Zari
ohodnotit

S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení

S.W.A.T.

Další název:
S.W.A.T. - Jednotka rýchleho nasadenia (SK); S.W.A.T. - Die Spezialeinheit
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2003
„Dokázal tvrdý výcvik připravit zásahovou jednotku na úkol, který ji čeká?“

Komentáře k filmu S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Po všech stránkách   průměrný film, kde   fanouška žánru nic   nepřekvapí, snad ani   neurazí, a zatímco on   (fanoušek) si řekne   "příště zas",   ostatní už to vidět   nemusí.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2005
dobrá akční podívaná,   která má náboj, ale   příliš nápadů nečekejte.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
S.W.A.T.
Úvodní akční scéna   diváky dokáže navnadit,   díky této scéně se na   obzoru objevuje klaďas a   záporák, což nám bude v   průběhu filmu dělat trochu   neplechu. Ano, čekala jsem   akční podávanou, která   nám ukáže jak pracuje   jednotka S.W.A.T. a to se tak   úplně nepovedlo, první   část je jakýsi nábor a   posléze se dostáváme do   akce. Jde o akční snímek,   takže jsem neočekávala   kdovíjakou originalitu, což   se také nestalo, jenže ta   klasická zápletka s   naháněním padoucha byla   vcelku jasná a proti té nic   nemám, jenže snaha tam   procpat tu druhou dějovou   linii mi přišlo naprosto   zbytečné, protože to   nakonec kazilo celkový dojem.  
Samuel L. Jackson je   herecké eso, Colin Farrel mu   celkem slušně sekunduje a   ostatní herci jsou   průměrní. S.W.A.T. je   dobrá akční podívaná,   jenže jsou lepší.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2015
Očekávat snímek plný   zásahů a dramatických   situací je chybou, neboť se   místo toho vynoří   obyčejný popkornový krimi   snímek s dějem obsahující   velice známou šablonu. Vznik   skupiny jednotky S.W.A.T.,   výcvik, hájení a první   velmi těžký případ. Tohle   všechno tu už bylo a to na   různé způsoby. Neznamená   to však, že by musel být   snímek zákonitě špatný.   Naopak. Akční zábava se   drží všech zavedených   standardů. Pozvolná   atmosféra neunaví a   nesnaží vnucovat humor za   každou cenu. Akční scény   sice mají ten správný   drive, takže ani o napětí a   patřičnou výbušnost nouze   není, ale celkově prostě   snímek nijak zvlášť   nenadchne. S jistým respektem   a zaujetím k žánru se však   patřičně a pozitivně   pojmout dá.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Zajímavý akční snímek o   práci americké zásahové   jednotky názvem S.W.A.T. -   aspoň jsem se dozvěděl, jak   to funguje.
Pointa taky   nebyla špatná.
A o   hereckém obsazení ani není   třeba mluvit. To skutečně   stálo za to.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Slabota, těžící snad jen   ze známých tváří, z   nichž jsem však na většinu   přímo alergický.   Nenaplněný potenciál z   filmu přímo dýchá a   říká si o další díly k   napravení reputace. Ale bude   to někoho zajímat?
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Celkom dobrý akčný film na   pozretie, je tu zaujímavé   herecké obsadenie, dej tohto   filmu je dramatický a   napínavý, sú tu výborné   akčné scény, ktoré sú   úchvatne.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Vynikající akční film o   jednotce rychlého nasazení,   která musí převézt   nebezpečného vězně, o to   těžší ůkol je když   nabídl balík peněz za jeho   osvobození,toho se chytne   několik zločineckých   band,které chtějí peníze   získat
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Akční podíváná s   hvězdným obsazením.   Drogový král, kterého má   jednotka SWAT dopravit do   federální veznice vyhlásil   kdo ho osvobodí dostane 100   milionů dolarů. Pak se   rozjíždí akční jízda.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Velmi dobré akční drama   skvělé obsazení toho to   snímku zaručuje dobrou   podívanou,hodně povedené   ale hlavně díky
skvělým hercům.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Režisér nastínil příběh   o policejní jednotce S.W.A.T.   se šesticí sympatických   herců.Film sází spíše na   dialogy hlavních postav,   které pro mne byly stejně   dobře stravitelné jako   akční sekvence.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Útvar rychlého nasazení
Film měl nápad i herce a mě   se moc líbil, ale...
Američtí filmaři   začínají už být pomalu   trapní s tou návazností.   Parťák našeho hlavního   hrdiny byl propuštěn ze   SWATu. V tu chvíli jsem   tušil, že se z toho maníka   stane šmjd... a hele, opravdu   se tak stalo. To je to, co   bych scénáři vytknul. Pak   další hrubička ke konci,   kdy hrdinové SWATu pojedou   sami zachránit uprchlého   vězně. To mi přišlo jako v   legendární Smrtonosné pasti   alias Bruce Willis, čili   opotřebovaný nápad.
Uměl jsem si i tak   představit, že místo SWATu   by tam mohli vystupovat i   čeští hoši z URNy. Práce   policisty a zvlášť takto   speciálního policista mě   zajímá, ale sám vím, že   bych ji nezvládal.
Ze   příběhu filmu krom těchto   spoilerů už nic   neprozradím, nicméně film   se mi i tak líbil. Dávám   8/10, protože jsem se skvěle   bavil, ale kdyby tu nebyly ty   "hrubice", tak bych   snímku dal klidně 10.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Poměrně slušný akční   film z neokoukaného   prostředí zásahových   jednotek. Jen si myslím, že   režisér si měl vybrat   jestli natočí akční jízdu   nebo reálnou podívanou o   životě lidí z policejní   jednotky. Na akční jízdu   málo akce a na reálnou   podívanou mi přišlo, že tu   je málo informací o práci v   těchto jednotkách. Takže   jelikož se nerozhodl   režisér tak já taky   zůstanu půl napůl.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2013
Když jsou policisté Street a   Gamble převeleni od   speciální jednotky, Street   se po čase do podobné   jednotky vrací. Netuší, že   jeho prvním protivníkem bude   právě Gamble, který se   postavil na druhou stranu   zákona a jde mu jen a jen o   peníze. Klasický film o   náročné práci speciální   jednotky, ale idealizující   tyto jednotky.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Zajímavý námět, děj a   především výborné   herecké obsazení zajišťuje   příjemnou podívanou a to   nejen na poprvé.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Film S.W.A.T. jsem nemohl   nikde sehnat,až když jsem   šel jednou okolo bazaru a tam   bylo DVD za 59KČ.Hned jsem   sáhl pro peníze na svačinu   a šel si ho koupit.Přiběhl   jsem domů zapnul S.W.A.T. a   nechal jsem se unášet   perfektní akcí,kamerou i   hereckým obsazením.Samuel L.   Jackson,a Colin Farrell   naprosto sami táhli film   celou hodinu a půl.Člověk   už na začátku filmu sice   ví jak to všechno dopadne   ale to se dá odpustit.Pár   dní jsem chtěl jít dělat   policajta u rychlího   nasazení ale pak přišel   Czektek a já si to všechno   rozmyslel.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Nepočítal sem, že by to   měl bejt nějakej akčnák,   co by se vymykal běžný   americký produkci, ale   nakonec sem byl příjemně   překvapenej – sice se   opravdu nevymykal, ale je to   vážně slušně natočený a   jako taková akční   oddechovka to nejni rozhodně   špatný. Ona závěrečná   akce je sice těžce běžná,   takovejch podobnejch sem   viděl spoustu, ale   prostřední část,   zabývající se rekrutovánim   nových členů a výcvikem   mě opravdu bavila. Všechno   tohle střílení a jiný   akční běsnění je navíc   zaštítěný známejma   ménama jako je Farell,   Jackson nebo Rodriguez.(která   v je v roli drsný policajtky   zkrátka neodolatelná).Takže   rozhodně žádnej zabitej   čas u podprůměrný akční   hovadiny se naštěstí   nekonal.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
S.W.A.T team musí být   pořád ve střehu.I dyž   nejaký boss prohlási že za   jeho vyslobodení mu zaplatí   100 milionu dolarů.Jo pak je   zájemcu mnoho.Bezva kamera a   v tomhle filmě jde i osobní   pomstu mezi policistou a   teroristou.S.L.Jackson jako   drsný policista cvičíci   pět policistú.Mezi nimi i   C.Farrell,který kdysy dávno   neuposlechnul rozkaz a byl   vyřazen ze S.W.A.T teamu.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Velmi akční podívaná s   perfektním hereckým   obsazením. Bývalí parťáci   se dostanou do sporu který   může přežít jen jeden.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2008
filmek kterym chtel bratranek   okouzlit jednu holcinu :-D   kdyby vzal do kina me, tak   jsme oba nadseni... Michelle   Rodriguez byla opravdu   dobra... stejne jako Colin a   Sam.L... u slecny bratranek   ale nepochodil, tim chci jen   rict, ze pro divku tento film   nema vubec zadnou vahu a zadny   pozitek jim neda... pokud...   pokud tedy nejste feministky,   to byste se mohly videt prave   v Michelle.
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Začínám to pěkně, aby se   pak děj rozplizl do nudy.   Hraje se tu na efektíky -   viz. do očí bijící scéna   Michelle kopající do zcela   nevinného boxovacího pytle.   Olivier je sice pěkný, ale o   nějakém herectví toho moc   neslyšel, anebo nám tuto   informaci ve S.W.A.T.   zamlčuje. LL Cool J je tu   hlavně pro svoje ladies -   takže ukáže aji pekáč.   Colin se snaží a celkem mu   to aji ide.:) Mno a Samuel je   prostě zase takový, jakého   ho máme rádi - nad věcí a   cool.
PS: Konec je ale   pěkný...
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2004
Nehctěl bych je potkat
Mám v sobě zakořeněný   jakýsi obdiv ke všem   členům speciálních   jednotek od S.W.A.T. až po   SEAL, takže tohle bylo něco   pro mě. Rozhodně nebylo   všechno přesně tak, jak by   to fungovalo doopravdy, ale my   co milujem akci a napětí sme   si určitě přišli na své.   Farell jen potvrzuje, že ve   hvězdu nevyrůstá, ale už   jí je a o umění S.L.   Jacksona není pochyb.   Zkrátka bych je nechtěl   potkat na ulici, když jsou   zrovna naštvaní:)
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Skvělej film! Furt se   rozhoduju mezi 9 a 10 bodama,   tak nakonec dávám deset...   Kromě Samuela L. Jacksona a   mýho oblíbence Colina   Farrella se mě tu hodně   líbil i Jeremy Renner.   Nemůžu nezmínit ani   skvělou Michelle Rodriguez,   na role "drsoněk"   se skvěle hodí :) Opravdu   velice působivej film -   akční začátek, pak   zajímavej výcvik policajtů   S.W.A.T. a pak převoz vraha   do vězení, což ale neni jen   tak. Vrah totiž prohlásil,   že ten, komu se podaří ho   osvobodit, získá slušnej   balík peněz. A tak začíná   působivá honička mezi   jednotkou S.W.A.T. a   penězuchtivýma osobama.   Doporučuju, fakt zajímavej   film.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2011
I když v tomto snímku hraje   můj oblíbený herec Colin F.   mám se S.W.A.T trochu   problém, že jsem se v   části celkem dost nudil a   výkony mě nepřišli nějak   supr je to takovej   nadprůměr.
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Skvělí, špičkový,   dynamický, chytlaví,   originální a   bezkonkurenční film v této   kategorii.
Já osobně   bych dal filmu známku s   číslem 30 :-))
Nejlepší je jak se   ostatní můžou posrat po 100   milionové nabídce toho   mafiána, to byla bomba jak   všichni začaly bláznit :-))
Amthauer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2008
I skvělí herci jako Farrell   a Jackson se očividně někdy   utnou a zabřednou do filmu s   tak nudným a ubíjejícím   scénářem, že to veškeré   pokusy o umělecký dojem   dokonale zabíjí.
luca-luciano
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Akční film jak se patří.   Podívanou trochu zpestří   hvězdné obsazení a místo   kam je film zasažený.   Jednotka SWAT byl velmi dobrý   nápad od tvůrců a převraty   v týmu jsou sice   očekávané, ale pohladí na   duši. Je to takové klasické   zaplnění dlouhého zimního   večera.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2004
Jednotka rychlého nasazení,   spousta různých pistolek,   Michelle Rodriguez a akce, je   (pro mě) záruka dobrého   filmu.
S.W.A.T. má   rychlý spád, dobrou   zápletku, a to je polovina   úpspěchu. Z hlediska herců   jasně září S.L. Jackson a   Colin Farrell, takže nemám   žádných výtek.
SAI
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.10.2007
Pri pozeraní tohoto filmu som   mal pocit že sa pozerám sa   sfilmovaní Counter-Strike.   Bolo to dosť dejovo nudné, a   navyše ani tie akčné scény   neboli čo mohli byť
standa.kasna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Film S.W.A.T je podle meho   nazoru velice povedeným   filmem osobně ho doporučuji   všem kteři maji radi sleduji   filmy s policejnio prostředi   a to konkretne jednotku ryleho   nasazení.
Duster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Herecké obsazení skvostné,   škoda mizerného scénáře.   Tenhle film prostě ničím   výrazným nezaujme, třebaže   se na něj vcelku pěkně   kouká.
Pete
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2004
Jako milovník dobrých   akčních nářezů jsem lehce   zklamán. Je to možná i   tím, že pověst o filmu mě   nabudila na větší   očekávání. Nelze popřít   skvělé filmařské řemeslo   (výborná kamera), avšak   chybělo mi cosi navíc -   něco zajímavého, nějaký   nápad, nějaký zvrat.   Škoda.
mandus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Nejnudnější   "akční" (rádoby)   film.
jirina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Skvělý akční film který   nás zavádí do světa   policistů. Dobré akce a   efekty.
Dexfree
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Čekala jsem od toho víc a   pak jsem byla dost   zklamaná... nebyl to   vysloveně špatný film, ale   taky to nebylo nic skvělého.   Jinak herci to zvládli.
karel.volny
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2007
velice zajímava   podívana...sice patrí k   prehnanym filmum holywodu,ale   myslím,ze je to hezky   zachyceny snímek americkych   swat...teda když mají   akci...
ilonbroš
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2019
ilona
Vynikající film.Máme doma   na DVD a rádi se znovu na   něj podíváme.
Herecké obsazení je   velmi zdařilé

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50169minih50169Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie (2009) 
Behind Enemy Lines: Colombia n
minih91267minih91267Psychopatka (2011) [TV film] 
The Perfect Roommate n
minih24955minih24955Tajemství loňského léta (1997) 
I Know What You Did Last Summer n
minih41799minih41799První rána (1996) 
Jing cha gu shi IV: Jian dan ren wu n
minih15465minih15465Parťák (1990) 
Loose Cannons n
minih67876minih67876127 hodin (2010) 
127 Hours n
minih4466minih4466Bonnie a Clyde (1967) 
Bonnie and Clyde n
minih23890minih23890Zlatí úhoři (1979) 
Zlatí úhoři n
minih52775minih52775Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál] 
Dr. Quinn, Medicine Woman n
minih64993minih64993Únos: 48 hodin v ohrožení (2010) [TV film] 
Elopement n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video]

 S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video]
S.W.A.T.: Pod palbou n
S.W.A.T.: Firefight
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Benny Boom

(neoficiální pokračování)

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

8 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jorge García

García Jorge

Naposled navštívené:
Jorge García

García Jorge