Jeden svět
ohodnotit

Hra na schovávanou

Hide and Seek

Další název:
Hra na skrývačku
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
24.3.2005
„Před pikolou za pikolou smrt nesmí stát“

Obsah filmu Hra na schovávanou

 
Robert De Niro po smrti manželky musí sám vychovávať svoju dcérku Dakotu Fanningovú. Osamelé dievčatko sa spriatelí s imaginárnym priateľom Charliem a odvtedy ich rodinu sprevádzajú šokujúce a hrôzostrašné udalosti...

Keď manželka Davida Callawaya náhle zomrie, muž zrazu zostane sám na všetko, aj na výchovu malej dcéry Emily. Otec s dcérou sa rozhodnú začať nový život a presťahujú sa do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život v Mannhattane. Osamelé dievčatko si ihneď vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho, s ktorým sa rada hrá na skrývačku. Spočiatku otec považuje Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John PolsonJohn Polson  
hraje:
Robert De NiroRobert De Niro.....David Callaway [61]   
Dakota FanningDakota Fanning.....Emily [11]   
Famke JanssenFamke Janssen.....Katherine [39]   
Elisabeth ShueElisabeth Shue.....Elisabeth [41]   
Amy IrvingAmy Irving.....Alison Callawayová [51]   
Dylan BakerDylan Baker.....šerif Hafferty [45]   
Melissa LeoMelissa Leo.....Laura [44]   
Robert John BurkeRobert John Burke.....Steven [44]   
Molly Grant KallinsMolly Grant Kallins.....Amy   
David S. ChandlerDavid S. Chandler.....pan Haskins [55]   
Stewart SummersStewart Summers.....lékař   
scénář:
Ari SchlossbergAri Schlossberg  
hudba:
John OttmanJohn Ottman  
kamera:
Dariusz WolskiDariusz Wolski  
střih:
Jeffrey FordJeffrey Ford  
Craig TannerCraig Tanner  
trailer
Oficiální stránka:
www.hideandseekthemovi...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hra na schovávanou >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Film se rozjíždí pomalu a postupně nabírá   tempo. Nic originálního, nic hrůzostrašného,   ale vidět se to dá.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Koukatelný psychothriller s R.De Nirem který se   přestěhuje po smrti své ženy s dcerou na   venkov,první polovina filmu nic moc až když se   objeví první vražda a následují další,to   dostává nějaké tempo a napětí.I když ve   snímku moc herců nehraje a film se odehrává   celý na samotě v lese není to nuda,herecké   výkony byli docela dobrý.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Je to koukatelné, ale zase nějaká extra klasa   to není. Navíc já deníra nějak nemusím.   Řekl bych průměrný film na staré téma, ale   tak nějak to bylo takového pomalejšího tempa.   No, překvapení tam je, jisté napětí také,   děj průměrný, příběh sám starý. Tak   dobře, ukecal jsem sám sebe na 4 z desíti.   301020119331/9702//////SOuhlas s mým starým   kometářem (201604)
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2013
Hide and Seek
Klasický příběh, který se ale rozhodne   nakopat obdobným filmům zadek a tak si jde tak   trochu svou cestou. Atmosféru to má, i když se   nejedná o horor, ale spíše o thriller,   zesilující se hudba v jistých momentech   odvádí své, stejně jako Dakota Fanning v roli   Emily, Dakota je nesmírně talentované dítě,   dnes už vlastně žádné dítě není, ale i tak   je neskutečné co dovede. Robert De Niro není   nejlepším hercem pro nic za nic, i když v tomto   snímku tolik nevyniká a tak by se dalo říct,   že veškerou práci odře Dakota a tak je na   místě aby za to slízla smetanu.
Samozřejmě   i když film vypadá jako slušná podívaná, je   tam řada zbytečných minut, které byli doslova   promarněné!
arocket
