Jeden svět
ohodnotit

Spletenec

Splice

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
107 minut
„Není to člověk ani zvíře a nemá s nikým slitování.“

Obsah filmu Spletenec

 
Kde je konec vědeckého zkoumání a kde začíná nebezpečná hra s naší civilizací? Jak daleko si mohou vědci dovolit jít, když je ve hře DNA? Clive a Elsa, inženýři, se zabývají genetikou a specializují se na propojování DNA různých zvířecích druhů. Vytvářejí nové hybridy. Připravují nový experiment, propojení lidské a zvířecí DNA, ale farmaceutická společnost financující jejich výzkum tento experiment zakáže. Clive a Elsa se přesunou do podzemí a experiment provedou. Výsledkem je Dren, úžasné stvoření, neobvykle inteligentní a neskutečně fyzicky vyvinuté. Dren roste a v neobvykle rychle se učí. Objevuje se hrozba, že existence tohoto stvoření...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.splicethefilm.com/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Spletenec >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.10.2017
Šílený mutantský paskvil. Genetika naruby.   Natočit toto příšerné dílo nedalo asi moc   práce. Nekvalitní snímek natočen v roce 2009   neslavil mnoho úspěchů. Není se čemu divit.   Grafika mutanta Dren vcelku ujde, ale to ostatní   je na úrovni děsu. Koukat na stvoření spojené   se zvířecím a lidským DNA bylo peklo. Navíc,   když jednomu z vědců začalo strašit ve věži   a mutanta s těžkým srdcem pomiloval. Hrůza na   "entou". Adrian Brody není špatný   herec ale někdy zkrátka stačí hrát ve   špatném filmu. A mezi námi toto je špatný   film.
Monster69
Hodnocení:
Přidáno: 7.3.2017
Proč se lidem nelíbí sex? Sex je snad v   každém filmu. On přeci nikoho neznasilnil ani   nezneuzival, jen ho mutantka svedla. Ukázali jí   to, tak se nemohli divit :-D Jo nejdřív mi to   přišlo nechutné, ale tohle se normálně děje   i v reálu, když někoho unesou ufoni a dělají   pokusy. Myslím, že vláda nemůže nic   zveřejnit a tak to lidem vryvaji do hlavy takhle   :-)
Jediné co nemuselo být v tom filmu, byla   smrt toho vědce, ale pak by to asi neskončilo,   jak to skončilo. Už se těším na   pokračování, tak snad nějaké bude :-)
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2016
úžasný tísnivý scifi thriller. Nechápu jak   mohl takhle propadnout. Atmosféra dokonalá,   napínavé a nepředvídatelné od začátku do   konce. Za mě jeden z nejlepších sci-fi.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Další z řady filmů, který má varovat před   některými pokusy. Bohužel, to vše už tu bylo   a ne jednou. Zápletka je úplně klasická a   nepřináší nic nového. Hodnotím jako plus   velmi zdařilou technickou stránku věci.   Dějově to nebylo nic moc, asi to chtělo   větší spád a méně psychologie, ale už jsem   viděl horší. Zábavička na jeden večer a   dost. 201404229758/10222
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Nesahejte mi na moje DNA !
Tak se nám na dvorku začali z králíkárny   ztrácet králíci! A nakonec nám zmizela i   kočka. A já pořád, že to dělá sousedovic   Azor... Ale ne. To si jen sousedi začali brát   práci domů. Čert vem ty králíky, ale ten   kravál, vždycky když se sousedi pářili s tou   jejich puberťačkou s ocasem! U toho fakt nešlo   usnout! Jo jo, vychovávat problémového potomka,   hermafroditního mutanta bisexuála, to zřejmě   vyžaduje neortodoxní metody. Ale stejně,   vědecký výzkum nevědecký výzkum, se   zvířátky se prostě nesouloží. Ani z lásky   ne!

Prý horor... Bah! Žádnej horor, ale   jasná komedie! Pravda, tahle osvětová   proklamace o tom, že genetické pokusy by se   neměly páchat na lidech, má občas hluchá   místa, ale pak vždy přitancuje na plátno ta   okřídlená Dren(áž) nebo co to je za potvoru,   laškovně dupne kopýtkem při tangu, pokusí se   zprznit partnera své stvořitelky a tím   zachrání situaci. Dal bych tomuhle zrůdnému   vědeckému (i zrůdnému filmařskému) pokusu   klidně jen jednu hvězdu, ale nebudu pes (taky   nemám jeho DNA). Aspoň pět hvězd si to   zaslouží. Za to, jak mě to přece jen něčím   vystrašilo. Se teď pro sichr furt osahávám,   jestli mi taky nezačíná růst žihadlo na   špičce ocasu (pardon).
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2013
SPLETENEC

Pro většinu diváků, kteří mají   rádi sci-fi, je nutná velká dávka fantazie,   která jim umožní přenést se přes různé   technické chyby, nepřesnosti a nesrovnalosti a   dovolí jim vychutnat si třeba jen námět nebo   dějovou linii příběhu. Pro diváky Spletence   je nezbytná dávka fantazie minimálně   dvojnásobná.

