Jeden svět
ohodnotit

Monty Python a svatý Grál

Monty Python and the Holy Grail

Žánr:
Rok:
1974
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.4.2000

Obsah filmu Monty Python a svatý Grál

 
Dvojdiskové balení prvního celovečerního filmu seskupení Monty Python nabízí režisérský sestřih, který je o celých 24 vteřin delší než originální verze! Exkluzivně prodloužený snímek je možné sledovat s celou řadou doplňků, přičemž k těm nejkonzervativnějším překvapivě patří oba komentáře (první Terryho Jonese a Gilliama, druhý s hlasy Erica Idlea, Michaela Palina a Johna Cleese). To neznamená, že se u nich budete nudit, nýbrž jen to, že informace jsou podány v příčetné formě. Naopak nápad vybavit DVD titulky ze Shakespearovy hry Jindřich IV lze popsat jako extrémní montypythonismus.
Zapnete-li vychytávku nazvanou Následuj zabijáckého...
 
Související odkazy
 
Video: Monty Python’s a svatý Grál

Filmová hříčka skupiny Monty Python si tentokrát bere na mušku legendu o králi Artušovi a zavedená klišé historických filmů. Nezbytnou ingrediencí... číst dál

 
 
Sjednocujeme Anglii podle Monty Python

S asi nejvýpravnějším nevýpravným filmem o nejznámější britské legendě – o králi Artušovi – mohli přijít jen jediní „kašpaři“. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů, NFA - Národní filmový archiv, Pannonia Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Obnovená premiéra v ČR:
14.3.2024
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Monty Python a svatý Grál >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2020
Jako
milovník absurdního (a ještě lépe suchého   anglického) humoru jsem si tento snímek   užíval. Jejich pořady jsem moc nesledoval, ale   tohle mě vážně bavilo. Na druhou stranu   uznávám, že to asi není pro každého :-)
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2018
Monty Python a svatý Grál
Vynikající komedie z dílny Monty Python,   kteří opět nezklamali. Přehlídka absurdního   humoru, potrhlých scén a neméně přiblblých   hlášek mě zkrátka baví od začátku až do   konce. Scény s bezrukým a beznohým riytířem,   se zákeřně agresivním králíkem nebo   záludné otázky před vstupem na lávku byly   naprosto geniální.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2016
Monty Python, aneb anglický Jára Cimrman
Tento film jsem shlédl, kvůli doporučení   několika lidí, že se jedná o jeden z   nejlepších komediálních filmů všech dob.   Jakmile jsem si film pustil, nemohl jsem se od   něho odtrhnout. Hrozně se mi líbíl ten   britský humor, kterým je tento film přímo   napěchovaný. Efekty jsou sice nic moc, ale v   celkovém důsledku vám to vadit moc nebude.   Pokud nevíte na jaký film se podívat a chcete   se u něho pobavit tak si rozhodně pusťte tento,   jelikož vám můžu zaručit, že nejednou se   usmějete ba i zasmějete :D.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Nenašel jsem na tomhle filmu nic pozitivního,   nevím co by mě zde mělo bavit, zřejmě ty   trapnosti, které se jen vysmívají králi   Artušovi. Na to, že to točili dva režiséři,   (z toho Gilliama uznávám) tak snímek je hodně   trapný a hodně debilní. Sračka.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2013
○   █ Komentář se zobrazí po správném   zodpovězení tří otázek █
  ○
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2013
Monty Python a svatý Grál
Patří mezi 501 filmů, které musíte   vidět.
Skupina Monty Pythonů je v Anglii něco   jako skupina Járy Cimrmana u nás. Geniální   humor, který lidi buď milují, a nebo totálně   nechápou. Jsem rád, že se v obou případech   řadím do té první skupiny, neumím si totiž   představit svůj život bez této absurdní   komedie.
Monty Python a svatý Grál je prvním   celovečerním filmem téma Pythonů, navíc byl i   divadelně ztvárněn (kamarád, co to viděl na   prknech znamenajících svět, si to nemohl   vynachválit). Nevím jak popsat kvality snímku,   když se totiž začnu zmiňovat o tom, že jedna   z nejlepších pasáží je, když na královskou   družinu katapultují krávu, asi moc neznalců   nepřesvědčím :) Popravdě co zde nejvíce   obdivuji, tak že nemůžete ani v nejmenším   očekávat, co se stane v nejbližší vteřině,   na tož jak vše dopadne (ve skutečnosti si   nemůžete být ani jisti tím, o čem to celé   je). Takže shrnuto. Já rozhodně patřím do   kultu zvaný Monty Python, vyhledával jsem ho,   vyhledávám a budu vyhledávat. Smál jsem se mu,   směju se mu a budu se mu smát...
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Výtrysk té nejgeniálnější srandy, jakou si   jen dokážu představit. Z pythonovských   celovečeráků má k jejich klasickým skečům   asi nejblíž využitím Gilliamových animací   nebo zcizovací linií policejního   vyšetřování (tady se ovšem stejně zcizuje   všechno a pořád). V hrdinském středověku   podle těchhle pánů se může stát absolutně   všechno - od sběru mrtvol na způsob železné   neděle přes nezdařený pokus o zopakování   slavného fíglu z Tróje až po likvidaci   králíka-zabijáka Svatým granátem. A díky nim   konečně vyšlo najevo, že Svatý Grál je ukryt   na hradě Áááárgh... Tohole se nikdy dost   nenabažím.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Nepochopeny Monty Python
Tento humor sa da bud milovat,alebo mu   nerozumiet.Bohuzial
patrim do druhej skupiny.Mam   rad komedie, parodie, inteligentny humor, suchy   britsky humor, ale cestu k Monty Pythonovi som si   nenasiel.Film ma vobec nepobavil a zdal sa mi   neuveritelne trapny a nezabavny.Film mozem   doporucit len fanuskom,ktori na mna za moje   hodnotenie asi poslu Kralika-Zabijaka.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Help! Help! I'm being repressed!
Dle mého názoru asi nejzábavnější z filmů   Monty Pythonů, skeče si skvěle utahují z   historie, politiky, i klišé pohádek a   fantasy. Svatý granát, "bestie",   neodbytný rytíř který bojuje i přes   smrtelná zranění, Lancelotův útok na hrad v   bažině, Rytíři kteří říkají   "Ni", a samozřejmě mistr čaroděj,   to vše jsou scény, na které nelze   vzpomínat bez úsměvu na rtech.

