Duben
ohodnotit

Tenkrát v Mexiku

Once Upon a Time in Mexico

Další název:
Kdysi dávno v Mexiku; Vtedy v Mexiku (SK); Irgendwann in Mexico
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
1.1.2004
„Mstitel s kytarovým pouzdrem plným pistolí opět na scéně!“

Komentáře k filmu Tenkrát v Mexiku

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Tenhle film mě   "rozsekal". Ne jako   takový, nelíbí se mi, ale   osudy některých postav.
SPOILERY:
Mít moc   generála, zabil bych ženu,   již nejspíš miluji, jen   proto, že ona miluje jiného   a má s ním dítě? Aby ji   nemohl mít on? Jak bych s   tím potom dokázal žít?
El, po smrti dvou   milovaných žen a dítěte s   tou druhou, ze začátku se   (jak to na mě působilo) asi   mstít nechtěl, jen ho k tomu   dohnaly okolnosti. Pro co tedy   žil, než se rozhodl pro tu   pomstu? A pro co po ní?   Vlastnoručně zabil oba   vrahy, ale co dál? Doufal v   novou lásku?
Carolina   odmítla jít s generálem,   jehož nemilovala, i když asi   tušila, že to znamená její   smrt. To mě   "rozsekalo" nejvíc;   jak by se na jejím místě   zachovala jakákoli jiná   žena? A "rozsekalo"   mě to o to víc, že Salmu   považuju za jednu z   absolutně nejkrásnějších   nejen hereček, ale i žen   (nejen) současnosti.
Konec SPOILERŮ.
Film jsem viděl před 3   dny a ještě pořád ho jsem   plnej. Jako celek se mi   nelíbil, ale zapůsobil, a   ještě chvilku to potrvá.  
Takže body jsou za   to, jak se cítím uvnitř,   ale rozhodně ne za to, jak se   mi (ne)líbil.
MARi0
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Tenkrát v Mexiku
Už Desperados mi přišel   jako blbost největší, ale   přesto jsem dal filmu   Tenkrát v Mexiku šanci. Je   to asi kvůli Banderasovi   spolu s Rodriguezem, pro   které jsou tyto snímky   legendární a navždy je   budou reprezentovat jejich   jména. Bohužel mě ale   nepřesvědčili. Děj se mi   zdál zaměřený pouze na   přestřelky a na nějaký   logický příběh nebyl brán   ohled. Záporák vyobrazen tak   záporně, že klasicky zabije   vojáka nesoucího mu špatnou   zprávu. Antonio   nezasáhnutelný. Jediná   dobrá role se mi zdála pro   Deppa, fakt luxus, ale opět   bez logiky. Mno, raději   nebudu popisovat další   slavná jména a hanbit jejich   role (a těch star je zde   opravdu moc moc hodně),   protože jak vidím, je zde   hodně věrných fanoušků,   takže zde MOŽNÁ nějaké   mě skryté kvality asi   budou(?). (V Zajímavostech:   počet mrtvých 99 - skoro   bych řekl víc:D)
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Překombinovaný a přeplácaný Desperado
Desperado je slušnej   akční,černohumornej   brajgl,původní El Mariachi   celkem ceněný   nízkorozpočtový   filmeček,který neurazí ani   nenadchne (tedy můj názor)   Patálie v Mexiku jsou již   vyvařené nudle a ačkoliv   pár hlášek i akčních   scén je dobrých a herci   OK,,,už to jaksi moc   neladí,viděl jsem film   dvakrát a stačilo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2015
Johnny Depp je tentokráte   ten, co na sebe strhává   veškerou pozornost. Jeho   výkon je úctyhodný a   myslím i překvapivý. V   tomto pokračování je daleko   více Hollywoodských hvězd,   což akorát tak způsobilo   ztrátu oné kouzelné   mexické syrovosti. A je to   škoda. Akčních scén a   brutality tu je sice   požehnaně, ale přeci jen to   celkově působí poněkud   slaběji. Za 'Desperádem' se   to jen šourá a snaží   neuškodit. Zkrátka je to   takový chudý příbuzný.   Ale bez znalosti 'Desperáda'   je však snímek   příznačný, plný odkazů a   žánrových tradic. Inu,   když se podíváme pokaždé   z jiného úhlu, působí vše   pokaždé jinak. Kouzlo   nechtěného?
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Dobře natočený   film.Výborné herecké   obsazení.