Pokud očekáváte akcí   nabitý příběh o souboji mutantů s těmi,   kdož je vytvořili, budete zklamáni. Tento   příběh nutí spíš k zamyšlení nad tématy   odpovědnosti lidstva nad svými výtvory, které   vyrábí sice s těmi nejlepšími úmysly, ale   přece jen se svými zásahy do přirozeného   vývoje přírody vydává na velmi tenký led. Je   to současné téma, které jistě není jako   námět pro film samo o sobě špatné, ale tady   se něco tak úplně nepovedlo. Vše je hodně   překombinováno a Dren je příliš   „člověčí“ na to, čím měla být.

Film   pro mně zůstal za očekáváním, i když   přiznám, že tématicky byl pro mně velmi   zajímavý. A i když bývám ke sci-fi hodně   tolerantní, tady se přece jen neubráním   jistému zklamání nad výsledkem, který   nedotáhl slibně vypadající začátek do   vítězného konce. Velká škoda.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Splice (2009)
tak neviem, na horror/thriller je to príliš   fádna nuda, na morálne filozofovanie je to   príliš plytké, film nedokáže diváka   vtiahnuť a prinútiť zamyslieť sa. takže o   čom to chcelo vlastne byť?
priznávam sa,   očakával som klasické hororvé   "B"-čko alá 80te roky, kde sa   nepodarený mutant stará o prácu fachu   pohrebákov, ale už začiatok filmu ma vyviedol z   omylu. to ma len viac namlsalo, že som kápol na   skrytý poklad, no nestalo sa. Začiatok filmu je   skvelý, síce spočiatku chaotický, hodí vás   do deja bez nejakých vysvetľovačiek a   zoznamovačiek, ale potom sa to ukľudní a film   sa stáva až roztomilým, ako sledujeme vývoj   malého mutantíka. neskôr sa veci klasicky   zkomplikujú a prichácdza prostredná, dosť   svojrázna časť filmu, kde je najviac cítiť   vôlu scenáristov aj režiséra predať morálne   posolstvo (vzťah vedec-výtvor = rodič-dieťa).   do tejto fázy všetko OK, síce celkovo chabé,   ale OK. no dostaví sa záver a... to sa nedá, od   "aktu" v stodole ide všetko do... pod   drn a film vám dá facku ako šľak a už tak   dosť neyvážený film posiela do sféry   "D"čkového odpadu.

+ začiatok a   stred filmu sú síce nevyvážené, ale majú   svoje čaro
+/- herci, ktorý sú dobrí, ale   vôbec im to spolu nesedí
- nemastné-neslané,   ani pes, ani mačka. proste tvorcovia sa   nedokázali rozhodnúť, čo chcú točiť a film   aj tak vyzerá.
- koniec
- ak je snaha o   morálne posolstvo zámerná, tak tvorcovia   pohoreli na celej čiare (najmä už spomínaný   koniec to zabil)

nebyť spackaného konca, bolo   by to o dve-tri hviezdy viac.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Spletenec blbosti...
Nelogicky film, ktory ma asi apelovat na geneticke   pokusy a odsudit ich.Lenze vo vysledku sa jedna o   totalnu blbost so slabou reziou a hereckymi   vykonmi /vcetne Adriena Brodyho/ a scenarom, ktory   by lepsie napisal aj student.Film posobi   neuveritelne odpudivo.
Jednoznacne nedoporucujem.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Napínavý příběh o křížení DNA   živočišných druhů a podle mě ne tak   špatný, jak by se mohlo podle hodnocení zdát.   Není to prvoplánový trhák, není to ani   nízkorozpočtový intelektuální počin, je to   něco mezi. Zpočátku trochu nechutné scénky   vystřídá stupňující se napětí a rostoucí   pocit, že to prostě nemůže dopadnout dobře.   Perfektní masky, výborné herecké výkony a   hlavně Dren. Ve všech svých vývojových   stádiích je nezapomennutelná.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Nápad na film - výborný.Realizace už ne tak   výborná.
Ta zrůdička se jim ale pěkně   vydařila.Ona ji ta D.Chanéac dobře zahrála a   zbytek už dotvořili vizuální mistři.
Ovšem   ten sex s ní už zaváněl morbiditou, i když   jsem tak nějak čekal, že k němu zřejmě   dojde, ono to k tomu spělo.Tam vlastně potom   nastal zlom filmu a dopadlo to, jak to   dobadlo.
Dávám za šest, je to lepší   průměr.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17531minih17531Psí odpoledne (1975) 
Dog Day Afternoon n
minih36236minih36236Sněhurka (1973) [TV inscenace] 
Sněhurka n
minih41450minih41450Dům tisíce mrtvol (2003) 
House of 1000 Corpses n
minih176048minih176048Monster Party (2018) 
Monster Party n
minih28333minih28333Návštěvníci (1983) [TV seriál] 
Návštěvníci n
minih160661minih160661Vražedná bilance (2018) 
Reprisal n
minih47687minih47687Tvrďák Taylor (2008) 
Drillbit Taylor n
minih81132minih81132Patrola (1975) 
Posse n
minih40168minih40168Ledová planeta (2004) 
Retrograde n
minih56142minih56142Moon (2009) 
Moon n


Hodnocení:n12345678910
Spletenec (2009)Spletenec (2009)Spletenec (2009)Spletenec (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10