Duben
ohodnotit

Vicky Cristina Barcelona

Další název:
Midnight in Barcelona; Woody Allen Spanish Project
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
16.4.2010
„Scarlett Johansson a Rebecca Hall svádějí malíře Javiera Bardema. To se ale nelíbí jeho ex-manželce Penelope Cruz.“

Obsah filmu Vicky Cristina Barcelona

 
Do „španělského New Yorku“ odjíždějí na léto dvě mladé Američanky. Poněkud příkrá a zásadová Vicky, která má před svatbou, a její hédonická kamarádka Cristina. Potkávají spontánního malíře - netřeba dodávat, že po obou fešandách začne házet očkem - a jeho krásnou, ovšem nepříčetně žárlivou ex-manželku. Srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… a záleží pouze na optice diváka, zda spatří pod povrchem filmu romantickou rumbu, ležérní slowfox, nebo vášnivě-dramatické paso doble.
Penélope Cruz byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli.

 
Související odkaz
 
RECENZE: Woody Allen v milostné komedii něžně opíjí španělským vínem

Novinka Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona jako by dokládala úsloví, že každý tvůrce točí po celý život jediný film, byť v obměnách. Vyloženě špatných kousků z Allenovy dílny se netřeba obávat ani ve chvíli, kdy režisér pomalu završí padesátku titulů a třiasedmdesát let věku. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Woody AllenWoody Allen  
hraje:
Scarlett JohanssonScarlett Johansson.....Cristina [23]   
Chris MessinaChris Messina.....Doug [33]   
Penélope CruzPenélope Cruz.....Maria Elena [34]   
Carrie PrestonCarrie Preston.....Sally [40]   
Javier BardemJavier Bardem.....Juan Antonio [38]   
Patricia ClarksonPatricia Clarkson.....Judy Nash [48]   
Kevin DunnKevin Dunn.....Mark Nash [52]   
Christopher Evan WelchChristopher Evan Welch.....vypravěč [42]   
Pablo SchreiberPablo Schreiber.....Ben [30]   
Zak OrthZak Orth.....Adam [37]   
Abel FolkAbel Folk.....Jay [48]   
Rebecca HallRebecca Hall.....Vicky [25]   
Julio PerillánJulio Perillán.....Charles [34]   
Christian CanerChristian Caner.....host na večíriku   
scénář:
Woody AllenWoody Allen  
kamera:
Javier AguirresarobeJavier Aguirresarobe  
střih:
Alisa LepselterAlisa Lepselter  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [51]   
trailer
Distributor v ČR:
TV Barrandov
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vicky Cristina Barcelona >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.11.2020
Nějak nemůžu pochopit, jak může mít tak   veliká nuda, tak vysokvé hodnocení. Není tam   moc humoru, není to ani moc romantické a nevíc   je to strašně nudné.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Když si pouštíte film Woodyho Allena, můžete   počítat se solidní dávkou neuroticismu i   hektickým tempem. Někdy to sedne, jindy ne. Já   měl při sledování Vicky a Cristiny v   Barcelóně pocit, že mi někdo před obličejem   listuje ilustracemi, které komentuje, ale já ho   prostě nedokázal zastavit a tak jsem místo   prožívání genia loci a emocí sotva stíhal   vnímat, co se děje. Škoda, potenciál to mělo.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Pro puritány netradiční pohled na bludiště   mezilidských vztahů. Příjemná podívaná, u   které se člověk uvolní a zasměje a může   jít pozitivně naladěn zase o kus dál.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Woody Allen usoudil, že z New Yorku jsme viděli   dost a po Match Pointu se nás rozhodl seznámit s   dalším evropským velkoměstem. A udělal dobře   - Barcelona ve westernovém odstínu   zapadajícího slunce je kouzelná, ústřední   píseň navozuje bezstarostnost letního   svádění, obsazení tří hlavních postav   bezchybné, dialogy a prezentace protichůdných   pocitů, balancujících mezi racionálním PROTI   a iracionálním PRO přesné, přesto, jakoby   něco chybělo, vlastně spíš přebývalo - je   to vpád P. Cruz, kterým se atmosféra budovaná   na očekávaném napětí mezi mužem a dvěma   ženami hroutí jako domeček z karet. Škoda,   neboť filmy tohoto typu zpravidla vtáhnou   diváka natolik, že na půldruhé hodiny   astrálně opouští svou šedou realitu a splyne   s Vicky Cristinou Barcelonou...
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Woody Allen se v uplynulé dekádě ze svých   filmů jako herec trochu stáhnul a tohle je po   Hře osudu další důkaz, že udělal dobře. Ne   že by ta jeho neurotická figurka nebyla skvělá   a zábavná, ale už jsme jí viděli mockrát a   její protagonista taky přeci jen dost   zestárnul. Na režisérské sesli mu to ale   pořád sluší a i když ne vždycky trefí do   černého, v případě letní barcelonské   romance mu to vyšlo. I když vztahový   propletenec o nevyzpytatelnosti a   nenaplánovatelnosti citů je jeho stará vesta, v   tomhle případě vyznívá velmi přirozeně a   svěže, má úžasnou letně lehkomyslnou   atmosféru, která nicméně v závěru zase   poněkud zhořkne. Hlavní hrdinky prožijí   něco, co mocně otřáslo jejich životy, ale ne   dost na to aby se nakonec nevrátily do   původních kolejí. Obohaceny jsou teď jenom o   poznání, že nebyli schopny naplnit svoje sny a   ty je zřejmě nenávratně minuly, že jsou   vlastně nespokojenější než na začátku,   protože tehdy zdroj své nespokojenosti jen   mlhavě tušily. Herecké výkony všech čtyř   hlavních protagonistů jsou excelentní a   potvrzují nejen jejich kvality ale i Allenův   čuch na výrazné osobnosti současné herecké   obce.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Woody mne ukliďňuje i zdvihá ze židle
nikdy nevím, s čím tento chlápek v brýlích   příjde, ale vždy se nemůžu dotřepat do   soudného dne, než se to nedočkavá, natřepaná   dovím... neřekla bych, že tohle je Woodyho   film, i když zápletky života mužů, co si jen   a jen užívají s mnoha ženami tomu odpovídá,   tak jako časté obsazení Scarlett Johansson ve   Woodyho filmech, tak jako lehké erotické   nabití... Příjemný film s krásnými herci, po   zbytečném filmu "Cokoliv",   ucházejícímu "Sólokaprovi" a cenami   ověnčenému a nepřekonatelnému "Match   Point" je tohle film z Woodyho dílny   takový, že neurazí, Javier prosvítil celý   film, tak jako jeho slavnější, dravé,   temperamentní a sexy holky (Pénelope a   Scarlett)... zase je to film o proplétání   lidských, partnerských a všelijakých osudů,   okořeněn kapkou vášně a vzniká omáčka,   vhodná do postele, vhodná pro mne...
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...penelope a javier bardem opravdu   zazarili.penelope je pro roli divoke a silene zeny   jako stvorena, proste dokonala a krasna to zena...
realwoman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Bravurna vec!
Vynikajuca trojka dodala tomuto filmu smrnc.   Bardem nema chybu ako herec, ani ako chlap, a tie   dve macicky boli uzasne presvedcive. Vynikajuci   Allenov pocin, senzacne scenerie (Barcelona a jej   architektura je tak vynimocna, ze to treba vazne   vidiet) a nenormalne dobry pribeh v akom sa moze   kludne ocitnut hocikto z nas. Normalne som   neverila, ze je to Allenovsky film, pasoval by mi   tam skor stary dobry perverzacik "Almo".   Bola som nadsena!
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Film o komplikaci mezilidských vztahů, o   střetnutí odlišných osob a jejich postoj k   lásce. Nevidím v tom žádný problém, navíc   pod dohledem W. Allena .. jenže, i když jsou   role herecky minimálně zajimavé, já se do   jisté míry nudil. Nebylo to obsahem či   špatným hereckým ztvárněním, ale spíše   jakousi stále opakující se smyčkou .. což mě   nebavilo, připadalo mi, že sleduji přízemní   romantický film s jasným koncem.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Vicky Cristina Barcelona
Woody Allen. Tento židovský scénárista,   režisér, herec, spisovatel a klarinetista,   který si vzal za ženu svou dceru (i když jen   nevlastní), mě vždy mile překvapí. Tentokrát   se pustil do romantické komedie, která se mu   velmi povedla. Sledujeme příběh několika žen   (a všechny jsou velmi krásné), které vůbec   netuší, co od života chtějí.
I když zas až   tak silně vyčnívající charaktery neznám,   konkrétně mi stejně připomněli spousty mých   známých...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48750minih48750Kasandřin sen (2007) 
Cassandra's Dream n
minih169674minih169674Neviditelný (2020) 
The Invisible Man n
minih43402minih43402Království (2007) 
The Kingdom n
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih24955minih24955Tajemství loňského léta (1997) 
I Know What You Did Last Summer n
minih44615minih44615Pravidla násilí (2007) 
Straightheads n
minih43892minih43892Zodiak (2005) 
The Zodiac n
minih68689minih68689Biyeolhan geori (2006) 
Biyeolhan geori n
minih57615minih57615Kobylky nesou smrt (2005) [TV film] 
Locusts: The 8th Plague n
minih8564minih8564Hospoda (1996) [TV seriál] 
Hospoda n


Hodnocení:n12345678910
Vicky Cristina Barcelona (2008)Vicky Cristina Barcelona (2008)Vicky Cristina Barcelona (2008)Vicky Cristina Barcelona (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10