Duben
ohodnotit

Symptom Pandorum

Pandorum

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
103 minut
„Strach – co přijde dál...“

Komentáře k filmu Symptom Pandorum

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2011
S předchozími komentáři se   shoduji ve třech bodech: 1)   film mě mile překvapil,   čekal jsem průměrné   béčko, 2) líbila se mi   ponurá atmosféra vesmírné   lodi, nápaditá výprava,   spád filmu, 3) také mi   hodně vzdáleně připomíná   Horizont událostí, což je   ale vyšší level. Na druhé   straně mi vadila   jednotvárnost honiček s   mutanty a trochu i ten happy   end. Víc by mi vyhovovalo   ukončení snímku do ztracena   - otevřený konec.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2017
Naprosto skvělý film, u   něhož mi vadí jen dvě   věci. Tmavé prostředí,   skoro celý film, a blikání   v závěru, bolí z toho oči.   Děj je prakticky bez   hluchoty. Drobná překvapení   zde jsou také. Tak proč   nedat hodnocení v tom skoro   nejvyšším levelu, že jo.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Ponurá nálada po hybernaci a   pak strhující děj-napínák   a moře nejistoty a   zvratů.Hnus v kosmu, a jak to   asi může vypadat v poslední   dny letu na jinou planetu.   Konec byl jaksi nedůstojný,   i když se bijáček   líbil-vyhopslé hybernační   kazety a v pozadí břehy   neznáma s vodopádem jako   doma na Zeměkouli. Dal jsem   původně devět hvězdiček   za řemeslné zvládnutí   režijní práce, ale pak jsem   si vzal jednu hvězdu zpět, i   když by mě mohlo těšit,   že se konal happy end.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Dokáži si vážit   kvalitních scifi snímků a   příběhů. Tento se pro mne   stal nepřehlednou akční   krávovinou připomínající   oživlé mrtvoly řádící na   palubě kosmické lodi. Film   jsem nedokoukal. Furt někdo   někam padal, aby se zase   setkal s někým jiným a ti   zase popoběhli jinam, kam na   ně někdo spadl. A střeli se   s někým, kdo někam   zapadnul. Zhruba o tom to asi   je.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Možná standartní, možná   už X - krát viděné, né   vždy to dávalo úplně   smysl, ale rozhodně svižně   natočené. Solidní vizuál a   některé scény, napětí,   stísněná a ponurá   atmoška, krev, akce. Slušný   mix - 7/10.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2020
PROCESOR!
Jo tak začátek je hodně   slibnej, to by asi nechtěl   zažít nikdo. Jenom si   myslím, že se mohlo pohrát   více poté psychické   stránce a nemuseli tam   pořád běhat, jak šílení   a řvát u toho zmutovanci   abychom se, jako bali. Pro mě   scéna, kdy poručík v   řídící kabině neví,   jestli nemá symptomy   pandurům a komu má vlastně   věřit, byla víc šokující   než desítky uřvaných   krvežíznivých mutantů…
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Velmi slušně zvolené téma   i atmosféra je skvělá ten   to
sci-fi horor   je skvěle natočen a dost   dobře zahrán.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Nemohu jsi pomoci, ale snímek   na mne silně působil jako   nevlastní bratříček   Horizontu události, i když   zde se hraje na jinou   notu.Atmosféra docela   zdatná, herectví docela   obstojné a konečné   rozuzlení úsměvné (happy   end mi nevadil).Těchto   snímků, které rozvádějí   příběh na vesmírné lodi   směřující někam není   mnoho a já je vítám.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Docela pěkné sci-fi,které   si okatě bere to nejlepší z   podobně laděných   filmů.Dobře,že po celou   dobu více nesklouzává do   lacinných dějových   zápletek.Když není lepší   film po ruce,tak Pandorum   určitě neurazí.Mám jen   alergii na filmy s   atraktivními neohroženými   bojovnicemi.Je to opravdu   trapné.Naštěstí se to u   tohoto díla ještě dalo   vydržet.
cerfik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Takhle to skončí, když se   hraje jen na efekty a   maximálně se využijí   zaběhaná klišé strachu.   Jedna velká slátaná   paranoia a pan režisér musí   být minimálně latentní   psychopat. Kolik tahle   depresivní sračka s naprosto   pitomým happyendem musela   stát ani nechci vědět.   Krásná ukázka vítězství   formy nad obsahem. Tenhle   způsob myšlení vede   přesně tam, kam se jako   lidstvo dnes řítíme - do   ...
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2015
