Duben
ohodnotit

Hra na schovávanou

Hide and Seek

Další název:
Hra na skrývačku
Rok:
2005
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
24.3.2005
„Před pikolou za pikolou smrt nesmí stát“

Komentáře k filmu Hra na schovávanou

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Je to koukatelné, ale zase   nějaká extra klasa to není.   Navíc já deníra nějak   nemusím. Řekl bych   průměrný film na staré   téma, ale tak nějak to bylo   takového pomalejšího tempa.   No, překvapení tam je,   jisté napětí také, děj   průměrný, příběh sám   starý. Tak dobře, ukecal   jsem sám sebe na 4 z desíti.   301020119331/9702//////SOuhlas   s mým starým kometářem   (201604)
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2013
Hide and Seek
Klasický příběh, který se   ale rozhodne nakopat obdobným   filmům zadek a tak si jde tak   trochu svou cestou. Atmosféru   to má, i když se nejedná o   horor, ale spíše o thriller,   zesilující se hudba v   jistých momentech odvádí   své, stejně jako Dakota   Fanning v roli Emily, Dakota   je nesmírně talentované   dítě, dnes už vlastně   žádné dítě není, ale i   tak je neskutečné co dovede.   Robert De Niro není   nejlepším hercem pro nic za   nic, i když v tomto snímku   tolik nevyniká a tak by se   dalo říct, že veškerou   práci odře Dakota a tak je   na místě aby za to slízla   smetanu.
Samozřejmě   i když film vypadá jako   slušná podívaná, je tam   řada zbytečných minut,   které byli doslova   promarněné!
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Hra na schovávanou
Průměr, nic víc. Když se   film po nudném začátku   konečně začínal   rozjíždět, přišla na   scénu úplně nesmyslná   zápletka a ještě   nesmyslnější rozuzlení.
Jinak co dodat. Už se   těším až Dakota vyroste a   nechá se nafotit pro Playboy,   protože jak to tak zatím   vypadá, je to čím dál tím   větší kus:-) V osmnácti   bude ÓÓÓ!!!
A Robert   De Niro? Loni jsem ho měl   možnost zahlédnout na   filmovém festivalu v   Karlových Varech a je to fakt   sympaťák. Ale jenom kvůli   těmto dvěma hercům si   zaslouží film nebýt úplně   zavrhnut.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Koukatelný psychothriller s   R.De Nirem který se   přestěhuje po smrti své   ženy s dcerou na   venkov,první polovina filmu   nic moc až když se objeví   první vražda a následují   další,to dostává nějaké   tempo a napětí.I když ve   snímku moc herců nehraje a   film se odehrává celý na   samotě v lese není to   nuda,herecké výkony byli   docela dobrý.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.10.2012
Jaký horor?
Film je nudný a trapný.   Začátek mě vtahoval pomalu,   ale jistě do příběhu,   nicméně po půlce filmu   přijde na řadu ona událost,   která vše nejasné   vysvětlí a snímek se mi v   tu dobu hodně znelíbil a   měl jsem chuť to vypnout.   Čekal jsem, že Charlie je   nějaký duch, nebo   příšera, nakonec to není   ani jedno, ale... neřeknu.   Dalo se z tohoto filmu   vymačkat mnohem víc.
Horor to tedy není v   žádném případě.   Atmosféra byla moc slabá a   strašidelné scény tu   vlastně ani nebyly. Hrozný   film. Škoda Roberta a Dakoty.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Tento film mě nezaujal skoro   téměř ničím. Průměrný,   chladný a nijaký. A herci   taky nic moc. Když jsem pár   dní po návštěvě kina   přemýšlela, o čem to   vlastně bylo, tak jsem si za   žádnou cenu nemohla   vzpomenout. Na mysl mě   vyvstala akorát ta zbytečně   utracená stovka.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Pokud jde o napětí a moment   překvapení, to tomuto filmu   určitě neschází. Po téhle   stránce určitě dobře   postavený film, i když   možná rozjezd byl trošku   slabší. Robert De Niro byl   samozřejmě výborný, ale   řekl bych, že Dakota Fanning   byla ještě o malounký fous   lepší. Snad svůj talent   nepromrhá a možná by mohla   i trochu zvolnit. Na to, kolik   ji je už toho má za sebou   docela dost... aby nebylo při   tomto tempu brzy   "přeDakotováno".
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2006
nuda
Není to špatné,ale jsou   lepší,napětí to jistě   nepostrádá, výkon malé   Dakoty je vynikající, ani   ostatní to nijak nekazí, ale   co dál...Příběh je   pochopen,občas Vás vyleká   zbloudilá nota závratné   výšky z jinak   uspávajícího plynutí   pěkných tajuplných   obrázků.Souhlasím,že kdyby   se přitvrdilo mohlo to být   zajímavější.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Film se rozjíždí pomalu a   postupně nabírá tempo. Nic   originálního, nic   hrůzostrašného, ale vidět   se to dá.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Hra na schovávanou je   typickým příkladem toho,že   když se objevují příliš   často filmy,kde hlavní   hrdina má rozdvojenou   osobnost,přestává být   snímek originální a ničím   nezaujme.Když jsem viděl   tento film,říkal jsem si,že   je to sice zajímavé,ale snad   De Niro nebude psychouš,to by   bylo příliš lacinně   průhledné.Bohužel,stalo se!
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Ač chlap, byl jsem dva roky   na mateřské... Hrozná   představa, že by si moje   dítě taky našlo takového   „kamaráda Charlieho“ ;-)   To jen na vysvětlenou k mému   vysokému hodnocení filmu.  
Holčičce umřela   maminka. Brrrr, taková   hrůza. Ani se jí nedivím,   že si ve své zoufalé mysli   stvořila imaginárního   kamaráda Charlieho. Bohužel,   jak už to v životě chodí,   se z něho vyklubala hrozná   zrůda... Pro plné užití   tohoto děsivého filmu je   zcela nezbytné důsledně se   vyhýbat SPOILERům !!! Já   jsem to naštěstí udělal. A   musím přiznat, že mě   Robert de Niro příjemně   překvapil. Já mu totiž   všechno sežral i s   navijákem. I to, jak své   dcerce Charlieho nevěřil.   Bodejť by taky jo, když se   živil jako psycholog   (myslím tím tatínek, ne   Charlie ;-) a spíš jsem   fandil jemu nežli jí. Ale   bál jsem se o oba ! To zase   jo! Říkal jsem si:   krucinálfagot, kdyby už   doopravdy Charlie existoval,   tak je Emily snad už dost   velká holka na to, aby našla   nějaký (technický) způsob,   jak tatínka o jeho existenci   přesvědčit ;-) ;-) Jenomže   Charlie byl LUDRA MAZANÁ, a   nikdy se před tatínkem   neukázal, jen dělal čím   dál hrozivější věci,   postupem času i krvavé...  
Klasický případ   filmu, který si i přes   znalost VELKÉHO TAJEMSTVÍ   určitě ještě někdy   pustím znovu, abych si   Charlieho lépe vychutnal. A   pokud najdu nějaké zásadní   logické nedostatky, třeba   hodnocení snížím,   nevylučuji to. Ale myslím   že ne ...
P.S. pro   lidi výrazu „ludra“   neznalé - mám ho od své   babičky z Hané a znamená to   zhruba: přátelsky se   usmívající záludná mrcha,   která škodí, i když by   nemusela...
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Bál jsem se, že se budu   bát. Horory totiž na mojí   vratkou psychiku nepůsobí   příliš uklidňujícím   dojmem a nejradši si je   vychutnávám s nějakou   společností. Tentokrát se   to nepovedlo a prvních asi 50   minut mě tedy často   nepříjemně mrazilo.   Párkrát jsem se dokonce i   lekl. A to se přitom vlastně   ani nic moc neděje. Jenže   pak přijde druhá polovina a   já místo toho, abych se   třásl strachy, se najednou   musím vyrovnávat s pěkně   pitomou, nicneříkající   pointou. A atmosférou, která   po docela slibném začátku   téměř zmizí. Náznaky jdou   stranou a já najednou vidím,   „jak to ve skutečnosti   bylo“. Pěkné, ač už   několikrát viděné, mohl   bych si říci. Jenže tuhle   pointu já absolutně neberu.   Nepůsobí logicky snad v   žádném ohledu. Všechno je   najednou „příliš   jasné“ přitom nijak   řádně vysvětlené, ani   ukázané (ten zrychlený   koloběh událostí beru, ale   pouze do určitého místa   (smrt maminky), potom jaksi   nevysvětluje/neukazuje   vlastně nic). Všechno je   najednou značně akčnější   (a už tak rozporuplné dojmy   jsou ještě více shazovány   – na něco podobného jsem   si stěžoval třeba v   Disturbii, ale nutno   podotknout, že ta je i   přesto trošku jiná liga).   Atmosféra? Zpočátku funguje   díky sice značně   klišoidním kulisám –   ponurá, chytlavá hudební   kulisa, osamělý starý dům   na venkově, spousta   místností, někdy s   neznámým obsahem, málo   obyvatel, sousedé s nejasnou   minulostí, otevírající se   dveře, sklep, nůž, podivné   sny, křik, krev, zvířátko,   kamera zabírající dění ze   šatníku, temné barvy,   vlastně úplně zbytečné (i   když z hlediska atmosféry   přeci jenom působivé)   záběry na malou Emily kdesi   stojící, sedící, děsivě   se tvářící, postupné   narůstání brutality   ztvárněných scén a   najednou, asi po hodině, již   zmiňované přepnutí do   absolutní „akční“ nudy,   která nakopává řemeslně   zvládnutou první polovinu   akorát tak do pr…místo   toho, aby docela solidně   rozjetý snímek nějak   velkolepě zakončila. Co se   povedlo na výbornou je tak   snad jenom Emily v podání   malé hvězdičky Dakoty   Fanning. De Nira mám sice   upřímně rád, ale tahle   role mu nesedla tak jak bych   si odvážil doufat. Ano,   scénáristé mu to v   nejmenším neusnadnili,   protože pokud má tahle věc   opravdu zásadní slabinu, je   to docela nadějná myšlenka   pohřbená pitomým   scénářem., kde máloco   funguje tak, jak by mělo.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2005
Hm,
Myslím,že to je vynikajúci   film a naročný divák si na   ňom musí   "zgustnúť" ako si   gurmán pochutná na dobrom   jedle. Nenáročný divák sa   pri ňom bude asi nudiť, no   priznávam, že 1. časť   filmu mohla byť trochu   napínavejšia a doplnená   nejakou zápletkou, ale záver   je strhujúci, nik (okrem   veštca) by neodhalil, že   vrah je...
Jedna rada   na záver: "NEVER   VŠETKÉMU, ČO UVIDÍŠ V   TOMTO FILME, NEMUSÍ TO BYŤ   VŽDY PRAVDA..."
Saara77
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Skutečně napínavé a   děsivé. Jen pomalu vám ke   konci dochází, jak to ve   skutečnosti je. Těším se,   až z malé Dakoty vyroste   chrakterní herečka, protože   už teď je úžasná.
