Duben
ohodnotit

Půlnoc v Paříži

Midnight in Paris

Další název:
Polnoc v Paríži (SK)
Rok:
2011
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
22.9.2011
„Párek Američanů prožívá během návštěvy Paříže hlubokou proměnu.“

Komentáře k filmu Půlnoc v Paříži

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2011
Midnight in Paris
Měla jsem to štěstí, že   jsem byla na předpremiéře   tohoto filmu. Nebudu říkat,   že jsem očekávala, že film   bude kvalitní jako většina   filmů Woodyho Allena. Navíc   Woodyho tvorbu mám moc ráda.   Po skončení filmu musím   říct, že jsem přesto byla   překvapená jak s filmem   naložil. Vynikající Owen   Wilson, kterého jsem už   dlouho neviděla v tak   skvělé roli, která mu   evidentně neskutečně sedla.   Film je vtipný,příběh   velmi zajímavý a vše je   nádherné lokalitě -   Paříž. Co říct, snad jen   to, že je to jeden z   nejlepších filmů Woodyho   Allena.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2014
Vintage jako názor..
Tento film pro mne sjel z nebe   jako blesk přímo doprostřed   mé několikaměsíční   posedlosti dobou první   republiky. Proto není divu,   že jsem si jej jaksepatří   užila. Když se pak Gil s   Adrianou přemístí do Belle   Epoque a umělci té doby   nostalgicky vzpomínají jim   uplynulých   "zlatých" dob, bylo   mi jasné, že právě teď   prožívám dobu, kterou mí   pravnuci budou považovat za   idylickou a krásnou. No není   to nádherné?
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2013
Woody, Woody, kam ty na to   chodíš? Jak ráda vidím rok   co rok tvoje tradiční   titulky, a přesto, že   pokaždé nejsem úplně   spokojená, v posledních   letech nemívám ani   pádnější důvody k   totálnímu zklamání. Už   úvodní travel-spot se   stylovým hudebním podkresem   stojí za vidění, a což   teprve kouzelné cestování   do zlatých ér, kde v   pařížských uličkách   proudí duch surrealismu,   Montmartrem bloumají   američtí ztracenci, v   kabaretech křepčí Josephine   Baker, Luis Buñuel prozatím   nechápe pointu Anděla zkázy   a v Moulin Rouge se zpíjí   Toulouse-Lautrec... Co jsem   postrádala, byla tvá   společnost, Woody, i když   vím, že pro tyto případy   si vychováváš svoje   mini-me, nejsi to zkrátka ty,   ale na druhou stranu, díky   kopírování tvých   hereckých výrazů jsem byla   ochotná akceptovat obsazení   Owena Wilsona (co tě to   napadlo, propánajána?)
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2018
║Rozpočet   $17miliónov║Tržby USA   $56,814,841║Tržby   Celosvetovo $154,809,853▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   $10,388,992 //počet   predaných kusov 622,381║   Owen Wilson sa mi tam až tak   moc nehodil ale ostatný   zúčastnený fajn, hlavne   očarujúca Marion Cotillard,   námet skvelý a podmanivý,   Paríž nasnímaný v   akýchkoľvek lokáciach   okúzlil. /75%/
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2020
Celkem
sympatický snímek, kde mi na   jednu stranu na tuto roli moc   neseděl herec, ale na druhou   mi ve finále zas až tolik   nevadil:-) Jinak převážně   reklama na Paříž a hlavní   myšlenka je, že každá   generace si myslí, že dřív   bylo lépe:-) Dobře   natočené i zahrané,   půvabná Paříž úžasná.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2016
Nemôžem si pomôcť, ale   tento film Woodyho Allena ma   až tak nezaujal. Priznám sa,   že čakal som trochu viac,   ale môžem ho hodnotiť ako   priemerný. Čiže 7bodov,   resp. 70%.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Vkusná filmová pohádka   Woodyho Alana s vkusným, byť   trochu očekávaným koncem. Z   filmu přímo čiší   Alanovská poezie, které   propůjčila své nesporné   osobní kouzlo Marion   Cotillard. Představa   roztěkaného Gila v podání   Owena Wilsona už mi ale tak   automatickou nepřišla.   Ačkoliv mi do konceptu   původně neseděla, považuji   za nejlepší scénu   návštěvu pohřešovaného   soukromého očka na   královském dvoře.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2012
Kouzelná noční Paříš   pohltí neznámého   spisovatele do doby kdy sní   že by bylo super v ní   žít.Setkává se s   veličinami umění té doby   .Zajímavé téma ale toto   není pro mě na mě až moc   slov.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Typický Wooody - nároky na   herce, typická kamera,   prostředí a atmosféra.   Abych se přiznala, jeho filmy   moc nemusím. Půlnoc v   Paříži je ovšem výjimka.   Tento film by nebyl nic bez   nevšedního scénáře!   Příběh na tom byl   nejlepší. Pařížské ulice   dodaly filmu nádhernou   atmosféru, že jsem si hned   vybavila svůj pobyt v   tamější metropoli ;)
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Klasický Woody s komorním   pomalu plynoucím příběhem,   který mi tentokrák přišel   tak trochu jako cestování   Járy Cimrmana v čase, takže   až směšně. Když se potkal   Hemingway s Picassem a se   Scottem Fitzegaldem, myslela   jsem, že to stačí, to jsem   se ale spletla .... Už už   jsem to chtěla vzdát, ale   nakonec zvítězila   zvědavost, jakže to dopadne.   Nemám vlastně ani   zásadních připomínek, ale   tyhle filmy, jakoby z dob už   dávno minulých a to nejen   dějem, ale i stylem   natáčení, opravdu nejsou   můj šálek čaje a nebudu   hodnotit vysoko jen proto, že   je to režisér zvučného   jména.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2011
Tohle je na mou duši první   Allenův film, který jsem   viděla - a do dalších   zatím nepůjdu - ale moc se   mi líbil. Paříž, 20.léta   a slavné osobnosti mu dodaly   na zajímavosti, hlavní   myšlenka je výstižná a   tempo děje tak akorát. A   ještě se něco naučíte:-)
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Jsem spokojen s dobou kdy žiju ?
Každý tady chválí   myšlenku filmu ale nikdo   neříká jaká je. Film je   krásným podnětem k   zamyšlení pro každého, kdo   není spokojen s dobou ve   které právě žije. Nášemu   hrdinovi se splní sen žít   ve své zamilované době 20.   let minulého století a   setkat se tam osobně s   celebritami umění té doby.   Problém je v tom, že dívka   jenž se mu tam zalíbí má   stejnou touhu. Tedy žít ve   století předminulém !
BOS3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Owen Wilson roztomilo   pripomínal tápajúceho,   stále pochybujúceho Woodyho   v jeho starších filmoch.   Zábery Paríža boli   uchvacujúce, tiež zábery a   svetlo (zafarbenie) filmu na   rozdiel od šedo modrých   thrillerov. Hlavná myšlienka   filmu je, že každému sa   zdá tá súčasná doba   bláznivá a staré časy boli   romantické a krásne. S tým   sa nedá nesúhlasiť.
angi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2013
Hezký film. Romantika,   nadsázka, vtip, kouzlo   Paříže. Příjemná,   odpočinková podívaná.   Doporučuji.
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Výborný film! :) moc mě   pobavila postava Ernesta   Hemingwaye:) a zachycení   Paříže je vskutku   okouzlující. Wilson klasicky   zahrál svou roli bravurně.   Vřele doporučuji! :)
Pilar1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Průměrný Allen
Mám moc rád filmy W.A.,ale   tento film,přestože nápad   na téma filmu je   výborný,bych řadil k jeho   průměrným.Je to   škoda,protože myslím,že   by se dalo z tohoto nápadu   vytěžit více.Jinak   deštivá Paříž je   nádherná,kamera je vůbec   dobrá,ale dialogy bývaly   vtipnější. Už se ale   těším na další film W.A.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2016
Hezké
Jako kluk komedie moc   nemusím, ale tento snímek   mě mile překvapil.   Příjemná hudba, nebylo to   až tak vyměklé. Myšlenka   sice ne nevšední, ale   celkové zpracování, místy   i velmi vtipné...takové   miloučké, hezký obraz i   hudba. Mohu jen doporučit!
ivosjan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2015
Na rozdíl od jiných   Allenovek není silnou   stránkou tohoto filmu jenom   scénář, ale rovněž   kamera. Filmu dominuje   nádherně snímaná Paříž   a tvůrcům se podařilo   vykouzlit atmosféru města   20.let minulého století, do   které se hlavní   představitel snaží vrátit.   Moc příjemný film, a   patrně nejlepší Allenův   film poslední dekády (ale   přiznávám, že Jasmininy   slzy jsem ještě neviděl).
Kajin666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2011
No. 1
Skutečně podařený film.   Typický film Woodyho Allena.   Zpočátku jsem byl   skeptický, ale po prvních   minutách mě děj vtáhl a   opravdu jsem si ho užil ;o)
krltom
Hodnocení:
Přidáno: 21.9.2011
Dobrá komedie, s dobrým   koncem. Atmosféra Paříže   je hezky vykreslena. Film je   trochu moc upovídaný,   člověk má co dělat, aby   stačil sledovat tok   myšlenek. Herci jsou dobře   vybraní - zajímavé typy a   herečky jsou, jako vždy u   Woody Allena, půvabné.
Pajadin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Nápaditý film, který vás   po celou dobu nenásilně a s   úsměvem provází   nostalgickými představami   hlavní postavy. Prostředí   Paříže dodává romantický   nádech a umocňuje   příjemně strávený večer   u tohoto filmu.
erthos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Včerejší před/premiéra v   Lucerně byla působivá.   Nejsem skalní fanoušek   Woodyho Allena, i proto jsem   na film přicházel bez   očekávání a předsudků.   Film ukazuje Paříž v celé   své kráse a zapomíná na   její temná zákoutí. Herci   jsou vtipní a tím chci   říci že to není trapný   levný americký humor, ale   inteligentně se usmívající   komedie. Historické střety   různých období nakonec   sdělují i své poselství,   to si ale každý zjistěte   shlédnutím filmu:)
LIILIITH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2011
PROSTĚ WOODY
Já prostě nemám co   vytknout... Woodyho filmy mám   celkově moc ráda, ale tenhle   mě opravdu nadchnul.   Jednotlivé rozhovory jsou   jako u většiny jeho filmů   inteligentní, hudba krásně   dokresluje atmosféru filmu,   kostýmy a výprava   nádherné, výběr herců   skvělý. Owen Wilson opravdu   nepatří mezi mé oblíbené   herce, ale tady mě hodně   příjemně překvapil -   přesně takhle nějak by to   myslím zahrál i samotný   Woody Allen! A pro mě objev   líbezné Marion Cotillard   coby Adriany (sice jsem   zjistila, že jsem jí už v   pár filmech viděla, ale   prostě až tady jsem si jí   všimla). A nemůžu opomenout   povedený herecký debut   první dámy Francie -   krásné paní Carly   Bruni-Sarkozy.