Docela zajimavej sci-fi horor,   hlavne teda tim, ze v posledni   dobe jich moc neni. Pribeh   pusobi dojmem, ze uz to clovek   videl nekolikrat a parkrat i v   lepsim podani, nicmene hlavni   hrdinove jsou porad v pohybu,   ubejva cas a nahani je   zmutovany kanibalisticky   potvory, takze o napeti neni   nouze. Navic je vsechno takovy   temny, hnusny a spinavy. Ale   ze by film mel zase nejak   extra strasidelnou atmosferu,   to se rict neda, ale par   momentu je skvelejch. Prisery   jsou docela fajnovy, i kdyz   obcas nejaka pusobi lehce   smesne a herecka sestava je   taky perfektni, hlavne me   potesil Quaid v ne zrovna   kladny roli. Co se tyce jakoze   sokujici pointy, ta ma tu   smulu v tom, ze jsem nad   nejakou pointou vubec   nepremejslel, abych si pak   rek, oo boze, no to mi ho teda   vyndej, vsechno je jinak, spis   to proste pusobi dojmem hm aha   tak takle to je, ok no a co   jako. No a jinak triky jsou na   docela slusny urovni, takze   celkove solidni sci-fi horor,   ale zadnej extra naklad   necekejte.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2015
Pandorum
Dobrý thriller so slušnými   akčnými scénkami a   solídnym príbehom.Chyba   filmu je v tom,že atmosféra   hororu sa vytratí príliš   rýchlo.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Když jsem k tomuto filmu   sedal, nic jsem o něm   nevěděl. Mile mě   překvapil, nic takového jsem   nečekal a proto tak vysoké   hodnocení. Po dlouhé době   něco originálního,   strašidelného, co vás   upoutá a nepustí.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Jsem trochu na vážkách ,   protože do dvou třetin je to   velmi povedené sci-fi ,   které sice vykrádá jak zde   bylo již několikrát   zmíněno jak Horizont   události , tak lehce i   vetřelce , ale poslední   třetina a ten rychle utnutý   závěr to v mých očích   dost kazí. Nejvíce mi asi   vadilo co se příběhu týče   několik nezodpovězených   otázek a když se vrhnu na   vizuální stránku , tak ten   místy lehce chaotický střih   , všudypřítomná tma   (hlavně v první polovině) a   celková   "béčkovitost"   filmu jako celku , ikdyž tu   zase vynahrazuje R-kový ,   místy správně krvavý   vizuál. V rámci žánru   lehký nadprůměr.
TradeCZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2010
Klidně by to mohlo být   hororovým pokračováním   Avatara... Rozhodně   doporučuji zhlédnout,   kvalitní sci-fi horor...
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Našlapaný sci-fi survival,   obratně kombinující   atmosferické prostředí   vesmírné lodi jako od   Gigera, psychedelické   odstíny Event Horizon a   dobře dávkovanou space   monster hrůzu s realistickým   (a o to děsivějším)   základem. Plus dobře   napsané i zahrané postavy,   kterých vstupy na scénu jsou   nečekané a děj posouvají   kupředu. Lepší než   většina dražších,   hvězdněji obsazených kino   “trháků” (Sphere, Life).
korbelludek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Sci-fi průměr
Sci-fi se solidním hereckým   obsazením, zajímavým   depresivím začákem,   klaustrofobní atmosférou,   prošpikovaný akčními   scénami (často ale   nepřehlednými-nebylo poznat   kdo koho dostal :-D)   utápějící se ve změti   nelogična (zmutovaní   dementní zombíci + jedno   mongoloidní zombiebaby,   kteří se adaptovali   podmínkám lodi) a   žánrových klišé s celkem   překvapivým happy endingem   :-D
Rollage
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Event Horizon meets Descent meets Alien meets...
Tak trochu od každého něco.   Ale pouhá vykrádačka to   také není. Takže, s čím   máme tu čest?
Zaprvé, kdyby celý film   byl postaven čistě na svých   základech - na své   atmosféře (první půlhodina   je výtečná), Pandorum by   byl skvost mezi ne mnoha   výbornými hororovými   sci-fi. Bohužel, byla tu   přimíchána ve velkém i   akce, která je opravdu   přebídně nastřihaná, že   divák může natáčet hlavu   k obrazovce jak chce, ale   skutečný přínos bude   nulový. Opravdu dobře   zahrané postavy (Ben Foster)   jsou zde střídány s   postavami absolutně   zbytečnými (Cung Le).   Příběh je (překvapivě)   zajímavý (přesto i slušně   překombinovaný), jen škoda   toho sprinterského konce,   protože pár minut natažená   okecávačka na konci by   přinesla více jasna - mohlo   to být třeba na úkor   jednoho nepřehledného   souboje. Suma sumárum:   lepší 6/10.
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Ani neviem prečo,ale tento   film som dlho   prehliadal.Doslova som   niekoľko krát už mal v DVD   požičovni tento skvelý   kúsok no nesiahol som po   ňom.Lenže dnes som to   napravil a pozrel som si tento   skvelí sci fi horor.Od   prvého momentu ako film   začal som kľudne nesedel a   stále som bol dokonale v   napätí a zvedavý ako sa to   bude ďalej odvíjať.Proste   kozmonaut sa zobudí z   kriospánku a zistí že spal   asi 1300 rokov a na kozmickej   lodi ktorej zostáva už len   asi hodina života,tak na nej   už prebehla evolúcia   kozmonautov ktorý sa zmenili   v krvilačných kanibalov a   hodujú jeden na druhom v   prítmí kozmickej lode.Veru   nie je to skvelá predstava   pretože náš kozmonautík   preberie k životu zo spánku   svojho nadriadeného   dôstojníka a z toho sa   vykluje šialenec zodpovedný   za všetko zlo čo sa tu   stalo.Ale nebudem asi viac   písať pozrite si to   sami.Určite neobanujete.
urthred
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2010
Tak tohle je podle mě velmi   zajímavý a potavý akční   film s hutnou strašidelnou   atmosférou a s originálním   příběhem. Co se herců   týče, si myslím, že to   hráli s chutí a velmi   přesvědčivě. Zkrátka   kvalitní film na nudné   večery...
uwe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Slušná scifárna !
Na horory já moc nejsem,ale   tyhle vetřelcoidní filmečky   ála Horizont události můžu   ! Tohle není bezduchá   vyvražďovačka a šlo to asi   zfilmovat i líp,hlavně ten   krátký závěr,ale za tu   dusivou atmosféru dávám 80%   ! Sehnal jsem film Cargo,tak   se to chystám porovnat - no   uvidíme !
Amidamaru
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2010
ponurá temná loď kde na   začátku nikdo nic neví... i   přesto že jsem počítal že   u filmu usnu (pouštěl jsem   si jej ve dvě ráno po   šichtě) tak se tak nestalo..   člvěk čeká co se stane   dál.. film se mi líbil... a   proč ne plný počet??   protože jsem se nebál ;-)
Bear
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2009
Atmosferistické, miestami hrôzostrašné, no miestam
Z traileru som usudzoval, že   sa bude jednať o   "hororový   popcorňák" v štýle   počítačovej hry DEAD SPACE,   kde sa bude vraždiť, sekať,   utekať a krv bude striekať   na všetky strany, no opak je   pravdou. Pandorum sa hrá (čo   mu takmer perfektne vychádza)   na akýsi   klaustrobofitistický,   záhadný a psychologický   horor so silnou atmosférou na   opustenej vesmírnej lodi,   avšak milovníkom béčiek sa   dožičí i to   "sekanie" a podobné   "veľmi pekne" veci,   avšak v súlade s druhou   "psychlogickou"   líniou, im to veľmi   nevychádza a občasné skoky   žánrov pôsobia trochu   rušivo, avšak i tak je to   veľmi slušný horor, ktorý   stojí za to pozretie, a za   zmienku :) Odporúčam :)
P.S: Ben Foster, je v   každom filme lepší a   lepší - opäť boduje aj v   tomto kúsku :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48512minih48512Monstra versus Vetřelci (2009) 
Monsters vs. Aliens n
minih56404minih56404Grotesque (2009) 
Gurotesuku n
minih53753minih53753Švec z konce světa (1986) [TV inscenace] 
Švec z konce světa n
minih71079minih71079Fort Massacre (1958) 
Fort Massacre n
minih142031minih142031Biřmování (2016) 
The Confirmation n
minih30731minih30731Nejhorší obavy (2002) 
The Sum of All Fears - Der Anschlag n
minih2780minih2780Alexander Něvský (1938) 
Alexander Nevskij n
minih15865minih15865Písně by neměly umírat (1983) 
n
minih100112minih100112V nejlepším zájmu dětí (1992) [TV film] 
In the Best Interest of the Children n
minih42095minih42095Dlouhá míle (1989) [TV seriál] 
Dlouhá míle n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hitparáda televizní zábavy (20...

23:55 - 00:50

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Eurovision Song Contest 2024

21:00 - 01:00

176 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

NOVA - Red 2 (2013)

21:45 - 00:00

131 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Beowulf: Král Barbarů (2005)

22:35 - 00:45

81 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698027
Fotografií: 764565
Plakátů: 377010
Obsahů a biografií: 178411

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala