Zari
ohodnotit

Tajemné okno

Secret Window

Další název:
The Secret Window; Secret Garden; Tajomné okno (SK)
Rok:
2004
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
15.4.2004
„Johnny Depp a John Turturro jako spisovatel hledající inspiraci a venkovan nesnášející literární neumětely.“

Komentáře k filmu Tajemné okno

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Podle mě hodně dobrý film -   pohrává si s vámi, nechá   vás přemýšlet, pochybovat   co je pravda a co ne...   výborné. Konec se dá   vytušit, ale až do úplného   konce opravdu jen tušíte,   100% nevíte. Samozřejmě   výkon Johnnyho Deppa je   velice dobrý.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Filmy podľa spisovateľa   Stefena Kinga sa mi páčia. A   tento film nebol   nadprirodzený, ale boli to   len vidiny psychopátického   vraha s schizofrenika. Naozaj   človek bol napätý až do   konca a nenudil sa.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Super film, Johnny Depp   nezklamal!! :) Je to prostě   skvělý herec, který   dokáže zahrát snad cokoli,   od podivínského továrníka   Williho Wonky přes piráta   Jacka Sparrowa po   rozpolceného spisovatele   Morta Raineyho!! Nevím co   dodat. Sice od třičtvrtin   filmu víte, kdo je   skutečným vrahem, ale ta   atmosféra vám nedá a   koukáte do konce.
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2009
J. Depp je prostě skvělý   herec, který umí zahrát   cokoliv. V tomto filmu hraje   vraždícího psychopata,   který si vytváří   imaginární postavy a s nima   mluví. Konec filmu je fakt   drsný. Ale i tak mě   několikrát při té tajemné   hudbě přejel mráz po   zádech.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Už je mi skoro trapné to   znovu psát, nicméně nedá   mi to ... Johnnymu tyhle role   podivínů a pošuků prostě   sedí ... nevím, jestli jste   si toho všimli, ale téměř   každá jeho role má určitý   chrakteristický ... jak to   říct .. asi tik ...
Je to velký herec,   kterému není a jen stěží   kdy bude rovno ...
nicméně k filmu ..
Je to výborný film s   uvolněnou atmosférou kde   ovšem v určitých   okamžicích nelze ubránit se   stresu.
Příběh je   podivně jednoduchý a v   závěru je to dohnáno do   nadstandartu.
Rozhodně   neprohloupí kdo tento film   shlédne ;-)
V3nca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Většina povídek od Stephena   Kinga které byli zfilmovány   nestojí za nic. Tajemné okno   je vyjímkou. Film má Kingovu   temnou atmosféru a Johnny   Depp exceluje. Děj je   napínavý do samého konce a   konec je velmi   překvapující. K filmu   doporučuji vařenou kukuřici   a cigarety pall mall :-D
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2009
J.Deep dokáže zahrát snad   cokoliv, v tomto dramatickém   filmu od S.Kinga skutečně   exceloval. Ovšem J.Turturro   mu tady skvěle sekundoval.
Pro milovníky filmů   podle knih S.Kinga je tento   film jistě lahůdka. Protože   u Kinga nikdy nevíte, jak to   vlastně všechno dopadne.
Byl jsem spokojen.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Výborný Johny Depp.
J. Depp je herec, jenž   zvládne i psychologicky   hodně náročnou roli. Tento   film je toho důkazem. Jde o   thriller založený na   tajemnu, logice, uvažování   diváka...takový příběh je   daleko hodnotnější než   nějaké witchské   čarodějnice s woodoo panáky   nebo uslizený vetřelec.   Naopak - správně se v kině   bát není závislé na   množství nějakých   pitomých příšer, ale na   logickém uvažování a   nucení přemýšlet nad   odhalením skryté zápletky.   Tajemné okno je velmi dobrý   film v tomto ohledu a jeho   závěr předčil má   očekávání, byla jsem velmi   překvapena rozuzlením   příběhu a filmaři mě tedy   skutečně   "dostali".   Milovníkům správného   napětí lze jen doporučit.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Pěkně napínavý ponurý   skorohoror, který ovšem   můžete vidět pouze jednou,   protože, když se na konci   dozvíte, jak to celé je,   další shlédnutí už nemá   smysl. Poprvé jsem se ovšem   pěkně bála i lekala a   Johnny je geniální herec.
Wish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2008
původně jsem chtěla dát 8,   ale za Johnnyho Deppa v   hlavní roli si tento film 9   opravdu zaslouží. dívala   jsem se na to sama v noci v   mírném rozpoložení, takže   jsem přivírala oči při   scénách, kdy si člověk   nebyl jistý, jestli se opět   na scéně neobjeví ten   divnejch chlápek, aby   Johnnyho vystrašil. a hlavně   mě potěšil konec - už už   jsem čekala typickej   americkej end...takže tohle   byla příjemná změna:) i   když morbidní:)
Laula
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2008
Super film, kdo tvrdí, že mu   bylo jasné, jak to dopadne   (aniž by mu to někdo řekl),   ten lže.Jo a Shooter se   nepřekládá do češtiny.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2021
Hodně psychologicky laděný   thriller natočený podle   literární předlohy mistra   tohoto žánru Stephena Kinga.   Krásně démonická   atmosféra zavádí tenhle   film až na samotné pomezí   hororu a děj má moc dobře   vypointované finále. Johnny   Depp byl brilantní ale   stejně tak John Turturro.   Ostatní tu při veškeré   úctě k jejich schopnostem (a   to T. Huton, L. Cariou a   Charles S. Dutton fakt nejsou   žádná herecká   ořezávátka) působí   víceméně jako křoviska.   Já pokládám tento film za   hodně povedený a výrazně   nadprůměrný.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Secret Window
Tajemné okno patří mezi   nejlepší zfilmovaná díla   od Stephena Kinga. Příběh   se rozjíždí od samého   začátku a dokáže udržet   divákovu pozornost. Všechno   graduje do prvotřídního   finále, který dokáže   diváka zvednout ze židle.   Příběh dokresluje   vynikající hudba, která se   Vám dostane pod kůži a   samozřejmě i herecký výkon   především Johnnyho Deppa,   který opět ukazuje svůj   herecký um.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Úžasný psychotriller s   přehledným dějem a   výtečnou kamerou. Zápletka   byla úžasná a rozuzlení a   konec jakbysmet.Celý snímek   pozvedá fantastický (ani   nevim jak často u něj tohle   slovo používám) Johhny   Depp,spisovatel s rozdvojenou   osobností v jeho podání byl   famózní.John Turturro s   hereckým výkonem vůbec   nezaostával pozadu,takže   opravdu stojí za   shlédnutí.....
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Další Kingovka která se mi   strašně líbila,až do   samotnýho konce jsem neměl   páru jak to může skončit,   to jsem zažil ještě ve   filmu "mrtvý a   pohřbení" a na nic   jinýho jsem si fakt   nevzpoměl.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2005
Knížka byla možná   působivější než film, ale   situaci zachraňuje Johny   Depp, který se ani na   okamžik nehne z filmového   plátna.
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Tenhle film se mi moc líbil,   nevím, jestli je to tím, že   je podle Kingovy povídky, a   nebo tím, že je v hlavní   roli Johny Depp, který   prostě umí hrát roztikané   mimoně :D Tajemné okno se   někomu může zdát krapet   předvídatelné, i když   zaznívají hlasy, že tomu   tak není. Ale ať každý   posoudí sám. Každopádně   tenhle kousek rozhodně stojí   za zhlédnutí.
blackrusty
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Typický psychologický   thriller. Od začátku do   konce graduje a rozuzlení je   fakt velmi zajímavé.   Ocenění zaslouží   vynikající výkon Johhnyho   Deppa, ta role mu naprosto   padla a zahrál ji báječně.   Kdo má rád tento žánr,   určitě by tento film měl   vidět.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2017
Mladý spisovatel se během   těžkého rozvodu uzavře na   své chatě,  kde píše   další skvělou knihu.   Jednoho dne ho navštíví   muž,  který si říká   Shooter a obviní ho z   krádeže své povídky   Tajemné okno. Brzy mu začne   vyhrožovat a podpálí mu   dům. Co se však doopravdy   skrývá v hlavě šíleného   myslitele Shootera? A je   mladý spisovatel opravdu   zloděj? To vše a mnohem   více skrývá Tajemné okno.   Kdo je vlastně obětí a kdo   zlodějem?  Thriller s trochu   chudym příběhem. Ač se   jedná o předlohu Stephena   Kinga, v tomto případě se   tvůrcům moc nezdařilo   dosáhnout toho pravého   efektu jako v knize. Johnny   Depp filmu sice dodává tu   pravou   "šťavnatost",    ale bohužel k lepším   výsledkům to nevedlo.   Hlavním problémem celého   filmu je fakt, že pointu   divák vycítí už v   průběhu 20 až 30 minut.   Těm zkušenějším se to   podaří už v prvních   minutách. Krve také moc   neucítíte. Pouze lehký   odvar a to bohužel   nestačí.  Pokud však od   Tajemného okna nebudete tolik   očekávat,  vězte,  že   zklamání určitě nebudete.   Vždyť tam přece hraje Johny   Depp ;)
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Secret Window
Film ma zaujal jeho skvelou   atmosférou a dusivou   psychologickou témou.Solídne   finále a samozrejme ako   obyčajne perfektný Depp.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2006
Keď dobro nezvíťazí vždy nad zlom...
Film, ktorého dej nebol nijak   hrôzostrašný, dokonca bol   prehľadný a dal sa   predvýdať, aj keď tvorcovia   mali určitú snahu o   prekvapivé rozuzlenie, veľmi   im to nevyšlo, pretože vo   filmovej kinematografii sa   natočili veľmi podobné   mysteriozné filmy (napr. Klub   bitkárov a pod.). Film nebol   ničím originálny.
Film odporúčam ako   oddych a zábavu s jasne   predvydateľným koncom, kde   sa záhady nekonajú...
xebece
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Na tom, že to vůbec není   špatný film, má velkou   zásluhu herecké obsazení,   protože děj je   předvídatelný po velice   krátké době a nic   originálního tento snímek   rozhodně nepřináší. Ale   zklamaná nejsem, byl to   vcelku příjemně strávený   čas.
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Typický film o jednom herci,   tentokrát v podání J.   Deppa, který opravdu válí.   Dost tvrdé a překvapující   rozuzlení není pro   romantické povahy. A právě   proto, že nás konec dost   zaskočí, nejde o jeden z   těch dalších tuctových   filmů.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Pěkně napínavý film, u   kterého mě bohužel   zklamala samotná pointa   filmu. Tak moc jsem se   těšil na tu slibovanou   tajemnost a mystiku, až   nakonec žádná nepřišla.   Ovšem samotný závěr   filmu byl pěkně mrazivý.   7.5/10
JohnCoestler09
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Depp zasa potvrduje že je   trieda v napínavom   thrileri,ktorý mal velmi   dobrý spád ale koniec ma   trochu sklamal,preto   7,5.Dobrý thriler.
palivasto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2005
super konec
depp super jako vzdy; konec   super, ne, jako vzdy; celkovy   dojem z americkeho filmu: jako   vzdy.
No1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Sympatický spisovatel Mort   Rainey ztvárněný Johnny   Deppem, žije sám jen ve   společnosti věrného psa ve   svém srubu za městem, kam ho   jen občas někdo chodí   navštívit. Pohodlný život,   mu však naruší návštěva   osoby, která si vyřizuje   účty dost nekompromisním   způsobem. Paranoidní Mort,   tak po několika zkušenostech   ztratí důvěru ke všem   lidem, ke kterým kdy cítil   náklonost a zabední se ve   své mysli, která je posléze   rozpolcena ve dví.   Naneštěstí má ta druhá   část, která doposud žila v   ústraní vražedné choutky.   Netrvá dlouho a z poklidně   žijícího spisovatele se   stane psychotický zabiják -   původně ztvárněný   nepříjemným   návštěvníkem, co si přeje   dokončit děj podle   vlastních představ.

