Jeden svět
ohodnotit

Hlas smrti

White Noise

Další název:
White Noise - Schreie aus dem Jenseits
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
28.7.2005
„Život úspěšného architekta (Michael Keaton) tragicky změní smrt jeho ženy. Když od ní přijme podivný vzkaz „ze záhrobí“, otevře tak dveře do jiného světa. Mrtví se ho pokusí zmocnit…“

Obsah filmu Hlas smrti

 
Jonathan Rivers žije poklidný život se svou manželkou Annou a synem Mikem. Jeho život se zcela změní ve chvíli, kdy je Anna záhadně zavražděna a posléze nalezena utonulá v řece. Aby se Jonathan s tragédií lépe vyrovnal, odstěhuje se i se synem daleko od domova a všech přátel. Zde se krátce na to setkává s tajemným vědcem Nicolasem, který tvrdí, že Anna vysílá ze záhrobí signály a pomocí přístroje zvaného EVP (Electronic Voice Phenomen) je dokáže zaznamenávat. Jonathan mu uvěří a s pomocí několika přátel naváže s manželkou spojení. Signály sice nejsou moc zřetelné, ale ukazuje se, že Anna možná zná jméno svého vraha a také další lidi, kteří...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.whitenoisemovie.co...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hlas smrti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2020
Elektronické hlasové jevy. Už o tom někdo   slyšel? Že ne? Určitě není nikoho, kdo viděl   na televizní obrazovce v zrnění zesnulou osobu   z vašeho okolí? Tak to nelze jinak, než   doporučit tento snímek, nesoucí originální   název 'Bílý šum'. Samozřejmě, něco   takového jsme mohli vidět už ve snímku   Poltergeist (1982), takže nic nového pod   sluncem. Tvůrci se k tomuto fenoménu jen   vrátili, trochu koncept poupravili a vytvořili   příběh nejinak podivný. V dnešní době už   se po technické stránce samozřejmě jedná o   nesmysl, neboť jak známo, zrnění v obraze   nastává pouze v analogových přístrojích. To   samé se týká i šumění ve zvukové nahrávce   na analogovém pásku. EVP (Electronic Voice   Phenomena)  se však v paranormální oblasti   používá už hodně dlouho, takže kdo se o   něco takového zajímá, ví o tom své. Jen tak   pro zajímavost, EVP rekordéry či diktafony se   dokonce dají v některých e-shopech i reálně   zakoupit. Ale zpět k snímku. Ten je v daném   aspektu vnímání sounáležitostí jsoucí v   rozporu se zdravým rozumem vcelku opatrný a   nesnaží se tlačit na pilu jen aby za každou   cenu budil pocit hrůzy. Naopak. Dějový vývoj   je pozvolný a nezatěžuje zbytečnými   složitostmi. Což znamená, že atmosféra   postupně nabývá na intenzitě a to až do   šokujícího finále. Pro nejlepší zážitek je   potřeba použít zvukovou normu DTS a větší   obrazovku, jinak to prostě nebude úplně ono.   Určité nevýrazné scény, které v jistém   smyslu zlověstné temno poněkud zabrzďují,   jsou však bohužel přítomny. Ale co si budeme   povídat, na duchařské snímky jsou nejlepší   experti Japonci a tak je jasné, že kdyby něco   takového zpracovali oni, mělo by to daleko   větší grády. Michael Keaton určité charisma   sice má, ale i tak nabývá dojmem, jako by v   tomto snímku byl snad omylem. Díru do   hororového filmového světa v paralelní oblasti   tento filmový počin rozhodně nemá šanci   udělat, avšak za shlédnutí rozhodně stojí.   Jen prostě nenadchne tak, jak by měl.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2013
"Hlas smrti" je jeden z malá   kvalitních thrillerů na které se dá dívat.   Svým příběhem nedává divákovi pocit   bezpečí a naopak ho přesvědčuje o tom, že   to, co vidí je skutečné. Na začátek tu máme   spokojenou americkou rodinu, která očekává   dalšího potomka. V hlavní roli se představí   Michael Keaton jako Jonathan ("Jack   Frost", "Batman") a jeho manželku   Annu si zahrála Chandra West (seriál   "Kriminálka Las Vegas"). Do této   šťastné rodiny zasáhne tragédie. Anna se   ztratí a netrvá to dlouho a je nalezeno její   tělo. Jonathanovi se zhroutí život. Zbyl mu   jediný syn. Po nějaké době za Jonathanem   přijde muž, který mu řekne, že jeho žena s   ním komunikuje z onoho světa prostřednictvím   televizní obrazovky a rádia... "Hlas   smrti" je dalším duchařským thrillerem,   kde nás duchové snaží vyděsit natolik, že je   vlastně hloupé se jich bát. Myšlenka filmu,   podobně jako v "Kruhu", či   "Frekvenci", nám říká, že duchové   nejsou jen bubáci, ale stvoření, která   chtějí komunikovat, i když jsou jen stíny   minulosti. "Hlas smrti" tuto myšlenku   drží. Ovšem v závěru nepřinese žádnou   děsivou atmosféru, i když se celou dobu snaží   vyděsit zrněním obrazovky a tajemnými zvuky z   rádia. Britský televizní režisér Geoffrey Sax   se režie ujal opravdu zodpovědně. Ovšem na   diváka "Hlas smrti" působí tak nějak   okoukaně, ale i přesto to je film na úrovni.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Moje oblíbená duchařina. Moc dobrý film o   člověku, který si nahrává vzkazy ze záhrobí   a dělá tak spojnici mezi lidmi z obou břehů.   Zamotává se do toho a vlastně ubíjí to jeho   život. Stejně, zajímavé pro mě bylo, že   vraha vlastní ženy odněkud zná. Já se tedy   rozhodně nenudil.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Povedené mrazení v zádech
Velice dobrý horor, nebo spíše thriller, který   vám způsobí opravdu příjemné mrazení, ale   že by to bylo zas tak světoborné, to zas ne.   Ale je to hodně napínavá a mrazivá zábava. A   v hlavní roli je Michael Keaton, který se role   nešťastného otce zhostil na výbornou.   Povedená a kvalitní duchařina. 80%.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Hlas smrti
Docela dobrý thriller, který zaujme hlavně   díky nesmírně poutavému námětu a taky velmi   povedeně vykreslené atmosféry, která je místy   dost hrůzu nahánějící. Film pojednává o   metodě elektronického poznávání hlasů EVP,   jež mě jako milovníka záhad a nadpřirozených   věcí zaujala. Byl jsem ovšem zklamán dějovou   linií a taky nepropracovaným závěrem.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Jako horor se toto označovat asi   nemůže.Nicméně ten konec mě tedy dostal do   kolen.Lepší zakončení u "hororu"   jsem už dlouho neviděl.Nápad zcela určitě   originální a jakože je mi hlavní hrdina   jakkoli nesympatický,docela mi tady i   seděl.Není to úplně nejlepší,to zdaleka   ne,ale vcelku je to velmi pěkná podívaná.
meduska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2010
duchařinka
Docela dobrá duchařinka. Chvilkama mi běhala po   těle husí kůže. Jen ten konec není moc   povedený, myslím, že posledních 10 min.   pokazil dojem z celého filmu. Škoda
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Jen další z těch filmů, které svůj dobrý   potenciál utopily v hodně nešťastném a   laciném zpracování. Vůbec by nevadilo, že má   poněkud omdlévající tempo zaseklé většinou   u zírání na šumící obrazovku, ale horší   je, že film nemá ani žádné napětí ani   šťávu ani dobrý závěr, vlastně ani nic   jiného zajímavého. Celá zápletka se moc   nevyvíjí, taky v podstatě nikam nemíří, a   pak najednou – lusk! – rychle skončí.
Ne,   že by to byla vyloženě nuda, jenom ve mně film   nevyvolal vůbec žádný pocit (možná jen to,   že je lehce nepříjemně negativní), což se mi   už dlouho nestalo, jakoby jen tak proplul a   zítra zapomenu, že jsem ho vlastně viděla.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Hlas smrti bych nenazval přímo duchařským   filmem. Je založen na EVP fenoménu, tedy   hlasovém či obrazovém projevu ze záhrobí   pomocí různých elektronických zařízení. Jde   spíše o průměrný horor. Zprvu tempo, ke konci   nuda. Nezachrání to ani Michael Keaton a Ian   McNeice.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2010
White Noise
Říkám zcela upřímně, že Hlas smrti je   velkým překvapením a patří mezi to nejlepší   co se v hororovém žánru objevilo za hodně   dlouhou dobu. Téma, které si vyloženě říká   o natočení - posmrtný život. Je možné se   spojit s někým blízkým, který je na druhé   straně? Tohle přesně chce zjistit hlavní   hrdina příběhu, kterému zemře manželka.   Sledování šumivé obrazovky může vypadat jako   pěkná nuda, ale Michael Keaton divákům tohle   vyvrátí.
Příběh plyne ze začátku dost   pomalu a chystá si pole pro to správné   strašení buduje atmosféru hodnou žánru celý   film táhne Keaton s takovou lehkostí, což je k   neuvěření. Trošku mě mrzelo, že příběh se   připravuje na to velké finále, které vlastně   ani nebylo tak velké jaké být mělo, je to   celkem škoda, protože to byla tajemná,   atmosférická lahůdka. Jen ta závěrečná   scéna byla už docela přes čáru.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31843minih31843Pan Klein (1976) 
Monsieur Klein n
minih15412minih15412Panna a netvor (1978) 
Panna a netvor n
minih44405minih44405Vášeň a cit (2007) 
Becoming Jane n
minih135513minih135513Flores de la pasión (2005) [Video] 
Flores de la pasión n
minih62489minih62489Sorry, Wrong Number (1948) 
Sorry, Wrong Number n
minih12442minih12442Milenec nebo vrah (1996) 
Fear n
minih149828minih149828V sedmém nebi (2014/1) [TV pořad] 
V sedmém nebi n
minih164387minih164387Legenda jménem T-34 (2018) 
T-34 n
minih28361minih28361Swordfish: Operace Hacker (2001) 
Swordfish n
minih49900minih49900Spikova banda (1974) 
The Spikes Gang n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hlas smrti 2: Světlo (2007)

 Hlas smrti 2: Světlo (2007)
Hlas smrti 2: Světlo n
White Noise: The Light
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Patrick Lussier

(pokračování)

Hlas smrti (2005)Hlas smrti (2005)Hlas smrti (2005)Hlas smrti (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10