A.Banderas musí zase   zabíjet.J.Deep ho k tomu   donutí,aby prosadil své   zájmy.
Ale stejne   nejvíc se mi tu líbí Danny   Trejo......to je podle mě   prostě borec.......on už i   tím svým zjevem nemůže   nikdy hrát nic jiného než   záporné role,ale proto se mi   taky líbí a fandím mu.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Myslím že pokračování se   docela povedlo,opět dobré   akční scény od skvělého   režiséra Rodrigueze.Přibylo   i velké hvězdné obsazení   J.Depp,M.Rourke,E.Mendes,W.Daf   oe a samozřejmě nechybí   A.Banderas,krásná S.Hayek a   klasik D.Trejo.
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2008
První polovina je plná   divokých a za vlasy   přitažených přestřelek a   zbytek filmu už je docela   nuda, kterou nezachrání ani   Johnny Depp.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2005
Zdalo sa mi to ako nastavena   kasa.Typicky priklad toho,ze   ani hviezdne herecke obsadenie   nie je zarukou kvalitneho   filmu.Pribeh bol strasne   rozharany,chaoticky.Johny Depp   mal par svetlych chvil,ale   nezachranil to.The end.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
K tomuto filmu jsem už dost   naznačil u Desperada - celá   série je spíše skupinou   filmů používající stejné   postavy; věřím však tomu,   že se jedná o záměr,   neboť o tom vypovídají   jednotlivé příběhy a   nebylo by to v rozporu s   Rodriguezovým stylem.
I v Tenkrát v Mexiku se   můžeme zasmát drobným   vtípkům, ale celkově mi   film přijde nepovedený -   proto 7/10. Rodriguezovi se   sice podařilo, jako vždy,   vyhnout klasickým problémům   pokračování - čerpání z   vyčerpané základní   myšlenky předchozího   (většinou ve všech   částech pořád 1.) dílu;   bohužel je film přehnaný -   příliš kravavý a s moc   slabými myšlenkami.
nash
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Oproti Desperadu je to   skutečně pouhé   béčko.Rodriguez šlápl   hodně vedle,akční scény   sou spíš k smíchu a myslím   si,že ta zdánlivá nadsázka   není chtěná.Jediným plusem   téhle slátaniny jsou tedy   velmi dobří herci, kterým   vévodí dokonalý Depp.
zepo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Protože na mne film dost   zapůsobil,přečetl jsem   všechny komentáře.Je mi z   toho poněkud smutno.Nikdo ani   za mák nepochopil,na co se   skoro dvě hodiny díval.Je   třeby něco víc,než jenom   sebou praštit k   obrazovce,dát nohy nahoru a   zvolat -"bavte   mně!".Je třeba vědět   alespoň to,co znamená pro   Mexičany "el   Mariachi".Je třeby   vědět něco málo o nátuře   Mexičenů,potažmo   latinoameričanů vůbec.Když   Juro Jánošík loupí a   zázračně uniká   drábům,aby na konec uklouzl   na hrachu,nikdo nenapíše,že   je to nereálné a   přehnané.Ani Robina Hooda   nikdo nepomlouvá za to,že   dokázal rozštípnout šíp   šípem na sto kroků.Tak   proč nemůže být El   Mariachi zázračný a   nezranitelný střelec?Věřte   tomu,že v Mexiku může.Ten   film je dobrý a stojí za   podívání.Ale je třeba se   na něj dívat očima,které   snesou trochu fantazie a   nadsázky.A stojí alespoň za   pokus,nechat se unášet   lidovou fantazií.
Ingrid
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Nejenom, že tu neni žádný   Quentinův vtip, ale vůbec se   to prakticky s Desperadem   nedá srovnat....Rodriguez   měl počkat až ho políbí   múza a ne chtět za každou   cenu natočit pokračování,   které je prostě bez ladu a   skladu.....
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Je to napínavější než   Desperado a poukazuje to na   středoamerickou politiku.   Jinak je to další   ,,tarantinovská blbost"
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Tenhle film jsem viděla asi   dvakrát a výkon Banderase a   Deppa je přímo úchvatný   oba se v tomto filmu   vyznamenali..!! Mě se tento   film strašně moc líbil, je   to skvělé..!!!
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Vsechny filmy s Banderasem   jsou zarucene spatne filmy.   Tady ma stesti, ze vybornou   postavu hraje Depp, takze tri   body navic.
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Řeknu to takhle: herecké   obsazení si nabíhá na   vyjímečný film. To je ale   všechno. Film není   vyjímečný ani trochu.   Chvilkama nudí, chvilkama je   po hříchu nepřehledný. A   nad to všechno strašně   vyčnívá Depp, který je   velmi přesvědčivý a jako   jediný dodává tomuto filmu   alespoň lehounkou   nadprůměrnost.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2005
ou..to asi nebyl dobrej napad   delat z desperada   trilogii.aspon ne timhle   zpusobem.lepsi by byl dalsi   podobny pokracovani jako el   mariachi.
WaM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2005
Daleko nejhoší   pokračování předchozích   filmů. Desperádo byl   osvěžující, ale tohle je   těžkopádné a bez   pořádného příběhu.
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2004
desperádo zase stejně...
Ani hvězdné obsazení filmu   (Banderas,Depp,Rourke,Dafoe)ne   dokázal ze slaboučkého až   slaboduchého scénáře   vydolovat zlatá zrna.   Několik akčních sekvencí   vás asi nenadchne (už jste   viděli xkrát lepší) a   přemýšlet se nad tím   prostě nedá.
viana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Sledovat děj hned od   začátku,jinak máš   pocit,že film nemá hlavu ani   patu...bezva   obsazení,Rodriguez nezklamal   a zábava od začátku do   konce s krásnými herci :)
fifoml
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Treti pokracovani kytaristy uz   neni az tak poveden. i kdyz je   uz lepsi obsazeni ale je to az   moc zabijacky a mariachimu se   povede utict skoro pred kazdou   kulkou. Ale po zhlednuti   prvnich dvou dilu (El Mariachi   a Desperado) doporucuju.   Uzatvara cely pribeh.
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2005
Je to pouhopouhá   střílečka, takže v tomto   filmu nehledejte nějaký   hlubší příběh. Ale díky   Johnnymu Deppovi se na to dá   dívat.
Pete
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Bezva pistolnická   střílečka. Chvilku se   člověk musí hledat, jak se   na tuto šílenost dívat.   Jelikož mám rád recese i   filmové, chytl jsem se   poměrně rychle a některé   pistolnické sekvence a triky   mě opravdu pobavily.   Nehledejte ve filmu nic víc,   než co vidíte, hlavně   nepřemýšlejte... není o   čem. Celý film táhne   hlavně Johnny Depp, ostatní   hvězdy jsou spíše do   počtu. Některá Johnnyho   trička v první půlce filmu   mě docela rozesmála, všimli   jste si jich?
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Desperado over?
Nevím co si mám o tom všem   vlastně myslet...na jednu   stranu nadprůměrné herecké   obsazení   (Depp,Rourke,Banderas,Salma   Hayek),režisér i kultovní   první díl,na straně druhé   však zklamání z toho,že to   není ono,že jsem čekal   mnohem   výbušnější,ironičtějš?   ? a s větší nadsázkou   podanou záležitost,že jsem   zkrátka čekal druhého   Desperada,ale dostal jsem jen   "normální" film.
miken
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Je to slabší Desperado, kde   hlavní hrdinou není   Banderas, ale Johnny Depp.   Jsou zde také potoky krve,   ztráta očí a snad ještě   víc mrtvol. Ale už to není   ono. Člověk neví, jestli je   to myšleno vážně, nebo je   to zase parodie. Nejlepší je   soundtrack, ten nemá chybu.
zakoba
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Tenkrát v Mexiku
Přiznám se,že na takovéto   (v uvozovkách blbosti)se moc   ráda nekoukám.Jediné proč   jsem se na to podívala byl   Johnny Depp a líbil se mi   jeho výkon.
ale kdo   má rád takovéto typy filmů   tak myslím,že se mu to bude   líbit.
PolWalker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.7.2004
To je zase úlet
Nejhorší slátanina z celé   série! Na desperada se   ještě dalo koukat,ale tohle   jednou a dost
Snad jen   Johnny Depp zase předved   dobrou komedii
Bolda11
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2009
dobré
Prostě mám rád takové   kraviny. Jinak super herci.   Příjemná podívaná pro   toho , kdo to nebere příliš   vážně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122975minih122975Lovci a oběti (2014) 
Lovci a oběti n
minih41238minih41238Tsotsi (2005) 
Tsotsi n
minih98902minih98902Buranský masakr (2011) 
Inbred n
minih102208minih102208Závod s časem (2013) 
Getaway n
minih10639minih10639Kouzelný měšec (1996) 
Kouzelný měšec n
minih34108minih34108Vaterland - Lovecký deník (2004) 
n
minih9881minih9881Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu (1992) 
Kamarád do deště II. - Příběh z Brooklynu n
minih182642minih182642Stínohra (2021) 
Stínohra n
minih4537minih4537Božská Ema (1979) 
Božská Ema n
minih161692minih161692Lynč (2018) [TV seriál] 
Lynč n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

05:40 - 06:00

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

81 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10