Zari
ohodnotit

Kriminál

Lock Up

Další název:
Lock Up - Überleben ist alles
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1991
„Má šest měsíců ke svobodě. Bude rád když přežije.“

Komentáře k filmu Kriminál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Nikoli akčně, ale citově   založený snímek, jenž   chytne za srdce, za což   může především Contiho   umírněný hudební doprovod.   Stallone dosáhl natáčením   ve skutečném vězení   nebývalé autenticity a   vybudoval opravdu nádherně   hustou atmosféru.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Vůbec možná nejlepší film   Stalloneho. Pořádná dávka   napětí a nervů   drásajících scén. Skvělý   příběh, který může být   pro někoho klišé, jasně   jde o útěk z vězení.   Kriminál je prostě jeden ze   Slyovo nejlepších filmů
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2010
tenhle film mě překvapil.   Stallone zahrál výborně   svou roli v napínavém a   zvratovém příběhu. Tento   snímek i ukáže divákům,   jací dokáží být vězni   mezi sebou zlí, nebo jak se   chová ostraha proti nim,   Stallone si se bude muset   vypořádat s bandou hnusných   lidí, kteří mu budou   způsobovat peklo, opravdu   hezký snímek.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Po filme Rocky môj ďalší   oblúbený film so Stallone.  
Vynikajúci napínavý   film odohrávajúci z   väzeňského prostredia.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Stallone ve vězení
Výtečné vězeňské drama   se Stallonem. Jeden z jeho   nejlepších neakčních   filmů. Sutherland se tu jako   sadistický ředitel vězení   taky předvedl. Příběh i   finále filmu jsou víc než   dobře zpracované. Pro mě   velmi dobrý film.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
jedno značně jeden z   nejlepších filmů z 80 let  
je velmi   dobře obsazen a hlavně máto   hlavu a patu to se málokdy   povede
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Vezeni, ktere Stalloneho   potkalo, nebylo na skodu.. Je   to opravdu dobry snimek z   vezenskeho prostredi...
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Mě tenhle film nezklamal, za   což může asi předevšim   to, že filmy z vězeňskýho   prostředí naprosto miluju a   zatim se mě líbily snad   všecky, na který sem   koukala. Stalloneho hereckej   výkon moc posoudit nemůžu,   protože se na jeho filmy   nekoukám. Ale možná časem   něco zkouknu. Jinak k filmu -   některý dějový zvraty mě   docela překvapily, což   hodnotim kladně. Taky se mi   líbila scéna s autem a pak   hlavně útěk z vězení.   Pěknej film.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2015
Měl jsem ten film rád jako   mladý smrádě, kdy jsem to   poprvé viděl na VHS v   horší kvalitě, ale člověk   byl za to vděčnej:-) A   dodnes jsem ten film   minimálně dvakrát viděl a   stále funguje a mám ho rád!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2023
Vlastně se jedná   o příběh pomsty, ale   poněkud netradiční. Na   vzorném vězni, který má   navíc krátce před   propuštěním, se za jistou   událost mstí ředitel   věznice. Navíc   v prostředí nejtvrdší   věznice, takže je námět   víc než slibný. Drsných   scén je na správné   vězeňské drama vcelku dost,   ale když se to všechno vezme   dohromady, zase až tak   veliká pecka to není.   Sylvester Stallone vs. Donald   Sutherland a k tomu   nevypočitatelní dozorci   a někteří vězni. Běžné   vězeňské klišé skutečně   v té nejdrsnější   atmosféře je vypravěčsky   uvolňováno nejrůznějšími   etudami, které jsou tak   dlouhé, že by nejeden divák   téměř až pozapomněl,   o čem že to vlastně je.   Běžný americký fotbal   hraný vězni, který je   posléze zneužit ke tvrdé   lekci či oprava auta, který   je záhy ze stejného důvodu   zase zničen. Kromě   občasného nemilosrdného   týrání hlavního hrdiny se   tedy spíše jedná o drama   lehčího rázu, což je na   takový film poměrně škoda.   A tak se vlastně jen čeká,   kdy a jak nastane ten zlom,   kdy se vše obrátí a dojde   ke spravedlnosti. Ale jo, co   se týče ohledně těch   opravdu drsných scén,   v jeho kůži by nechtěl   být nikdo. Zajímavé je, že   snímek obsahuje nemálo   odkazů na starší snímky   právě se Stallonem. Třeba   nakládačka od dozorců   odkazuje na nakládačku,   jakou dostal Rambo od   policajtů v prvním   filmovém díle. Lze si   všimnout i typického   pozdravu Rockyho. A je toho   víc. A co se týče   samotného Stallona, rozhodně   překvapil svým herectvím.   Podařilo se mu vytvořit   sympatickou postavu jako nikdy   předtím. Snímek se tedy   řadí k lepšímu průměru,   který se může líbit, ale   i zklamat. Každopádně se   i tak řadí mezi ty lepší   ve filmografii Sylvestra   Stallona.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Jeden z dost dobrych filmu z   vezenskeho prostredi,ve kterem   si strihl hlavni roli Sly.A   musim uznat,ze fakt dobre.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Skutočné vydarený film z   prostredia americkej väznice,   v ktorom hlavnú rolu   stvárnil Sylvester Stallone.   Obsah je dosť dramatický,   napínavý a stupňujúci.   Sylvestrovi Stallonemu takéto   role vedia sadnúť, ako   uliate.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Srovnání
Film sice nedosahuje úrovně   Vykoupení z věznice   Shawshank, ale patří k tomu   lepšímu z věznic. Stallone   jako kladný hrdina musí   čelit snaze sadistického   ředitele a dalším   bachařům, kteří usilují o   jeho život.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Rozhodně jeden z lepších   Stalloneho filmů, kde opět   ukazuje, že ve filmech ho   nedrží jenom jeho   svaly.Příběh mi přišel   trošku slabší, ale celkový   ztvárnění filmu se   rozhodně povedlo a Stallone   stejně jako ostatní herci   odvádí dobrou práci.Ve   stínu drsných vězeňských   praktik třeba v Přežít   kriminál nebo i polepšovny   ze Spáčů je tohle vězení   o něco mírnější, ale   hlavní hrdina to ani tady   nemá lehký.Navíc když jako   obyčejnej vězeň má za   svýho soka ředitele   vězení, rozhodně to sranda   nejni…
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Nepřesvědčivé herecké   výkony Sylvestera Stalloneho   a Donalda Sutherlanda dělají   z tohoto filmu běžnou   filmovou záležitost. V   jejich podání tento celkem   slušný příběh, vyznívá   banálně a trapně.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Nie je príliš zvyčajne   vidieť Stalloneho v takýchto   tichých úlohách, ako je to   v prípade tohto filmu, ale   takto už niekedy aj chodí.   Film sa mi svojím obsahom a   dejom dosť zapáčil.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Film se nedá srovnat s   Vykoupením z věznice   Shawshank,ale přesto je   velice poutavý. Prostě je tu   kladný hdrina, sadistický   ředitel věznice a to   nejlepší, černý bachař ,   který je rozhodující   postavou při volbě mezi   spravedlností a zločinem.   Stallone zde sehrál velmi   důleživou roli.
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Super.Sly je speť,zase   vynikajúca hudba co není u   Slyho prekvápko.sutherland sa   snažil a celkom sa mi páčil   v tomto filme.aj posledná   scéna stála za to.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Film je taková spíše druhá   až třetí liga v žánru   vězeňských dramat. Postavy   jsou až příliš   černobílé a celý děj je   postaven pouze na hlavním   hrdinovi (Sylvester Stallone).   V ničem příběh není   originální.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Lock Up
Akční hrdina Sylvester   Stallone se málokdy ve   filmech neoháněl pěstmi a   zbraněmi, proto je film   Kriminál velkým   překvapením v mnoha   ohledech. Za prvé je to, že   Kriminál je ve své podstatě   drama zasazené do vězení,   hlavní hrdina je dobrák od   kosti, který se díky své   dobrotě dostal do vězení,   kde se všemi skvěle   vychází až do doby než ho   jednou v noci převezou, do   ostře střeženého vězené   kterému šéfuje Sutherland,   který má s hlavním hrdinou   nevyřízené účty. Pokud   čekáte velkou akční   zábavu se silákem Stallonem,   tak jste na omylu. Za druhé,   bylo fajn vidět Stalloneho v   jiné roli než je jeho zvykem   a je pravda, že dokáže   zahrát i vážnější role.   Na druhou stranu asi   největším rušivým   elementem ve filmu byla hudba,   která se tam dle mého   názoru vůbec nehodila,   druhá věc je ta, že to   mohlo být o chlup   akčnější a Sutherland coby   správce vězení mohl být   krapet krutější, vzhledem k   tomu, že hlavní hrdina měl   v mnoha prostorách objektu   volnost. Film jsem prvně   viděla v době, kdy se   objevil u nás na VHS a zhruba   po 18-ti letech jsem se k   němu vrátila a musím   říct, že mě baví pořád   stejně, jen jsem zjistila,   že má oblíbená Trestná   lavice s Adamem Sandlerem se   tímto filmem nechala hodně   inspirovat. Kriminál je jeden   z lepších filmů, které   Stallone natočil.