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Docela slušný thriller se   skvělou Dakotou Fanning a   slušným Robertem De Nirem.   Film je dost napínavý, konec   ale přehnaný.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 4.8.2008
záleží, kterou verzi konce   jste viděli. já viděla   dvě. ta jedna je celkem o   ničem, ale ta druhá dává   filmu fakt zajímavej konec.   jinak to je podle mě jeden z   mála dobrých thrillerů,   když pominu to, že   schizofrenie je tady pojata   opět špatně. docela by mě   zajímalo, odkud se vzalo   tvrzení, že schizofrenie je   rozdvojení osobnosti.   schizofrenie je rozštěp   mysli (rozpor ve vnímání   reality a realitou samotnou)-   to jen tak pro zajímavost:))
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2005
skoro az desivy.jenze me nejak   moc neuchvatil robert de   niro,ale ta mala   holcicka,ktera asi utekla z   nejakyho hororu.a mohlo se to   rozjet hnedka od   zacatku,pointa nepointa,mohl   to bejt luxusni horor
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2008
Dle mého názoru jeden z   nejpovedenějších thilerů   poslední doby. Pochmurná   atmosféra panuje už od   začátku, ale až na konci   zjistíte, jak to vlastně   celé je. Já osobně jsem   byla opravdu překvapená.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Jsem fanouškem těchto   "schizofrenických"   trillerů, takže Hide and   Seek se mi velmi líbilo.   Chvílemi mi snímek   zpracováním, a trochu i   dějem připomínal Secret   Window. Jediné co bych   snímku vytkla byl asi   zbytečně natáhnutý konec.   Jinak Robert De Niro spolu s   Dakotou Fanning ( její   zářivě modré oči krásně   vynikaly v každém záběru)   předvádějí výborné   herecké výkony.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2007
Film HRA NA SCHOVÁVANOU jsem   prožíval, hodnotil a teď i   komentuji se smíšenými   pocity. Vlastně jsem si ani   nedokázal dlouho ujasnit,   jestli mě víc potěšil,   nebo spíš zklamal. Na jednu   stranu až hororové   zpracování tak z počátku   zdánlivě příznivě,   klidně, lehce vyvíjejícího   se děje. Nějak mi nesedí   filmy, ve kterých se jejich   hrdinové nakonec ukáží   jako nemocní a někdy i   nebezpeční schizofrenici.   Matně mě napadá ještě   TAJEMNÉ OKNO, s Johnnym   Deppem. Na stranu druhou mě   však "dostaly"   přesvědčivé výkony   uznávaného herce Roberta de   Nira a co víc, geniální   výkon mladičké Dakoty   Fanning. Suma sumárum, byť   to není zrovna má krevní   skupina, méně hvězd jsem   dát ani nemohl.
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2006
Kdo má rád psychologické   filmy tak si zde pochutná,   cítím zde i trochu inspirace   ze starších psychofilmů s   J.Nicholsnem, které byly   hodně tvrdé, ale tady je   tvrdost vybroušena do   příjemné tváře   pečujícího starostlivého   otce. Film pomalu běží a   člověku se zdá že zde   nehraje víc a víc věcí,   jen co vyloučíte jednu   možnost další dvě vás   napadnou. Dobře udělané a   příjemné dílo. Pro ty co   to raději hrubější   psychofilmy zde pšenka   skutečně příliš neroste.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2010
Je to takové přiměřeně   lekavé a krvavé na   horor,přiměřeně tajemné   na thiller a přiměřeně   přemýšlivě ukecané na   psychologický film.Bohužel   vzhledem k nepřiměřeně   málo hrajícím postavám mi   bylo asi přibližně od   poloviny filmu jasno odkud   vítr fouká a kdo je asi   Charlie.De Niro podal   přiměřený herecký výkon   ale viděl jsem jej už v   mnoha lepších   kouscích.Chvílemi mi nevím   proč přišel tenhle film   jako nízkorozpočtový.
Celkový dojem je takový   nemastný,neslaný.Možná to   bude i mou vinou,protože až   na jednu výjimku a tou je   Exorcista nemám rád v   hororech děti.
A.d.i.s.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Miluji podobný psychofilmy,   takže ani tento nezklamal.   Atmosféra by se dala krájet.   Mladá herecká hvězda je   dokonalá a lépe by tato role   snad zahrát nešla. Fakt z   ní šla hrůza :)
arocket
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Hra na schovavanou se mi   dostala pod kuzi. Kdyz se   clovek vazne soustredi a   sleduje dej, myslim, ze nema   sanci se u ni nudit.   Psychologickych procesu je tu   azaz, a popravde me desi vic,   nez vsechny ty straslive   nechutne, a nekdy smysl   postradajici horory. Ono jedna   vec je bat se nejakych   vymyslenych priser a   nadprirozenosti, a jina hruzy,   co opravdu v zivote existuji,   a kdyz si nedate na lidi   pozor, potkaji i vas. Ta   skutecnost me desi ze vseho   nejvic, a jelikoz ma film byt   hlavne thriller, je opravdu   dostatecne   "thrilling".   Nehodnotila bych jako horor   snimek, ktery do toho zanru   tak uplne nepatri, kdyz jeho   puvodni zamery smeruji jinam.
zuzcaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Haluz!
Dobrá haluz! Možná si   někdo řekne, že je to   trošku slabší triller, ale   když jsem to viděla já v   kině, řvale jsem, jako by   mě někdo chtěl zabít.   Taky, že se za mnou lidi   otáčeli :-D Ale tak co, bylo   tam hodně   "lekacích" scén!   Napínavý děj s   překvapivým koncem!
amiehb
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Film Hra na schovávanou je   opravdu dobrý thriller a   Dakottě role vskutku sedne.   Ze začátku byl film hodně   napínavý, později na mě   začala role Dakotty působit   poněkud negativně, až jsem   z ní měla i strach. Hra na   schovávanou je dost   psychologicky zaměřený film   a je třeba se nad   charakteristikou postav   zamyslet. Konec mě ale velmi   překvapil a dodnes si nejsem   jistá, že jsem pochopila,   kdo vlastně byl onen tajemný   přítel Charlie.
rady.k25
Hodnocení:
Přidáno: 6.4.2005
Nuda
Tenhle film mě zaujal   bohužel pouze v   kinoreklamách.   Předvídavější z diváků   pochopí po 10 minutách   podstatu filmu a tím pádem   se nekoná žádné napětí.   Celému filmu vévodí   maximálně desetiminutová   část filmu kde se dá   hovořit o jakéms takéms   napětí. Navíc je tento film   hrozným způsobem   schematický. Připomíná mi   film Secret Window v   novějším kabátě. Jít do   kina na tento film nemá cenu.
IJK
Hodnocení:
Přidáno: 6.3.2006
Chybí žánr, zápletka, děj filmu se nemá o co opřít
Tento film velmi lacině   kopíruje několik pasáží   úspěšných filmů   bravůrně sestříhaných do   celku názvem "Hide And   Seek". Výborný střih,   skvělá kamera ani vcelku   dobré herecké výkony však   nenahradí slabý scénář   (byť psaný pro autentičnost   v noci) Arim Schlossbergem. Co   je však strašidelné pro   autora není strašidelné pro   ostatní. Dává nám tak   najevo, že jeho noční   můrou je schizofrenní otec   malé dcery, která ve svém   útlém věku rozumí   duševní chorobě víc, než   její postižený byť   renomovaný psycholog a   nemluvě o jeho profesním   okolí.
Celý   příběh je tak zcela   nesourodý, emocionálně   nevyvážený, zápletka velmi   slabá a rozuzlení velmi   dramatické. Po třiceti   minutách není vůbec jasné   o čem film vlastně je.   Začíná jako rodinné   vyprávění, pokračuje přes   rodinnou tragédii k dramatu   mezi otcem a dcerou (ale   chová se jako krimi) a   nakonec je z toho thriller s   horrorovými prvky.
  Kvalita flmu se pozná podle   toho, kolikrát si ho člověk   pustí. Kolikrát si ho   pustíte vy ??

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih166445minih166445Fantasy Island (2020) 
Fantasy Island n
minih33382minih33382Fantastická čtyřka (2005) 
Fantastic Four n
minih22843minih22843Vražda v Ostrovní ulici (1933) 
Vražda v Ostrovní ulici n
minih47360minih47360Surfaři (2007) 
Shelter n
minih44759minih44759Cesta do Vídně a zpátky (2007) [TV film] 
Cesta do Vídně a zpátky n
minih41826minih41826Moebius (1996) 
Moebius n
minih64725minih64725CTRL Emotion (2009) [DVD] 
CTRL Emotion n
minih37475minih37475Pánská jízda (2004) 
Pánská jízda n
minih113521minih113521Zatmění Země (2009) [TV film] 
Blackout n
minih73310minih73310Vychovatel (1972) [TV hra] 
Vychovatel n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

28 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

38 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani