereafter
Pár filmů od Clinta   Eastwooda jsem viděla, nikdy   jsem nebyla jeho příliš   velký fanoušek i když jako   režisér je třída. Na   Život po životě jsem se   chystala opravdu dlouho a   nakonec jsem se k němu   dokopala, ale musím přiznat,   že jsem z filmu příliš   nadšená nebyla, takže se   budu muset přidat k   většině, která tímhle   filmem nadšená příliš   není. Jediné co mě na filmu   zaujalo a bavilo byl Matt   Damon, kterého mám moc   ráda. Příběh nepovažuji   za extra velké terno, i když   se z toho mohlo vytřískat   mnohem víc, ale bohužel se   tak nestalo a tak je rázem   průměrný film, který je   únavný svou stopáží,   která je rozhodně   zbytečná.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2014
Působivý snímek o tom , co   se vlastně děje v době   umírání. Představují se   tu tři příběhy na   základě skutečných   situací. Hned ten první   šokuje svou ryzostí a   reálností. Tsunami. Silné,   nečekané, smrtící. Klobouk   dolů nejen za vizuální   efekty, ale i za práci s   kamerou. Hodně se tu   filozofuje a tak se pro   někoho může zdát   vyprávění dosti   těžkopádný. Styl je však   jemný, nikam nespěchající.   Dvouhodinová stopáž také   může připadat moc, ale pro   tento typ snímků je naopak   potřebný. Není to žádná   fofr akce a tak veškeré   myšlenky mají prostor se   plně rozvinout. Téma bylo   probráno uspokojivě a divák   zajímající se o tuto   problematiku si může   vytvořit názor svůj. Clint   Eastwood udělal na režijní   stoličce opět kus poctivé   práce.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2013
Tak docela zklamání.
Po tom všem, co jsem o   tomto filmu slyšel, tak jsem   čekal pořádnou   "dělovku", na jaké   jsem většinou od Clinta E.   zvyklý.
Je to sice   velmi zajímávé téma na   film a hodně mě zaujala ta   schopnost M.Damona, pak také   ti dva bratři - ti kluci z   té Anglie.Ale musím se   přiznat, že jsem se   chvílemi i nudil.Pořád jsem   čekal, že se stane   něco....něco   pořádného...nestalo se   skoro nic.
Navíc   M.Damon není zrovna můj   velký oblíbenec, ale zkousl   jsem při tom čekání na   "zázrak" i jeho.
Každopádně podruhé už   se určitě dívat nebudu.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2016
Film jako takový nebyl   špatný - zajímavé osudy   tří lidí, natočené   poutavým způsobem. Konec ale   vede do ztracena, nic se   nevyřeší, bezradnost   zůstává.
prvosenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2012
ŽIVOT PO ŽIVOTĚ