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Dramatický příběh z   prostředí americké věznice   zaujme syrovou   autentičností, dobrými   hereckými výkony i režií.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2010
Nazvať to drámou z   väzenského prostredia by   bolo asi dosť odvážne,   predsa len Sly Stallone nie je   ten typ dramatického herca.   Na konci 80.rokov bol ale vo   vrcholnej forme a svoju   "charizmu" a   vypracované svaly patrične   predvádza aj v tomto filme.   Zopár silnejších momentov   sa tu nájde a pokiaľ Vám   nevadí Sly (ja mám pre ňho   slabosť) dostanete príjemne   strávene dve hodinky filmu o   nezlomnom chlapíkovy so   srdcom na správnom mieste,   ktorý sa nejakou záhadou   dostal do väzenia.
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Velmi povedené vězeňské drama
Slyovi role skutečně sedla,   dovolil bych si tvrdit, že   herecky předvádí to   nejlepší ze své   filmografie. Palec nahoru i za   Sizemora a Landhama (tenhle   Američan má skutečně   brutální hlas). Proti tomu   legenda Sutherland se zmohl   pouze na úsměv za knírkem a   přehrávání v posledních   15 minutách. Film schopně   graduje. Škoda akorát, že   se neubrání opravdu   nápadným klišé.   Posledních 15 minut se   scénář na jednu stranu   snaží tvářit promakaně,   ale výsledek snažení se   rozplývá do typické   nevěrohodné kaše let 80. V   jiných filmech je to ku   prospěchu věci, zde nikoliv.   V každém případě   zajímavá a povedená   podívaná.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2021
Klasické   "osmdesátkové"   akční dílko z vězeňského   prostředí. Je to po všech   stránkách takový žánrový   standard, který diváka asi   ničím neurazí ale taky   nijak zvlášť neupoutá. Sly   se tu pokusil být více   dramatický a méně akční   ale zůstalo víceméně u   pokusu. Potěšit mohla   účast několika opravdu   dobrých herců jako jsou   Donald Sutherland, Frank McRae   nebo John Amos ale jinak bych   to neocenil víc nej jako   dobrou druhou ligu. Dneska si   já osobně tenhle biják   pamatuju hlavně proto, že   jsem v něm poprvé viděl a   vzal na vědomí později   slavného drsňáka Danny   Treja.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Mám pocit, že se Stallone   pokusil o víc dramatu a míň   akce, což ne že by   vyloženě nevyšlo, ale celý   film mi přijde dost   přehnaný; pokud snad ne   chování vězňů, pak   dozorců ano; samo   přeložení do jiné věznice   na popud ředitele se mi   nezdá uvěřitelné. Taky mi   přijde trochu rasistický   naopak - tmaví dozorci   začnou mít svědomí od půl   filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5783minih5783Ďáblův advokát (1997) 
The Devil's Advocate n
minih24375minih24375Žhavé výstřely 2 (1993) 
Hot Shots! Part Deux n
minih34888minih34888Pianista (2002) 
Le Pianiste n
minih28567minih28567Těžce zamilován (2001) 
Shallow Hal n
minih58121minih58121Kybernátor (2008) [Video] 
Cyborg Soldier n
minih31987minih31987Kevin ze severu (2001) 
Kevin of the North n
minih20750minih20750Temný vesmír (1988) 
Deep Space n
minih35804minih35804Můj soused zabiják 2 (2003) 
The Whole Ten Yards n
minih15369minih15369„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 
„Pane, vy jste vdova!“ n
minih13567minih13567Narušitel (1989) 
Intruder n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama