Zari
ohodnotit

Million Dollar Hotel

The Million Dollar Hotel

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
9/2000
„Mel Gibson jako agent FBI vyšetřuje smrt magnátova syna. V novém filmu Wima Wenderse je snadné létat.“

Komentáře k filmu Million Dollar Hotel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Další krásnej film...
děsně mě zaujala   hlavní postava toho kluka.   Výbornej výkon, a ty   dialogy! Lahůdka.
Film   celkově je krásně poetickej   a rozhodně má člověku co   dát, navíc na konci filmu   vám vykouzlí takovej ten   smutnej úsměv   spokojenosti:)
jo, a   Má výbornej sountrack...
fany
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2004
nekomerční film, který   stoji na 100% za to!!!   Nechapu, jak mu někdo může   dát 40%. Pokud se chcete   pobavit, tak nevahejte. Jeden   z nekomerčních filmů, kde   hraje Mell gibson a docela si   to užívá
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Největší předností tohoto   snímku bylo naturalistické   pojetí Millionového hotelu a   jeho obyvatelů. Celkem   dlouhé a detailní scény   party retardovaných mohlo   být chvílemi nepříjemné,   ale pro mě spíše naopak   velmi zajímavé a   přitažlivé. Postupně   vrcholení problému a   měnění "taktik"   dle změny chování   "blbů" bylo   kořením filmu a nutilo k   chvílemi až stupidnímu   zamýšlení. Vlastně   příliš nechápu jeho   podhodnocení, ale nejspíš   proto, že téma filmu není   pro většinu diváků   nikterak přitažlivé!
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2010
Když jsem se dozvěděl, že   se na vzniku tohoto filmu   autorsky a jako spoluproducent   podílí Bono Vox a   soundtrack vzniká za   spolupráce mé oblíbené   kapely U2 a jejího   spoluautorského týmu, bylo   jasné, že tento film musím   vidět.
Je to velmi   zvláštní melancholický   film o světě v podivném   hotelu, který je konečnou   stanicí ještě   podivnějších obyvatelů.   Nebýt údajné sebevraždy   jediného prominentního   disidenta, nikdy by se nestal   středem zájmu vnějšího   světa. Ale stalo se a   vyšetřování této   události vede „velmi   zvláštní agent“ Skinner   (Mel Gibson), který spolu se   svým kolegou do tohoto   bizardního prostředí   naprosto přesně zapadnou.   Ono vyšetřování nás   provede podivnými osudy zde   žijících ztroskotanců, z   nichž prim vedou Tom Tom   (Jeremy Davies) a excentrická   Eloise (Mila Jovovich).
Film zaujme svoji bizarní   melancholickou atmosférou   rozpadajícího se hotelu i   zajímavou zápletkou. Jeremy   Davies v roli retardovaného   Tom Toma je naprosto   věrohodný a podává   výborný výkon. Dalším   kladem je nádherná muzika   vydaná samostatně jako   skvělé soundrackové album.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
The Million Dollar Hotel,   jeden z těch pomalu   chátrajících hotelů,   postavených kdysi ve   třicátých letech je domovem   feťáků, prostitutek,   alkoholiků či bláznů.   Prostě opravdový panoptikum,   vlastně až na jednu výjimku   – Israela „Iggy“   Goldkisse, syna milionáře.   Právě po jeho vraždě   (sebevraždě?) se začínají   události konečně dostávat   do pohybu. Na místo   přijíždí zvláštní agent   Skinner (Mel Gibson), aby   celou věc prošetřil.   Nápomocen mu je tak   maximálně Tom Tom (Jeremy   Davies), Iggyho nejlepší   kamarád, v místě   koncentrovaný blbosti její   nejčelnější představitel.   Skinner mu nabídne za   spolupráci pomoc s Eloise   (Milla Jovovich) – děvkou   žijící ve stejném hotelu,   do které je Tom Tom   zamilovaný, ona ho ale ani   nezná…Skinner je z celého   vyšetřování značně na   nervy a to ani netuší, že   obyvatelé tohoto panoptika   mají plán, jak z celé   události něco vytěžit pro   sebe…
Teda musim   konstatovat že tahle věc je   skutečná lahůdka – něco   tak moc podivnýho, tak moc   mimo realitu jsem už dlouho   neviděl a přestože mi   trvalo tak půl hodiny, než   sem tomu přišel na chuť,   opravdu jsem se bavil, díky   lehké mozkové indispozici   většiny přítomných se zde   objeví i pár dobrých   hlášek a vtipných scén a   to i přesto (právě proto?),   že je to příběh spíše   tragický. Ovšem v druhý   půlce už jsem se opravdu   nesmál…Jeremy Davies je   opravdu super, stejně jako   třeba Peter Stormare, jako   odvrhnutej leader Beatles nebo   Jimmy Smits v roli indiána   Geronima. A Milla Jovovich   opět krásná a rovněž   uvěřitelná…Tenhle film   rozhodně netáhne jenom   herecký obsazení a   originalita nápadu, protože   i zpracování je na vysoký   úrovni. K tomu jako bonbónek   hudba od U2…Co si přát   víc?
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Husty!!!
Uz na zacatku vidite konec. a   pak se pred vama odohraje   dosti bizarni pribeh par   silencu ktery ziji ve vlastnim   svete. Mel Gibson tu hra   totalniho krypla detektiva. Na   tom se se fakt musel zasmat.   Jinak uz ani moc ne.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Na tenhle film jsem si teď,   kdo ví proč, vzpomněl, i   když jsem ho viděl dávno. A   je zvláštní, že ve mně,   když už jsem řadu detailů   zapomněl, zůstaly dva dojmy   - za prvé, byl to zajímavý   a pěkný zážitek, ale za   druhé, nechci to vidět   znovu, aspoň ne teď. A o tom   asi ten film je. Je asi   bolestné se na něj dívat,   ale je v něm pro pozorného   diváka víc lidskosti, než v   celém, leckdy přeceňovaném   Shawnshanku.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2006
Mě tady tenhle film zas až   tak moc nezaujal, neříkám,   herecký výkony byly kvalitni   ale toho bláznivýho zmatku   bylo na mě až moc, asi sem   nepochytil co chce režisér   tímhle dílkem říct....
Líbili se mě v něm   pouze určité sceny ale jako   celek pouze lepší průměr.
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Million dollar Hotel ležící   v rušném Los Angeles, se jen   hemží různými podivíny, a   také lehce připomíná   pražské Bohnice. Hlavní a   klíčovou postavou je   nejretardovanější podivín   ze všech Tom Tom neboli -   Tom. Jednoho dne přijede   milionový hotel navštívit   "zvláštní" agent   Skinner, (který jak se zdá,   není o moc větší magor   než ostatní) s úkolem   vyšetřit záhadnou   vraždu....V první polovině   filmu je děj poměrně   zmatený až chaotický, ale   až na konci se už na ten   chaos dalo koukat. Kladem   celého filmu byla éterická   atmosféra, humorné hlášky   a nakonec příjemně   uklidňující hudba od U2.   Jinak mě snímek nijak   zvlášť nenadchl ani   neurazil prostě typický   průměr.
Plivník
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Ambiciózní podnik, ze   kterého nakonec zůstane jen   mírné zklamání. Pokud   nemáte smysl pro absurditu a   ulítlosti všeho druhu, není   ten film pro vás – to je   věc vkusu. Bohužel to, co   začíná celkem slibně jako   střet mezi Systémem   (reprezentovaným agentem CIA)   a Chaosem (který   představují obyvatelé tzv.   hotelu, jinak outsideři a   vadné produkty amerického   masokombinátu) končí jako   ta nejlacinější,   nejklišovitější moralita o   tom, jak život je fajn, a   dobro, a láska, a hodnoty a   vůbec. Samozřejmě hlavního   postava „prosťáčka   božího“, jenž stojí v   duchu schématu po boku   svatých Otíka a Foresta,   ledacos napovídá. Konec je   ale vyloženě urážlivý.   Nevím, jaký byl   scénaristický podíl   celoplanetárního dobroděje   Bona, ale ve spojení s ním   to dává smysl. Cokoli   jiného (např. útěk Toma a   jeho milé do Mexika,   zapálení hotelu   zešílevším Tomem, útok   kukláčů na hotel a jeho   „vyčištění“, vražda   agenta obyvateli, rozřezání   jeho mrtvoly a spláchnutí do   záchodu, židovský   velepodnikatel kupuje hotel,   vystěhovává obyvatele a   buduje z něj luxusní   bydlení, výbuch plynu, útok   teroristů, indián Geronimo   buduje kasino ..) asi nebylo   možné. Prostě totální   scénaristická impotence nebo   nevkus. Nebo obojí.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2017
Asi jsem divnej, ale mě se   ten film nelíbil. Uřvaná   zmatlanina. Možná jsem   udělal chybu, že jsem si ho   pustil jako zvukovou kulisu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47145minih47145Zakázané království (2008) 
The Forbidden Kingdom n
minih119548minih119548Zmizelá (2014) [2k digital] 
Gone Girl n
minih45043minih45043Dynastie (1981) [TV seriál] 
Dynasty n
minih81907minih819072012: Doba ledová (2011) [Video] 
2012: Ice Age n
minih47346minih47346Příběhy ze života Alžběty, kněžny Čachtické (2008) [Video] 
Blood Countess n
minih10211minih10211Kickboxer (1989) 
Kickboxer n
minih110887minih110887Joe (2013) [2k digital] 
Joe n
minih28812minih28812Umění boje (2000) 
The Art of War n
minih47464minih47464Umění války: Zrada (2008) [Video] 
Art of War: The Betrayal n
minih140814minih140814Bohové Egypta (2016) 
Gods of Egypt n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Straka

Straka Karel

Karel Hovorka

Hovorka Karel

Luke Goss

Goss Luke

Naposled navštívené:
Karel Straka

Straka Karel

Karel Hovorka

Hovorka Karel

Luke Goss

Goss Luke