Duben

Komentáře uživatele Majda88

Majda88

Majda88 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 63
1984 (Nineteen Eighty-Four)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Jedině kniha
Z knihy jsem byla naprosto   nadšená, ale film...
Upřímně, myslím, že   kdybych to napřed nečetla,   tak si říkám, jakou   pekelnou blbost jsem to zrovna   viděla. Herecké výkony ale   byly dobré. Špinavé   prostředí naprosto dokonalé   a Velký bratr byl naprosto   hypnotizující!!
I   přes to, je těžké   zfilmovat něco tak dokonale   propracovaného jako je   právě 1984 (když jsem ji   četla nemohla jsem se od ní   odtrhnout a dokonce jsem   nešla ani na tělocvik, abych   ji mohla číst). Divím se,   že se o to vůbec někdo   pokusil. Ale chápu, byla to   výzva.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
 
Přidáno: 15.1.2009
Film jsem viděla dvakrát,   ale z konce nejsem vůbec   chytrá. Nejednoznačnost je   podle mého až příliš   velká. Co člověk, to   názor, co to má znamenat, co   nám tím chtěl říct. Konec   konců, ani spisovatel, který   tuto knihu napsal neřekl, o   čem je, co znamená, jaké   má poselství. Od vypnutí   Hala jsem naprosto ztracená a   nedokážu si odůvodnit   vlastně žádnou scénu.
To však filmu na ničem   neubírá. Divák aspoň nad   ním dlouho přemýšlí, a   myslím, že právě tohle   Kubrick chtěl. Vizuálně je   velmi dobrý, a vzhledem k   roku výroby se zdají efekty   až neuvěřitelné. Kubrick   natočil skvělý film, s   úžasnými efekty,   nepřekonatelnou hudbou a   skvělou kamerou.
Musím se také přiznat,   že Halův hlas je úžasně   vystižen, takový chladně   přátelský, mrazilo mě z   něj.
Délka mi   nevadila, ani mi vlastně   nepřišlo, že je to tak   dlouhé.
Ještě   maličkost, neví někdo, co   má znamenat ta přestávka a   následovné nekočné ticho,   které bylo i na začátku   filmu? Má to něco   společného s promítáním v   kině nebo je to umělecký   záměr, který mi měl něco   napovědět?
Anastázie (Anastasia)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Přiznávám, ohodnocení je   silně ovlivněno tím, že je   to pohádka mého dětství,   kterou si už nikdy z hlavy   nevymažu. Ano, Anastázie a   Dumbo byli opravdovými hrdiny   mého života.
Baron Prášil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Nejvíc mě pobavil slovní   obrat Buriana. Když poučoval   svou dceru, o tom, jak   nebezpečné je procházet se   s mužem v lese. Hrozí   nebezpečí, že by ji   namladil. To je nádherný   obrat: Namladit :-D
Byl jednou jeden...  život (Il était une fois... la vie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Tenhle seriál mi v dětství   hodně dal, a díky bohu, nic   nevzal. Myslím, že je velmi   pěkně udělaný a vše je   tam zjednodušeně, ale   přitom opravdu účelně   vysvětleno.
Celesta ve městě (Celeste in the City)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2010
Pozoruji, že Láska a jiné   pohromy je až příliš   podobné Celestě. Ale právě   Celeste mě bavila mnohem   víc. Vtipná, pěkná a   uvěřitelnější. Opravdu   dobrý film na koukání s   přáteli ráno po   společensky náročném   víkendu :-D
Cirkus (The Circus)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2010
Cirkus, jeden z mála   Chaplinových filmů, který   jsem viděla až po dlouhém   honu na něj. Jde vidět, že   je to jeden z prvních filmů,   je poměrně krátký a ne   ještě tolik citově   domyšlený, ěč se tu city   objevují opravdu hodně. Film   mne bavil, neříkám, že ne,   Chaplina miluju, ale musím   říct, že jeho pozdější   filmy jsou propracovanější.   I přes to velmi podařený   snímek. Chaplinova chlapecká   radost, když si myslí, že   ho kasojezdkyně miluje je   nádherná a hořká   navzájem.
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Karanténa!!! _Co dodat? Já   ten díl doslova miluju!!!   Rimmer, když se objeví v   těch šatech, já prostě   chcípám!!!!! Od té doby, co   jsem to viděla, cítím, jako   největší pohanu slovo   fouňa!!
Dorian Gray
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Oscara Wilda mám ráda,   zvláště jeho jediný román   - Obraz Doriana Graye. Na toto   filmové zpracování jsem   byla hodně zvědavá. No,   knize není striktně věrné,   zvláště v druhé polovině,   ale i to se dalo nějak   oželet. K hororu bych film   určitě nepřirovnávala, to   se distributoři trochu sekli,   nejspíš chtěli vypadat   důležitěji... Už jen kdo   četl knihu, tak vík, že je   to hlavně psychologické   téma.
Výběr Bena   Barnese do role Doriana byla,   co do fyzického vzezření,   asi nejlepší volbou. Barnes   je opravdu krásný jak   předepisuje kniha. Po   herecké stránce je to už   horší. Nejvíce mě svým   výkonem zaujal Colin Firth   (není se co divit), ale i Ben   Chaplin se mi líbil (už ve   Stage Beauty se ukázal v   homosexuálních scénách,   nebojí se ničeho, to se mi   líbí).
Jinak, ten   obraz mě docela uchvátil,   zírala jsem na něj opravdu   fascinovaně, Dorianovi se   vůbec nedivím.
Dračí srdce (Dragonheart)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Souhlasím s tím, že tento   film je podařenou komedií.   Draco je vtipný. Princ, a   vlastně budoucí král je   opravdu přesvědčivý,   skvěle zahrané.
Musím se přiznat, že   Draco je animačně mnohem   lépe zpracovaný, než třeba   nedávná Safira z Eragona. A   to je Draco o deset let   starší.
Jo, a na   začátku jsou Čachtice!!
Dumbo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Dumba jsem milovala. Byl to   vůbec první film, u kterého   jsem plakala. Přesněji ve   chvíli, kdy je jeho maminka   zavřená, přes mříže   protáhne chobot, na kterém   Dumba houpe a zpívá mu. Už   to zase začíná, pláču si   na klávesnici...
Fantom Opery (The Phantom of the Opera)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Film má úžasnou výpravu a   nádhernou hudbu, o které se   tady snad ani nedá debatovat.   Gerry jako Fantom mě nadchl,   má silně charakteristický   hlas. A podle mě jako jediný   ve filmu z herectví něco   představuje. Emma má   úžasný hlas, ale celý film   je nesnesitelně unylá.   Častokrát jsem se přistihla   při tom, že z ní nepoznám,   co se jí honí hlavou.
Ale hudba je jinak   geniální.
Faunův labyrint (El laberinto del Fauno)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Noooo
Vizuálně velmi zajímavě   podaný film. Byla jsem v   příjemném rozpoložení,   tak jsem si říkala, že si   pustím takovou milou   pohádku, možná trochu   fantasy. Škoda lávky! Z   fauna jsem měla takový ten   nepříjemný pocit   stísněnosti a tmavost   labyrintu byla depresivní.   Když už jsem u tkoho, ani   takové převtělení hmyzu ve   vílu nebylo zrovna   utěšující.
Celkově není o   naturalistické scény nouze,   což je ,myslím s odstupem   času velmi dobře, vzhledem k   doběš, ve které se děj   odehrává.
Konec byl   pro mne šokující a dobrá   nálada byla ta tam.
Nebyla jsem ani v   nejmenším připravená na   tento žánr, ale je to   skvělý film. Úžasné   masky, výprava, kamera,   možná jen střihy,   zezačátku nápadité,   bohužel sklouzly do rutiny.  
Celkově tento film   doporučuji, jen ho   nepouštějte dětem!

V titulkách je   nádherná hudba, ta   ukolébavka hraná na housle   :-)
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Tenhle film jsem už viděla   snad pětkrát. Nádherná   hudba, úžasná kamera a   excelující Jackman. Co víc   dodat? Musím přiznat, že   nad Fontánou jsem   přemýšlela opravdu dlouho a   často. Opravda krásná je   scéna, kdy u Izzie znovu   propukla rakovina a Tom je   neustále v laboratoři.   "I am here.. for   her..." Snaží se ji   zachránit a přitom ztrácí   poslední chvilky jejího   života... Jak lidské.
Jo, a chválím fotky,   jsou nádherné:-)))
Futurama
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Wow, tak to bych nečekala ani   v nejmenším, že tu bude   Futurama s nepřekonatelným   Benderem! Velmi nápadité.   Tvůrci tady mnohem   volnější ruku než v   Simpsonech, přeci jenom si v   budoucnosti můžou vymýšlet   větší bruty než v   přítomnosti. Nejvíc se mi   prostě líbí sebevražedné   budky, ty mě dostaly. A pak   taky, jak doktor Zoidberg   vždy vymyslí nějaký plán   a pak se zasekne: ,,A, kosti,   pořád zapomínám."
P.S.: Náš doktor je   trochu divný,nosí   sandály.:-D
Gangy New Yorku (Gangs of New York)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2008
Skvělá hudba, krásná   kamera, dobré exteriéry -   oprostě Scorssese!
Daniel Day-Lewis byl   dokonalý s absolutním   charismem, jako vždy.   DiCaprio mě také překvapil.   Jediné, co mě opravdu velmi   rozčiluje a co tento film   hyzdí, je Cameron Diaz. Ve   zrzavé parue vypadá jako   kreatura, těžko   uvěřiltelná a spíš jako   výsměch.
Až na tento   "vřídek" jinak na   čisté pleti je to skvělý   film.
Helena Trojská (Helen of Troy)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2010
Tohle byl ten krásný   Achileus????
Jediný   důvod, proč jsem se dívala   na tohle zpracování, byl   Rufus Sewell v roli   Agamemnona. A po pravdě,   stále je to jekiný důvod.   Rufus podává skvělý výkon   (na který jsem si již   zvykla, a který od něj   vyžaduji). Helena se chovala   jako dítě, Paris byl   nevyspělý až hrůza,   meneláos měl být   starší...
Hvězdný prach (Stardust)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Tak na tomhle filmu jsem byla   ani ne před týdnem a pořád   na něj ne a ne zapomenout.   Příjemně vtipný, milý a   teplý kapitán Shakespeare v   podání Roberta de Niro je k   popukání. Pojmenování   synů jako primus, septimus,   až po sekunda mě totálně   odzbrojil. Vzájemné   vraždění bratrů a jejich   duše + jejich hlody byla   bomba.
Chaplin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Chaplina obdivujik jak jen to   jde. Doba, v jak žil,   naříč problémům, jaké   měl, dokázal něco čemu by   nikdo nevěřil. Mám jeho   filmy, grotesky, biografie a   tento skělý film, který mu   skládá zasloužený hold.   Robert je tu ohromující!!
Ideální manžel (An Ideal Husband)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Mě zvláště bavil Rupert   Everett, jeho samolibost byla   skvělá. Jinak myslím, že   je to spíše inteligentní   komedie, jako ostatně každý   Oscar Wilde.
Jak se Harry stal stromem (How Harry Became a Tree)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Tenhle film ve mě zanechal   opravdu silný zážitek.   Netradiční příběh s   úžasnými hereckými   výkony.
I přes to,   že jsem tento film viděla   už před nějakým tím   měsícem, neustále mi hlavou   běží Harryho myšlenka.   Proti svému sousedovi v   podstatě nic neměl, ale i   přes to si ho vybral za   svého nepřítele. A vybral   si ho po pečlivém   uvážení. Vybral si ho,   protože ON byl z celé   vesnice nejsilnější.
Kapitán Alatriste (Alatriste)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Film mi připadal celkem   poutavý, dvě a čtvrt hodiny   všakmít nemusel. Musím   velmi pochválit Vigga, že ve   filmu mluvil opravdu   španělsky, překvapil.
Zvláště povedené podle   mě byly scény s Iňitem a   Angélikou, musím se   přiznat, že tyto části mě   celkem dost citově   vycucávaly.
Bojové   scény nebyly přehnané,   celkově bych film chválila,   ale pro každého není.
Když si Chuck bral Larryho (I Now Pronounce You Chuck and Larry)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Jasně popcornový film pro   oddych a nenáročné diváky.   Abych pravdu řekla, když   film začal, říkala jsem   si:,,A za tohle jsem dala osm   pětek??" Silně mi   vadily silácké řeči,   výrazy buzno, hulibrku apod.   Scény s právničkolu   Jessicou Biel byly více než   předvídatelné a poněkud   již trapné svou stále se   opakující předzvěstí.
Byly tam však také   vtipné momenty. Syn Larryho   byl velmi nápaditý. Také   mě příjemně překvapilo,   že se tu objevil Steve   Buscemi, sice v malé roli,   ale kvalitní. Moje konečné   hodnocení je 5.
Klan létajících dýk (Shi mian mai fu)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Na tento fim jsem se hodně   těšila, chtěla jsem na to   jít do kina, ale neměla jsem   jít s kým:-( Nikdo v mém   okolí asijským filmům   zelenou nedává. A tak jsem   to viděla až doma na DVD. A   byla jsem unešena. Já,   jakožto milovnice Hrdiny jsem   byla opravdu ve svém živlu.  
Romantický příběh   krásně jemný. Nádherné   kostými, kamera, prostě   přesně asijský film, který   evropané očekávají.
Musím také podotknout,   jak nádherná hudba ve filmu   je. Mám i soundtrack, tudíž   to mohu o to lépe porovnat.  
Snad každou jemnou   duši musí rozněžnit   scéna, kdy dojdou na louku   plnou divokých květin a on   jí jich z koně natrhá plnou   náruč.
Kmotr (The Godfather)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
KNIHA
Upřímně, na to, jak jsem se   moc těšila na film, tak jsem   velmi zklamaná. Po   přečtení, veskrze   geniální knihy mi přišel   film jako směšný, ale   ubohý pokus o zfilmování   skvělé hierarchie mafie.   Některé scény jsou opravdu   věrné předloze(   postřelení dona Corleone,   zabití v restauraci,   Itálie), ale některé   pasáže mi chyběly, a   zvlášť ty, na které jsem   čekala ('Pozdravuje tě   Michael Corleone´). Nevím,   děj mě nijak nezaujal,   narozdíl od knihy a přišlo   mi to zdlouhavé.. Asi jsem   jediná, ale je to tak.
K dobru ale budiž   geniální hudba a   nezapomenutelně úžasný   Marlon Brando!!!


Poprvé jsem   viděla Kmotra v televizi, kdy   byl rozdělen na dva díly a   po týdnu. Poté také vznikl   tento komentář. Nedávno   jsem ho viděla najednou a   musím uznat, že je velký   rozdíl. A musím uznat, že   jsem se dřáve mýlila. Film   mě bavil a zajímal. Nic to   ale nemění na faktu, že   kniha je lepší, což je   většinou.
Kmotr II (The Godfather: Part II)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Čekala jsem nějakou   pitomost, ale tohle mě   dostalo. Naprosto dokonalé.   Herecké výkony úžasné. Co   se týče mladého Vita   Corleone (jeho osud byl   popsán i v knize), neviděla   jsem Roberta de Niro, ale   Marlona Branda, což je podle   mě ta vůbec největší   poklona de Nirovi. Film je   stále ve stejném duchu   knihy, opět skvělá hudba,   výprava, silné momenty,   nečekané zvraty. A Michael,   který jde ve stopách otce   natolik, až zůstává sám.
Království nebeské (Kingdom of Heaven)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Přiznávám, že mě   nejspíš někteří z vás   ukamenují za mé tříbodové   hodnocení, ale nemám na   vybranou. U Království jsem   se ukrutně nudila a dodívala   jsem se na něj jen z   loajality ke své kamarádce,   protože o tom neustále   nadšeně štěbetala.   Zvláště Sybila byla k   popukání. Musím, ale   přiznat, že mě Bloom   překvapil.
Krása na scéně (Stage Beauty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Billy Crudup
Tenhle film mám moc ráda. A   Billy v ní doslova září.   Sám o sobě je hezký a jako   žena to platí dvojnásob.   Jde krásně vidět, jak je   poznamenaný svým   "dětstvím ve   sklepě" spolu s   dalšími chlapci jeho   věku.
Mě zvlášť   pokaždé šokuje scéna, kdy   před králem má zahrát   muže, aby mu dovolil hrát   ženy. Chvíle, kdy se   totálně psychicky zhroutí,   protože si uvědomí, že   muže hrát nedokáže.
A také samozřejmě   konec, který tak pravdivý,   že mi napoprvé tuhla krev v   žilách. A to doslova!
Krasavec Beauty (Black Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Mám jednu malou otázečku.   film jsem neviděla, ale mám   doma knihu Black Beauty. Je to   o černém hřebci a o jeho   celkem těžkém život.   Napsala nějaká ženská, na   jméno si nevzpomenu, ale   myslím, že je to ono. Mohl   by mi někdo blíže napsat o   čem to je? Předem moc moc   děkuju.
Tak jsem to   už viděla, daávali to na   ČT1, už je to trochu delší   doba. David Thewlis byl   přirozený, lidský, jeho   chudobu a lásku ke svému   koni jsem cítila až v   posteli. A to koně moc ráda   nemám.
Kupec benátský (The Merchant of Venice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Solidně zpracovaný   Shakespeare s krásnou   kamerou. Celému příběhu   dominuje excelující Al   Pacino. Ve filmu vám dojdou i   některé detaily, které vám   při čtení mohli uniknout. a   přesto, že je Kupec   benátský veden jako jedna ze   Shakespearových komedií, má   sestra, která to nečetla   byla opravdu napjatá, jak to   dopadne.

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

45 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

50 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10