Jeden svět
ohodnotit

Království

The Kingdom

Další název:
Kráľovstvo
Rok:
2007
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Jak zastavíte nepřítele, který se nebojí zemřít?“

Obsah filmu Království

 
V Saúdské Arábii v Rijádu, už po událostech v USA 11. září, dojde ke krvavým útokům na americké obyvatelstvo a poté i na zasahující záchranáře, které mají za následek víc než 100 mrtvých a 200 raněných. Agent FBI Ronald Fleury má za úkol spolu s vyšetřovacím týmem zjistit, kdo za útokem stojí. Má i své osobní důvody: při útoku zemřel jeho kolega, který v Rijádu působil. Protože nemá podporu shora, vypraví se ještě téhož večera do Arábie na vlastní pěst, bez vědomí ministerstva zahraničí. Spolu s ním letí jeho dva kolegové a jedna kolegyně. Mají na to pouhých pět dní...
Zprvu narážejí jen na nevraživost místních vyšetřovatelů a na zákaz...
 
Související odkazy
 
Recenze: Království

Američané mají rádi svoje hrdiny a dokáží se bránit a mstít, když někdo napadne jejich lidi. O to hůř, když oněmi otočníky jsou Arabové. Viděli jsme to... číst dál

 
 
RECENZE: Království je „Kriminálka Rijád“

Zápletka filmu Království vychází ze skutečného sebevražedného útoku proti civilním americkým základnám v Saúdské Arábii. Jenže jakmile americká FBI vyšle na místo masakru své vyšetřovatele, příběh se posune na hranici žánru krimi s příměsí zbožného přání. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
Království za ropu

Neexistují „oni“ a „my“, nejsou „zlí“ a „dobří“. Je jenom nekončící kruh násilí, ke kterému na Blízkém východě dochází. Kvůli náboženství, kvůli nerostnému bohatství, snaze zavést demokracii… číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter BergPeter Berg  
hraje:
Jamie FoxxJamie Foxx.....Ronald Fleury [39]   
Jennifer GarnerJennifer Garner.....Janet Mayes [34]   
Jason BatemanJason Bateman.....Adam Leavitt [38]   
Chris CooperChris Cooper.....Grant Sykes [55]   
Andrew AstorAndrew Astor.....Big Wheel [6]   
Jeremy PivenJeremy Piven.....Damon Schmidt [41]   
Minka KellyMinka Kelly.....pí. Ross [26]   
Brooke LangtonBrooke Langton.....Glenda Manner [36]   
Brian MahoneyBrian Mahoney.....Pitcher   
Trevor St. JohnTrevor St. John.....Earl Ripon [35]   
Danny HustonDanny Huston.....Gideon Young [44]   
Richard JenkinsRichard Jenkins.....James Grace [59]   
Ali SulimanAli Suliman.....Hajtham   
Tim McGrawTim McGraw.....Aaron Jackson [39]   
Kyle ChandlerKyle Chandler.....Francis Manner [41]   
Frances FisherFrances Fisher.....Elaine Flowersová [54]   
scénář:
Matthew Michael CarnahanMatthew Michael Carnahan  
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
Kathy NelsonKathy Nelson.....supervize   
kamera:
Mauro FioreMauro Fiore  
střih:
Colby ParkerColby Parker  
Kevin StittKevin Stitt  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Království >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Salám
Hodnocení:
Přidáno: 17.7.2015
Vlastenectví a sračky
Bohuźel, když Američani natoćí film s   podobnou tématikou, je průběh vcelku jasný.   velké vlastenectví. FBI podniká   "nepopulární" kroky. Proč? Pro dobro   vlasti. Pro dobro USA šlapou členové FBI proti   proudu.....no nevím teda.
Tým   "specialistů" jede vyšetřovat   bombový útok v Saudské arabii -resp. jede   ukázat místním, jak se to má dělat. NEchybí   frajerská gesta se žvýkačkou v ústech - vy   jste nuli a my vám ukážem, jak se to dělá   :)
Nikdo je tam nechce, avšak i přesto oni   odvádějí svoji práci na 200%. Ha ha! Jakmile   to prokouknete, ztrácí celý film smysl.
Je to   až děsivé, jak film na základě předpojatých   vlastností(muslim = snědý,kruhy pod očima,   kriminálník na první pohled. Američan =   namakanej fešnej Černoch s černyma brjlema se   zlatýma obroučkama) vybízí k rasismu a   nesnášenlivosti. Přiom pravda byla řečena   hned na začátku - KATAR= NEJVETSI ZÁSOBÁRNA   ROPY, USA=NEJVETŠí SPOTŘEBITEL ROPY.....tak   který z nich má tendenci se bouřit? :)
Nechci   soudit komenty, ale jste pitomí, pokud jim to   žerete.
Amící prostě pálí za   vlastenectvím(chápej ropou) a štvou nás proti   muslimům.
Všimli jste si, že nám ukazují,   že jsou i dobří muslimové? Přesto pořád   zachovávají dominantní a submisivní vzorec -   Američané=dominantní, dobří   muslimové=submisivní.
Pamatuju doby, když se   ve filmu objevil černoch, tak ho nakonci   většinou zabili. Od doby, kdy je prezident Obama   je to jinak. Teď jsou pro změnu obětní   beránci muslimové
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2012
Tak nebolo to spatne ale prislo mi to akoby   nedokoncene - vacsinu filmu brblali o tom co a ako   sa stalo [co je v poriadku] ale ten koniec bol na   moj vkus neuspokojivy.

/19.7.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa Petráska 2008 [pip]
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Nebýt až nechutného patosu v podobě   amerického vlastenectví a hrdinství, jednalo by   se o skvělou akční podívanou. Škoda a   nemalá!
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Dobře natočený snímek na současné politické   dění, který pak měl hodně akční druhou   část a trochu přehnanou, ale super podívaná   jen na konci po bitvě se jedna z hrdinek snaží   pomoct raněným kteří je málem zabily a tohle   mě maličko vadilo, ten správňáckej Americkej   smysl pro férovost, jinak snímek mohu vřele   doporučit.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Američtí machři učí zaostalá saúdská   nemehla jak se vyšetřuje teroristický útok.   Nechybí tradiční porce sentimentu, ideologická   polarizace je taky jasná. Tedy byla by, nebýt   posledních dvou vět, jejichž snaha o   relativizaci ale po mém soudu přichází s   křížkem po funuse. Aby měla nějakou váhu,   musel by pro ní existovat nějaký širší   podklad už v průběhu filmu. A tak   nejsvětlejším momentem je závěrečná   půlhodina, která je brilantní akční jízdou.   Ani už dost profláknutá třesoucí se   "dokumentární" kamera jí sice   nedodává na důvěryhodnosti, ale z formálního   hlediska nemá chybu. Pokud ovšem někdo doufá,   že se dozví něco o příčinách terorismu,   jako obvykle zapláče.
jirry
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Možná je 6/10 příliš přísné hodnocení,   ale na mě film nepůsobil jako nějak hluboké   zamyšlení nad problémem terorismu. Prostě jen   střílečka s nesmyslně rozvleklým úvodem.   Naivní zjednodušující zkratky, počínaje   "vydíráním" Saudského velvyslance   až po úspěšnou návštěvu u prince, působí   jako kouzelná mávnutí proutkem a lacině tak   posuvají děj dál. Hollywoodsky přeslazený   konec všemu nasadil korunu.
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Výborně pojatý film!!Mě osobně se líbil   hodně!! Je to výborně natočené. Jde tady   hlavně o pohled do dvou naprosto odlišných   kultur. Výborné drama a podle mě by se měli   lidi konečně zamyslet nad tím co občas   dělají a k čemu to všechno vlastně je!!! Ale   obávám se že se to nestane!!
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Musím uznat, že od filmu jsem očekával opravdu   hodně a rozhodně mě nezklamal…Ale ani   nepřekvapil…Dostalo se mi precizně   natočeného thrilleru s velice dobrými herci a   skvěle natočenými akčními scénami…Nejedná   se o akční jízdu jak by se mohlo zdát z   ukázek ale o thriller, který se zabývá silným   tématem - světového terorismu…Film není   dlouhý a plyne v poměrně rychlém tempu a   nestane se aby se u něj divák nudil…To, co   nám tvůrci předváděli v prologu, tak v   závěru dovedli k dokonalosti…Peter Berg se   postavil proti proudu a v jednoduchém příběhu   bez nepředvídatelných zvratů odvážně a   chytře ukazuje paradoxy dvou rozdílných   světů…Bohužel ale právě díky tomu, že si   je vědom, čím se tento film liší, strká   některé myšlenky až příliš okatě do   popředí…Možná chce pomoci divákům, kteří   by si hned nedali dvě a dvě dohromady a   režiséra by tak mrzelo, že podstata námětu   nebyla vymačkána do poslední kapky…Trochu mi   to dějem připomínalo celkem povedenou Syrianu,   která poukazovala poměrně na stejný   problém…Na závěr chci říci že po   shlédnutí tohoto filmu jsem rád že žiji na   klidném místě, kde lidem v mém okolí nehrozí   bombový atentáty…Jinak perfektní role Jamie   Foxx, Chris Cooper, krásná Jennifer   Garner…Rád se k tomuto filmu vrátím…
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2008
Až na Jennifer Garner, která prostě neumí   hrát a víc než do filmu se mi hodí na stránky   Playboye nebo Maxima, byl film skvělej bez   jediný výčitky. Jasně, trochu vyzdvihoval   Američany nad Arabama, ale na to jsme snad už   všichni zvyklí z večerních zpráv a filmu to   naopak ještě přidává. Bezvadnej biják plnej   promakaný akce. Vřele doporučuji.
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2008
Super film...v niektorych castiach trosku drsny,   no aj tak straaaasne super.....tyka sa skutocneho   zivota a trapenia a strachu,ktory musia ludia   prezivat na vlastnych zivotoch......clovek si   uvedomi,co ma a vie,ze u nas mu nieco taketo   nehrozi...teda aspon v takej miere
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57238minih57238Dying Breed (2008) 
Dying Breed n
minih70792minih70792Šišanje (2010) 
Šišanje n
minih147637minih147637Blade Runner 2049 (2017) 
Blade Runner 2049 n
minih34309minih34309Freddy vs. Jason (2003) 
Freddy vs. Jason n
minih42908minih42908Taxidermia (2006) 
Taxidermia n
minih46080minih46080Ďáblové v oblacích (1955) 
The Dam Busters n
minih169231minih169231Stockholmský syndrom (2020) [TV minisérie] 
Stockholmský syndrom n
minih28081minih28081Monty Python a svatý Grál (1974) 
Monty Python and the Holy Grail n
minih35824minih35824Identita (2003) 
Identity n
minih13163minih13163Muž se zlatou zbraní (1974) 
The Man With The Golden Gun n


Hodnocení:n12345678910
Království (2007)Království (2007)Království (2007)Království (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10