Zari
ohodnotit

Bílý tesák a zlatokopové

La spacconata

Další název:
White Fang and the Gold Diggers
Země:
Rok:
1975
Délka:
98 minut

Obsah filmu Bílý tesák a zlatokopové

 
Muž jménem Sandy Shaw zdědí zlatý důl "Eagle´s Net" v Kanadě. Na daleký sever se vydá se svým čtrnáctiletým synem Rickem a věrným psem, vlčákem Whiskey. Krátce po příchodu na farmu Sandy zjistí, že o jeho důl se zajímá bohatý majitel půdy a starosta města Barney Taft. Ten se snaží Sandyho oklamat a ukrást mu důl. Když to nevyjde lstí, volí násilí. Sandy si na ochranu najme siláka a místního rváče přezdívaného Dollar. Do děje také vstupuje mladá dívka Connie, kterou si Shaw vezme za ženu.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.9.2019
Na motivy románů Jacka Londona "Volání   vlků" a "Bílý tesák" natočený   dobrodružný film, westernem bych to nenazval.   Spaghetti westernem už vůbec ne. Hezká   příroda je asi tak jediné, co se dá obdivovat.   Film jsem viděl už před mnoha lety, ale ani   tehdy mě nijak zvlášť nezaujal; a to v té   době filmů ze západní Evropy bylo v kinech   pomálu. Před čtyřiceti lety jsem Roberta   Woodse ještě nezaznamenal, dnes jsem se na film   podíval znovu jen kvůli jeho účasti. Nelíbí   se mi ladění příběhu do komedie, to bych si   dokázal odpustit. Postava Dollara opravdu   připomíná role Buda Spencera, ale ne každý to   umí tak zahrát. Celkově lehký podprůměr.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2018
I když se příběh odehrává na dalekém   americkém severu, k Jackovi Londonovi to má   hodně daleko. Jedná se o obyčejný rodinný   dobrodružný snímek svým motivem mnoho   připomínající. Atmosféru to má jako   komediální spaghetti westerny či německé   mayovky. Vyskytuje se tu komediální postava,   která je charakterovým mixem filmových postav   Buda Spencera (ve rvačkách používá jeho styl   i s pověstným kladivem a dokonce se jako on i   mnohdy tváří) a z mayovek Sama Hawkinse (styl   humoru). Dějově je tu například scéna velmi   připomínající slavný spaghetti western   ‘Tenkrát na Západě’. Jedná se o příjezd   manželky hlavního hrdiny. Pak se to však vyvine   zcela jinak a co se jejího osudu týče, vcelku   nelichotivě. Dětská postava je tu jenom jedna v   podobě malého chlapce, který svou   přítomností snímku právě dodává ten   rodinný nadhled. Snímek se nese v naprosté   jednoduchosti. Na začátku příběhu nějaká ta   rvačka v salónu, občas nějaká ta střelba,   ale to je z akčních scén asi tak všechno.   Celkově to vypadá jako kdyby se tvůrci   inspirovali různými evropskými westerny, z   kterých něco vybrali a zde použili. Dávno   zapomenutý snímek, který svého času koloval i   v české distribuci.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama