Jeden svět
ohodnotit

Million Dollar Hotel

The Million Dollar Hotel

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
9/2000
„Mel Gibson jako agent FBI vyšetřuje smrt magnátova syna. V novém filmu Wima Wenderse je snadné létat.“

Obsah filmu Million Dollar Hotel

 
Mezi chvílí, kdy mladík Tom Tom skočí ze střechy kdysi slavného losangeleského hotelu, a okamžikem, kdy dole dopadne na tvrdý asfalt, se mu před očima odehraje celý život. Skutečný život totiž může trvat jen čtrnáct dní a to kolem může tvořit jen nedůležitou poznámku pod čarou. Před dvěma týdny z téže střechy skočil (nebo byl shozen?) jiný obyvatel hotelu - Izzy. Protože byl ovšem synem bohatého magnáta, přichází do omšelého hotelu obývalého ztroskotanci a cvoky velmi zvláštní agent FBI Skinner, aby vypátral okolnosti jeho smrti. Pátrání - spíš než by odhalovalo pravdu - skládá dohromady mozaiku života místních osamělých a podivných...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Wim WendersWim Wenders  
hraje:
Milla JovovichMilla Jovovich.....Eloise [24]   
Jeremy DaviesJeremy Davies.....Tom Tom [30]   
Mel GibsonMel Gibson.....detektiv Skinner [44]   
Amanda PlummerAmanda Plummer.....Vivien [42]   
Peter StormarePeter Stormare.....Dixie [46]   
Jimmy SmitsJimmy Smits.....Geronimo [44]   
Tom BowerTom Bower.....Hector [62]   
Donal LogueDonal Logue.....Charley Best [34]   
Bud CortBud Cort.....Shorty [51]   
Julian SandsJulian Sands.....Terence Scopey [42]   
Conrad RobertsConrad Roberts.....Stix   
Harris YulinHarris Yulin.....Stanley Goldkiss [62]   
Charlayne WoodardCharlayne Woodard.....Jean Swiftová [46]   
Tim RothTim Roth.....Izzy Goldkiss - neuveden [38]   
Richard EdsonRichard Edson.....Joe [46]   
Tito LarrivaTito Larriva.....Jesu [46]   
scénář:
Nicholas KleinNicholas Klein  
námět:
Sonny BonoSonny Bono  
 Bono Bono  
Nicholas KleinNicholas Klein  
hudba:
 U2 U2.....píseň Ground Beneath   
Daniel LanoisDaniel Lanois  
Jon HassellJon Hassell  
Brian EnoBrian Eno  
Sharon BoyleSharon Boyle.....supervize   
kamera:
Phedon PapamichaelPhedon Papamichael  
střih:
Tatiana S. RiegelTatiana S. Riegel  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Gala Films
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Million Dollar Hotel >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2017
Asi jsem divnej, ale mě se ten film nelíbil.   Uřvaná zmatlanina. Možná jsem udělal chybu,   že jsem si ho pustil jako zvukovou kulisu.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Největší předností tohoto snímku bylo   naturalistické pojetí Millionového hotelu a   jeho obyvatelů. Celkem dlouhé a detailní scény   party retardovaných mohlo být chvílemi   nepříjemné, ale pro mě spíše naopak velmi   zajímavé a přitažlivé. Postupně vrcholení   problému a měnění "taktik" dle   změny chování "blbů" bylo kořením   filmu a nutilo k chvílemi až stupidnímu   zamýšlení. Vlastně příliš nechápu jeho   podhodnocení, ale nejspíš proto, že téma   filmu není pro většinu diváků nikterak   přitažlivé!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
