Zari
ohodnotit

Pohřben zaživa

Buried

Další název:
Pohřbený / Enterrado / Pochovaný zaživa (SK)
Rok:
2010
Délka:
94 minut
„Statisíce kilometrů pouště. Vzduch na devadesát minut. Žádná cesta ven.“

Komentáře k filmu Pohřben zaživa

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2019
Průměrný thriller, který   svým závěrem zvýší   kvalitu, což je málo. Když   pominu několik technických   nelogičností, zdá se mi   také zděšení hlavního   hrdiny po zjištění situace,   ve které se ocitl,   neodpovídající situaci.   Tím myslím, že nepodlehl   přílišné panice, a dovedl   vyvinout snahu pokusit se ze   zoufalé a beznadějné   situace dostat. Za to sklízí   můj obdiv. Naštěstí film   nenudí, i když by stále   stejné prostředí a   opakované pokusy s mobilem k   tomu sváděly. Ryan Reynolds   odvádí adekvátní výkon.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Je to příběh s dějem   zajimavě pojatým, 4 herci,   příroda žádná, krásný   dům, blbý pes+ 1   zkorumpovaný policajt, 1/2   hodina nudy... Popisek k   filmu, a to na 2x patří   někam jinam, nehodí se tam,   stačí si jej jenom   přečíst a film   shlédnout...
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2014
Hm, těžko posoudit, jeden   herec, jedno prostředí, z   toho vizuální zázrak nikdo   nevykope a film by měl   zaujmout především po   vizuální stránce. Takže,   podle mého dobrý nápad, ale   je to nuda. Navíc mně to   dojalo logicky dějově,   omezený kyslík, ale vesele   si svítí zapalovačem, volá   z mobilu, ale nejsem odborník   jak hluboko pod zemí je   signál a navíc se celý film   neví jak hluboko vlastně   je...201302049116/9527
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Buried
První co řeknu...wooow. Na   film jsem se rozhodla koukat z   jednoho prostého důvodu a   tím důvodem byl Ryan   Reynolds. Představa toho, že   se budu 90 minut koukat jen na   tmu a rakev mě celkem   odrazovala, ale udělala jsem   dobře. Film mě dostal, byl   děsivý, překvapivý. Pouhá   představa toho, že jsem v   té samé situaci jako hlavní   hrdina už jen z toho by mě   kleplo. Nikdy by mě   nenapadlo, že příběh z   rakve nabídne takovou   podívanou, nikdy se   nenudíte. Rodrigo Cortés   vynikající režisér, který   si mě tímhle snímkem   opravdu získal. Ani nemůžu   popsat jak jsem se cítila   když film skončil! Opravdu   překvapující film od   kterého jsem nečekala nic   moc, ale opak je pravdou.   Tenhle film byste si neměli   nechat ujít.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2017
Španělsko - francouzsko -   americký film vznikl v roce   2010 španělským režisérem   Rodrigem Cortésem. V hlavní   roli se představil skvělý a   sympatický herec Ryan   Reynolds (3:15 zemřeš).   Pohřben zaživa se odehrává   na jednom místě a s jedním   hercem v rakvi. Díky teto   originální   "situaci" je film   zajímavý, tajemný a   dramatický a divák se   nemusí bát nudy. Jeden   telefon, jedno místo a jeden   zajatec... přesto   neskutečná zábava. Film   vyniká díky komunikaci mezi   zajatcem, únoscem a   osvoboditeli. Konec je velice   dramatický a šokující. Pro   diváky, kteří si potrpí na   smutné komentář je Pohřben   zaživa jako dělaný.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2011
opravdu se film doslova   celých 90 minut odehrává   jenom v rakvi. Film je opravdu   peněžně levný, když tam   vlastně je vidět jenom   Raynold, který to tedy   zahrál více než brilantně.   Ten konec se mi teda opravdu   nelíbyl, s tím tedy   nesouhlasím, dal bych tomuto   snímku 10/10, ale konec filmu   to zkazil. Kromě toho si   divák užije filmvou   atmosféru opravdu celý film,   není zde ani jedna nudná   scéna!
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Šťavnatý bonbónek pro klaustrofobiky
S největší   pravděpodobností držitel   nového rekordu – film se   totiž celou dobu odehrává   na prostoru cca 0,7 x 2 metry   a ani na okamžik neuhne. Je   fascinující, že se pouze s   místností staré dřevěné   rakve zakopané hluboko v zemi   a jedním jediným hercem,   podařilo natočit   celovečerní film. Navíc   takový, který baví a od   začátku až do konce drží   napětí a dokonce má i   jistou míru akčních scén.   Akční film v rakvi, tak to   tu ještě nebylo.
Pravda, že postupem času   režie na značně omezující   materiál mírně doplácí a   neví, co se sebou a co   ještě vymyslet, ale s tím   málem, co měla k dispozici   to lépe udělat snad ani   nešlo. Chválím to, že   rakev se snahou udělat   příběh trochu   košatější, přesto   neopustila a film si tak budu   pamatovat ještě dlouho jako   velmi originální a   poutavý.
Podobný   případ jako třeba Kostka   nebo Saw (i když jde o   naprosto odlišné filmy),   budující své renomé na   jednom výborném nápadu a   režisérské šikovnosti. Kdo   se rád nechá okouzlit   geniálním nápadem, pro   který odpustí i drobné   nedostatky, určitě nebude   zklamán. Je hodně málo   takových filmů.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Pohřben zaživa
Hodně povedený dramatický   thriller s velice originální   zápletkou. Na malém prosotru   jen s jediným hercem se   podařil natočit   celovečerní film. O to víc   musí děj neustále   překvapovat novými a novými   zvraty a je pravda, že někdy   se jedná o nápady skvělé,   jindy to jsou nápady horší.   Stále si film ovšem dokáže   zachovát určité napětí a   to až do samotného závěru,   který je podle mě   neočekávaný, což je jen a   pouze dobře.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2011
mrazivě sugestivní...
zvláštní... nenapadlo by   mne, že se mi může líbit   film, natočený v lidské   rakvi s lidským tělěm -   dost vzrušujícím tělem...   čekala jsem nudu, ale jako   typický člověk, bavící se   na úkor cizího neštěstí   jsem si to ohromně   užívala... konec vyžadoval   více než minutu ticha,   žaludek mi plaval po celý   zbytek dne (film jsem shlédla   po ránu)... ještě, že   nejsem klaustrofobik...
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2018
Zajímavý počin, natočit   něco jen uvnitř rakve.   Určitá míra originality tam   je, ale také míra   nelogičnosti. Například,   proč si zapalovačem svítí   na displej telefonu a tím si   vypotřebovává kyslík?
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2011
Top "one man show" v rakvi
94 minut napětí,kde se   střídají emoce jako na   běžícím pásu.Od naděje   po beznaději.No,to by ještě   nebylo nic vyjímečného,ale   natočit takto celý film s   jedním hercem...nestačí?Tak   s jedním hercem v rakvi.Tomu   říkám síla!Když   přistoupíte ne režisérovu   hru a ikdyž se Vám něco   nebude zdát věrohodné a   třeba najdete nějakou   chybičku,tak již to,že se   jedná o "one man   show" v rakvi se   stopáží 94 minut,stojí za   to tento snímek   shlédnout.Naprosto   originální,fascinující a   úžasné.Zážitek!
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Hadi jsou ludry.
One-man show, kdy jediný   herec za celou dobu nesleze z   plátna (a nevyleze z   rakve)... Film, o který si   zadřete do dlaní třísky, a   po jehož zhlédnutí   doporučuju nechat si na noc   hodně pootevřené okno. Je   to strašidelné, drsně   klaustrofobické, ale   fascinuje to, jako noční   múru mihotavý plamínek   svíčky. S pořádnou ránou   na solar v závěru. Rád bych   odpustil těch pár menších   scénáristických zádrhelů   a taky ty umělecké pohledy   „z výšky“ uvnitř rakve   a s chutí bych zasypal tu   rakev devíti hvězdami.   Bohužel nemůžu. Jednu   hvězdu mi sežral ten blbej   grilovanej had. Kde se tam ta   svině nemlich v té chvíli   vzala? No kde? Kde asi...   Vylezla ze scénáře :-(   Ludra jedna nadbytečná...
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2012
/spoiler/
+vypoved od   zamestnavatela
+konecne   ten vyskereny ken zhebne :)
-miestami neprehladne,   nevies co vlastne robi
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Ryana Reynoldse jsem nikdy   nepovažoval za hereckou extra   třídu. Vždycky se objevoval   v nějakých-nijakých   filmech, ale poté, co jsem   zhlédl tenhle snímek, rychle   jsem změnil názor. Ryan ten   herecký um v sobě opravdu   má. Všechno stojí na něm a   on víc než obstojně   dokáže k sobě přikovat   divákovu pozornost. Napětí   je neutuchající a dočkáme   se hned několika silných   momentů. Párkrát mě po   celém těle nepříjemně   zamrazilo, což se mi už   dlouho při filmu nestalo.   Vtíravý pocit úzkosti se   při sledování ve vás   probudí díky realismu,   který po celou dobu   sledování je velice   věrohodný. Beznaděj,   sobectví a krutý obraz   světa od kterého je hrdina   odříznut, byly ukázány v   tom nejostřejším světle.   Konečně někdo natočil   kvalitní film o   pohřbívání zaživa. Se   skutečnou gradací a bez   připitomělého šťastného   konce. Tady scény nepůsobí   ani trochu směšně, ba   naopak. Veškeré dění se   ztenčí jen na okamžiky   uvnitř rakve a tím se bezmoc   výrazně prohloubí.   Nezbývá tedy než dodat, aby   se ti, kdo mají strach z   pohřbení zaživa, podívali   noční můře do očí.   Přeci jen je lepší, když   člověk ví do čeho jde.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Pohřben
