Jeden svět
ohodnotit

Já, Tonya

I, Tonya

Další název:
Ja, Tonya
Rok:
2017
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2018
„Skandální příběh podle skutečné události“

Obsah filmu Já, Tonya




 
Černočerná komedie „Já, Tonya“ přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. V hlavní roli provokativní a kontroverzní Tonyi exceluje Margot Robbie, která zazářila jako blonďatá sexy manželka Vlka z Wall Street a jako komiksová Harley Quinn v Sebevražedném oddílu. Snímek provází bezpočet filmových cen a nominací, včetně...
 
Související odkazy
 
Recenze: Já, Tonya

Film, který možná měl mít premiéru ještě během olympiády.  číst dál

 
 
RECENZE: Od bruslí k domácímu násilí. Já, Tonya zapomíná, o čem vypráví

Krasobruslařka Tonya Hardingová skočila jako první Američanka trojitého axela a útok na soupeřku ji stál kariéru. Od filmu Já, Tonya chce člověk vědět víc, ale zjistí jen, že to měla doma těžké. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Já, Tonya >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2020
Dost jsem nepobrala dvě věci - že někdo, kdo   skočí trojitého axela jako první žena v   historii nemá minimální zázemí od nějaké   sportovní asociace pro rozvinutí svého talentu   a to dost daleko od žárlivého muže a   despotické matky. Jo, ona je to vlastně jen   jedna věc. Matinka je dost děsná, manžílek je   taky k pohledání, zlatý Winter Soldier a Tonya   to nakonec odnese ze všech nejvíc. I když komu   se dá v tomhle příběhu něco věřit. Akorát   toho trojitého axela.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2019
Já, Tonya po Barrym Sealovi: Nebeském gaunerovi   potvrzuje, že je stále možné udělat   životopisný počin svěžím způsobem, i když   se nedá tvrdit, že by koncept byl nějak   vyloženě originální. V obou případech je   pořád na co se dívat. A oba se taky   odehrávají v 80. letech minulého století. Já,   Tonya pokračuje dál do devadesátek, přičemž   období zachycuje pokaždé věrně a díky   precizní výpravě filmu nechybí skvělá   atmosféra. Příběh první ženy, která kdy v   soutěži skočila trojitého axela, se dá   označit za jeden z těch, které jsou natolik   neuvěřitelné, že snad ani nemůžou být   pravdivé. Jedná se o takový bizarní, i když   přesto vyvážený mix, ve kterém tedy mimo   jiné nechybí veřejně známá osobnost, sport   na vrcholové úrovni, touha, komplikovaná   láska, zrada, domácí násilí, neodbytní   novináři a velmi, velmi svérázné postavy. A   ty většinou lákají.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2019
║Rozpočet $11miliónov║Tržby USA   $30,014,539║Tržby Celosvetovo $53,939,297 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,419,876║   Tržby za predaj DVD v USA $1,083,068║ Margot   Robbie v retro ošuntelom móde sa snaží   bezesporu. Ale Craig Gillespie a jeho réžia ma   neberie. /50%/
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Životopisná charakterová štúdia s kvalitne   rozpracovanými postavami, zaujímavá kontrastom   buranskej povahy hlavnej predstaviteľky s   uhladeným svetom krasobruslenia, ktorý je pre   ňu všetkým. Svet, z ktorého pochádza a partia   v ktorej sa pohybuje (a ktorú si sama vybrala),   plodí napínavú drámu ako z žánrovky. Aniž   by v nej išlo o život. Výborní herci, pútavo   nakrútené športové vystúpenia.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Překvapivě zajímavý a povedený film.   Výsledek je všeobecně známý, tak jsem byl   zvědavý jak to zpracují. A povedlo se,   scénář i herecké výkony.
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2018
Film o T. Hardingovej je herecky nadpriemerne   zvládnutým životopisným filmom. Pre   milovníkov krasokorčuľovania v podstate   povinná záležitosť. Tonya to nemala   jednoduché, hlavne vďaka matke, ktorá jej nič   nedarovala. Citom vybraná hudba klasických   rockových evergreen výrazným spôsobom zvyšuje   kvalitu jednotlivých scén. Pre M. Robbie zatiaľ   životný herecký výkon. Zaslúžená soška   Oscara pre A. Janney, ktorá rolu nekompromisnej   matky zvládla perfektne. P.S.: Záverečné   autentické scény hovoria za seba. Osobné   hodnotenie: 83%
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Story skandální krasobruslařky, která kvůli   svému bývalému manželovi spadne až na   samotné sportovní i životní dno. Margot Robbie   exceluje pomocí detailní kamery, výstředních   retro kostýmů, prořízlé pusy a černého   humoru ve snímku o touze být nejlepší z   nejlepších.

Představte si, že od malička   děláte to, co vás opravdu baví, začnete se   tím později živit, naplňuje vás to, dělá   vám to radost, a pak, kvůli osudové chybě, je   váš sen najednou ten tam a vy už nikdy nebudete   moc dělat to, co milujete. Dovedete si to vůbec   představit? O velkých ziscích a obrovských   ztrátách je právě nový snímek režiséra   Craiga Gillespie.

Krasobruslení už poslední   dobou v naší republice tak populární jako   kdysi, proto málokdo bude znát ženu, o které   je toto drama s prvky černé komedie. Tonya   Harding patřila svého času k nejslavnějším   sportovkyním. Americká krasobruslařka, která   se nejvíce proslavila skandálem souvisejícím s   napadením její úhlavní soupeřky Nancy   Kerrigan. Harding byla poté vyloučena z   veškerých aktivit souvisejících právě s   krasobruslením.

Film je natočen podle   reportáží z 90. let s již zmíněnou Tonyou a   lidmi, kteří nějakým způsobem ovlivnili její   život, od chladné a despotické matky až po   násilnického vidláckého bývalého manžela.   Snímek svižným tempem popisuje Tonyiny drsné   začátky v krasobruslařské branži, její   výstup na vrchol, když jako první Američanka   skočila bezchybně trojitého axela, a krutý   pád na dno, v němž figuroval její tehdejší   manžel. Příběh můžeme rozdělit na dvě   části. První část zachycuje Tonyin život,   první lásku i krutý vztah s matkou, a v druhé   části sledujeme dění po skandálu, až skoro   detektivní zápletku, když byla Tonya obviněna   z ublížení na zdraví své kolegyně a   soupeřky Nancy Kerrigan.

Představitelka   Tonyi Margot Robbie podala úctyhodný výkon.   Kráska z Vlka z Wall Street (2013), vypočítavá   zlodějka z komediální krimi Focus (2015) nebo   komiksová Harley Quinn ze Sebevražedného   oddílu (2016) zahraje prostě všechno a její   hvězda stále stoupá. Do role oprsklé   krasobruslařky se vžila perfektně. Už z   billboardů na vás kouká drsňačka, která si   nenechá nic líbit, a taková Tonya Harding je.   Ve filmu jsou bravurně zrekonstruovány scény ze   soutěží a barvitě vylíčené jednání   svérázné sportovkyně, která se ne tak úplně   hodila do ladného a něžného světa   krasobruslení, a to ji bylo ne jednou   vyčítáno.

Co filmu také velmi pomáhá, je   kamera. Precizní detailní záběry z ledu   spojené s padnoucím soundtrackem jsou pokladem   snímku. Totálně vás vtáhnou do děje a vy   budete bruslit, smát se, brečet a bojovat po   boku Tonyi. Za zmínku stojí i Allison Janney,   která vystřihla despotickou, chladnou matku,   která nikdy neměla mít snad radši děti.   Chemie mezi ní a Robbie funguje perfektně.  

Prostředí krásného sportu, skvostných   kostýmů, tvrdé práce a krutých pádů   přivede do kina nebo k obrazovce nejen fanouška   krasobruslení. U nás v kinech od 1. 3. 2018

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47143minih47143Neuvěřitelný život rockera Coxe (2007) 
Walk Hard: The Dewey Cox Story n
minih144287minih144287Infiltrátor (2016) 
The Infiltrator n
minih114497minih114497Běž, chlapče, běž (2013) [2k digital] 
Lauf, Junge, lauf n
minih7620minih7620Fešák Hubert (1984) 
Fešák Hubert n
minih130299minih130299Sejmi prezidenta (2014) 
Big Game n
minih123536minih123536Fantastická čtyřka (2015) 
The Fantastic Four n
minih112933minih112933Musíme odsud vypadnout (2013) 
We Gotta Get Out of This Place n
minih24654minih24654Růžové kombiné (1932) 
Růžové kombiné n
minih169688minih169688Gentlemani (2019) 
The Gentlemen n
minih150913minih150913Transformers: Poslední rytíř (2017) 
Transformers: The Last Knight n


Hodnocení:n12345678910
Já, Tonya (2017)Já, Tonya (2017)Já, Tonya (2017)Já, Tonya (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10