Zari
ohodnotit

Poslední pevnost

The Last Castle

Další název:
Posledná pevnosť (SK); Die letzte Festung
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
131 minut
„Hrad může mít jen jednoho krále.“

Komentáře k filmu Poslední pevnost

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Od "klasických"   vězeňských dramat se film   nijak extra neliší: zemře   někdo blízký hlavnímu   hrdinovi; ten to nevzdá, i   kdyby měl zemřít apod.   Ostřelování je sice   působivé, ale nad "můj   průměr" film   nevytáhne. Atmosféra není   tak vygradovaná, jak by mohla   být.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Tolik zbytečného kraválu   kvůli jedné zdi? Co je to za   blbinu? No, někdo věří,   jiný ne, někdo chápe, já   vůbec. Dobře se ten voják   ptá, proč vlastně Aquilar   zemřel. Herci byli skvělí,   ale v ději to hodně   stagnovalo. A jen protože   mám tyhle filmy z krimu   vcelku rád, vydržel jsem   koukat až do konce. Ale   občas jsem se musel ovšem   hodně ušklíbat. I přes   tyto výtky ke snímku, musím   uznat, že byl natočen   profesionálně a velmi   dobře, s dobrou hudbou.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2006
Vězeňské drama. Tentokrát   jsou vězni američtí   bývalí vojáci a vojenští   veterání, kteří se   dopustili různých trestných   činů. Dalo by se říci,   výborný námět. ALE. Má to   jedno velké ALE. Kvalitu   filmu velice snižuje   americký nacionalismus a   vlastenectví. Film, za který   by se nemuselo stydět ani   Německo za druhé světové   války. Kdyby si tvůrci více   vyhráli s vykreslením   charakterů postav příběhu,   jistě bych mu přidal bod.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Redford Vs.Gandolfini
Jasně film se dá brát z   více pohledů.Vězení pro   vojáky spíše působí jako   sebranka těch nejtěžších   gangsterů,kde sedí   bílí,černí,hispánci.Asiat   y jsem přehlídl.Přijde   generál a ten týhle zvěři   najednou vtiskne   disciplínu,lidskost,patriotis   mus,pevné zásady atd.No a   pak velení   věznice-sadistický a zlý   šéf a jeho věrné   osazenstvo.Netuším zda   takhle to vypadá v reálu a   konec filmu byl také né moc   reálný,jak by si vězni   nepozorovaně vše co měli   připravili atd.atd.Jenže mě   se i přes tohle všechno film   i na podruhé líbil a s   hodnocením jdu výš i za   herecké obsazení a   především za R.Redforda a   J.Gandolfiniho-ten obzvlášť   svého padoucha zahrál   Skvěle a všemu pomohl   solidní dabing!8/10
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak to si pošmáknu. Hraní   si na vojáčky a salutování   měnící se v neškodné   prohrabnutí vlasů,   podepsání knihy o to žádá   největší byrokrat co má   pompézní sbírku zbraní a   přitom nestřílel ani ze   vzduchovky, hrdinného 20x   hvězdičkového generála   Redforda, co jen tak, aby   dokázal, že to myslí   vážně přenáší tuny   kamenů sem a tam...A tak   tenhle   tlustínek-debílek(ředitel)   dovolí vězňům stavět si   na dvorečku zeď, jako by to   bylo lego z Kladna. Nechci   dál -S-! , ale závěrečná   scéna s vlaječkou. na to si   kámo připrav hodně velkej   kapesník! PS- Na vojně jsem   byl a nic jsem nepochopil....
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Velice působivé drama , z   vězeňského prostředí.   řekl bych trochu nereálné a   příliš dlouhá stopáž   také ubrala ,jinak skvělý   film se strhujícím závěrem
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Velmi povedené akční drama   skvělí film líčí lidi bez  