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Hra na schovavanou se mi dostala pod kuzi. Kdyz se   clovek vazne soustredi a sleduje dej, myslim, ze   nema sanci se u ni nudit. Psychologickych procesu   je tu azaz, a popravde me desi vic, nez vsechny ty   straslive nechutne, a nekdy smysl postradajici   horory. Ono jedna vec je bat se nejakych   vymyslenych priser a nadprirozenosti, a jina   hruzy, co opravdu v zivote existuji, a kdyz si   nedate na lidi pozor, potkaji i vas. Ta skutecnost   me desi ze vseho nejvic, a jelikoz ma film byt   hlavne thriller, je opravdu dostatecne   "thrilling". Nehodnotila bych jako horor   snimek, ktery do toho zanru tak uplne nepatri,   kdyz jeho puvodni zamery smeruji jinam.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.10.2012
Jaký horor?
Film je nudný a trapný. Začátek mě vtahoval   pomalu, ale jistě do příběhu, nicméně po   půlce filmu přijde na řadu ona událost, která   vše nejasné vysvětlí a snímek se mi v tu dobu   hodně znelíbil a měl jsem chuť to vypnout.   Čekal jsem, že Charlie je nějaký duch, nebo   příšera, nakonec to není ani jedno, ale...   neřeknu. Dalo se z tohoto filmu vymačkat mnohem   víc.
Horor to tedy není v žádném případě.   Atmosféra byla moc slabá a strašidelné scény   tu vlastně ani nebyly. Hrozný film. Škoda   Roberta a Dakoty.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Ač chlap, byl jsem dva roky na mateřské...   Hrozná představa, že by si moje dítě taky   našlo takového „kamaráda Charlieho“ ;-) To   jen na vysvětlenou k mému vysokému hodnocení   filmu.
Holčičce umřela maminka. Brrrr,   taková hrůza. Ani se jí nedivím, že si ve   své zoufalé mysli stvořila imaginárního   kamaráda Charlieho. Bohužel, jak už to v   životě chodí, se z něho vyklubala hrozná   zrůda... Pro plné užití tohoto děsivého   filmu je zcela nezbytné důsledně se vyhýbat   SPOILERům !!! Já jsem to naštěstí udělal. A   musím přiznat, že mě Robert de Niro   příjemně překvapil. Já mu totiž všechno   sežral i s navijákem. I to, jak své dcerce   Charlieho nevěřil. Bodejť by taky jo, když se   živil jako psycholog (myslím tím tatínek, ne   Charlie ;-) a spíš jsem fandil jemu nežli   jí. Ale bál jsem se o oba ! To zase jo! Říkal   jsem si: krucinálfagot, kdyby už doopravdy   Charlie existoval, tak je Emily snad už dost   velká holka na to, aby našla nějaký   (technický) způsob, jak tatínka o jeho   existenci přesvědčit ;-) ;-) Jenomže Charlie   byl LUDRA MAZANÁ, a nikdy se před tatínkem   neukázal, jen dělal čím dál hrozivější   věci, postupem času i krvavé...
Klasický   případ filmu, který si i přes znalost VELKÉHO   TAJEMSTVÍ určitě ještě někdy pustím znovu,   abych si Charlieho lépe vychutnal. A pokud najdu   nějaké zásadní logické nedostatky, třeba   hodnocení snížím, nevylučuji to. Ale myslím   že ne ...
P.S. pro lidi výrazu „ludra“   neznalé - mám ho od své babičky z Hané a   znamená to zhruba: přátelsky se usmívající   záludná mrcha, která škodí, i když by   nemusela...
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Bál jsem se, že se budu bát. Horory totiž na   mojí vratkou psychiku nepůsobí příliš   uklidňujícím dojmem a nejradši si je   vychutnávám s nějakou společností. Tentokrát   se to nepovedlo a prvních asi 50 minut mě tedy   často nepříjemně mrazilo. Párkrát jsem se   dokonce i lekl. A to se přitom vlastně ani nic   moc neděje. Jenže pak přijde druhá polovina a   já místo toho, abych se třásl strachy, se   najednou musím vyrovnávat s pěkně pitomou,   nicneříkající pointou. A atmosférou, která   po docela slibném začátku téměř zmizí.   Náznaky jdou stranou a já najednou vidím,   „jak to ve skutečnosti bylo“. Pěkné, ač   už několikrát viděné, mohl bych si říci.   Jenže tuhle pointu já absolutně neberu.   Nepůsobí logicky snad v žádném ohledu.   Všechno je najednou „příliš jasné“   přitom nijak řádně vysvětlené, ani ukázané   (ten zrychlený koloběh událostí beru, ale   pouze do určitého místa (smrt maminky), potom   jaksi nevysvětluje/neukazuje vlastně nic).   Všechno je najednou značně akčnější (a už   tak rozporuplné dojmy jsou ještě více   shazovány – na něco podobného jsem si   stěžoval třeba v Disturbii, ale nutno   podotknout, že ta je i přesto trošku jiná   liga). Atmosféra? Zpočátku funguje díky sice   značně klišoidním kulisám – ponurá,   chytlavá hudební kulisa, osamělý starý dům   na venkově, spousta místností, někdy s   neznámým obsahem, málo obyvatel, sousedé s   nejasnou minulostí, otevírající se dveře,   sklep, nůž, podivné sny, křik, krev,   zvířátko, kamera zabírající dění ze   šatníku, temné barvy, vlastně úplně   zbytečné (i když z hlediska atmosféry přeci   jenom působivé) záběry na malou Emily kdesi   stojící, sedící, děsivě se tvářící,   postupné narůstání brutality ztvárněných   scén a najednou, asi po hodině, již zmiňované   přepnutí do absolutní „akční“ nudy,   která nakopává řemeslně zvládnutou první   polovinu akorát tak do pr…místo toho, aby   docela solidně rozjetý snímek nějak velkolepě   zakončila. Co se povedlo na výbornou je tak snad   jenom Emily v podání malé hvězdičky Dakoty   Fanning. De Nira mám sice upřímně rád, ale   tahle role mu nesedla tak jak bych si odvážil   doufat. Ano, scénáristé mu to v nejmenším   neusnadnili, protože pokud má tahle věc opravdu   zásadní slabinu, je to docela nadějná   myšlenka pohřbená pitomým scénářem., kde   máloco funguje tak, jak by mělo.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2010
Je to takové přiměřeně lekavé a krvavé na   horor,přiměřeně tajemné na thiller a   přiměřeně přemýšlivě ukecané na   psychologický film.Bohužel vzhledem k   nepřiměřeně málo hrajícím postavám mi bylo   asi přibližně od poloviny filmu jasno odkud   vítr fouká a kdo je asi Charlie.De Niro podal   přiměřený herecký výkon ale viděl jsem jej   už v mnoha lepších kouscích.Chvílemi mi   nevím proč přišel tenhle film jako   nízkorozpočtový.
Celkový dojem je takový   nemastný,neslaný.Možná to bude i mou   vinou,protože až na jednu výjimku a tou je   Exorcista nemám rád v hororech děti.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Hra na schovávanou je typickým příkladem   toho,že když se objevují příliš často   filmy,kde hlavní hrdina má rozdvojenou   osobnost,přestává být snímek originální a   ničím nezaujme.Když jsem viděl tento   film,říkal jsem si,že je to sice zajímavé,ale   snad De Niro nebude psychouš,to by bylo příliš   lacinně průhledné.Bohužel,stalo se!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21407minih21407Tři oříšky pro Popelku (1973) 
Tři oříšky pro Popelku n
minih42787minih42787My dva a křen (2006) 
You, Me and Dupree n
minih98082minih98082Guns, Girls and Gambling (2011) 
Guns, Girls and Gambling n
minih152043minih152043Cesta za králem trollů (2017) 
Askeladden - I Dovregubbens hall n
minih64177minih64177Ze života velkého chlapa (1980) [TV inscenace] 
Ze života velkého chlapa n
minih104642minih104642Ve vlaku je šerif (1987) [TV inscenace] 
Ve vlaku je šerif n
minih60313minih60313Pan Leguignon, lampář (1951) 
Monsieur Leguignon, lampiste n
minih66836minih66836Z kola ven: co je za tím? (2010) 
Z kola von - čo je za tým? n
minih44670minih44670Útěk do divočiny (2007) 
Into the Wild n
minih42039minih42039Krok za krokem (1991) [TV seriál] 
Step by Step n


Hodnocení:n12345678910
Hra na schovávanou (2005)Hra na schovávanou (2005)Hra na schovávanou (2005)Hra na schovávanou (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10