Zari
ohodnotit

Sedmero krkavců

Další název:
Sedem zhavranelých bratov; Seven Ravens
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
4.6.2015
„Dokáže osudem zkoušená Bohdanka zachránit zakleté bratry, aniž by promluvila?“

Komentáře k filmu Sedmero krkavců

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Líbivě ponurá pohádka   podle mého gusta. Na české   poměry konečně vtipné,   nepředvídatelné, konečně   také neokoukaní herci,   bezchybné rekvizity a   okouzlující prostředí se   špetkou Tudorovských   praktik. Dlouho jsem nedala   českému filmu plný počet   bodů, to svědčí o kvalitě   tohoto filmu. Ostatně Alice   Nellis umí sem tam překvapit   - Mamas a Papas mne svého   času také příjemně   potěšili.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2015
Opravdu krásná pohádka. A   to mě pohádky většinou   nudí svým klasickým dějem.   Tahle se sice také vyvíjí   standardně, je ale přitom   jiná, vtipná, občas temná,   ale také samozřejmě vše   skončí dobře :-)   Doporučuji
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2015
krásné
Konečně pohádka bez   "sluníčkového   bakelitu", bez   ukřičených scén, bez   přehrávání, bez   křečovitých dialogů.   Obsazení je skvělé a že   Marta Issová není 16ctka no   a co. Je to hezká mladá   dáma, která dobře hraje a   moc mě bavila, stejně jako   ostatní herci. Myslím, že   by mladší děti mohly mít   problém pobrat některé   souvislosti. Ale ty starší   (např. ty moje) byly   nadšené stejně jako já
Arwen.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2015
Výborně
Podle různých rozporuplných   hodnocení jsem se bála, že   pohadka bude dalším   propadákem. A že jich v   poslední době je až moc!
Ale přišlo velmi   příjemné překvapení.   Nádhernými exteriery   počínaje a skvělým   hereckým obsazením konče.   Vsichni v hodnocení haní   postavu Bohdanky, ale musim   říci, že mě tady prostě   sedí. A je mi úplně jedno   kolik ji je let.
Pohadka   je moc vtipná a veselá   narozdíl od stare verze a i   to zvyšuje moje hodnocení.   Pohádky jsou přeci pro děti   a měly by vzbuzovat   pozitivní náladu a ne chuť   si to jít hodit.
Sedmero krkavců se   zařadilo mezi mé   nejoblíbenější pohádky.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Do kin přišla filmová   pohádka Sedmero krkavců. Je   to známý příběh z jedné   z mnoha pohádek Boženy   Němcové. Jeden podobný film   tu již je. Je to televizní   dílo staré 22 let. To   televizní dílko si pamatuji   jako ponuré. Tato pohádka je   však jiná káva.
Jednou velkou a   oprávněnou kritikou je to,   že hlavní mladinkou hrdinku   hraje 34-letá herečka.   Osobně má obecně s Marthou   Issovou problém, a to od dob   jednoho profláknutého klipu.   Ale odpouštím jí to. Snad   by tu roli Bohdanky zvládla i   jiná, mladší, herečka.   Role Bohdanky je však z   velké části komická,   nikoliv tragická. Komických   hereček mladšího věku tu   však moc nemáme. Takřka   vymizely.
Někde jsem   četl, že tato filmová   pohádka vstoupí do Zlatého   fondu českých filmových   pohádek. Po jejím   zhlédnutí s tímto tvrzením   pomalinku souhlasím. Proč?   Protože tato pohádka   postrádá křečovité   dialogy, které se za každou   cenu snažily být vtipnými.   Zde ty dialogy bez větší   snahy vtipné jsou. Dále   oceňuji to, že pohádka   není příliš ukřičená.  
Děj začíná   vyprávěním. Osoba   vypravěče do pohádek   zkrátka patří a zde   nechybí. Děj začíná v   jedné vísce poblíž hradu a   hor. Kdesi v lese poblíž   vesnice žije čarodějka. Ve   vesnici vedle dalších   obyvatel žije starší   pekařský pár. Tomu se   narodí holčička jménem   Bohdanka. A tak jak roste, tak   postupně objevuje různá   tajemství, kterým se snaží   přijít na kloub. Co jí   nejvíce trápí je to, že se   její matka na ní nejen že   pořádně neusměje, ale   také nerozčílí. Za nic ji   nevynadá. A to nemůže   pochopit. Na prahu   dospívání si povšimne   šeptandy, která ji   prozradí, že není   jedináčkem.
Na   královském hradě žije   královna se dvěma syny. S   jedním koktavým ňoumou a s   jedním namyšleným a   současně prostinkým   frajírkem. Toto trio   vytvořili Sabina Remundová,   Lukáš Příkazský a Václav   Neužil. Spolu s Issovou   dostávají asi největší   prostor a jsou výteční. O   moc pozadu nezůstává ani   Zuzana Bydžovská v roli   čarodějky.
Pohádka   přináší současně dva   příběhy. V jednom sledujeme   osvobozování sedmi   prokletých bratrů a ve   druhém jakási komicky   laděná rodinná pouta.
Dialogy a scénář   filmové pohádky zatím   patří k tomu nejlepšímu,   co jsem poslední rok z nové   tvorby měl možnost vidět.   Dokonce si troufnu tvrdit, že   tato pohádka je lepší, než   Svěrákovo dílo Tři   bratři. Bude to film, ke   kterému se diváci budou   rádi vracet. Je vtiúný, je   pohádkový, je to film velice   příjemný.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2015
Tento pohádkový příběh je   v literární podobě tak   temný, že není divu, že po   něm ještě žádný tvůrce   nesáhl a nenatočil skvostný   filmový počin určený pro   kina. Alice Nellis se tohoto   úkolu zhostila a mile   překvapila. Celý děj krapet   poupravila a natočila jemný   a jednoduchý příběh   mající šanci zařadit se   mezi každoročně   vyhledávané a tím i   reprízované filmové   skvosty. Temná stránka věci   je sice trochu ponechána, ale   zároveň velmi přísně   držena na uzdě, aby i   opravdu malé děti příběhu   porozuměli, nebáli se a   měli z pohádky zaslouženou   radost. Nejsou tu sice   přítomny chytlavé   písničky, jak bývá u   českých pohádek zvykem, ale   v tomto případě tu kupodivu   ani nechybí. Nakonec proč   zpívat, když hlavní hrdinka   příběhu nesmí promluvit   ani slovo. Herecké obsazení   je poněkud neobvyklé, ale na   druhou stranu překvapivé.   Výkony však rozporuplné.   Martha Issová tu vystupuje   přesně tak jak ji známe,   Sabina Remundová jako obvykle   svým projevem a intonací   nezapře svoji matku, Zuzana   Bydžovská mě jako   čarodějnice nijak   nepřesvědčila, Lukáš   Příkazký coby princ   Bartoloměj nijak nepřekvapil   a ostatní jen dělali co jim   role dovolila. Po celou   stopáž se však děj   nikterak netáhne, svědomitě   si drží své tempo a   miloučkou atmosféru. Mě tu   sice chybí více toho   napětí, ale s ohledem na ty   malé děti budiž. Film měl   rozhodně navíc, ale i tak   má své určité kouzlo a   jedinečnost.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Tak na této pohádce mě   nejvíce bavila Martha Issová   a její podání Bohdanky   hlavně ta část co nemluví.   Jinak klasická pohádka se   šťastným koncem.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Líbila se mi pohádka a   líbila se mi moc i M.   Issová,tím spíš, že   většinu filmu mlčela a byla   nucena hrát mimikou, což   zvládala velice dobře.   Souhlasím ale s tím, že   některá slova a slovní   zvraty do klasické pohádky   nepatří a   "pražština" mi   leze silně na nervy. Pohádka   má být pohádková a tu   klasiku by nemělo nic   narušovat.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Díky krásným exteriérům,   precizní výpravě a   vynikajícímu výkonu Z.   Bydžovské, se tahle verze   Sedmera krkavců může po   právu zařadit mezi českými   pohádkami k těm lepším. A   nebýt několika přešlapů   ve výběru účinkujících,   dala by se počítat k   výborným. Osobně mi tam   nejvíc vadí M. Issová,   která na dívenku   předpokládaného věku   sedmnácti let už opravdu   nemá vizáž, a jen o   chloupek méně S. Remundová,   která přes všechnu svojí   snahu zůstává v roli zlé   královny za někdejším   výkonem I. Chýlkové hodně   (ale opravdu hodně) pozadu.   Ani princovské role na mě   nepůsobí nijak   charismaticky, takže víc   než 7* bohužel udělit   nemůžu.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Alice Nellis původní temný   příběh trochu změkčila,   trochu zvtivpněla koktáním   prince a bláznivým bratrem,   ozvláštnila čarodějnickou   linií, ale celkově se s   tématem poprala zdatně.   Jestli jejím záměrem byla   spíš pohádka pro kina než   kopie Panny a netvora nebo   podobně temných   záležitostí, tak se úkolu   zhostila velmi dobře. Princ   po boku Bohdanky dospěje,   Issová mi vyloženě   nevadila, hrála dobře, je   fakt, že v klasice je   výrazně mladší, ale tak   dalo se, Remundová je opravdu   mladší kopie své matky a   nevlastní bratříček přece   jen štěstí našel. Zlo bylo   potrestáno a dobro nakonec   zvítězilo a tak to má v   pohádkách být.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Čekal jsem mysteriózní   horor (ale chvilkami to byla   až moc velká fraška),   potěšila pěkná kamera   (zvláště pohledy shora) a   zaujal originální příběh   (i když v české nadprodukci   pohádek bylo natočeno už   leccos). Nepříjemně   překvapily rozhárané   herecké výkony (jakoby si   každý hrál na svém   písečku, což bylo dáno   zřejmě neujasněností   žánru). Celkově pěkná   pohádka, jen moje   očekávání bylo větší.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2021
Není to úplně špatné ale   televizní zpracování této   pohádky od Boženy Němcové   z roku 1993 se mi líbí víc.   Radek Brzobohatý s Janou   Hlaváčovou byli výborně   zahraní rodiče a Ivana   Chýlková byla až démonicky   odporná. Tady se mi jeví   jako hlavní problém   obsazení Marthy Issové.   Johanka je mladinká dívka   hledající a posléze   zachraňující starší   bratry a na to M. Issová v   době natáčení daleko za   třicítkou rozhodně nebyla   ideální volba. Já jsem si   naivně myslel, že   obsazování teenagerských   rolí i těmi   nejztepilejšími   třicátníky už máme přece   jen za sebou. A navíc Alice   Nellis má nějakou nutkavou   potřebu být za každou cenu   originální a to i tam, kde   to vysloveně není na místě   tak jako v tomto případě.
radka.spisakova.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.11.2015
Jsem zklamaná
Mám ráda filmy Alice Nelis,   ale tohle se jí nijak   zvlášť nepovedlo. Začnu   negativy - výběr hlavních   hrdinů - vyjma Zuzany   Bydžovské byl podle mého   názoru opravdu   problematický. Nemohu si u   pohádek zvyknout na novodobou   mluvu a ke kostýmní   výpravné pohádce mi slova   kecat, existovat aj. prostě   nesedí. Nějak jsem   nepochopila, když část   hrdinů hlavně pak Bohdanka   mluví nefalšovanou   pražštinou, proč její   maminka mluví nějak   "československy".   Takže plusem je výtvarná   stránka - krásné kostýmy a   volba lokací.
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.12.2019
Slabota
Po předchozí verzi toto? Je   to nastavovaná kaše.   Nepřirozená, umělá bez   chuti spíš se zápachem   komerce a to silným,   připálená. Herecké   obsazení velmi podivné.   Herci a herečky jakoby do   svých rolí vůbec nepasovaly   a role jim v řadě případů   nesedly. Issová do pohádky   nepatří snad vůbec..   Vznikla opět jen další   předražená zbytečnost.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.12.2016
Po krásné Márii Podhradské   toto? To je vtip? Bože, Bože   to snad né. Protivná Issová   sice zvládla, mimiku velmi   dobře, ale tuto roli měla   hrát kterákoli jiná   herečka. Děj se mi nelíbil   vůbec, protože si trošku   pamatuji originál.   Retrospektivy mne iritují   vždy a také za ně dávám   moc mínusů. Zde nejinak. To   s tím „hozeným „   šutrem“ na konci nemysleli   vážně, že ne. No, dobrá.   Nelíbilo se mi vůbec   pojetí, a proto hodnotím   jako plus jen pár drobností   a snahu. +++++

Špatně jsem hodnotil.   Musím ještě přiznat   krásné scenérie. Takže za   ně a hudbu přidávám po   deseti procentech. A protože   jsem před chvílí dokoukal   obě předchozí verze, musím   si přiznat, že tato se mi   líbí nejvíce. Takže   ještě deset. A poznámka,   možná časem mrknout znova a   hodnocení znova upravit.

20220223

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39636minih39636Casanova (2005) 
Casanova n
minih63045minih63045Metropie (2009) 
Metropia n
minih69183minih69183Jsme to, co jsme (2010) 
Somos lo que hay n
minih7231minih7231Ecce homo Homolka (1969) 
Ecce homo Homolka n
minih34758minih34758Wonderland masakr (2003) 
Wonderland n
minih102672minih102672Zloba – Královna černé magie (2014) 
Maleficent n
minih10995minih10995Kuře melancholik (1999) 
n
minih144093minih144093Lovingovi (2016) 
Loving n
minih52762minih52762Sin Nombre (2008) 
Sin Nombre n
minih41249minih41249Peklo začíná na zemi (2004) 
Hipnos n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sedmero krkavců (1993) [TV film]

 Sedmero krkavců (1993) [TV film]
Sedmero krkavců n
 
Žánr: pohádka
Země: Česká republika
Režie: Ludvík Ráža

(remake)

Strom pohádek: Divoké labutě (1988) [TV inscenace]

 Strom pohádek: Divoké labutě (1988) [TV inscenace]
Strom pohádek: Divoké labutě n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Petr Obdržálek

(remake)

Sedmero krkavců (1967) [TV inscenace]

 Sedmero krkavců (1967) [TV inscenace]
Sedmero krkavců n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Ludvík Ráža

(remake)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

48 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

48 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Matthew Radford

Radford Matthew

Twink Caplan

Caplan Twink

Oddíl 10 z Navarone (Force 10 From Navarone)

Oddíl 10 z Navarone
Force 10 From Navarone

Nic nás nerozdělí (The Impossible)

Nic nás nerozdělí
The Impossible

Naposled navštívené:
Matthew Radford

Radford Matthew

Twink Caplan

Caplan Twink

Oddíl 10 z Navarone (Force 10 From Navarone)

Oddíl 10 z Navarone
Force 10 From Navarone

Nic nás nerozdělí (The Impossible)

Nic nás nerozdělí
The Impossible