Jeden svět
ohodnotit

Rváčův deník

The Basketball Diaries

Další název:
Basketbalový zápisník
Rok:
1995
Délka:
99 minut
„Odhalí deník skrytá tajemství?“

Obsah filmu Rváčův deník

 
Jim byl členem úspěšného středoškolského basketbalového mužstva a celý jeho život se točil kolem sportu a hřišť. Jeho sen o kariéře hvězdy se však začíná pomalu hroutit. Občas se s kamarády opije, experimentuje se sexem i drogami, musí se vyrovnat s umíráním kamaráda Bobbyho na leukémii a nakonec je vyhozen z mužstva, když ho trenér přistihne s drogami.

Vzápětí ho vyhodí matka z domova a Jim klesá krok za krokem na dno. Kvůli drogám krade auta, loupí, přepadává, prostituuje se a dokonce zabíjí. Existuje vůbec cesta zpátky?

Zdroj: Nova

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Leonardo DiCaprio jak ho neznáte

Když se řekne Leonardo DiCaprio, většina z nás si ho vybaví jako zkušeného lovce Hugha Glasse z Revenanta, elegána Gatsbyho, miliardáře z Wall street, policajta v utajení ze Skryté identity či chudého irského mladíka z kasovního trháku Titanic. Tento dvaačtyřicetiletý herec, jenž loni zaslouženě získal Oscara, svůj talent předvedl už v začátcích své kariéry. Přinášíme vám přehled pěti snímků, které by vám neměly uniknout. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott KalvertScott Kalvert  
hraje:
Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio.....Jim Carroll [20]   
Lorraine BraccoLorraine Bracco.....Jimova matka [39]   
James MadioJames Madio.....Pedro [19]   
Patrick McGawPatrick McGaw.....Neutron [27]   
Mark WahlbergMark Wahlberg.....Mickey [23]   
Roy CooperRoy Cooper.....otec McNulty [65]   
Bruno KirbyBruno Kirby.....Swifty [45]   
Juliette LewisJuliette Lewis.....Diana [21]   
Michael ImperioliMichael Imperioli.....Bobby [28]   
Ernie HudsonErnie Hudson.....Reggie Porter [49]   
Eric BettsEric Betts.....dealer   
Josh MostelJosh Mostel.....barman [48]   
Barton HeymanBarton Heyman.....zpovědník [58]   
David WebbDavid Webb.....Juju Johnson   
Michael RapaportMichael Rapaport.....shenhead [24]   
Jim CarrollJim Carroll.....Frankie [45]   
scénář:
Brian GoluboffBrian Goluboff  
námět:
Jim CarrollJim Carroll.....román The Basketball Diaries [45]   
Paul DiBartoloPaul DiBartolo.....kytara   
hudba:
Graeme RevellGraeme Revell  
Karyn RachtmanKaryn Rachtman.....supervize [31]   
Chris CornellChris Cornell....."Blind Dogs" [30]   
kamera:
David PhillipsDavid Phillips  
střih:
Dana CongdonDana Congdon  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
hi-fi stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rváčův deník >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

afer
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2021
Trapný pokus o drogách.
Neskutečné klišé. Naďějný sportovec pečuje   o nemocného kamaráda z jehož smrti se zhroutí   a zůstane na drogách. Neskutečně fádní. S   velmi slabými dialogy a hereckými výkony. Vedle   tohoto mi přijde film My děti ze stanice zoo   nebo Piko daleko povedenější.
Jo a pokud chce   někdo vidět skutečný film o tom co dokáží   drogy a to bez všech příkras pozlátek a   hloupých happy endů doporučuji film Katka od   top režisérky Helenty Třeštíkové.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2017
Kdysi jsem film asi 2x viděl. pád na dno jednoho   floutka co umí basket a skládá básně a píše   si deník. Čuhne k jedům (drogy) a on a jeho   kámoši se boří na dno. Kradou, dělaj bordel a   končí to nakonec pro někoho v lochu a někdo se   z toho dostane. Solidní herecké výkony a film   co by měl varovat, jinak za mně nadprůměr.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Výborné herecké výkony tehdy ještě mladých   herců v čele L.DiCapriem který to odehrál   bravůrně,příběh povedený čtveřice   studentů která si užívá mladistvého života   naplno ale jen co zkusí drogy jde vše z kopce   odchod z domu,krádeže,vražda a vězení.Jedna z   prvních rolí M.Wahlberga bylo vidět že má   talent.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Strhující příběh, kdy Leonardo di Caprio jde   až na dno duše kluka, který všechno ztratí,   aby našel cestu zpět k sobě.Je to drsné, je to   mrazivé ale především naprosto skvěle   zahrané drama, které vyvolává potřebu zjistit   kdo je Jim Carroll.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2014
Skvělé výkony mladičkých tváří, DiCapria a   Wahlberga. Čím film hodně trpí je režie a   častá nuda. Režisér není natolik dobrý, aby   diváka uvedl do děje, protože zpracování   snímku není moc dobré. Možná to ve mě   probouzí to téma drogy, které vůbec nemusim,   každopádně snímek stačí vidět jen jednou a   to jsem chvíli měl také co dělat, abych ho   dokoukal.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2013
Raný Leonardo mně vyráží dech víc a víc, i   když zůstává skvělým hercem s množícími   se zkušenostmi, něco se vytratilo - něco, jako   čistá živočišná radost a dychtivost, která   z mladého Lea přímo prýštila, zrovna, jako ve   Rváčově deníku - který se přes dobrý   scénář a skvělou kameru stává   nezapomenutelným právě díky jeho výkonu, kdy   umožňuje vnímat každičké hnutí mysli,   odehrávající se v jeho filmové postavě.
JohnCoestler09
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2011
No tak tento film ma veľmi zaujal a mladý Di   Caprio si fakt vyberal skutočne výborné filmy (   Dospívání po americku , Co žere Gilberta   Grapea , Uplné zatmenie , Rváčúv deník ) . No   každý film čo som vymenoval je skutočne trieda   . Film ma zaujal aj tým , že bol podľa   skutočného príbehu a opisoval doslova ako až   človek môže hlboko spadnúť . Super .
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Výkon Leonarda DiCapria mě moc nadchnul. Horší   je to s filmem jako celkovým. O drogám bylo   natočeno spustu filmů a žádný není u mě   mezi prvími místy, takže osobně se mi tahle   klasika líbí, ale nic, z čeho bych byla   unešená.
rockwoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
"Takhle to mám rád, nohy na asfaltu který   je změklý jarním teplem, slabý větřík   který tě ovívá po celým těle a zvlášť v   rozkroku. Cítíš neuvěřitelnou sílu, když   ležíš nahý pod hvězdnou oblohou, zatímco pod   tebou je obrovské město a všude kolem o pět   pater níž kličkují auta. Na nic nemyslím,   když si s ním hraju, nejmíň ze všeho na   bujné sexuální představy, s nimiž se musím   uchýlit pod střechu domu. Jen já ve své   nahotě a hvězdy vzhlížející dolů. A je to   nádherné, jak ten čas letí když si mladý a   honíš si ho."