hrdosti kteří   již vše vzdaly až do   příchodu Eugena Irwina   který jim navrátí hrdost a   čest.Jeto parádní film   skvělé obsazení a dobře   zahrané.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Hodnotím to, že pro hlavní   roli získali R.Redforda, ale   asi jako většině mi vadí,   že všichni vojáci jsou   příliš uvědomělí - to   nejsou v americké armádě   žádní lumpi? Do Vykoupení   z věznice Shawshank to sice   má daleko, zejména druhá   část, ale je to film, který   se neomezuje jen na pěsti a   zbraně, na film se dívat dá   i když by se našla řada   nelogičností při   přípravě a provedení   vzpoury, ale s tím se musí   počítat.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Dobře vystavěné vojenské   vězeňské drama. Film je   sice hodně čitelný a   předvídatelný, ale to nic   nemění na stavu, že má   správné napětí,   dramatičnost a dobře se na   to kouká. Velkou zásluhu na   tom má samozřejmě Robert   Redford.
weitinger
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Po letech se Redford vrátil   do vězení a návrat je to   slušný. Námět banální,   ale provedení celkem ušlo   /nám klukům jistě lahodily   ty hračičky a udělátka   kolem vzpoury/. I když... Moc   nechápu, a to i s časovým   posunem, nechápu, proč se   jim ten velitel nelíbil. Zlý   byl až ho začli prudit   vězňové. Mi v takových   tématech napadá jediná   myšlenka. Totiž sekat latinu   a tudíž se nedostat za katr.   Je jasný, že maník za   mřížemi nějakým způsobem   ztratí svou důstojnost, co   naplat, zpáchal zločin. Ale   zpět k filmu. Nebyl bych tak   přísný, vždyť se jedná o   jednoduchý, holywoodský,   armádní, dobrodružný,   chlapský....Tam nic moc   nečekám. Jen mi malinko   vadilo, že nedopověděli,   ač nastiňovali, co pan   generál provedl za zločin.   Fantazie mi říká, že se   nějak zastal svého mužstva   proti špatným záměrům   vedení americké protilidové   armády.
Gruberova
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Hodnocení filmu
Je fakt, že američané   všude dávají navrh, že oni   jsou někdo. ten film byl   dobrý, až na jednu   maličkost. Proč všude   američani dokazují svůj   vztah k jejich vlajce. Jakoby   pro ně byla víc,než   vlastní život.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.9.2004
Průměrný film, ale když   odmyslím nevýrazný námět,   tak i napínavý. Těžko bude   totiž někdo tři roky před   svobodou riskovat život za   výměnu ředitele věznice.   Redford ve filmu vynikající.   Za povšimnutí stojí   nenápadný asi 8 metrový   katapult mezi budovami   věznice,to bachař i z věže   lehce přehlídne.
Emzak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2004
Filmů z vězeňského   prostředí není nikdy dost.   Osobní souboj velitele   věznice s válečným   hrdinou, jako novým vězněm.   Celkem dobrý nápad, ale   vždy když se tam připletou   americké ideály a všechny   ty sračky o dokonalosti,   statečnosti a odolnosti   američanům vlastní, tak to   hodně oslabí celkový   výsledek. Jinak vcelku dobře   zpracováno.
ja.rebel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Ředitel věznice léčící   si své komplexy   bezvýznamnosti na vězních a   nový vězeň, který mu v   minulosti k těmto kompexům   výrazně pomohl. I tady   platí, že silnější   vyhrává. Jen každý z nich   sáhl po jiné síle. Film,   který ani zdaleka nepatří k   tomu nejlepšímu co Redford   natočil, ale rozhodně ho   nelze nazvat propadákem.
Shugy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Loajalita nade vše...
Možná že to není úplně   nej film co má Redford na   kontě, ale royhodně je to   jeden z nejzajímavějších   filmů co se týče profilace   psychologie lidské vůle. Ač   se může zdát příběh dost   naivní, rozhodně nejde jen o   banální zápletku. film má   v sobě dost silnou myšlenku,   ať už si každý o   Amerikanismu myslí co chce   tenhle film je výborným   vykreslením vojenské cti a   loajality.
Marais
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2015
Nepochopení
Na film jsem se těšil,   viděl jsem z něj ukázky,   ale nakonec jsem byl spíše   zklamán. A asi jsem to moc   nepochopil. Jasně, šéf   věznice nebyl žádný   svatoušek, ale také žádný   krutovládce. Dva mrtví za   rok není nula, ale taky   žádné strašné číslo.   Vězně nemučil, netrápil   hlady, nešikanoval. Stanovil   pravidla, která požadoval   dodržovat. Takže já jsem tu   vzpouru vlastně nepochopil.   Byla kvůli té zbořené zdi?   Nebo kvůli tomu mrtvému   vojákovi? Každopádně, při   vzpouře vězňů evidentně   zahynulo víc dozorců nežli   předtím vězňů na rozkaz   ředitele věznice. No a   hlavně ten americký patos s   tou vlajkou. Takže nevím, co   nám měl ten film říci a   asi něco měl.
fellinik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Film je žánrově zařazen   mezi thrillery. Ano, horor to   je. A to především pro   diváka, který nepodlehl   náborové agitce slavné   armády spojených států.   Absolutně nereálné   vykreslení postav vojenských   muklů, kteří neztratili ani   v ponižujících prostorách   kriminálu svojí čest a   hrdost. Jen jí bylo potřeba   trochu probudit. Pod vedením   spoluvězně, válečného   hrdiny pevných morálních   zásad (který podle všech   řádů a vyznamenání co   měl na uniformě už měl   být dávno ve vojenském   důchodu na teplém místečku   v Pentagonu), se mobilizují   ke spravedlivému boji proti   zlovůli vedení věznice. A   duch armády vyhrává! Boj   končí vítězně! Obrana   věznice, odstřelovači na   střechách dobrovolně   skládají zbraně, jen   hlavní hrdina umírá   zasažen pod stožárem na   který z posledních sil   vytáhl hrdě vlající   americkou vlajku.   Spolubojovníci i obránci   salutují se slzami v očích.  
Dobývání věznice   kameny vrhanými z umě   ukrytého katapultu mezi   budovami, který rozměrově   dosahoval minimálně do   prvního patra, vyřazení   vodního děla vypnutím vody   kohoutem kdesi ve sklepě,   ukořistění letícího   vrtulníku přetrženým   špagátem po kterém   vyšplhal původně   pochybující vězeň, co po   dvou fackách v kabině,   střelci a pilotovi,   následné zničí strážní   věž ocasem letounu, aby byl   po pádu stroje z tak   dvacetimetrové výšky   zapojen do dalšího boje bez   evidentního zranění, to   jsou už jen detaily co   podtrhují zoufalost tohohle   filmu. Měl to Redford   zapotřebí?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28081minih28081Monty Python a svatý Grál (1974) 
Monty Python and the Holy Grail n
minih15626minih15626Peníze nebo život (1932) 
Peníze nebo život n
minih17160minih17160Pruhovaná plavba (1961) 
Полосатый рейс n
minih86436minih8643696 hodin: Odplata (2012) 
Taken 2 n
minih24469minih24469Případ ještě nekončí (1957) 
Případ ještě nekončí n
minih49525minih49525Král a čtyři královny (1956) 
The King and Four Queens n
minih24767minih24767U nás v Mechově (1960) 
n
minih59758minih59758Stvoření (2009) 
Les Humains n
minih17679minih17679Rachot v Bronxu (1995) 
Hung fan kui n
minih28460minih28460Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001) 
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - --

00:35 - 00:50

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

78 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

63 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Propeler – Odin

Propeler – Odin
Propeler – Odin

Naposled navštívené:
Propeler – Odin

Propeler – Odin
Propeler – Odin