Film s bohatým hereckým   obsazením, úžasnýma   exteriérama a šťastným   koncem, tak to má být! Ale   nebylo. A v tom spočívá   originalita díla, kterou   oceňuju. Američan dostal co   si zasloužil.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2011
Velkolepá herecká show R.   Raynoldse, která s naprosto   drtivou vážností dokáže   vtáhnout do středu dění a   vnímat jednotlivé (děsivé)   pocity společně s   'Pohřbeným'. Doslova mě   nalákala a pohltila   originalita jednotlivých   nápadů a situací.   Atmosféra celého filmu se   nese po celou dobu dění v   napínavé, až děsivé   struktuře, což vrcholí až   po dramatické finále.   Nečekaně velmi působivý   film, který zastupuje pocity   strachu, bolesti až lítosti.   A vyváženo je to opravdu   bravurně ..
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2011
Tohle je tak strašnej film,   až je vynikající. Stačí   zhlédnout jednou, ale je to   něco. Ryan Reynolds je celou   dobu sám zavřený v rakvi,   to filmu dodává pocit   bezmoci a stísněných   prostorů! Vlastně pořád   čekáte, jestli ho zachrání   nebo jestli umře. Je to   hodně zvláštní filmu a   konec je fakt hustej...
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Happy end který se nekoná
Nedoufal jsem v to, ale tenhle   film mě velice příjemně   překvapil. Ryan Reynolds   dokázal, že je pan herec. Ta   syrová atmosféra se nedá   popsat, ani na chvíli jsem se   nenudil. Na to že se celých   90 minut odehrávalo v bedně   tak film měl spád a hned po   pár minutách jsem se už   nemohl dočkat jak to dopadne.   Ovšem ten konec... Já   tleskám!
(doporučuji   v původním znění)
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Pro fanoušky co si nepotrpí   na nějakých zbytečně   efektivních scénách a   stáčí jim pouhá   jednoduchá originalita, tak   je snímek uspokojí. Stáčí   mít v roli super herce a   pořádný napětí + strach.   V kině to rozhodně musí   být zajímavý snímek. Audio   stopy musí být velmi dobře   ozvučeny, aby to v nás něco   zanechalo a zároveň abychom   si připadali i my jako v   rakvi.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Ryan Reynolds v tomto snímku   dokázal, že kolem sebe   nemusí mít žádné herce   ani počítačově upravené   scény, aby film vypadal   dobře...Na to, že tam hraje   pouze jeden herec, se dozvíme   celý příběh, aniž bychom   se podívali ven. Zajímavé   ztvárnění
karolli
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2011
První jsem přemýšlela,   jestli si mám film vůbec   pustit.Děj odehrávající se   jenom v rakvi a skoro potmě,   mě moc nelákal.Recenze byly   ale dobré, tak jsem to   riskla.Už po pár minutách   jsem věděla, že jsem chybu   neudělala.První věc, co mě   napadla byla, co bych asi v   takové situaci dělala   já?Být pohřbená v rakvi je   asi nejhorší noční můra   nás všech. Konec filmu jsem   trochu čekala, ale stejně   jsem ještě po   závěrečných titulcích   několik minut zaraženě   seděla a přemýšlela...
mischel251
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Podla recenzii na tento film   som sa tešila fííha to bude   niečo ozaj dobrééé ale   realita bola iná...film bol   nudný, ničím ma neprekvapil   a ani nezaujal...nevedela som   sa dočkať konca.Som   sklamaná....!!!
maciii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Emoceni nabitá dřevěná   bedna, ve které děj utíká   rychleji než v ní ubývá   kyslíku, ale přes všechny   nelogičnosti byste v ní   chtěli byt zavření co   nejdéle.
Forrest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
podle očekávání
Asi nejklaustrofobičtější   film, jaký jsem kdy   viděl.

Hodně   jsem přemýšlel jestli do   tohohle filmu jít, ale   přímo skvělé recenze mě   přesvědčily. Film nabízí   přesně co je psáno v   obsahu. Film se odehrává   celou dobu jen v rakvi a to   bez žádných odboček   podívat se   "ven".

Pro mě skvělý film,   ctící pravidlo: "co je   psáno, to je dáno".
konicekbanicek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Nečekaně jsem u filmu   neusnul ani se nenudil.   Každý se asi zamyslí u   tohoto filmu nad tím, co a   jak by udělal jinak. i já   měl svůj názor, ovšem po   přehodnocení si říkám,   zachovat klid v takové   situaci je těžké, možná i   proto nějak teda přejdu tu   věc, která mě žrala celý   film, a to že si ten hlupy   američan musel svitit i na to   jak ťuká do telefonu a když   volá, když mobil sám o   sobě svítí... no jinak by   to bylo furt potmě že :D   film mě překvapil a   nadchnul, ještě že to   neskončilo happyendem

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85560minih85560Tenký led (2011) 
Thin Ice n
minih45163minih45163Jake a Tlusťoch (1987) [TV seriál] 
Jake and the Fatman n
minih131226minih131226Vzkříšení démona (2015) 
The Lazarus Effect n
minih26344minih26344Pouto nejsilnější (1974) 
Brief Encounter n
minih29880minih29880Dost (2002) 
Enough n
minih21680minih21680Ulzanův nájezd (1972) 
Ulzana's Raid n
minih17027minih17027Prodloužený čas (1984) 
Prodloužený čas n
minih49104minih49104Vzhůru do oblak (2009) 
Up n
minih40347minih40347Rozsudek (1970) [TV seriál] 
Rozsudek n
minih19929minih19929Suzanne (1996) 
Suzanne n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

51 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:50 - 08:15

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama