Zari
ohodnotit

Shrek: Zvonec a konec

Shrek Forever After

Další název:
Shrek po čtvrté; Shrek Goes Fourth; Shrek 4; Shrek Forever After: An IMAX 3D Experience; Shrek: Zvonec a koniec (SK); Für immer Shrek
Rok:
2010
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
15.7.2010
„Poslední kapitola“

Komentáře k filmu Shrek: Zvonec a konec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Nejlepší animácká série   dospěla svému konci.   Příběh se krásně   uzavřel, zápletka je   výborná a humor dokonalý.   Nové postavy, hlavně   Rampelník, jsou skvěle   vymyšleny a Shrek si lepší   konec ani přát nemohl.   Fiona, vedoucí zlobřího   odboje, tlustý Kocour i osel   jsou opět dokonalý, ovšem   asi nejlepší byl ten   špekoun s lízátkem (dělej   zařvi). Jinak je to třetí   nejlepší díl v sérii, po   jedničce a trojce. Konec   jedné výborné série dopadl   naprosto skvěle a opět se   pobaví celá rodina. 100%.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2011
beretap
Když si podáte nebezpečnou   dračici, zachráníte   krásnou princeznu a tchýnino   království, co dalšího   ještě můžete dokázat?   Pokud se jmenujete Shrek,   pravděpodobně trochu   zfotrovatíte. Místo toho,   aby jako za starých dobrých   časů děsil vesničany, teď   jim otrávený Shrek rozdává   autogramy. Co se to stalo s   divokým zlobrem?

Protože se mu stýská po   době, kdy byl „pravým   netvorem“, podepíše Shrek   smlouvu se lstivým   prodavačem iluzí   Rampelníkem. V tu chvíli se   ocitne ve zvrácené   alternativní verzi   království Za sedmero   horami, kde jsou zlobři   houfně pronásledováni,   Rampelník je králem, Fiona   ho ve skutečnosti nikdy   nepotkala a ze šarmantního   Kocoura je zlenivělá rezavá   koule. Tak musí Shrek   napravit, co spískal,   zachránit přátele, obnovit   svět takový, jaký býval, a   znovu získat svou Pravou   lásku.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
SHREK IV
ZVONEC A   KONEC

Co by se   stalo, kdyby ... Koho z nás   tohle už napadlo. Co by se   stalo, kdybych tohle nikdy   neudělala? Tak kdo se diví   touze Shreka, že chce   prožít jen jeden jediný   normální den hezky postaru,   hezky v klidu. Myslím, že   toto byl od tvůrců velmi   dobrý nápad. Shrek se pomalu   vrátil na výsluní   popularity, i když i já si   myslím, že už je ten   správný čas na to, ponechat   Shreka odpočívat v klidu   jeho bažiny. A i nás pak   třeba napadne, že až   ztratíme co máme, teprve pak   si toho dokonale vážíme. A   pak, po čase si zase s chutí   pustíme pohádky o zelené   příšeře z bažin, která   nám přirostla k srdci. A   přestaneme srovnávat   jednotlivé díly, který se   povedl víc a který méně.   Shrek je a zůstane fenomén   animovaných pohádek pro   děti. A tak to bude, dokud   bude tento film bavit děti.   Bez ohledu na bezchybné   animace, vizuální efekty a   všechno to kolem, co na   filmech zajímá nás   dospělé. Na názory nás   dospělých děti stejně brzy   přestanou brát zřetel, tak   o co jde, že?
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Dělej zařvi !! :-D
Výborné pokračévání,   kvalitou srovnatelné s   prvními dvěma díly.   Hlášky zůstávají. Nejvíc   jsem se zasmál u tlustého   dítěte : Dělej zařvi .
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Ještě, že po trojce   přišlo vylepšení a to   podle mě znatelný. Docela   zajímavej příběh, kterej   by člověk nečekal.   Začátek nic moc, ale rozjelo   se to. Byla to poměrně   sranda a i když Shreka mám   upřímně ráda, tak doufám,   že se dostojí názvu Zvonec   a Konec a nikdo nepřijde s   novým dílem, protože tohle   podle mě byl správný konec   a tak bych nechala celý   příběh ukončen. Doufám,   že až film uvidím po   druhé, tak se mi bude stále   líbit.
prediger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Souhlasím se všema,   americká kritika a   podprůměrný třetí díl   mě děsil do první minuty   filmu. Po shlédnutí musím   konstatovat BOMBA, tvůrci   popadli druhý dech. Příběh   má spád, vtip i ponaučení.   Hláška Oslíka s nákupem   hrnců mě uzemnila.
1. a 2. díl postavil   úspěch na pohádkách na   ruby. Ve čtyřce to co jsme   znali se obrátilo do úplně   jiné dimenze. Film vřele   doporučuji.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Čtvrté pokračování   humorně laděných   příběhů a osudů zlobra   jménem Shrek a jeho přátel.   Tento čtvrtý díl hodnotím   lépe, než jeho předešlé   pokračování. Vlastně by to   mělo být předkračování.   A o čem pojednává. O tom,   že byste si měli vážit   toho, co máte. Shrek si toho   nevážil a nastal problém.   Shrek řeší probém a   diváci se baví. K tomu   pomáhá nádherná výtvarná   práce i 3D grafika. Osobně   tento nový fenomén ve   filmařské tvorbě nemám moc   v oblibě. Tvůrci tak spíše   dávají důraz na efekt, než   na vlastní děj.
Ač   film hodnotím kladně, je   jasné, že tvůrci se snaží   vymačkat již vymačkané.   Fóry se už opakují, ale   stále vyvolávají úsměv.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2013
Čtvrtý příběh už je   nastavovaná kaše. Dosti to   připomíná Tv seriál, kdy   se neustále vymýšlí   nějaké zápletky, jen aby se   něco dělo a mohlo   pokračovat dál. U trojky   jsem byl ještě hodně   tolerantní, ale tady už   nemohu. Prvotní roztomilost a   veselí je pryč. I toho   humoru ubylo. Snímek je   dobrodružnější s poněkud   temnější atmosférou, ale   je to jen na škodu. Nejvíce   mi vadí zmrtvýchvstání   pana krále. Do příběhu ho   tvůrci vracet nemuseli, když   v předchozím díle v podobě   žabáka umřel. A je tu i   jedna záhada. Vizuální   podoba skřeta Rampelníka   jakoby vypadla s českého   díla Kozí příběh.   Grafická podobnost čistě   náhodná, jak mají amíci ve   zvyku tvrdit? Takže je   nakonec dobře, že už je   konec. Nemusím se bát, co by   ještě nevýrazného vzniklo.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Shrek back
Krapet opakovačka prvního   dílu s více sladkým   rodinným podtextem. Nicméně   oproti třetímu dílu jsem se   rozhodně výborně bavil a   tahle partička dvou(tří)   kamarádů od kterých by se   rozhodně přátelství   nečekalo mě dokázala znovu   a znovu výborně rozesmát.   Ještě že Shrek dycky něco   podělá=D Další díl, ale   už by byl nejspíše trošku   dejavu takže doufám, ře   tímto vcelku povedeným   "posledním"   snímkem svoje působení na   filmových plátnech Shrek   ukončí.
Majda88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Po veskrze trapné trojce,   kterou už nikdy nechci vidět   v zájmu vlastního   psychického zdraví, je   čtyřka fajn. Velmi podobná   jedničce, ano, ale opět   vtipná, dojemná, nasládlá,   ale i upřímná.
Charlii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Všude jsem četla a slyšela   jen samé kritické názory na   posledního Shreka, s   komentáři typu:" Tak   snad je to už fakt poslední   díl." Tento poslední   díl podle mě nebyl tolik pro   děti, protože tam už šlo o   víc než jen o legraci.   Samozřejmě byl určen i   dětem, aby se vyvarovali   lidem typu Rampelník atd.   Toto pokračování jsem brala   tak, že opravdu si musíme   vážit toho, co máme i přes   stereotyp svého   života..protože v jedné   chvíli můžeme ztratit   všechno.
A   nakonec...všichni si   řikáme: Co by bylo, kdyby...
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Ani by mi nevadila Fiona á la   Xena nebo tlustý Kocour, jako   to, že se objevila tak   pozdě, a prostě celkově je   o něco slabší. Ten paradox   "alternativního"   dne, který si pak pamatuje   jen Shrek, ostatní jako by ho   vůbec nezažili, mi přijde   spíš do sci-fi než   pohádky.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Tak rozhodně na jedničku   nemá ale je to obstojné   pokračování rozhodně si   myslím, že lepší než 3.   Příběh Shreka, který je   unavený stereotypním   životem a chce změnu. Potká   vyčůraného Rumpelstilskina,   který toho využije a máme   na světě příběh.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Čtvrtý díl naštěstí   trochu poupravil nepříjemnou   pachuť z nepovedeného   třetího dílu. Vrací se ke   kořenům původního   inteligentního humoru spolu   se všemi důležitými   postavami z předchozích   dílů, ať už jde o   Perníčka, Pinocchia nebo   Zrcadlo, Oslíka a Kocoura   považuji za hlavní postavy.   Rampelník jako nástupce   zlého lorda Farquaada   zaostává a scénáristé se   snaží vyždímat všechny   možné linie, dokonce se   zavzpomíná i na schopnost   Fiony z prvního dílu -   zpíváním likvidovat   přilehlé ptactvo.
Nicméně ždímat   donekonečna se nedá a   škoda, že zlobr neskončil   druhým dílem, rodinná   stylizace je na škodu a   původně snímek pro   dospělé skončil jako   průměrná kreslená pohádka   se zelenými miminy.
V   závěrečných titulcích   zavzpomínáme na předešlé   díly a zůstane jen možnost   si říct - snad je opravdu   konec a zvonec.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Mám takový pocit, že kdyby   tvůrci skončili u dvojky   udělali by asi nejlíp a   Shrek by se stal   nesmrtelným.Trojka už přece   jen taky trochu pokulhávala,   ovšem je to věc názoru.Do   této čtverky se už asi   neměli pouštět, ale   zřejmě tam byla otázka   peněz, jak na tom ještě co   nejvíc vytřískat.
Přesto hodnotím ještě   poměrně slušně.I když si   myslím, že jsem to i s tou 6   přehnal.Taky je to jenom můj   názor.
Jo a ještě   jedna věc : nelíbil se mi   ten tlustý kocour.
P.S.:Myslím si taky, že   tvůrci tady hodně vycházeli   z té Shrekkoledy.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Po mizerném třetím díle   už jsem mnoho neočekával a   popravdě mi nějak uniklo,   že je další díl ale ve   výsledku se nejednalo o   takový průšvih, jak by se   mohlo zdát. Vtipů a   originálních nápadů už   mnoho není ale příběh je   docela zajímavý a oproti   minulému dílu i akční,   stále se v něm něco děje a   je to prostě Shrek. Jen   doufám, že je to skutečně   konec.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2018
║Rozpočet   $165miliónov║Tržby USA   $238,736,787║Tržby   Celosvetovo $749,236,787▐   Tržby za predaj DVD v USA   $48,691,47 //počet predaných   kusov 2,749,222║Smutný   dojazd série, ktorý mal   ostať u prvých dvoch dieloch   a bolo by všetko fajn, takto   to vyznie ako 4-krát   vylúhovaný čaj z už   neskutočnou pachuťou, hlavne   keď popritom vieme ako   výborne chutil originál.   Možno keby to nebolo celé   aspoň zabalené v tak šedom   temnom háve, s niektorými   prízemnými vtipmi a   napchanou otravnou   modernosťou, mohlo to urobiť   lepší dojem, takto   nepomôže ani 3D, ani tých   niekoľko zábavných   scén....záver pekný ale ten   sme už zažili aj v prvom   Shrekovi. Od DreamWorks   prekvapivo asi najslabší   počítačovo animovaný film.   /videl v kine 3D verziu 2x:   60%/
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Už nejsou nápady tak   originální :( poslední díl   už je takovej klasickej   průměr. Není špatný se na   to podívat, ale tolik už to   bohužel nezaujme.
petricka2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...no jeste ze uz je konec,   protoze nevim jak by jinak   vypadal dej pateho dilu. sice   jsem se docela zasmala, ale uz   se nejak varilo z vody.a 3D   efekty v kine skoro zadne...
Dogfish
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Řekl bych, že 2 krát   nastavovaná kaše stačí.   Bohužel, tvůrcům Shreka to   asi nedošlo. Vtipné hlášky   jsou pryč a zmatený děj se   posouvá ke konci a divák   čeká na nějakou pecku.   Není to úplná katastrofa,   ale asi jednoznačně   nejslabší Shrek.
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2011
ZTRÁTA ČASU
Naprosto zbytečný   pokračování. Žádná   zábava, Oslík neni vůbec   ukecaný, jen má blbý řeči   a nic jinýho. Dávám tři   hvězdičky pouze za animaci.   Vlastně sem nemohla čekat   bůh ví co, když se mi už   ani dvojka moc nelíbila

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n
minih81191minih81191Tváře v davu (2011) 
Faces in the Crowd n
minih18035minih18035Rozbité zrcadlo (1980) 
The Mirror Crack'd n
minih69398minih69398Super 8 (2011) 
Super 8 n
minih28778minih28778Grinch (2000) 
The Grinch n
minih115656minih115656Temné údolí (2013) 
Das finstere Tal n
minih69319minih69319Slečna Marplová V - Rozbité zrcadlo (2010) [TV film] 
Marple: The Mirror Crack'd from Side to Side n
minih29170minih29170Saturn 3 (1980) 
Saturn 3 n
minih16569minih16569Poslední Mohykán (1992) 
The Last of the Mohicans n
minih97268minih97268Tělo (2012) 
El cuerpo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]

 Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]
Kocour v botách: Tři ďáblíci n
Puss in Boots: The Three Diablos
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Sievey

(spin-off)

Kocour v botách (2011)

 Kocour v botách (2011)
Kocour v botách n
Puss in Boots
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Miller

(spin-off)

Thriller Night (2011)

 Thriller Night (2011)
Thriller Night n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Sean Bishop

(spin-off)

Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]

 Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]
Kdopak by se Shreka bál n
Scared Shrekless
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Raman Hui

(spin-off)

Donkey's Christmas Shrektacular (2010)

 Donkey's Christmas Shrektacular (2010)
Donkey's Christmas Shrektacular n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Walt Dohrn

(spin-off)

Shrek Třetí (2007)

 Shrek Třetí (2007)
Shrek Třetí n
Shrek the Third
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Miller

(---)

Shrek 2 (2004)

 Shrek 2 (2004)
Shrek 2 n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

(---)

Far Far Away Idol (2004) [Video]

 Far Far Away Idol (2004) [Video]
Far Far Away Idol n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek 4-D (2003)

 Shrek 4-D (2003)
Shrek 4-D n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek (2001)

 Shrek (2001)
Shrek n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Vicky Jenson

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

18:30 - 19:00

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

43 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Steffen Kahles

Kahles Steffen

César Escola

Escola César

Brooks Arthur

Arthur Brooks

Vrata do podsvětí (The Gate)

Vrata do podsvětí
The Gate

Gary Schmoeller

Schmoeller Gary

Naposled navštívené:
Steffen Kahles

Kahles Steffen

César Escola

Escola César

Brooks Arthur

Arthur Brooks

Vrata do podsvětí (The Gate)

Vrata do podsvětí
The Gate

Gary Schmoeller

Schmoeller Gary