The Million Dollar Hotel, jeden z těch pomalu   chátrajících hotelů, postavených kdysi ve   třicátých letech je domovem feťáků,   prostitutek, alkoholiků či bláznů. Prostě   opravdový panoptikum, vlastně až na jednu   výjimku – Israela „Iggy“ Goldkisse, syna   milionáře. Právě po jeho vraždě   (sebevraždě?) se začínají události konečně   dostávat do pohybu. Na místo přijíždí   zvláštní agent Skinner (Mel Gibson), aby celou   věc prošetřil. Nápomocen mu je tak maximálně   Tom Tom (Jeremy Davies), Iggyho nejlepší   kamarád, v místě koncentrovaný blbosti její   nejčelnější představitel. Skinner mu nabídne   za spolupráci pomoc s Eloise (Milla Jovovich) –   děvkou žijící ve stejném hotelu, do které je   Tom Tom zamilovaný, ona ho ale ani   nezná…Skinner je z celého vyšetřování   značně na nervy a to ani netuší, že   obyvatelé tohoto panoptika mají plán, jak z   celé události něco vytěžit pro sebe…
Teda   musim konstatovat že tahle věc je skutečná   lahůdka – něco tak moc podivnýho, tak moc   mimo realitu jsem už dlouho neviděl a přestože   mi trvalo tak půl hodiny, než sem tomu přišel   na chuť, opravdu jsem se bavil, díky lehké   mozkové indispozici většiny přítomných se   zde objeví i pár dobrých hlášek a vtipných   scén a to i přesto (právě proto?), že je to   příběh spíše tragický. Ovšem v druhý   půlce už jsem se opravdu nesmál…Jeremy Davies   je opravdu super, stejně jako třeba Peter   Stormare, jako odvrhnutej leader Beatles nebo   Jimmy Smits v roli indiána Geronima. A Milla   Jovovich opět krásná a rovněž   uvěřitelná…Tenhle film rozhodně netáhne   jenom herecký obsazení a originalita nápadu,   protože i zpracování je na vysoký úrovni. K   tomu jako bonbónek hudba od U2…Co si přát   víc?
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2010
Když jsem se dozvěděl, že se na vzniku tohoto   filmu autorsky a jako spoluproducent podílí Bono   Vox a soundtrack vzniká za spolupráce mé   oblíbené kapely U2 a jejího spoluautorského   týmu, bylo jasné, že tento film musím   vidět.
Je to velmi zvláštní melancholický   film o světě v podivném hotelu, který je   konečnou stanicí ještě podivnějších   obyvatelů. Nebýt údajné sebevraždy jediného   prominentního disidenta, nikdy by se nestal   středem zájmu vnějšího světa. Ale stalo se a   vyšetřování této události vede „velmi   zvláštní agent“ Skinner (Mel Gibson), který   spolu se svým kolegou do tohoto bizardního   prostředí naprosto přesně zapadnou. Ono   vyšetřování nás provede podivnými osudy zde   žijících ztroskotanců, z nichž prim vedou Tom   Tom (Jeremy Davies) a excentrická Eloise (Mila   Jovovich).
Film zaujme svoji bizarní   melancholickou atmosférou rozpadajícího se   hotelu i zajímavou zápletkou. Jeremy Davies v   roli retardovaného Tom Toma je naprosto   věrohodný a podává výborný výkon. Dalším   kladem je nádherná muzika vydaná samostatně   jako skvělé soundrackové album.
Plivník
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Ambiciózní podnik, ze kterého nakonec zůstane   jen mírné zklamání. Pokud nemáte smysl pro   absurditu a ulítlosti všeho druhu, není ten   film pro vás – to je věc vkusu. Bohužel to,   co začíná celkem slibně jako střet mezi   Systémem (reprezentovaným agentem CIA) a Chaosem   (který představují obyvatelé tzv. hotelu,   jinak outsideři a vadné produkty amerického   masokombinátu) končí jako ta nejlacinější,   nejklišovitější moralita o tom, jak život je   fajn, a dobro, a láska, a hodnoty a vůbec.   Samozřejmě hlavního postava „prosťáčka   božího“, jenž stojí v duchu schématu po   boku svatých Otíka a Foresta, ledacos   napovídá. Konec je ale vyloženě urážlivý.   