PS:   Hráči počítačové hry Fallout jistě   zažijí flashback ve scéně se strážcem   mostu :)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Montíky jsem nikdy nevyhledávala a nejsem jejich   fanoušek, nicméně, když se mi dostal pod ruku   Svatý grál, podívala jsem se. Moje první   reakce byla = varování divákům: tento snímek   byl vyroben pod vlivem drog a alkoholu v   množství větším než malém.
Pak jsem šla   spát. Druhý den jsme si vzpomněla na bílého   králíčkka. Odpoledne na vlaštovky. V podvečer   na upalování čarodějnice.
Ano, je to   ulítlé, bláznivé, s animovanými vsuvkami a i   když se nestanu skalním fanouškem Montíků,   nebudu je zatracovat.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20014minih20014Svět patří nám (1937) 
Svět patří nám n
minih19596minih19596Starci na chmelu (1964) 
Starci na chmelu n
minih39453minih39453Šťáva (2004) [TV film] 
n
minih28149minih28149Patriot (2000) 
The Patriot n
minih38423minih38423Crash (2004) 
Crash n
minih128693minih128693Gomora (2014) [TV seriál] 
Gomorrah n
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n
minih16901minih16901Prázdniny v Římě (1953) 
Roman Holiday n
minih47298minih47298Divoká zvěř (1983) 
Wild Beasts - Belve feroci n
minih73223minih73223Co se stalo na ostrově Pam (2010) 
Co się wydarzylo na wyspie Pam n


Hodnocení:n12345678910
Monty Python a svatý Grál (1974)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10