Život po životě (2010)

Život po životě (Hereafter)
66.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Hereafter

    Žánr: mysteriózní / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 28.4.2011        
    Délka: 124 min.
„Tři cesty, které pojí jediné - touha poznat život po životě. Je možné navázat kontakt s blízkými, kteří opustili tento svět?“
Novinářka Marie téměř přijde o život, když ji na dovolené v Thajsku smete tsunami a z klinické smrti jí pomou dva náhodní rybáři. Od okamžiku, kdy se probere z bezvědomí, ji trápí otázka posmrtného života. Hodlá napsat knihu o tom, co prožila, ale její vydavatel a přítel v jedné osobě odmítá její dílo a nakonec i ji samotnou. Brzy se jí však ozve vydavatel z Londýna, který má o její dílo zájem. V Londýně prožívá osobní drama Marcus, který nešťastnou náhodou přišel o své dvojče. Zdrcený se od matky alkoholičky ocitá u pěstounů a touží navázat kontakt se zemřelým bratrem. Při jedné události mu jde o život, ale šťastnou náhodou vyvázne. Je přesvědčen, že ho zachránil bratr, a jeho touha spojit se s ním zesílí. Hrdinou třetího příběhu je George, který má schopnost mluvit s mrtvými. Je to pro něj však velmi vyčerpávající a navíc je nucen svým bratrem poskytovat tato spojení za peníze. Odjíždí do Londýna za odpočinkem a na knižním veletrhu se seznamuje s Marií. V ten samý okamžik jej zahlédne mladý Marcus, který pozná jeho tvář z internetu a věří, že mu právě George může pomoci?

Zdroj: Nova

režie:
Clint Eastwood
 
 
hraje:
Matt Damon (George Lonegan), Cécile De France (Marie), Bryce Dallas Howard (Melanie), Marthe Keller (Dr. Rousseau), Thierry Neuvic (Didier), Jay Mohr (Billy Lonegan), Richard Kind (Christos), Mylène Jampanoï (Jasmine), Jenifer Lewis (Candace), Steve Schirripa (Carlo), Lyndsey Marshal (Jackie), Niamh Cusack (Fosterova matka), Rebekah Staton (sociální pracovnice), Tom Beard (kněz), Céline Sallette (sekretářka), Paul Antony-Barber (Nigel), Joe Bellan (Tony), Laurent Bateau (TV producent), George Costigan, Frankie McLaren (Marcus / Jason), George McLaren (Marcus / Jason), Kelli Shane (mladá maminka), Nikki Harrup (servírka), Jack Bence (Ricky), Charlie Creed-Miles (fotograf)
 
 
scénář:
Peter Morgan
 
 
kamera:
Tom Stern
 
 
výprava-architekt:
James J. Murakami
 
 
střih:
Joel Cox, Gary Roach
 
 
dabing:
Vladimír Čech (Christos)
 
 
zvláštní efekty:
Dominic Tuohy, Ryan A. Riley, Steve Riley
 
 
vizuální efekty:
Stephan Trojansky (Scanline VFX), Bryan Grill (Scanline VFX), Scott Owen, Wilson Tang
 
 
masky:
Colin Jamison (účesy)
 
 
výprava:
Tom Brown
 
 
výkonný producent:
Frank Marshall, Peter Morgan, Steven Spielberg, Tim Moore, James J. Murakami
 
 
producent:
Clint Eastwood, Kathleen Kennedy, Robert Lorenz
 
 
kaskadér:
Shauna Duggins, Brian Simpson
 
 
stand-in:
Ceci Cleary
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.