Nevím, jaký byl scénaristický podíl   celoplanetárního dobroděje Bona, ale ve   spojení s ním to dává smysl. Cokoli jiného   (např. útěk Toma a jeho milé do Mexika,   zapálení hotelu zešílevším Tomem, útok   kukláčů na hotel a jeho „vyčištění“,   vražda agenta obyvateli, rozřezání jeho   mrtvoly a spláchnutí do záchodu, židovský   velepodnikatel kupuje hotel, vystěhovává   obyvatele a buduje z něj luxusní bydlení,   výbuch plynu, útok teroristů, indián Geronimo   buduje kasino ..) asi nebylo možné. Prostě   totální scénaristická impotence nebo nevkus.   Nebo obojí.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Na tenhle film jsem si teď, kdo ví proč,   vzpomněl, i když jsem ho viděl dávno. A je   zvláštní, že ve mně, když už jsem řadu   detailů zapomněl, zůstaly dva dojmy - za prvé,   byl to zajímavý a pěkný zážitek, ale za   druhé, nechci to vidět znovu, aspoň ne teď. A   o tom asi ten film je. Je asi bolestné se na něj   dívat, ale je v něm pro pozorného diváka víc   lidskosti, než v celém, leckdy přeceňovaném   Shawnshanku.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Million dollar Hotel ležící v rušném Los   Angeles, se jen hemží různými podivíny, a   také lehce připomíná pražské Bohnice.   Hlavní a klíčovou postavou je   nejretardovanější podivín ze všech Tom Tom   neboli - Tom. Jednoho dne přijede milionový   hotel navštívit "zvláštní" agent   Skinner, (který jak se zdá, není o moc větší   magor než ostatní) s úkolem vyšetřit   záhadnou vraždu....V první polovině filmu je   děj poměrně zmatený až chaotický, ale až na   konci se už na ten chaos dalo koukat. Kladem   celého filmu byla éterická atmosféra, humorné   hlášky a nakonec příjemně uklidňující   hudba od U2. Jinak mě snímek nijak zvlášť   nenadchl ani neurazil prostě typický průměr.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2006
Mě tady tenhle film zas až tak moc nezaujal,   neříkám, herecký výkony byly kvalitni ale   toho bláznivýho zmatku bylo na mě až moc, asi   sem nepochytil co chce režisér tímhle dílkem   říct....
Líbili se mě v něm pouze určité   sceny ale jako celek pouze lepší průměr.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Další krásnej film...
děsně mě zaujala   hlavní postava toho kluka. Výbornej výkon, a ty   dialogy! Lahůdka.
Film celkově je krásně   poetickej a rozhodně má člověku co dát,   navíc na konci filmu vám vykouzlí takovej ten   smutnej úsměv spokojenosti:)
jo, a Má   výbornej sountrack...
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Husty!!!
Uz na zacatku vidite konec. a pak se pred vama   odohraje dosti bizarni pribeh par silencu ktery   ziji ve vlastnim svete. Mel Gibson tu hra   totalniho krypla detektiva. Na tom se se fakt   musel zasmat. Jinak uz ani moc ne.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34925minih34925Utajený (2005) 
Caché n
minih142488minih142488Jason Bourne (2016) 
Jason Bourne n
minih49477minih49477Ve znamení Merkura (1978) [TV minisérie] 
Ve znamení Merkura n
minih48532minih48532Proroctví (2009) 
Knowing n
minih109565minih109565Fízlové hajzlové (2013) [2k digital] 
Wrong Cops n
minih66706minih66706Zkus mě rozesmát (2011) 
Just Go with It n
minih37270minih37270Polední žár (1997) [TV inscenace] 
Polední žár n
minih18743minih18743Seznam Adriana Messengera (1963) 
The List of Adrian Messenger n
minih31978minih31978Létající Čestmír (1983) [TV seriál] 
Létající Čestmír n
minih132103minih132103Buchty a klobásy (2016) 
Sausage Party n


Hodnocení:n12345678910
Million Dollar Hotel (2000)Million Dollar Hotel (2000)Million Dollar Hotel (2000)Million Dollar Hotel (2000)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10