Duben
ohodnotit

Spletenec

Splice

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
107 minut
„Není to člověk ani zvíře a nemá s nikým slitování.“

Komentáře k filmu Spletenec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2016
úžasný tísnivý scifi   thriller. Nechápu jak mohl   takhle propadnout. Atmosféra   dokonalá, napínavé a   nepředvídatelné od   začátku do konce. Za mě   jeden z nejlepších sci-fi.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Napínavý příběh o   křížení DNA   živočišných druhů a podle   mě ne tak špatný, jak by se   mohlo podle hodnocení zdát.   Není to prvoplánový trhák,   není to ani   nízkorozpočtový   intelektuální počin, je to   něco mezi. Zpočátku trochu   nechutné scénky vystřídá   stupňující se napětí a   rostoucí pocit, že to   prostě nemůže dopadnout   dobře. Perfektní masky,   výborné herecké výkony a   hlavně Dren. Ve všech svých   vývojových stádiích je   nezapomennutelná.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2013
SPLETENEC

Pro   většinu diváků, kteří   mají rádi sci-fi, je nutná   velká dávka fantazie, která   jim umožní přenést se   přes různé technické   chyby, nepřesnosti a   nesrovnalosti a dovolí jim   vychutnat si třeba jen   námět nebo dějovou linii   příběhu. Pro diváky   Spletence je nezbytná dávka   fantazie minimálně   dvojnásobná.

Pokud očekáváte akcí   nabitý příběh o souboji   mutantů s těmi, kdož je   vytvořili, budete zklamáni.   Tento příběh nutí spíš k   zamyšlení nad tématy   odpovědnosti lidstva nad   svými výtvory, které   vyrábí sice s těmi   nejlepšími úmysly, ale   přece jen se svými zásahy   do přirozeného vývoje   přírody vydává na velmi   tenký led. Je to současné   téma, které jistě není   jako námět pro film samo o   sobě špatné, ale tady se   něco tak úplně nepovedlo.   Vše je hodně   překombinováno a Dren je   příliš „člověčí“ na   to, čím měla být.

Film pro mně   zůstal za očekáváním, i   když přiznám, že   tématicky byl pro mně velmi   zajímavý. A i když bývám   ke sci-fi hodně tolerantní,   tady se přece jen neubráním   jistému zklamání nad   výsledkem, který nedotáhl   slibně vypadající začátek   do vítězného konce. Velká   škoda.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2010
Docela solidní příběh o   dvou vědcích, kteří   stvořili jakéhosi   křížence člověka a   zvířete. Mohlo to sice být   více emotivní, hlavně ten   závěr, ale i tak to   normálního člověka urazit   nemůže.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2011
musim uznat, ze se jedna o   trochu zvraceny a icestni   snimek a pozitivni emoce to ve   vas take nezanecha, ale   celkove na tom bylo neco   pusobiveho.
intoska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Velice zajímavý   film,klonování a vědecké   pokusy jsou vždycky   zajímavé téma.Je zajímavé   pozorovat vývoj toho   stvoření-zprvu vypadá asi   jako nějaký dinosaurus,až   po vývoj   humanoidní(téměř)bytosti.T   vůrci filmu mně mile   překvapili,když   nezařazovali   "lekací"   scény.Taky Dren je   uvěřitelná-záměrně se   hodně podobá člověku,ale   ne moc.Trochu míň   uvěřitelná je scéna,kdy   Dren zabije kočku a Elsa   zakročí proti ní-změní   názor až moc   rychle.Jinak,bizarní   sexuální scény do toho   prostě patří(mám dojem,že   to pro mnohé byl důvod,aby   film shlédli).Konec se dal   předvídat-tedy Elsino   břicho a její   rozhodnutí,které se dá   shrnout-vše pro vědu.Vcelku   je to něco jako slabší   horor od Stephena Kinga,i   když podobnost je velice   vzdálená.7 hvězdiček z 10.
civa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2010
prumer
Film se nesnazi divaka za   kazdou cenu presvedcit o   kladnosti ci zaporu   promlematiky klonovani. Je   zrejme, ze hodnota veci, ktere   se do toho deje zapoji v   primem sledu udalosti, muze   vest k negativnimu postoji.   Filmu nechybi akce napeti   pruznost i kdyz trochu   predvidatelny konec muze   divaka zklamat.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Nápad na film -   výborný.Realizace už ne tak   výborná.
Ta   zrůdička se jim ale pěkně   vydařila.Ona ji ta D.Chanéac   dobře zahrála a zbytek už   dotvořili vizuální   mistři.
Ovšem ten sex   s ní už zaváněl   morbiditou, i když jsem tak   nějak čekal, že k němu   zřejmě dojde, ono to k tomu   spělo.Tam vlastně potom   nastal zlom filmu a dopadlo   to, jak to dobadlo.
Dávám za šest, je to   lepší průměr.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Nesahejte mi na moje DNA !
Tak se nám na dvorku začali   z králíkárny ztrácet   králíci! A nakonec nám   zmizela i kočka. A já   pořád, že to dělá   sousedovic Azor... Ale ne. To   si jen sousedi začali brát   práci domů. Čert vem ty   králíky, ale ten kravál,   vždycky když se sousedi   pářili s tou jejich   puberťačkou s ocasem! U toho   fakt nešlo usnout! Jo jo,   vychovávat problémového   potomka, hermafroditního   mutanta bisexuála, to   zřejmě vyžaduje   neortodoxní metody. Ale   stejně, vědecký výzkum   nevědecký výzkum, se   zvířátky se prostě   nesouloží. Ani z lásky ne!  

