Sedmero krkavců (2015)

Sedmero krkavců
76 %
 
 

Další název: Sedem zhavranelých bratov; Seven Ravens

    Žánr: pohádka / fantasy
    Země: Česká republika / Slovenská republika
    Premiéra v ČR: 4.6.2015        
    Délka: 97 min.
„Dokáže osudem zkoušená Bohdanka zachránit zakleté bratry, aniž by promluvila?“
Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové “Sedmero krkavců”. Pohádka Sedmero krkavců je příběh mladé dívky, která na sebe vezme úkol zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky. Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké - sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svých bratrů.
Bioscop

režie:
Alice Nellis
 
 
hraje:
Martha Issová (Bohdanka), Sabina Remundová (královna Alexandra), Lukáš Příkazký (princ Bartoloměj), Václav Neužil (princ Norbert), Zuzana Bydžovská (čarodějnice Gabriela), Erika Stárková (královna Gabriela), Jana Oľhová (matka), Marián Geišberg (otec), Juraj Hrčka (král), Miro Noga (vévoda), Csongor Kassai (farář), Jakub Zindulka (lékař), Kristina Svarinská (služka Marie), Zuzana Čapková (služka), Zuzana Skalníková (služka), Marta Maťová (švadlena), Matej Marušin (Milan, bratr), Noël Czuczor (bratr), Branislav Bystriansky (kovář), Mária Breinerová (sousedka), Barbora Mudrová (vesnická dívka), Julia Sabolová (vesnická dívka), Vanda Konečná (princezna Helga), Viera Pavlíková (čarodejnice u kůlu), Jan Mencl (mladý Norbert), Darina Ničová (dvorní dáma), Bára Fišerová (dvorní dáma), Veronika Petrová (dvorní dáma), Marie Ludvíková, Erika Guntherová, Karol Kotlár (bratr), Adam Demečko (bratr), Ivan Ondruška (bratr), Samuel Racz (bratr), Alexander Pyšný (bratr), Albín Medúz (farář), Michaela Jeřábková (vesnická dívka), Marta Marie Leon (Bohdanka 5letá), Sofi Vanyan (Bohdanka 10letá), Martin Benda (mladý Bartoloměj)
 
 
námět:
Božena Němcová (pohádka)
 
 
scénář:
Alice Nellis
 
 
kamera:
Matěj Cibulka
 
 
hudba:
Václav Patejdl
 
 
výprava-architekt:
Ondřej Mašek
 
 
kostýmy:
Kateřina Štefková
 
 
střih:
Filip Issa
 
 
zvuk:
Jiří Klenka, Vladimíra Cafourková (edit zvuku, SFX)
 
 
vedoucí produkce:
Klára Bukovská
 
 
dabing:
Taťjana Medvecká (matka), Svatopluk Skopal (otec), Petr Pospíchal (vévoda), Vladimír Javorský (farář), Petra Horváthová (Marie), Jana Boušková (sousedka), Jana Postlerová (žena), Karel Richter (muž), Otmar Brancuzský (kovář)
 
 
mluví:
Karel Heřmánek (vypravěč)
 
 
zpěv:
Marika Gombitová
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek
 
 
masky:
Juraj Steiner
 
 
asistent režie:
Michaela Strnadová (1. asistent režie)
 
 
spolupráce:
Martin Roller
 
 
producent:
Ester Honysová
 
 
vrchní osvětlovač:
Stanislav Klika
 
 
ostřič:
Jan Jirák
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.