Jeden svět
ohodnotit

Fantastická čtyřka a Silver Surfer

Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer

Další název:
Fantastická čtyřka 2; 4: Rise of the Silver Surfer
Rok:
2007
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
5.7.2007
„Připravte se na další fantastické dobrodružství.“

Obsah filmu Fantastická čtyřka a Silver Surfer

 
Po smrti Dr. Dooma se tým Fantastické čtyřky vrací zpět do zaběhnutých kolejí. Reed Richards alias Mr. Fantastic se ožení se svojí přítelkyní Sue Stormovou, když tu náhle spolu se zbytkem týmu, Johnnym Stormem a Benem Grimmem, budou muset čelit zcela novému protivníkovi. Ten má jméno Silver Surfer a přišel jako předzvěst zničení celého světa! Je jenom na našich hrdinech mu v tom zabránit! Čtyřka se ale bude muset zapotit ještě více, jelikož v roli padoucha se vrátí také Dr. Doom, který samozřejmě netouží po ničem jiném než se pomstít...
Japonští rybáři právě loví na moři, když náhle proletí po nebi cosi zářícího a voda v moři ztuhne. V...
 
Související odkaz
 
Recenze: Fantastická čtyřka a Silver Surfer

Je začátek léta a do našich kin přichází druhý díl filmu, vzniklého podle komixové předlohy Stana Leeho, tentokrát s přízviskem „a Silver Surfer“. První... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tim StoryTim Story  
hraje:
Ioan GruffuddIoan Gruffudd.....Reed Richards [33]   
Jessica AlbaJessica Alba.....Susan Stormová [25]   
Chris EvansChris Evans.....Johnny Storm [25]   
Michael ChiklisMichael Chiklis.....Ben Grimm [43]   
Doug JonesDoug Jones.....Silver Surfer [46]   
Julian McMahonJulian McMahon.....Victor Von Doom [38]   
Kerry WashingtonKerry Washington.....Alicia Masters [30]   
Beau GarrettBeau Garrett.....kpt. Frankie Raye [24]   
Andre BraugherAndre Braugher.....General Hager [44]   
Moneca DelainMoneca Delain.....2. dívka na party [25]   
Gonzalo MenendezGonzalo Menendez.....Major Cruz [35]   
Brian PosehnBrian Posehn.....oddávající [40]   
Zach GrenierZach Grenier.....pan Sherman/Rafke [53]   
Kenneth WelshKenneth Welsh.....dr. Jeff Wagner [64]   
Stan LeeStan Lee.....odmítnutý svatební host [84]   
Patricia HarrasPatricia Harras.....recepční   
scénář:
Don PayneDon Payne  
Mark FrostMark Frost  
námět:
Mark FrostMark Frost.....příběh [53]   
Stan LeeStan Lee.....Marvel comic book [84]   
Jack KirbyJack Kirby.....Marvel comic book   
John TurmanJohn Turman  
hudba:
John OttmanJohn Ottman  
Keri Lynn HilsonKeri Lynn Hilson....."Physical" [24]   
Ali Dee TheodoreAli Dee Theodore  
kamera:
Larry BlanfordLarry Blanford  
střih:
Peter S. ElliotPeter S. Elliot  
William HoyWilliam Hoy  
Michael McCuskerMichael McCusker  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Fantastická čtyřka a Silver Surfer >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2022
F4 podruhé a naposledy