Prý horor...   Bah! Žádnej horor, ale   jasná komedie! Pravda, tahle   osvětová proklamace o tom,   že genetické pokusy by se   neměly páchat na lidech, má   občas hluchá místa, ale pak   vždy přitancuje na plátno   ta okřídlená Dren(áž)   nebo co to je za potvoru,   laškovně dupne kopýtkem   při tangu, pokusí se zprznit   partnera své stvořitelky a   tím zachrání situaci. Dal   bych tomuhle zrůdnému   vědeckému (i zrůdnému   filmařskému) pokusu klidně   jen jednu hvězdu, ale nebudu   pes (taky nemám jeho DNA).   Aspoň pět hvězd si to   zaslouží. Za to, jak mě to   přece jen něčím   vystrašilo. Se teď pro sichr   furt osahávám, jestli mi   taky nezačíná růst   žihadlo na špičce ocasu   (pardon).
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Splice (2009)
tak neviem, na horror/thriller   je to príliš fádna nuda, na   morálne filozofovanie je to   príliš plytké, film   nedokáže diváka vtiahnuť a   prinútiť zamyslieť sa.   takže o čom to chcelo   vlastne byť?
priznávam sa, očakával   som klasické hororvé   "B"-čko alá 80te   roky, kde sa nepodarený   mutant stará o prácu fachu   pohrebákov, ale už začiatok   filmu ma vyviedol z omylu. to   ma len viac namlsalo, že som   kápol na skrytý poklad, no   nestalo sa. Začiatok filmu je   skvelý, síce spočiatku   chaotický, hodí vás do deja   bez nejakých vysvetľovačiek   a zoznamovačiek, ale potom sa   to ukľudní a film sa stáva   až roztomilým, ako sledujeme   vývoj malého mutantíka.   neskôr sa veci klasicky   zkomplikujú a prichácdza   prostredná, dosť svojrázna   časť filmu, kde je najviac   cítiť vôlu scenáristov aj   režiséra predať morálne   posolstvo (vzťah   vedec-výtvor =   rodič-dieťa). do tejto fázy   všetko OK, síce celkovo   chabé, ale OK. no dostaví sa   záver a... to sa nedá, od   "aktu" v stodole ide   všetko do... pod drn a film   vám dá facku ako šľak a   už tak dosť neyvážený   film posiela do sféry   "D"čkového   odpadu.

+   začiatok a stred filmu sú   síce nevyvážené, ale majú   svoje čaro
+/- herci,   ktorý sú dobrí, ale vôbec   im to spolu nesedí
-   nemastné-neslané, ani pes,   ani mačka. proste tvorcovia   sa nedokázali rozhodnúť,   čo chcú točiť a film aj   tak vyzerá.
-   koniec
- ak je snaha o   morálne posolstvo zámerná,   tak tvorcovia pohoreli na   celej čiare (najmä už   spomínaný koniec to   zabil)

nebyť   spackaného konca, bolo by to   o dve-tri hviezdy viac.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Další z řady filmů, který   má varovat před některými   pokusy. Bohužel, to vše už   tu bylo a ne jednou. Zápletka   je úplně klasická a   nepřináší nic nového.   Hodnotím jako plus velmi   zdařilou technickou stránku   věci. Dějově to nebylo nic   moc, asi to chtělo větší   spád a méně psychologie,   ale už jsem viděl horší.   Zábavička na jeden večer a   dost. 201404229758/10222
nacshakur
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.8.2010
nakonec zklamání
První hodina opravdu dobrá.   Slušný sci-fi námět o   možných (ne)výhodách   genetického inženýrství a   experimentů s lidskou DNA.   Mělo to skvělý náběh na   slušné ukončení celého   filmu. Chtěl jsem to   ohodnotit vícero   hvězdičkami, ale ten   konec... ten konec... prostě   takhle ne!!!! :-D
To   už bylo trochu moc! Myslím,   že to mohli zvládnout   lépe!!!
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Spletenec blbosti...
Nelogicky film, ktory ma asi   apelovat na geneticke pokusy a   odsudit ich.Lenze vo vysledku   sa jedna o totalnu blbost so   slabou reziou a hereckymi   vykonmi /vcetne Adriena   Brodyho/ a scenarom, ktory by   lepsie napisal aj student.Film   posobi neuveritelne   odpudivo.
Jednoznacne   nedoporucujem.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.7.2011
Animal Porn :)))
jeden z nejkrásnější   úvodů filmu s povinným   spojením reklamy produkce   daného filmu. Téměř vždy   nudný titulkový úvod,   začleněn do rentgenových   snímků mě nabudil nadějí   propracovanosti filmu. Dark   Castle je prostě typický!   Film mě ale nějak nezaujal,   narozené monstrum bylo   pěkně vizuélně   vymyšlené, postupem   dospívání se téměř   změnilo v člověka, ale ta   soulož již v její pohlavní   dospělosti - to bylo něco   opravdu nechutného! Jde   vidět, že chlapům je fuk do   čeho lezou :). Konec byl   hezký- scéna v lese a to,   že skončila hlavní hrdinka   těhotná bylo jasné už při   jejich jasně zmíněné   "bezochranné"   souloži. Hold povinná   naděje pokračování... Beru   to s humorem, jde ale vidět,   že některé to skutečně   rozrušilo. Mě rozrušila jen   chudáček kočička :)(
anetaaneta
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.2.2011
Ta pololidská obluda, kterou   vědci stvořili byla   realisticky vydařená.   Neetická myšlenka   klonování dejme tomu, ale co   bych vynechala je ten sex.   Obešla bych se bez toho,   nevidět tuto část. Na film   už se nepodívám, přesto   hodnotím lehce   podprůměrně.
Albertosaurus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Zajímavý námět,   vynikající herci, stylové   zpracování, ale i přesto   takový průser. Dren byla   neskutečně protivná bytost   s hlasovým projevem   Dilophosaura z Jurského   parku, jejíž vývoj mě   přestal zajímat už co si   oblékla dívčí šaty a   ústřední dvojice taky   zrovna moc sympatií do   volánku nepobrali. Celý   snímek se snažil být asi   hodně psychologický a   inovativně zvrácený, ale   vůbec se mi nedostal pod   kůži už kvůli důvodům   uvedeným výše a neustálé   snaze dolovat emoce tam, kde   je nikdo nezakopal. Možná,   kdyby šlo o poctivý   biologický horor, dopadl by   lépe. Už by sice nešlo o   hlubokou sondu do duše   mutanta a vědců, ale   alespoň by nezaváněl nudnou   šedí. Sarah Polley je   boží.
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.10.2017
Šílený mutantský paskvil.   Genetika naruby. Natočit toto   příšerné dílo nedalo asi   moc práce. Nekvalitní   snímek natočen v roce 2009   neslavil mnoho úspěchů.   Není se čemu divit. Grafika   mutanta Dren vcelku ujde, ale   to ostatní je na úrovni   děsu. Koukat na stvoření   spojené se zvířecím a   lidským DNA bylo peklo.   Navíc, když jednomu z   vědců začalo strašit ve   věži a mutanta s těžkým   srdcem pomiloval. Hrůza na   "entou". Adrian   Brody není špatný herec ale   někdy zkrátka stačí hrát   ve špatném filmu. A mezi   námi toto je špatný film.
Aintcha
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Chápu, že se někomu může   tento typ filmu líbil. Téma   klonování je samo o sobě   zajímavé, ale dalo by se   natočit mnohem lépe než v   tomto případě. Prní   polovina filmu byla i celkem   zajímavá (proto tento film   hodnotím alespoň jednou   hvězdničkou) ale v druhé   polovině filmu mi přišlo,   že se jedná spíše o   nechutné PORNO. Po   zhlédnutí filmu jsem byla   celkem znechucena a nevěděla   jsem, co si o tom mám myslet.   Každopádně tento film už   nechci vidět.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih25871minih25871Star Trek: Vzpoura (1998) 
Star Trek: Insurrection n
minih48376minih48376Gamer (2009) 
Gamer n
minih115336minih115336Soudce (2014) [2k digital] 
The Judge n
minih116503minih116503Umělá inteligence (2013) 
The Machine n
minih17255minih17255Předvečer svátku Všech svatých (1978) 
Halloween n
minih154126minih154126Tvář vody (2017) 
The Shape of Water n
minih41644minih41644Silent Hill (2006) 
Silent Hill n
minih102955minih102955Terminator: Genisys (2015) 
Terminator: Genisys n
minih81368minih81368Babycall (2011) [2k digital] 
Babycall n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

146 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

31 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10