Zari
ohodnotit

Sinister

Další název:
Zlověstný
Rok:
2012
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2012

Komentáře k filmu Sinister

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Děsně zdlouhavé, některé   pasáže až abnormálně.   Tohle fakt není pro mne.   Navíc ta hrubá nelogika,   chlap tuší, že jej něco ve   tmě ohrožuje, ale běhá po   baráku zásadně potmě a bez   baterky. O dalším ani   nemluvě. Hádky se dají v   pohodě přeskákat, nejsou   důležité. Prakticky celý   film je na jednom místě kde   chlap stále   "čumí" na filmy.   Občasná lekačka tu sice je,   ale já se tak nudil, že mně   nechávaly tyto občasné   scénky zcela chladným. No,   kdo chcete film vidět,   zvyšte si jas, abyste v těch   70% filmu v těch čmouhách   něco rozeznali. Velké + za   zvukové pozadí, ale to je   bohužel vše co v tomto   snímku stálo za něco. * za   zvuk201306309926/10509s.u.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Sinister
Jakou fanoušek hororu jsem si   Sinistera nemohla nechat   ujít, obzvlášť, když jsem   na něj slyšela samou   chválu(až na pár výjimek).   Sinister nabízí řekněme   průměrnou zápletku, nebo   abych byla přesnější,   něco podobného jsme mohli   vidět už několikrát, i   když něco Sinister má co   nemá jiný horor. První   věcí, kterou je film tím   čím je, je atmosféra,   protože ta tam rozhodně   nechybí, navíc atmosféra je   doprovázena vynikající   hudbou, která tam výborně   sedla a ještě teď jí   slyším. Dalším plusem je   Ethan Hawke, kterého jsem   dosud neviděla v podobném   žánru, ale patří k mým   oblíbeným hercům a   parádně ztvárnil hlavní   postavu. Boogie neměl chybu a   dokázal to co se mnohým   bubákům nepovede. Jinak co   se týče toho závěru,   nejsem ani nebudu jediná,   koho to nepřekvapí, což je   celkem škoda.
I když   všechno fungovalo perfektně   přece jen tomu něco chybělo   abych to mohla ohodnotit o   hvězdičku navíc.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Já moc filmy s tématikou   démonů,duchů a Paranormal   Activity moc   nevyhledávám,ale zde hraje   Ethan Hawke a recenze co jsem   četl byli celkem   příznivé.Film má   zajímavou   hudbu,zvuky,napětí a temnou   atmosféru,ale konec,my   nesedl.Na druhou stranu co   jsem měl čekat od duchařiny   že?Utvrdilo mě to v tom,že   tyto filmy budu dál více či   méně míjet,ale špatný   určitě nebyl!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Další rodina se nastěhuje   do tajemného domu, alespoň   pro místní starousedlíky,   kteří tento jejich skutek   nesou nelibě. A opět jde o   strašidelný dům a nalezené   filmové pásky prozrazující   skutečnosti sériového vraha   v tomto domě kdysi dávno   bydlícího. A tak tu máme   další mysteriózně   atmosférický temný   hororový thriller, který   kupodivu předčí   očekávání. Ona atmosféra   je skutečně impozantní ve   své děsivosti v oblasti   postupného odhalování   záhad vzniklých právě po   shlédnutí nalezených   filmových pásů. Celý děj   má dostatečné napětí a   správný tah na branku, i   když se vlivem   neoriginálnosti námětu dá   spíše předpokládat   předvídatelnost celého   vývoje. Rodina, která se   dostane do nebezpečí s   krizovými momenty odvozenými   s extrémních situací, tu   už na různé způsoby byla   nesčíslněkrát a tak se dá   říct, že se režisérovi   Scottovi Derricknosovi povedl   skutečně impozantní   filmový majstrštyk.   Překvapivý závěrečný   zvrat je už jen takovou malou   třešničkou na dortu. On ten   snímek vůbec nezapře, že   pochází od lidí, kteří   pracovali na snímcích ´V   moci ďábla´ (2005) a   ´Paramount Activity´ (2007).   V prvním případě použitý   motiv děsivé atmosféry, v   druhém filmové pásy.   Zajímavý je také, v   uvozovkách, pro odlehčení   diskrétně temný humor,   který, než aby vyvolal   alespoň malý úsměv na   tváři, spíše zdůrazňuje   strach protagonistů   příběhu. Je v tom ukrytá i   určitá symbolika stylu   života. Ve svém smyslu se   jedná o psychickou hrozbu v   podobě nadpřirozených   událostí, tedy přesně   řečeno, vnitřních   démonů. A tak se dá říci,   že duch, který straší   hlavní postavu celého   dějství, tedy spisovatele   Ellisona Osborna, je něco   jako plíživá paranoia   vyvolána jeho upřímně   nechutnou kariérou,   životním stylem a životním   snem, který ve skutečnosti   ničí jeho. nadevše   milující, rodinu. Ona   obludnost tedy zachycuje jeho   mysl. Psychologie člověka   zkrátka někdy dokáže   dělat divy. Snímek je   nízkorozpočtový a ani to   není poznat. Není divu, že   dostal tři ceny z celkových   třinácti nominací.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2013
SINISTER

Jedna   rodina, jeden dům s   minulostí…

Horor podle ohraného   scénáře bez překvapivých   momentů či zvratu. Přesto   funguje po všech stránkách,   především jako parádní   žárovka příjemně   nepříjemná, v pomalejším   tempu, klidnější,   depresivnější a   znepokojivější. Fantasticky   pracuje s divákem a jeho   představami. Docela dobře   propracované dílko s hustou   atmosférou.

Sinister pomaličku   polehoučku odhaluje   mystérium za několika   vyvražděnými rodinami,   dává najevo, že hrůzný   démon je na dosah, a   nechává diváky, aby jim   strach zalezl pod kůži.   Škoda, že jsme nepoznali   trochu více pana Bubáka a   jeho úmysly. Není to   vyložená hororová atrakce,   ale nepříjemné pocity při   sledování umí vyvolat   úspěšně. Takhle pěkně   udělaná čirá filmová   hrůza se nevidí často.   Prostě bylo to dost dobré.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Tleskám! Sinister je jen z   mála horrorů, který si   zaslouží Můj obdiv. Při   prvním shlédnutí mi klesla   čelist a zkoprněla jsem   hrůzou. S vynikající hudbou   Christophera Younga, s režií   Scotta Derricksona a se super   hereckým výkonem Ethna Hawka   za to ten strach stál. Velice   originální námět dělal   své. Žádné hloupé   převtělení. Ani   vymítání, ale pouze strach   z pana "Bubáka".   Jen doufám, že za pár let   někdo nenatočí remake. To   by byla katastrofa!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Docela dobrá   duchařina,začátek se dost   vleče,přes půl filmu se moc   neděje, ale pak to začne   být napínavé a přibývají   lekavé scény a houstne to   čím dál víc až konec je   výborný.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Solidní žánrovka, která   umí dávkovat atmosféru a   vzrušení po celý film.   Námět je zajímavý, čímž   dokáže i za přítomnosti   věrohodného Ethana Hawke   udržet divákovu pozornost,   který neustále vnímá   hrdinovy zneklidněné pocity,   když se po nocích pohybuje   po temných chodbách svého   domu, aby např. vypnul   filmovou promítačku, kterou   kdosi zapnul. Když pak   přijde na lekačky, tep se   zrychluje a nemluvný bubák   na tom má také svůj podíl.   Povedený horor.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Takže nehty zůstaly   neokousány a čelo neoroseno   ... taky z čeho, že, když   největším Bubákem se   ukázal být svetr s   copánkovým vzorem a hned za   ním jeho afektovaně   umektaný majitel Ethan Hawke,   lekačky by nezabraly ani na   škytavku a vytvořit   hororovou náladu v domě, kde   je vymalováno na temně   zeleno, nepovažuji za   kdovíjakou invenci ... a tak   bych mohla ve výčtu slabin   pokračovat možná i 110   minut, přičemž nesmím   zapomenout poukázat na   neoriginálnost,   scénáristickou nedotaženost   a nezajímavost vedlejších   postav, které mohla nahradit   městská knihovna a projektor   na novinové noticky. Na slova   chvály mi tak zbyly už jen   prsty pravé truhlářovy ruky   - děsivá hudba, promítačka   a posledních pár minut děje   ...
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $3milióny║Tržby USA   $48,086,90║Tržby   Celosvetovo $87,727,807▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $2,795,226║ Tržby za predaj   DVD v USA $10,568,808║ V   skutku na minimálnom mieste   dokáže nabudiť dosť silnú   atmosféru tento horror, Ethan   Hawke to slušne uhrá,   réžia zručná, zbytočne   netlačí na diváka, príbeh   nenudí, za čo môžu aj tie   "kruté" domáce   videá, záverom to už   vypadalo že to nebude   poriadne uzavreté ale   nakoniec to všetko ako tak   dalo zmysel. /videl v kine:   80%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2012
Horor roku!
První musím poděkovat   našim kino distributorům,   že dali do kin, tenhle   nenápadný horor, ale co se   kvality týče, tak je to   mistrovské dílo. Jak já se   krásně bál, skoro celej   film jsem měl po těle husí   kůži a příjemné mrazení   v zádech. Film má tak hustou   temnou atmosféru, kterou   doplňuje výborná mrazivá   muzika. Ve filmu je několik   skvělých lekaček, ty   výborně fungujou, pač   řvala půlka kina a to už   jsem dlouho nezažil. Jak se   objeví bubák stojí to za   to. Ten konec pak byla   perlička na dortu, ale já   tušil, že to tak nějak   dopadne. Výborné,   fanouškům hororů vřele   doporučuju, budete se   krásně bát. Za mě 9:-DD
P.S. Jinde než v kině   už to takovou atmosféru mít   nebude...
Xanthe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Zlověstný
Doufám, že nikdy nenajdu   žádný filmový matroš   natočený na super osmičce.   Nedávná filmová historie   ukazuje, že z toho nemůže   vzejít nic dobrého. Sinister   hodnotím jen jako lepší   průměr hned z několika   důvodů - ohrkaný motiv,   lekačky přicházely přesně   v ten moment, kdy to divák   čekal, film postrádal   jakoukoli dynamiku (kde by se   taky vzala, když hlavní   hrdina většinu času seděl   nečinně na prdeli - ani se   nedivím, že ho nakonec holka   vzala sekyrou po hlavě).   Zlatá Žena v černém!
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Sinister by se dal v   kulinářství přirovnat ke   guláši.Každý ho   zná,každý ho jedl a tudíž   není originální.Stejně   tak horor Sinister.Autoři   prostě (prý vědomě !)   vyrobili horor,který každý   zná a nikoho svým dějem   nepřekvapí.Ale chtěli se   tentokrát vyvarovat   důležitých chyb,který   tento specifický žánr   provází.Podle mě se jim to   povedlo hodně dobře.Nemohu   dát plný počet,protože   film není originální (jako   třeba Kruh),natož aby byl   kultovní.Další mínus   je,že jsem měl svojí verzi   konce příběhu a ta se mi   (bohužel)potvrdila.Ale   občasné lékání a mrazení   fungovalo na mě   výborně.Snímku nečekaně   prospěli i známí   herci.Zvuky a hudba byly na   jedničku.
Minulý   snímek Insidious od stejných   procudentů se mi líbil o   chlup víc (ikdyž mnoho   lidí,když vidí v hororu   bubáka,hned jde s hodnocením   dolů),hlavně kvůli větší   originalitě a závěru.
Upřímně se těším na   další počin těchto   tvůrců.Třeba místo   chutného guláše dostaneme   lahůdkové menu od   Masterchefa.Kdo ví.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Good Night, Daddy.
Bu bu bu! Bacha, hnusné   SPOILERY!!!
Tak mě   konečně někdo pomstil! :-)   Za všechny ty mraky   nelogičností v dosud   zhlédnutých filmech a   hlavní hrdiny, kteří svým   retardovaným chováním   zabíjejí i sebelepší   náměty filmů. Sice musím   uznat, že konkrétně   Sinister mělo výjimečně   málo much na (logické)   kráse, ale jedna byla přímo   masařka... Ellison zamknul   kameru na šestero západů,   ale pak ji v noci našel   vesele promítat, jako by se   nechumelilo. Mohl se tomu   podivit (aspoň ze slušnosti   vůči divákům). Mohl   vyslechnout děti (a pro sichr   jim nařezat za to, jak   zapírají) nebo mohl jít do   sebe, omezit chlast a objednat   se ke cvokaři. Nic z toho   neudělal. A ani ho, po   opakování situace, nenapadla   geniálně jednoduchá věc,   jak té čiperné Super   osmičce zabránit v dalším   opruzování v příštích   nocích – šoupnout si ji   před usnutím pod polštář!   //Podobně kdysi řešila   jedna moje spolupracovnice   fobii z toho, že doma   zapomněla zapnutou žehličku   – vozila si ji v baťůžku   s sebou do práce. A měla   klid :-D //

Takže když si pak ve   finále Ellisonův sladký   andílek zahrál se sekyrou na   poltergeista Pohlreicha a   provedl to odborné   naporcování, pocítil jsem   silné zadostiučinění. Tak,   a to máš za to, blbče! Ale   i tak za 90%. Určitě i za tu   bubuhudbu. Na 100% zážitek   by to asi chtělo lekat se v   kině a ne doma (a ještě k   tomu přes den).
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Horor stavějící na dusivé   atmosféře a občasných   lekačkách což se docela   povedlo. Plusem je i celkem   ucelený a logický příběh.   Snad mi jen vadilo chování   hlavního hrdiny, který   jakoby z principu stále   ignoroval a nechtěl řešit   nastalou situaci což mi až   tak nesedlo.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2013
Na film jsem se rozhodl   kouknout aniž bych tušil do   čeho jdu.Doporučil mi ho   totiž kámoš se slovy že   zde zemře kolem 20-ti lidí a   že je to fakt dost dobrý   film.Bohužel nemohu potvrdit   poslední slova jeho věty.Ze   začátku se sotva něco stane   a hlavní hrdina mi přišel   nesympatický.Když však   začal skládat dohromady   nahrávky s mordy film nabral   na obrátkách,ale musím   zmínit,že hudební doprovod   k nahrávkám měl působit   strašidelně což vůbec   nepůsobil.Film má navíc   ještě docela přepálenou   stopáž ale dokoukal jsem ho   abych zjistil jak to vše   spolu souvisí a kdo je   tajemný vrah.Chtěl jsem dát   prvně průměr,protože   duchařiny nemám v   oblibě,ale díky tomu   kvalitnímu konci dám trochu   víc.
olgab
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2013
K filmu jen krátce,je to   docela koukatelný horror.   Ikdyž chvílemi zdlouhavý,   přece jenom strašidelný. Je   fakt, že každý z nás má   jiná kritéria.Myslím   ale,že si autorka   předchozího komentáře (a o   to je to zarážející,že je   to žena) svým slovníkem   spletla Filmovou databázi s   žumpou.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Nenastěhovala bych se do   domu, kde se staly vraždy,   ale když je člověk v   úzkých, snaží se asi   odrazit ode dna všelijak.   Námět a scénář nemá   chybu. Zpracování podle mě   už bohužel trochu   pokulhává. Dost mi vadila   kolébající se kamera,   rozostřování a prostřihy v   napínavých scénách,   sráželo to napětí na nulu.   Škoda. Rozuzlení a konec   byly excelentní.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Velice zajímavé.Podobných   hororů není mnoho.Tak   především skvělý nápad   psát knihu podle útržků   filmů,které Ellison v domě   našel.Ty pásky byly asi   nejděsivější.Dřív by to   tedy pro slávu neudělal,teď   to pro ni udělal.Bubák taky   prošel,lekačky   úspěšné,jen ty děti - to   jejich namaskování i na   dálku svítilo příliš   okatě a vůbec,jeho dcera   měla na konci působit s tou   sekerou strašidelně,to se   ale moc nepovedlo.Konec trochu   zklamání.
frankleone
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Sinister
Film má opravdu hutnou   atmosféru a kdyby se o něco   víc propracoval konec, tak   bych dal plných deset.
mischel251
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Už dlho som nevidela tak   dobrý horor až do úplneho   konca som nemala tušenie o   čo tam vlastne ide...kto je   ten vrah...ako miestami som sa   fakt bála...fakt dobrý   film...odporúčam...i ked   čakala som iný záver...ale   tak je to horor a ten sa   nekončí happy endom
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.9.2017
Prý stal tento film 1,2mld   teď nevím esli dolary nebo   koruny... To na tom drahej jen   ten Ethan Hawke ??
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Společně s Ženou v černém   jsou dle mého názoru   nejlepší horory roku 2012.   Úžasný příběh s   úžasnou pointou, která se   na konci filmu nádherně   vysvětlí. Již od první   (psycho) scény, na mě   udělal tento film významný   dojem, i ten závěr filmu   měl takový otevřený psycho   konec. Co se týče   "lekaček", tak bych   řekl, že jich nebylo tolik,   ale když na nějakou došlo,   tak to určitě stálo za to.   U pár lekacích scén jsem   málem vysypal plný popcorn,   na kolegu, který seděl vedle   mě. Vyzdvihnout musím také   hudbu, která hrála určitě   významnou roli. Zkrátka a   dobře, tento snímek splnil   vše co by měl pořádný   horor obsahovat (příběh,   pointa, strach, lekačky a   hudba). 85%
mesalina
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Sinister
Vetsi hororovou kravinu,jsem   dlouho nevidela, hrozne   nudne,vetsinou odehrane   potme,nevim   proc,zdlouhave,nudne   sceny,nesmyslny namet,dobre   tak pro slabochy,co se boji   vseho,skoda casu stráveného   u této picoviny
prox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2012
Ne!
Já to nechápu. Tak dobré   hodnocení, samé pochvalné   recenze, doporučení... Pro   mě naprostá nuda. Celý film   jsem se nudil a měl jsem co   dělat abych neusnul, ani   jednou jsem se nelekl a že   bych se bál? Nenechte se   vysmát. Jediné co pro mě   alespoň trochu pozvedlo   úroveň byla pointa, která   byla celkem krutá a děsivá.   Ale dívat se jak   nesympatickej pitomec dvě   hodiny chodí po domě (se   zbraněma v rukou, přitom tam   spí jeho děti) sere na   rodinu a celý noci si   pouští videa masakrů   bejvalejch obyvatel domu.. co   čekal? Konec byl opravdu   zaslouženej, co taky s ním..   Jo a všimli jste si, že   při scéně se sekačkou se   sekačce netočili kolečka? a   jak mohla malá (i když   démonem posedlá) holčička   namalovat ty krásný krvavý   obrázky a udělat cákance   všude po stěnách (ve   vejšce) když dosáhla sotva   na kliku? Mě to prostě ani   trochu nebavilo. A basta.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23549minih23549Zálesák (1996) 
Forrest Warrior n
minih62506minih62506Snídaně se Scotem (2007) 
Breakfast with Scot n
minih9769minih9769Jsem děvče s čertem v těle (1933) 
Jsem děvče s čertem v těle n
minih55126minih55126Slečna Marplová: Kapsa plná žita (2008) 
Marple: A Pocket Full of Rye n
minih43075minih43075Zmeškaný hovor (2008) 
One Missed Call n
minih87764minih87764Můj pes Killer (2012) 
Moj pes Killer n
minih26699minih26699Prípad Barnabáš Kos (1964) 
n
minih73650minih73650Mother's Day (2010) 
Mother's Day n
minih28567minih28567Těžce zamilován (2001) 
Shallow Hal n
minih51266minih51266Agentura Jasno (2006) [TV seriál] 
Psych n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sinister 2 (2015)

 Sinister 2 (2015)
Sinister 2 n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Ciarán Foy

(pokračování)

Reklama