Zari
ohodnotit

MEG: Monstrum z hlubin

The Meg

Další název:
MEG: Hrozba z hlbín
Rok:
2018
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2018

Komentáře k filmu MEG: Monstrum z hlubin

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2019
Asi mi něco uniklo. Zkoumali   dno Mariánského příkopu a   ta baba mluví o hloubce šest   mil. Vzápětí její kolega o   jedenácti. Co to mělo být s   těmi šesti mílemi? Ale   jinak dávám, čtyřicítku   za efekty. Pak deset za děj,   a to by snad mělo být vše.   Upřímně řečeno, čekal   jsem to horší. Tak jo.   Ještě přidám desítku za   to, že jsem se občas   zasmál. Ale spíše těm   nesmyslům, než že by ve   filmu nějaký náznak komedie   byl.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2018
MEG: Čelisti v novém:-)
Tak útoků žraloků a   různých potvor z moře už   se pár událo na filmovém   plátýnku a zde je další   přírustek a letní   odpočinková podívaná.   Jason Statham a spol. si to   rozdá s velkým a žravým   žralokem a samozřejmě mu   nakope ploutev. Spousta   nelogičností zas vynahrazuje   občasný humor, slušné   triky, akce a pár   vychytávek. Podívaná   neškodná a celkem   odsejpající - 60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2018
Monster Movie konečně   přišel se změnou. Godzilly   a King Konga už skutečně   bylo dost. A tak tu máme   žraloka. Ohromného žraloka,   kterému se vědecky říká   Megalodon. A jak praví stará   známá Wikipedie, jedná se o   vyhynulý druh žraloka,   který žil asi před 23 až   2,6 milionu let během období   od raného miocénu do   svrchního pliocénu. A   takový tvor se objevil v   Mariánském příkopu,   nejhlubším místě světa.   Snímek, natočený na   základě knihy ´Meg: A Novel   of Deep Terror´ autora Steva   Altena, přináší   ekohororový příběh, avšak   v čistě popkornovém   kabátě, takže hrůzou si u   toho nikdo kousat nehty   nebude. Místy o napětí ale   nouze není. Atmosfericky se   jedná o něco podobného jako   je třeba snímek z roku 1999   ´Útok z hlubin´. Co se   týče příběhu, jako   obvykle se nic nového   nepředkládá. Jason Statham   si zahrál kapitána Taylora,   který měl s Megalodonem co   do činění a byla na něj   svalena zbytečná smrt mnoha   lidí. A on svou práci   opustil. A přišel den, kdy   byl požádán o pomoc,   protože se tak ohromný   žralok opět objevil. On s   výmluvou že to už nedělá   nakonec jde. Tato dějová   šablona byla už použita tak   nesčíslněkrát, že   začíná svým neustálým   opakováním být pomalu   trapná. A to se týká i   ostatních scén, které jsme   už prostě také nejednou   viděli. Na druhou stranu je   však otázkou, jestli vůbec   lze ještě něco nového   vymyslet. Děj je i přes svou   stopáž velmi často   zkratkovitý, což taktéž ve   svém vývoji nevypadá zrovna   nejlépe. Kniha je velmi   obsáhlá a něco takového   převedení do filmového   scénáře není žádnou   procházkou růžovým sadem,   avšak v tomto případě to   vypadá, že byla zřejmě   cesta hodně trnitá. I když   je fakt, že nevíme, je-li je   na vině nepovedený scénář   a nebo velice zbrklý střih.   Vizuální efekty v podobě   CGI jsou na kinofilm dobré,   takže alespoň něco. Snímek   jako takový tedy nijak   zvlášť nepotěší, což je   na dané téma docela škoda.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2018
PROCESOR!
Tak v tomto klasickém   „béčku“ je vše jak má   být. Tedy Nestvůra, Hrdina,   Kráska, Dítě, Pošahanej   miliardář, klišé, dopisy   na rozloučenou, sexy   blondýna s culíkem, černoch   co neumí plavat, ajták na   entou, vvrrrrrrrrrrr tak dem   na to!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Ryby, rybky, rybičky
