Zari
ohodnotit

Pád do tmy 2

The Descent: Part 2

Další název:
Descent 2
Rok:
2009
Délka:
94 minut

Komentáře k filmu Pád do tmy 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2017
Film lze přiřadit k těm   lepším thrillerům nebo   hororů. Nad záplavou   různých béčkových   paskvilů člověk kroutí   hlavou, co všechno se   vylíhne v hlavách   scénáristů a režisérů. V   příběhu téměř nejsou   žádná hluchá místa a   napětí vydrží až do   konce, který mě příjemně   překvapil. Mohu konstatovat,   že film se mi líbil více   než jednička.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Pád Do Tmy byl velice   solidní horor a jak už to   bývá pokračování bylo jen   otázkou času. Jak dopadlo?   Dle mého o poznání hůře!   Celkově mě ten scénář   nesedl, nemělo to chvílema   moc logiku, divnej konec atd.   Ano lekačky a brutalita tam   je, ale nezachrání to blbej   příběh. Zase zbytečné   pokračování?
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2021
PROCESOR!
Tak v pokračování cože je   tam za roztomilé potvůrky v   těch jeskyní si tvůrci s   danou látkou pohráli lépe a   je to znát. Tady už se pocit   napětí a strachu dostavil.   Závěr je za mě luxusní a   tak by to u hororech mělo   být…
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Ani jsem nevěděl, že tato   dvojka existuje a našel jsem   ji úplně náhodně.
Návaznost na první film   je zjevná, pokračuje to   vlastně hned. Opět potoky   krve, a s tou rukou to byl   dobrý nápad :-).
A   soudě podle toho konce, tak   to zřejně neskončí nikdy.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Po troufám si říci   grandiozně atmosférické   jedničce přichází jaksi   vyčpívající snaha navázat   na něco, na co už prostě   navázat nejde. Dvakrát do   stejné řeky se zde vstoupit   nepodařilo, snad tím, že   divák dostal co čekal, k   tomu s chabým scénářem a   logickou nedotažeností.   Závěr chtěl být zjevně   značně úderný, ale v   přívlastcích u mě končí   pod slovem hloupý.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Pred nedávnom som mal   možnosť pozrieť si tento   horor, ale nejako obzvlášť   má neprekvapil. Celý obsah a   dej sa točil okolo prvého   dielu. Ja tento film zaradujem   medzi priemerne horory,   ktorých sledovanie sa dá   zvládnuť v celkovej pohode.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Pokračování kroniky   přátelství Juno a Sarah –   tak tomuhle se říká   přátelství na život a na   smrt :-).
Ač mě   první díl až tolik   neodrovnal, z lehké   zvědavosti jsem šla i do   dvojky. Pod vlivem pocitů   nicnečekání jsem nebyla   zklamaná. Až na ty nánosy   kravin a nelogických   nesmyslů v ději, toto   neméně klaustrofobické   pokračování docela šlape a   jednoduše baví. Příšerky   už známe z jedničky, a tak   příliš neděsí. Jde tu   spíše o napětí než o   hrůzu, ale ta béčkovost   všemu znatelně podráží   nohy.
Hlavní hrdinka,   ještě méně sympatická   než v jedničce, se opět   vydává do útrob hluboké   jeskyně a zde potkává Juno,   která zřejmě vstala z   mrtvých. Sebou mají   partičku ještě   "nezkušených"   amatérů – ale to přece   nevadí, už tu máme dvě   ostřílené matadorky, které   zápas se slizkýma   zrůdičkama zvládají levou   zadní a bez mrknutí oka   kosí jednu příšeru za   druhou. Ostatní členové   expedice jsou vedle nich jen   skupinkou roztřesených   břídilů. Naproti těmto   hloupostem film prostě   nenudí a líbil se mi i   závěr.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Hezky natočené, ale ničím   nezajímavé pokračování.   Stejný děj, žádné nové   nápady (snad jen ta jeskynní   žumpa pobavila), tuctový   nelekací lekačky, akční   scény moc krátké a   závěrečný hrdinský WTF   výjevy. Překvapilo mě, že   ty potvory nejsou jenom   slepý, ale i úplně hluchý.   Prostě dvojka. Ne, že by se   na to nedalo dívat, ale   docela dost jsem se nudil.   Trojku už raději ne.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2014
Slizké jak Vetřelec,   slinící při kurzech   speleologie a o pár litrů   krve a blibajzů hnusnější   než jednička, ale už ne tak   napínavé. Klaustrofobici si   opět užijí své, my   ostatní si hledáme zábavu   při tipování, jaké bude   pořadí chodů hostiny. A co   Glumíšci? Ti nám už   zmutovali natolik, že jsou   nejen slepí, ale i bez   čichu, takže se můžete   klidně potit jako prase, až   smrdíte i sám sobě... oni   vás nevyčmuchají (ale   kupodivu pořád zkoušejí   větřit :-). Naši mutanti   nejen roztomile sípou hlady,   ale často si taky s gustem   zařvou a to tak divoce, jako   kdyby si omylem sedli na   trčící krápník stalagmit   a ten jim natrhl...

Pár poznatků z   exkurze do pažravé Macochy:   Pokud vás vyhrabává ze   závalu divně ušatý   záchranář, kterému   hlasitě kručí v žaludku,   bylo by asi lepší zůstat   zasypaný! Transfúzi krve lze   provádět i orálně. Jedinou   chcípající baterkou jeskyni   osvítíte stejně kvalitně,   jako požár Národní   divadlo. Zápasy v bahně   nemusí být vždy sexy, ale   aspoň už víme, kam chodí   podzemní mutanti na záchod.   Glumíšci se blbě krotí,   nasadíte-li jim udidlo,   vzteky ho překousnou! Ač   slepí, skáčou z balvanu na   balvan jako zkušení kamzíci   (WTF?). Zkušený šerif ví,   na co má želízka a umí   díky jim úspěšně zhoršit   už tak zoufalou situaci.   Nejen na cepín či strmeň,   ale i na sponku do vlasů by   se měl nosit zbrojní pas.  

„Děkujeme   za návštěvu, přilby a   baterky odevzdejte dědkovi u   východu. A životy můžete   taky.“
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Návrat do jeskyně
Dvojka sice navazuje jen na   americký konec ale jinak se   docela povedla. Jednička je   sice lepší ale ani tady   nechybějí monstra a dvě   hrdinky z prvního dílu. K   tomu tu bude parta nových   postav a opět gore a temná   atmosféra. Jen ten konec mě   trochu naštval.
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Už jednička mi přišla jako   dost dobrý film, ale dvojka   je snad ještě o něco málo   lepší. Příběh je v   podstatě skoro totéž,   skupinka lidí se vydává   hledat ztracené holky z   prvního dílu do jeskyní kde   žijí krvežíznivé   podzemní nestvůry. Jsou zde   zasypáni balvany a dokonce   potkají i Juno, která   překvapivě předchozí   události přežila. Obludy   začínají jednoho po druhém   masakrovat až do poměrně   nepředvídatelného konce.   Ikdyž oba dva díly Pádu do   tmy byly vynikajícími   horory, trojka už by být   nemusela.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2010
Napínavé pokračování úspěšné jedničky
Ve dvojce se hlavní hrdinka   Sarah, kterou postihl výpadek   paměti vrací zpět do   jeskyního systému aby se   vysvětlily podivné okolnosti   jejího předchozího   návratu, avšak netuší že   ji opět čeká cesta   peklem...

Film   je od začátku napínavý a   komu se líbila jednička z   hlediska příběhu nebo   prostředí tak si přijde na   své. Děj se opíra o   některé stěžejní   okamžiky prvního dílu. Co   bych dvojce vytknul je že už   to není tak temné jako   jednička, filmaři použili   více světla a to malinko   ubralo na atmosféře a   další věc zabitý   "nelogický"   závěr...
V každém   případě kdo má rád tohle   prostředí tak doporučuji ke   shlédnutí.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Přitahována monumentem   jeskynního komplexu i   presována stísněností   úzkých průrvů, kde   pobíhající krvelační   skřeti střeží domovské   území, což je   pochopitelné, každý si   přece chrání to svoje;   proto nájezdy lidských   vetřelců nezůstanou bez   odezvy. A boj je to opravdu   nelítostný, tak nezbývá   než se ztišit a doufat, že   tohle dobrodružství   ustojíme.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Rozsáhlejší komentář bych   k tomu tedy měl.Úvodní   scéna,kdy se Sarah dostává   na povrch mě donutila   otevřít údivem   ústa.Dále,nejvíc ze všeho   mám rád horory,kde je jednak   návaznost a nebo když se tam   prolínají scény,které se   ocitaly v 1.díle.Proto mě   část,kdy Sarah začala   vzpomínat úplně dostala do   kolen.Nemluvě o nálezu   jejich mrtvých kamarádek,to   jsem trochu nečekal.A už   vůbec jsem nečekal   Juno,jejíž osud mě trochu   rozesmutnil.Jinak,hororové   efekty celkem   úspěšné,pořád ty   děsivé skály i to,co se v   nich nálézá nenechá v   klidu.Konec mě taktéž   překvapil,nečekal bych,že   zrovna ona nesympatická dáma   se dostane ven a Sarah   zůstane na dně skály.A   samozřejmě nesmím   zapomenout na hudbu,která je   téměř k nenabažení.Když   to tedy shrnu,děj celkem   jasný,herecké výkony stále   stejně výborné a jako   druhý díl to tedy nezklamalo   (i když pravda,veselá parta   kamarádek tam trochu   chyběla).
Albertosaurus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.6.2010
Další naprosto zbytečné   pokračování, které se   opírá o úspěch prvního   dílu a vlastně ho i   chvílemi bezostyšně   kopíruje. Nic nového   nepřináší, snad jen   nutkání pustit si raději   první díl.
konai
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Druhý díl si z prvního   dílu odnesl napětí,   lekačky a krev. Ačkoliv,   kdybych neviděl jedničku,   skoro bych dvojku   nepochopil...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih200349minih200349Černá voda (2023) [TV minisérie] 
Händelser vid vatten n
minih145019minih145019Pustina (2016) [TV minisérie] 
Pustina n
minih9117minih9117Indický šátek (1963) 
Das indische Tuch n
minih50838minih50838Žena v Berlíně (2008) 
Anonyma - Eine Frau in Berlin n
minih24255minih24255Železná maska (1962) 
Le masque de fer n
minih18228minih18228Růžový panter (1963) 
The Pink Panther n
minih19794minih19794Stromboli, země boží (1950) 
Stromboli terra de Dio n
minih75272minih75272Tintorera, žralok zabiják (1977) 
¡Tintorera! n
minih22737minih22737Volný pád (1992) 
Falling Down n
minih6507minih6507Do noci (1985) 
Into the Night n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

69 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:50 - 08:15

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Don Carmody

Carmody Don

Nikdy nejsme sami

Nikdy nejsme sami
Nikdy nejsme sami

Ray Charles

Charles Ray

Naposled navštívené:
Don Carmody

Carmody Don

Nikdy nejsme sami

Nikdy nejsme sami
Nikdy nejsme sami

Ray Charles

Charles Ray