Zari
ohodnotit

Vůně ženy

Scent of a Woman

Další název:
Vôňa ženy (SK)
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
156 minut
Premiéra v ČR:
18.3.1993
„Student vezme slepého bývalého důstojníka armády na cestu po New Yorku.“

Komentáře k filmu Vůně ženy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2018
Na italský originál tohle   nemá ani náhodou. Jenže   amík nepůjde na film, kde   hraje neameričan. A tak mu to   bylo třeba přežvýkat. Ale   ta atmosféra patří prostě   do Itálie. Jinde nevynikne.
petrusmev
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.9.2018
No co ti Američani udělali z   italské předlohy, to je   nehoráznost. Al Pacino se   snaží vytvořit nějakou   hloubku postavy, ale   scénarista zaměňuje   skutečný život za umělé   zápletky, ze vzrušujícího   tématu vyndává vše   zajímavé a nabízí jen   trapné scény typu   projížďka ferrarim po New   Yorku. Závěrečný happyend   je nejhloupější, jaký jsem   kdy viděl.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2017
Původně jsem chtěla dát   jenom sedmičku za některé   zdlouhavé a nic   neříkající dialogy, ovšem   Al Pacino tento film navýšil   tak, že bych neváhala s   plným hodnocením.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2015
84%? Mám pocit, že tento   film je silně nadhodnocován.   Nevím, jestli je to jenom   díky výkonu Al Pacina -   někteří tady mu tuto roli   připisují jako životní,   já si dovoluji nesouhlasit.   Pro mě bude Al Pacino hlavně   Serpico, ale to je jedno, je   to každého názor. Zde ani   jeho výkon se mi moc nezdál   a už vůbec mi nepadl do oka   Chris O´Donnell. Přitom   nápad filmu je zajímavý. Je   zde spousta nudných dialogů   o ničem, většina z nich   jsou nesestřihaná a   protažená. Nevím, co   tímhle filmem chtěl   režisér říct, ale   rozhodně mě nepobavil,   spíš unudil. Na to, že se   Al Pacinovi dává za tento   film koruna jsem čekal, že   to bude stát za to, ale je to   nesmysl.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
VŮNĚ ŽENY

Velmi působivý snímek s   nepopsatelnou atmosférou.   Výborný scénář, režie a   herecké výkony jsou už jen   třešničkou na celkově   výtečně silném a   propracovaném dramatu.   Italský originál jsem   neviděla, ale popravdě mi to   vůbec nevadí. Děj filmu je   sice možná až příliš   přímočarý, s jasným,   předvídatelným a svižným   dějem, bohužel i poněkud   nevěrohodným koncem, což   ale nijak neublížilo   kvalitám filmu. Je docela   jedno, jestli je příběh a   zejména konec, obecně   hodnocen jako slabý. Pro mně   není.

V   podstatě jde o střet dvou   různých povah, životních   postojů i systémů.   Charlieho svět je obyčejný,   známý a vůbec nijak   zvlášť zajímavý. Zato   svět plukovníka Franka   Sladea nás musí od začátku   ohromit svou rozlehlostí,   obsahem i hloubkou, neboť   tento slepý veterán je   vskutku kultivovanou,   šarmantní a značně   tajemnou osobou, která se   však těžko vzdává toho,   čemu ráda navykla. Zavede   vás do nezvyklých   prostředí, v jeho   společnosti si báječně   zatančíte tango, zajezdíte   ve Ferrari ulicemi New Yorku a   navštívíte   pětihvězdičkové hotely,   navečeříte se v   nejluxusnějších   restauracích. Charlie i Frank   se postupně sblíží a   jejich odlišné světy jim   pomohou se pochopit. Obě   osobnosti se nakonec navzájem   doplní a pomohou si vyřešit   své problémy.

Al Pacino je vždy   skvělý herec, ale tady   opravdu exceluje a poskytuje   mimořádný umělecký   zážitek. Ani slepý by nebyl   tak dobrý jako Al Pacino.   Jeho pojetí slepého   důstojníka je natolik   věrné, natolik hrdé a   hluboké, že mu divák nejen   onu slepotu skutečně   uvěří. Al Pacino se na svou   roli připravoval ve škole   pro slepce. Takhle   uvěřitelně zahrát slepého   člověka… V rozhovoru   řekl, že předstíral   slepecký pohled tím, že se   očima na nic nesoustředil a   nezaměřoval. Vytvářel si   jen zastřený pohled a těkal   pohledem. Al Pacino skoro   vůbec nenosil černé brýle,   takže během hraní   normálně viděl...   Neuvěřitelné a uhrančivé,   jeho nepřítomný pohled, to   tápání…
Rovněž   Chris O'Donnell stojí za   vyzdvižení. I on ve filmu   předvádí životní   výkon.

Martin   Brest natočil příjemný,   citlivý, místy i smutný   snímek, který každého   pohladí po duši. Film zcela   jistě stojí za to vidět.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Nejlepší herec všech dob!!
je to remake italského filmu   se stejným názvem z roku 74   . originál jsem neviděl.   tento ano a jen mě to   přesvědčilo že Pacino je   borec. podle mě nejlepší   herec všech dob
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Pacino vždy a pokaždé   jinak. Tohle mu vyšlo a zase   je král. Lze mít za   neměnitelné, že i tento   film má úžasnou atmosféru   a ta některým jinak   skvělým filmům chybí. V   tomto filmovém díle je to   jakási nostalgie a plynutí   času, střety s bolestí svou   a druhých.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Krásné, nenapadá mě jiné   slovo než krásné, jinak   neumím svůj pocit   popsat...Hned jak se mi film   rozjel v DVD a začala hrát   hudba, věděl jsem že to   nebude jen tak obyčejný   film, věděl jsem že až   film skončí budu jen zírat   s otevřenou pusou a budu mít   blažený pocit v   srdci...Viděl jsem už hezkou   řádku filmů s Al Pacinem,   od Kmotra počínaje přes   Serpica až k Vítěžům a   poraženým konče, ale jedno   musím přiznat, vždy jsem   byl tak trochu překvapen a   udiven, že nikdy za svou roli   nedostal pořádné ocenění,   ale teď vím že kdyby dostal   zlatou sošku za Kmotra,   vypadala by hloupě oproti   sošce za tuto roli, nedá se   to vůbec srovnávat...Výkon   slepého plukovníka v záloze   je jedna z nejlépe zahraných   rolí jaké jsem kdy viděl,   je skvěle napsaná Pacinovy   na tělo, a právě jeho   vrozené charizma táhne celý   film...Samozřejmě je tu   mnoho dalších faktorů   které nemoho opomenout,   dokonalá melodie, jakoby   vybarvovala všechny různé   emoce a pocity hlavního   hrdiny...Dále je tu značně   kvalitní sekundování Chrise   O'Donnella, ten i přes svůj   mladý a nevyzrálý věk   dokázal stát velmi   statečně po boku   Pacina...Když si za pár let   vzpomenu na Vůni ženy   vybavím si taneční scénu v   restauraci, to je pro mě   jedna z filmových scén na   které se nezapomíná, já   bych ji zařadil klidně mezi   rozhovor Al Pacina a Marlona   Branda v Kmotrovi protože   svojí dokonalastí mě   opravdu zasáhla...Jsem z   tohoto filmu unešen!!!
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Gassman je Gassman. I ten   námět mi pasuju víc do   Itálie. Když jsem se na film   díval, stále jsem před   sebou viděl právě   Božského Vittoria, u nás   nedoceněného. My koukali   hlavně na M.M,Uga Tognazziho,   A.Sordiho, protože některé   jejich filmy byly se   sociálními náměty. Ale   Gassman je šlechta.
Baty
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Concertino di Pacino. Všimli   jste si někdy ve svém   okolí, že přimí lidé,   osobnosti, lidé, kteří nám   mají co říct, jsou často   drsoni, kteří si neberou   servítky? Jen si zvyknout. To   je někdy problém. Všichni   lidé se díky vzájemné   komunikaci ovlivňují. Jedni   ukazují cestu druhým a   druzí prvním. Takže hlavně   se nekamaraďte s blbcema, aby   jste na své cestě   nebloudili.
Bara.40
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Americký remake s Al Pacinem   je dobrý, ale já měl před   očima živočišného   Vittoria Gassmana, který v   italském filmu předvedl   herecký koncert, zatím co Al   Pacinovy dlouhé monology mi   přijdou „ jen "jako   hercova profesionálně   odvedená práce.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2008
hluboké dojetí
ve mně zanechal tento film,   který, nemohu tomu uvěřit,   byl natočen již před   šestnácti lety! Dnes jsem   shlédla Hoffmana v   "Ďáblovi", stále   stejný zmetek :-) Příběh   veterána v podání AlPacina,   to byl opravdu koncert pro mé   oko. Díky CD kupovaným spolu   s rohlíky se má filmotéka   rozrostla i o tento úchvatný   film. Těším se, jak si ho v   nejbližší době znovu   pustím.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Hodně povedený film s   excelentním Al Pacinem,   kterému zdatně sekunduje (ve   své době) mladičký Chris   O´ Donnell.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2006
Strhují koncert Al Pacina v   roli nesnesitelného slepého   vojáka ve výslužbě. Scény   učitele tanga a řidiče   Ferrari byly neskutečně   silné, vše mi bohužel   zkazilo velkohubé americké   finále.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2003
Vůně...ach ta vůně
Krásný film, který ve vás   vzbudí pocit...pocit, že   žít má ještě cenu. A o   tom by to mělo být.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12732minih12732Modrá laguna (1980) 
The Blue Lagoon n
minih22705minih22705Volání divočiny (1966) 
Born Free n
minih40659minih40659Zathura: Vesmírné dobrodružství (2005) 
Zathura: A Space Adventure n
minih22792minih22792Vrať se do hrobu! (1989) 
n
minih95904minih95904Národní klenoty (2012) [TV cyklus] 
Národní klenoty n
minih28222minih28222Jak ukrást Dagmaru (2001) 
Jak ukrást Dagmaru n
minih79809minih79809Hunger Games (2012) 
The Hunger Games n
minih11391minih11391Léto s kovbojem (1976) 
n
minih44405minih44405Vášeň a cit (2007) 
Becoming Jane n
minih21461minih21461Tucet špinavců (1967) 
The Dirty Dozen n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

12:00 - 12:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

11:25 - 12:20

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

25 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

10 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kos

Kos
Kos

Naposled navštívené:
Kos

Kos
Kos