Jsem fanda Clinta   Eastwooda a mám ráda jeho   procítěné a klidně   plynoucí filmy, ze kterých   si člověk vždy vybere něco   pro sebe. Ale toto bylo pro   mne veliké zklamání. Že by   nám pan režisér stárnul a   začal přemýšlet o tom, co   jej čeká? Nejspíš se mi   film nelíbil pro téma   příběhu. Já na nějaká   média, rozhovory s mrtvými a   tak, prostě nevěřím.   Všechno jsou to šarlatáni a   vnášejí do bolavých duší   spíš nový neklid a   udržují v klidech falešné   naděje, které jim brání   udělat tlustou čáru za   minulostí a obrátit se k   budoucnosti. Brání jim v   tom, aby nepročekali svůj   život s nadějí na zázrak a   berou jim možnost prožívat   zázraky každodenního   života. Takže nevím, film   pro mne nebyl ani trochu   zajímavý, rušily mně   neustálé přechody z   francouzštiny, celé to bylo   neskutečně utahané a   nudné. Tak toto už víckrát   vidět nechci. Proto ani   nemohu doporučit dál.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2016
Docela povedený   snímek,začátek jako   katastrofický thriller a po   scéně s vlnou tsunami se   příběh začal vybarvovat   ,příběh tří lidí kteří   mají se smrtí nějakou   zkušenost.Povedená režie i   herecké výkony.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Film s tématem, které asi   nikdy nebude vysvětleno. Toto   téma mě velice zajímá,   proto jsem se na film hodně   těšil a nezklamal mě.   Dobrá dějová zápletka,   filmový štáb a herci.   Rozhodně doporučuji.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2011
Nudna cesta za svetlom na konci tunelu
Jeden z najslabsich   reziserskych pocinov Clinta   Eastwooda.Zaujimave tema   hranice zivota a smrti   nezvladol-cely film je utahany   a zbytocne dlhy az   nudny.Nezachrania to ani velmi   slusne herecke vykony.Film   nedoporucujem.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2012
Už jsem si skoro myslel, že   to snad ani není možné. Ale   stalo se. I mistr Clint   Eastwood natočil zcela   průměrný, ba i trochu   nudný film. A to i přesto,   že scénář k němu napsal   osvědčený Peter Morgan,   produkovali jej Frank Marshall   a Steven Spielberg a jednu z   hlavních rolí si zahrál   Matt Damon. Výsledkem ale je   jen prázdná, banální   báchorka. Bohužel.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2011
co Jeho film, to Perla....
Clint mě nepřestane emotivě   šokovat nikdy. Každý jeho   film je úsvitem toho   nejlepšího, co může   režisér vytvořit, a to je   napsaný život sám. Jeho   filmy jsou důvodem k   zamyšlení, důvodem k   žití. Herci v jeho filmech   podávají životní výkony,   slzy, které uroní oni nebo   my v kině či u televize jsou   ryzí a nefalšované...   Prvních pět minut filmu a   já věděla, že tohle bude   další film, pro který budu   Clinta více a více milovat.   Na konci svého života se   zamýšlí nad životem samým   a a to je pak ten nejlepší   námět pro film... Jen   doufám, že stihne mnoho   dalších kvalitních   snímků, jaké jsou mu   vlastní, tak jako ocenění   za ně. Přírodní   katastrofa, mladá smrt,   samota, láska, trápení,   dar-nedar... a já jsem   dojetím v šoku...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.4.2016
Bohuzel
Krome vcelku povedeneho   uvodniho tsunami se pribeh   vlece, vlece, tahne jako   smrad. V pulce jsem to vzdal.   Proste nudne natocene.   Nelibilo se mi to.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Príbeh filmu sa točí okolo   posmrtného života, ale nie   je hlavným vodítkom   príbehu. Hlavný motív je   život trojice ľudí   poznačených životnými   nešťastiami v súvislosti so   smrťou, či už vlastnou   alebo blízkej osoby. Eastwood   čoraz viac prekvapuje,   pretože jeho filmy sa   vzdiaľujú bežnej komerčnej   konzumnej filmovej produkcii.   Príbeh vedie k zamysleniu sa   nad vlastným životom a jeho   významom. Citlivo rozoberá   charaktery jednotlivých   postáv v emočne vypätých   situáciách životnej krízy.   Film nehľadá odpoveď čo je   po živote, ale snaží sa   nás presvedčiť, že pokiaľ   žijeme náš pozemský   život, nemali by sme sa   zamýšľať a trápiť sa nad   smrťou. Mali by sme žiť   naplno v prítomnosti aj keď   to nemusí byť vždy ľahké.   Film jemne pohľadí dušu a   zanechá v človeku pocit   rozpoľtenosti nad ľudskou   pominuteľnosťou a ešte dlho   sa bude premietať vo   filmových kluboch. Film   patrí k tým náročnejším,   a preto konzumného diváka   môže mierne nudiť.
NakasiPes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Nečekané
Tento film mi dal mnohem víc   než jsem očekával! Je   zvláštní že jako ateista a   realista ve mě nikterak   nevzbuzoval posměch či jiné   projevy. Ba naopak. Opravdu   zajímavý snímek. C.Eastwood   snad ani nemůže zklamat.   Tímto jen potvrdil že je   skutečně jedním z   nejlepších režisérů   naší doby!
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2016
Clint si může natočit   úplně cokoliv a stejně mu   všichni zatleskají. Tento   film nebude přijat se   shodným nadšením, ale své   diváky si najde. Pomalu a   kvalitně vyprávěný   příběh, promyšlený   scénář a poctivě vedená   solidní práce se táhne   celou dobu jako sopel. Pointa   filmu pro mě bohužel byla   malou odměnou, mám dojem,   že za to urputné   přemýšlení a vnímání   jemného a vyhodnocování   nezpracovatelného a napjatou   zvědavost, jak to po dvou   hodinách dopadne, jsem si   zasloužila víc. Bravo   Clinte.
mischel251
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2011
Veľmi zaujímavý a zároven   aj záhadný film, opisuje   nám 3 príbehy 3 odlišných   ľudí...každý z nich žije   úplne inde a prežil svoj   vlastný príbeh, ale niečo   majú spoločné...
V   hlavnej úlohe skvelý Matt   Damon...
eduardf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Eastwood točí pěkné filmy,   tento není výjimkou.   Zajímavé a živoucí. Matt   je super, Cecile de France   jsem neznal, zajímavá.
nippon
Hodnocení:
Přidáno: 31.3.2014
Zcela úžasný film, naprosto   mě vtáhnul do děje. Asi jej   skutečně pochopí jen ten,   kdo obdobný příběh zažil.   Já bohužel ano, respektive   bylo to jako přes kopírák   až jsem měl pocit, že se   dívám sám na sebe. Konec   filmu jsem ořval jak   želva...
Není to film   o akci jako takové, je to   akce pocitů a myšlenek. Film   proto může působit   rozvláčně a nudně, ve   skutečnosti je úžasně   dynamický! Nádhera,   nádhera, nádhera!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154219minih154219Přání smrti (2018) 
Death Wish n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n
minih179665minih179665Agatha Christie: Plavý kůň (2020) [TV minisérie] 
The Pale Horse n
minih11263minih11263Legenda o Mulan (1998) 
Mulan n
minih56084minih56084Cizí holka (1984) [TV inscenace] 
Cizí holka n
minih47902minih47902Arn (2007) 
Arn – Tempelriddaren n
minih4889minih4889Bytost (1981) 
The Entity n
minih14823minih14823Oheň (1991) 
Backdraft n
minih35438minih35438Walker, Texas Ranger (1993) [TV seriál] 
Walker, Texas Ranger n
minih46296minih46296Městečko Twin Peaks (1990) [TV seriál] 
Twin Peaks n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

39 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

17:55 - 18:55

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

254 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

54 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brandon McKnight

McKnight Brandon

Mark Ryder

Ryder Mark

Naposled navštívené:
Brandon McKnight

McKnight Brandon

Mark Ryder

Ryder Mark