Druhý a bohužel poslední film o F4 z této   série. Jede se v podobném duchu i když stopáž   filmu a film celkově je o něco prostší a   vážnější. Jinak ale jde o dobrý komiksový   film pro celou rodinu. Škoda jen že k tomu   nenatočili i trojku aby to nějak uzavřeli.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Celkově dobrý film. Ale ničím nezaujal, ani   nedojal nebo nevykoval jinou emoci. Námět   dobrý, ale s jiným zpracováním.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA   $131,921,738 ║Tržby Celosvetovo $289,047,763▐   Tržby za predaj DVD v USA $72,313,072 //počet   predaných kusov 4,140,735║ Prvá polovica filmu   je absolutne otravná a príbeh nehorázne   béčkový až to miestami bolí. /videl v kine:   45%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2017
I druhý snímek o partě zvané ´Fantastická   čtyřka´ je jasně zaměřen na mladší   publikum a stejně jako minule to není úplně   špatné. Příběh přivádí na výsluní krapet   zvláštní postavu, říkající si Silver   Surfer, čímž je vlastně popsáno, jak   vizuálně vypadá. Jeho vlastnosti jsou však   mrazivé. CGI zvláště v akčních scénách   jsou na vysoké úrovní, takže mnohé akce až   vyrážejí dech. Ano, sráží to na kolena   jednoduchý a pro mnohé předvídatelný děj,   ale to je právě pro mladší diváky ku   prospěchu. A tak je snímek spíše zábavný bez   brutality a drsných hlášek. Snímek stejně   jako minulý pro celou rodinu.
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2015
Nijak zásadní dílo
Chvílemi mi to přišlo naprosto komické, neboť   se opět hrálo o přežití celého lidstva a   zničení planety, přičemž se všichni zdáli   být zcela klidní, jako by to byla vcelku   rutinní záležitost. Konec byl sice přímo   otřesně-přeslazeně-americky-stupidní, ale   zbytek snímku byl vcelku dobrý. Takže taková   "vata" na sobotní/nedělní večer,   když není v bedně nic jiného.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2013
Som Stan Lee - To môže povedať každý
Osobne som fanúšik komiksu, ale skôr pekiel ako   Red Meat či Dilbert, takže čo sa týka   komiksových superhrdinov, v tých sa teda moc   nevyznám. Ale čas od času film s nimi kuknem, a   poviem, že z tých čo som doteraz videl mi   príde Fantastická štvorka najlepšia. Paradoxne   som ešte nevidel jedničku, ale to až tak   nevadí. Poviem na rovinu, dej nejako neuchvátil,   triky obstojné, ale zas nič svetaborné,   chvíľami rozum stál, ale všetko vyvažujú   super herci (najmä pre Chrisa Evansa mám v   poslednej dobe slabosť a Ioan Gruffudd má   obrovskú charizmu), ktorým to neskutočne   šliapalo a ladilo. Do toho zopár super hlášiek   a mne to prišlo ako super snímok, keď sa budete   dívať bez nejakých extra očakávaní a   príliš nebudete kritický a nároční, je to   výborný film
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Zhruba na stejné úrovni jako první film, velmi   slušně udělaný Siver. Tohle by sneslo i   delší stopáž. Určitě ještě někdy v   budoucnu možná mrknu.***a   půl.20130715 8414/8919s.u.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Průměrný film, celkem ucházející efekty,   dějově mě film tedy moc nezaujal. Konec, kdy   Susan zemřela a byla následně oživena, mě   totálně umrtvil. Neříkám, že nemám sci-fi   ráda, ale toto na mě bylo moc. Kdyby byl děj   trochu záživnější, hodnotila bych výše.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2013
FANTASTICKÁ ČTYŘKA A SILVER SURFER