Film natočený podle   skutečného příběhu básníka a rockera Jima   Carrolla. Drogy jsou to největší svinstvo a   Jimy o tom píše svůj deník. Deník nadějnýho   basketbalisty. Leo DiCaprio v hlavní roli   předvádí jedinečný herecký koncert.  

"Vyrůstáte a dospíváte a déšt se   jaksi zachycuje ve větvích stromů, které   jednou ovládne zem. A je dobře že prší,   rozjasní se tím měsíc, planeta tvého   zármutku. Ulice se vyčistí od tichých armád,   takže můžeme tančit."
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Jim se s kámoši poflakuje v newyorských   ulicích, popíjejí, občas si čichnou ředidla,   občas vyvedou nějakou klukovinu, ale hlavně je   baví basketbal. A potom jednou zkusí heroin   „Nejdřív, to byla záležitost sobotní noci a   ty se cítíš fajn, jako gangster nebo rocková   hvězda. Je to jenom něco na zahnání nudy.   Říká se tomu kocovina, malý zlozvyk. Je ti tak   dobře, že to začneš dělat i každý úterý   pak čtvrtek a jsi v pasti. Každý začátečník   tvrdí, že on nepodlehne, ale podlehne.“   Předlohou byl deník básníka Jima Carolla, kam   si, v době svého bouřlivého dospívání,   zapisoval své zážitky a zkušenosti. „Z nosu   vám teče, v břiše máte křeče, nohy   ztěžknou jako po šesti utkáních odehraných   za sebou. Ten hlas vám někde v koutku hlavy   říká: Ještě jednou, pak přestaň.“ Místo   domova, školy, místo milovaného basketu mu   zbyla už jenom ta ulice. A k tomu krádeže aut,   přepadání, loupeže. Rváčův deník je   dostatečně odstrašujícím varováním, kam až   může člověk spadnout a co všechno je schopen   udělat. A to nejenom díky skvělému DiCaprio v   hlavní roli. Víc takových filmů. Svět drog a   narkomanů. Svět „ v nádherných úryvcích   nebo příšerných snech“.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25823minih25823Taková rodinná romance (2001) 
Town and Country n
minih22843minih22843Vražda v Ostrovní ulici (1933) 
Vražda v Ostrovní ulici n
minih164014minih164014Kobiety mafii 2 (2019) 
Kobiety mafii 2 n
minih28346minih28346Future Sport (1998) [TV film] 
Future Sport n
minih115040minih115040Všechny cesty vedou do hrobu (2014) [2k digital] 
A Million Ways to Die in the West n
minih14099minih14099Neslušný návrh (1993) 
Indecent Proposal n
minih37471minih37471EuroTrip (2004) 
EuroTrip n
minih12013minih12013Maratónec (1976) 
Marathon Man n
minih40656minih4065616 Bloků (2006) 
16 Blocks n
minih12563minih12563Nezvěstní v boji (1984) 
Missing in Action n


Hodnocení:n12345678910
Rváčův deník (1995)Rváčův deník (1995)Rváčův deník (1995)Rváčův deník (1995)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10