No bál som sa, že to bude   niečo na spôsob megasharka,   ale prekvapivo to nebolo zlé,   normálne ma to aj bavilo.   Nápad je to dobrý, že na   dne Mariánskej priekopy je   ďalší svet pod hustými   plynmi a tak to tam idú vedci   preskúmať. No nie sú tam   len pekné koláriky a rybky,   ale aj veľké beštie z   praveku, cca 20 metroví   žraloci. Nápad dobrý a   normálne mi nevadí zopár   nelogickostí, najväčšia   asi, že rybka rozbije tri   lode a oni idú za ňou a   tiež sa mi zdajú byť   niektorí adepti až príliš   odvážni. Alebo Mr.Jonas   príde k futuristickej ponorke   a hneď ju dokáže ovládať,   dokonca zrýchliť výkon. Ale   to je všetko ok. Normálne mi   to tu nevadí. Je to   obohatené o solídny humor,   kde vládne Statham hlavne,   keď odpočíva v Thajsku pri   pive a neustále ich pozýva   si jedno dať. Samozrejme, že   ho nakoniec prehovoria na   záchrannú akciu. Malo to aj   zopár super záberov, ako to   dievčatko ako sa hrá v tej   vedeckej veži a tá rybka   vycerí zuby (samozrejme ju   len vyľaká). Koniec sa dal   čakať, to je jasné, dokonca   ma prekvapil aj malý   yorkširík, aký bol   statočný a akú mal výdrž.   Keď to zhodnotím, tak čakal   som odpad, ale nakoniec to   bola dobre napínavá   podívaná, film roka to   nebude, ale dalo sa. No a   oveľa väčšia záhada ako   samotný Megalodon je herečka   Li Ping-ping (inak výborný   výkon). Tu sa píše, že   keď to točila, tak mala 45   rokov a veď vyzerá na 20,   teda ako to len robí
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2023
Dalo se to,megažralok    docela povedený ,dostali   jednoho objevil se druhý   ještě vetší, co jsem   čekal když se ten tlusťoch   žbrouchal ve vodě už bylo   jasny že se něco   stane,zrovna tak bylo jasny   když se jejich šéf vydal   zabít žraloka na vlastní   pěst že to odnese,bylo to   trochu   předpovídatelné,akční   scény jasně vedl Statham.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2018
║Rozpočet   $130miliónov║Tržby USA   $45,402,195║Tržby   Celosvetovo $146,902,195▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ MEGa-béčko, veru po   všetkých tých komiksovkách   tu konečne máme také pravé   letné osvieženie ku ktorému   pasuje aj pohár piva. Človek   by neveril, že štúdio   Warner Bros dokáže dať na   takúto bejkovinu taký   rozpočet a nasadiť to do   kín. Neskutočné, ale   určite účelovejšie než   predošlí béčkoví   nepodarok Justice League za   300MEGa )) Film z rangu   Piraňa, Jazero (Lake placid)   či Aligátor, prináša to   pravé popcorňové sústo,   ktoré sa dá krásne užiť.   Režisér Jon Turteltaub sa   troška prebral z mrákot a   celkom mu táto dobrodružná   podmorská seanca s   Megalodonom vychádza v pravom   odľahčenom rytme. Na   prekvapenie tu nenachádzam   žiadne zbytočne zádrhle,   dejové skraty, čo by kazili   dej. Dokonca to hneď od   úvodu upúta, občas privedie   aj slušnú dávku napätia,   trikovo v norme, kamera fajn,   3D efekt ako kde. A Jason   Statham je borec, podmorský   Rambo. /videl v kine 3D   verziu: 75%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2018
Meg Jaw...
Oddychovka so Stathamom   splnila ocakavanie.Akcny film   s dobrou atmosferou a efektami   dokaze pobavit ako   jednorazovka.Scenar je   nelogicky,herecke vykony   kolisaju,dialogy postradaju   zmysel.Vsetko je podriadene   zabave a ja som sa slusne   bavil.
Film   doporucujem.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2022
Tak tomuto obržralokovi   chutná Čína. Nebo teda   její obyvatele. Občas   nějakej vypasenej Amík (asi   jako marxista Michael Moore).   Vcelku pěknej biják na   relaxaci.
peginka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Jasone, Jasone, k čemu ses to   uvolil? Od půlky filmu jsou   to "Čelisti",   ovšem o hodně horší. Do   půlky to jakž takž šlo.   Kdyby tam nehrál Statham, ani   bych to nedokoukala. Díky   jeho břišákům dávám o   bod víc.
corea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2019
Přiznávám, že jsem neměl   předchozí informace, takže   v skrytu duše jsem doufal,   že to třeba bude o Meg z   Griffinových. Snad jste taky   viděli díl na téma   Hvězdných válek, kde se   mihne jako asteroidové   monstrum, ten půvabný nápad   by stál za rozvinutí :-)   Očekávání Meg Griffin   vzalo své, ale trochu mě   úvodem poděsila stopáž.   Skoro dvě hodiny plácání   ve vodě, no ještě ža tam   není Kostner, který by tři   hodiny řešil, zda má s   žralokama výt nebo jim   doručovat poštu. Film se   naštěstí pěkně rozjede a   vlastně není co mu vytknout.   