Někdo (třeba můj   přítel :-)) by mohl   navrhnout, že se v tom filmu   vlastně nic moc neděje. Ona   je to trochu i pravda...   Určitě v něm nenajdete   "prdel, krev a   střeva" nebo rychle   sestřihané záběry k   zvýšení akčnosti. Ale ta   atmosféra filmu a krásné   Paříže ve 20. letech +   poetické tápání hlavního   hrdiny, to se nedá popsat...   Film mě bavil od začátku do   konce.

Souhlasím s komentářem   BOS3, stejně jako Pajadin i   já měla s tímto filmem   velice příjemně strávený   večer a líbí se mi   výstižný slovní obrat   erthose, že se jedná o   "inteligentně se   usmívající komedii".  

Malé   doporučení:
1) Pokud   se koukáte na trailery (což   obecně nedoporučuju,   protože mnohdy prozradí víc   než je zbytečně nutné),   zde jej v 1:45 minutě radši   stopněte - pak následuje   jedna z posledních scén a je   myslím lepší si ji nechat   opravdu až na konec   filmu...
2) Vyčůrejte   se ještě před začátkem,   protože pak se vám to   možná jako mně nebude   chtít ani na chvilku   přerušit...
3) Jestli   dáváte přednost dabingu,   zkuste aspoň tady udělat   výjimku - nevím, kdo by mohl   nadabovat třeba skvěle   tápajícího Owena Wilsona   nebo coby hlavní postavu.
kote.21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2011
Film - Půlnoc v Paříži byl   moc hezký. Režiser Woody   Allen vystihl přesně dobu   secese a renesance. Film mě   velice zaujal, ale mrzelo mě,   že byl s titulky.
filmaya
Hodnocení:
Přidáno: 2.10.2011
Film zapůsobil dojemně, asi   po těch snímcích se   Paříž da líbit. Jako   komentář vzniklo tohle:

This is our time!  
This is our   "belle époque"!
who´s blindly watching   it
he died,
died  
while living.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih173524minih173524Mauritánec: Deník z Guantánama (2021) 
The Mauritanian n
minih41566minih41566Duhový luk (1972) [TV seriál] 
Łuk tęczy n
minih19055minih19055Sloní muž (1980) 
The Elephant Man n
minih177197minih177197To poslední, co chtěl (2020) 
The Last Thing He Wanted n
minih43939minih43939Stroszek (1977) 
n
minih133789minih133789Bhaag Milkha Bhaag (2013) 
Bhaag Milkha Bhaag n
minih62275minih62275Captain America: První Avenger (2011) 
Captain America: The First Avenger n
minih28844minih28844Na černé listině (1976) 
The Front n
minih17207minih17207Prvotní strach (1996) 
Primal Fear n
minih48567minih48567Panenská královna (2005) [TV minisérie] 
The Virgin Queen n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10