Na filmu mě   zklamalo rozuzlení, které   ač bylo zajímavě pojato   nevynikalo přílišnou   originalitou. 75% je   odpovídající hodnocení.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Mrzí mě, že se Kingovy   adaptace často příliš   nepovedou, ale tahle patří   určitě k těm lepším.   Možná za to můžou i oba   hlavní herci – jsou   skvělí. Ten závěr se taky   povedl. Ale jinak to není   žádný velký zázrak.   Doporučuju si to radši   přečíst, King je výborný   vypravěč.
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2004
Depp si asi během natáčení   odrovnal plíce. Prostoduchý   film řízlý dávkou   schizofrenie. Otřepaný obraz   spisovatele. 6 bodů za   originální rozuzlení.   Napětí žádné.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Mam rád jak Kinga, tak Deppa   i Turturra. Ale Tajemné okno   jako film je ukrutně vleklý   příběh bez jasnějšího   děje a bez větších   zvratů...až se na konci   opět semele jakási směs   něčeho, co má diváka   uvést do situace, že   všechno je vlastně jinak...   Herecké výkony ujdou, Depp   je vážně skvělej, ale   celkově je to film na jedno   kouknutí. Podruhý by to   nemělo smysl už vůbec.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Kto len to tak môže byť?
Depp je skvelý herec a tuna   sú tie hviezdičky v podstate   za neho (to zmätočné   správanie a vylihovanie).   Ostatné je nuda, slabé   tempo, šeď, slabý príbeh.   A najhoršie je, že ako   začne spoznávať sám seba,   začnete tušiť ako to   dopadne a ako to v   skutočnosti aj je. A   skutočne to tak je a aj to   tak dopadne. Fakt by ma   zaujímalo čo všetci na   takýchto podobných filmoch a   knihách vidia (King a spol.)
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Tento film si často pletu s   filmem Hra na schovávanou s   Robertem de Nirem.I když   každý film vypráví o   něčem jiném,mají toho   hodně společného.Velmi   zajímavý děj a vy si ke   konci říkáte,doufám,ať   ten hlavní hrdina nemá   rozdvojenou   osobnost!!!Protože takových   filmů jsou mraky a působí   to alibisticky   lacině.Trefa.Tajemné okno do   takové škatulky   zapadá.Obrovské zklamání.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29248minih29248Tygr a drak (2000) 
Wo hu zang long n
minih37109minih37109Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 
Harry Potter and the Goblet of Fire n
minih41811minih41811Útěk z vězení (2005) [TV seriál] 
Prison Break n
minih58504minih58504Karol (2004) [TV film] 
Karol. Czlowiek, który zostal papiezem n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih52259minih52259ReGenesis (2004) [TV seriál] 
ReGenesis n
minih41951minih41951Nero (2004) [TV film] 
Imperium: Nerone n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n
minih40047minih40047Underworld: Evolution (2005) 
Underworld: Evolution n
minih24908minih24908Jiná žena (1994) [TV film] 
Another Woman n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Willy Faktorovitch

Faktorovitch Willy

Tadeusz Wybult

Wybult Tadeusz

Až do posledního muže

Až do posledního muže

Naposled navštívené:
Willy Faktorovitch

Faktorovitch Willy

Tadeusz Wybult

Wybult Tadeusz

Až do posledního muže

Až do posledního muže