Stará   známá partička v novém příběhu.

Opět   jsme poměrně zdlouhavě seznamováni s osobními   problémy jednotlivých členů Fantastické   čtyřky. Mr. Fantastic a Invisible Woman se   chystají vstoupit do svazku manželského, i   kamenný Ben našel své štěstí po boku Alicie.   Jen věčně ulítaný Johnny si ještě nestihl   vybrat tu pravou z nepřeberného množství   fanynek. Zatímco hrdinové si už zvykli na své   nové schopnosti, okolí je stále vnímá jako   něco podivného, co je hodno zvýšené   popularity, která se ovšem stává postupně   otravná až nesnesitelná, zejména pro Sue. Toto   je náplní úvodních minut příběhu, takže   divák opět poměrně dlouho čeká na to, až se   konečně začne něco pořádného dít. Ještě   že se nakonec na scéně objeví nový podivný a   záhadný objekt, na který se soustředí   veškerá pozornost. Než se smíme setkat se   Silver Surferem, musíme se doslova prokousat   počáteční nudou.

Silver Surfer je v   podstatě kvalitativně totožný film jako jeho   předchůdce. Potenciál tu stále je, ale   příběh – předloha je prostě hodně   nesmyslná, nemá hlavu ani patu, a tak je asi   dost obtížné z tak naivní předlohy vykřesat   inteligentní film se slušnou zápletkou. Nakonec   se dočkáme sice zbytečné a nepravděpodobné,   ale efektivně propracované a řemeslně   zvládnuté akce, kterou úspěšně střídá   vtip. I když v tomto pokračování je ho možná   méně než v prvním filmu. A Chris Evans je tu   na všechnu legraci sám a tak se není co divit,   že se snímek drží jen ve vodách   průměrnosti.

Samotný Silver Surfer je   překvapivě charismatická a zajímavá postava.   Poté, co se ukáže, že on vlastně není ten   pravý záporák, začne vzbuzovat sympatie   diváků. Jenže když najednou chybí protivník,   nezbývá než vytáhnout starého známého Dr.   Dooma, aby se tady vůbec nacházel aspoň   nějaký záporák. Galactus se nepočítá, toho   pořádně ani nevidíme, a navíc nikdo nemá na   to, aby si to s ním férově rozdal. Na Galactuse   stačí stejně jenom Surfer. A tady příběh   opět pokulhává. Náhlý myšlenkový obrat   Silver Surfera je krajně nepravděpodobný.   Přestane chránit svou planetu jenom proto, že   mu Invisible Woman připomíná jeho milou. V   náhlém pominutí smyslů zapomene na svůj   život a bez váhání jej obětuje pro neznámou   umírající ženu. Na to, kolik prostoru dostaly   osobnosti čtyřky, je osud a minulost Silver   Surfera hodně odbytá. O jeho pohnutkách toho   víme zoufale málo. A proto i jeho oběť nakonec   zůstane nedoceněna.

Tim Story se snažil ze   všech svých sil povýšit tuhle fantastickou   partu na filmovou extratřídu, ale nakonec se   povedla jen příjemná jednohubka. Je   potěšující, že jsme se přenesli přes   otravné rodinné hádky ke slušné a svěží   akci s dobrými vizuálními efekty. Když   připočtu úvodní pomalý rozjezd a nevýrazný   pokus o "zcivilnění" hrdinů, je   nakonec s podivem, že z toho všeho vznikl docela   zábavný rodinný komiks, který díky své   kratší stopáži nezačal příliš nudit a   přinesl docela zábavnou a svižnou jízdu.   Přežila jsem ve zdraví.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Fantastická čtyřka
dvojka je na stejné úrovni jako jednička.Super   efekty,napínavý příběh.Na druhé straně   bohužel vlastenecký patos,příliš mnoho   zbytečné romantiky a předvídatelný děj i   konec.Jinak koukatelná oddychovka,u které   naštěstí autoři nepochytili módní vlnu   točit filmy přes dvě hodiny:-)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103271minih10327130 dní paranormální aktivity s ďáblem v těle ženy, která nenávidí muže (2013) 
30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo n
minih21281minih21281Trhala fialky dynamitem (1992) 
Trhala fialky dynamitem n
minih45468minih45468Ako listy jedného stromu (1979) [TV film] 
Ako listy jedného stromu n
minih22059minih22059Válka Roseových (1989) 
The War of the Roses n
minih58354minih58354Klub vrahů (2002) [Video] 
Bleed n
minih46348minih46348Vlak do Yumy ve 3:10 (1957) 
3:10 to Yuma n
minih39193minih39193Čtyři sluhové a kardinál (1974) 
A nous quatre cardinal n
minih39458minih39458Finty Dicka a Jane (2005) 
Fun with Dick and Jane n
minih41861minih41861Tajemná vražda (2005) 
Slow Burn n
minih46636minih46636Kadetka Kelly (2002) [TV film] 
Cadet Kelly n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická čtyřka (2015)

 Fantastická čtyřka (2015)
Fantastická čtyřka n
The Fantastic Four
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Trank

(pokračování)

Fantastická čtyřka (2005)

 Fantastická čtyřka (2005)
Fantastická čtyřka n
Fantastic Four
Žánr: akční / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Tim Story

(pokračování)

Fantastická čtyřka a Silver Surfer (2007)Fantastická čtyřka a Silver Surfer (2007)Fantastická čtyřka a Silver Surfer (2007)oficiální stránka filmu
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10