Zajímavé prostředí,   solidní efekty, příběh   dobře odsejpá, dokonce je tu   i neotřelý způsob, kterak   by se přerostlá archaická   bestie mohla dostat do našeho   světa (tedy, když   překousnete nesmysl, že by   tvor zvyklý na tlak v hloubce   11 km mohl stejně bujaře   nahánět otylé chlapečky na   čínské pláži). Stathamovi   role dokonale sedla a od   thajského pivního povaleče   až po otrlého záchranáře   jede jak fretka. Tvůrci   dokázali sladit napětí,   občasný humor i romantiku do   zábavného kolotoče, který   si člověk užije. Takže   výsledkem je v rámci   obehraného žánru   spokojenost. Diváky, co si   stěžují na malou dávku   krve bych odkázal na HR   oddělení kterýchkoliv   jatek, nejlépe v Polsku :-)
Venom_TomHardy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2019
MEG: Monstrum z hlubin je   film, o kterém se chtělo   napsat, že jeho největší   plus spočívá v tom, že si   nenechává pootevřená   vrátka pro sequel. Jenže   tržby přesáhly půl   miliardy dolarů, takže už   se pracuje na scénáři ke   dvojce. Bylo by dobré, kdyby   se v něm tolik nehrálo na   tuctovější patos a místo   toho se tvůrci v dobrém   slova smyslu utrhli ze   řetězu. Nemusí být   vyloučeno, že se do hry   zapojí další neznámí   tvorové z onoho objeveného   hlubinného ekosystému, což   by zároveň mohlo znamenat,   že nám jaksi vznikne nový   MonsterVerse a s ním   vysokorozpočtové   předělávky titulů typu   Megažralok vs. obří   chobotnice.
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2018
Jason Statham se poslednední   roky začíná řadit k   lepší sortě herců, ale po   téhle Béčkovině zase   trochu klesá. ... Za   povšimnutí stojí i Bingbing   Li, leč s tímhle scénářem   a režií nemůžete čekat od   nikoho velké herecké   výkony... HODNOCENÍ: 60%
Svarcneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.11.2018
Napad za nudli u nosu, ale slusne zpracovani...
Tuctovka, nudnej namet, teda   jestli namet vubec existuje   :). Pac to je proste   nejcasteji omilena pitomost,   misto velkeho Bileho tu maji   zivou pravekou fosilii :).   Jednoduse ve stylu Godzili :)   a presne tohle ten film je,   takova novodoba Godzila ve   vode. Do kina bych na to   nesel, ale v bedne se to da   vydrzet. Triky maji koule...
Reimy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2019
Libilo se mi to, mela jsem   strach ze to bude kravina, ale   prekvapilo me to. Akorat sem   cekala jak plaval u pobrezi ze   to bude krvavy masakr a jic :D
Pswat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2018
MEG
Je to dle knihy Tetor pochazi   z hlubin (MEG) a ma to i   pokracovani. Statham je cool   jako vzdy, na Celisti to sice   nema ale hodne dobry. Snad se   dockame i pokracovani s   potapecem Taylorem.
lucinka123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Skvělý film, všechno   dokonalý. Mohli by být v   kině nějaký takový   thriller o žralokovi! Byla   jsem napjatá

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28962minih28962Milion let před Kristem (1966) 
One Million Years B.C. n
minih24282minih24282Železný Schwarzenegger (1977) 
Pumping Iron n
minih73195minih73195Opory společnosti (1972) [TV inscenace] 
n
minih37482minih37482Vesnice (2004) 
The Village n
minih33331minih33331Nuda v Brně (2003) 
Nuda v Brně n
minih158849minih158849Bílý tesák a zlatokopové (1975) 
La spacconata n
minih149568minih149568Ochránci (2016) 
Zaščitniki n
minih62008minih62008Dobrovolná oběť (2006) 
Rohtenburg n
minih119548minih119548Zmizelá (2014) [2k digital] 
Gone Girl n
minih24946minih24946Tajný agent Jack T. (1997) 
Fire Down Below n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Meg 2: Příkop (2023)

 Meg 2: Příkop (2023)
Meg 2: Příkop n
Meg 2: The Trench
Žánr: horor / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Čína
Režie: Ben Wheatley

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

38 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

68 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Roy M. Brewer

Brewer Roy M.

Francisco Canaro

Canaro Francisco

Naposled navštívené:
Roy M. Brewer

Brewer Roy M.

Francisco Canaro

Canaro Francisco