Jeden svět
ohodnotit

Pasažéři

Passengers

Další název:
Pasažieri
Rok:
2016
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
29.12.2016

Obsah filmu Pasažéři

 
Jennifer Lawrence a Chris Pratt představují dva pasažéry vesmírné lodi, která je má dopravit na jinou planetu, kde by měli začít nový život. Když je jejich hibernační kóje za záhadných okolností probudí o 90 let dříve, než loď dosáhne svého cíle, mění se ale rutinní cesta v souboj o přežití. Zatímco se Jim a Aurora snaží rozplést záhadu poruchy, která je vzbudila, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství a nejsou schopni odolávat nezměrné přitažlivosti, kterou jeden ke druhému cítí...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá na pokraji zničení, a zjistí skutečnou příčinu toho, proč byli probuzeni.
Falcon

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
Recenze: Pasažéři

Chris Pratt a Jennifer Lawrence na palubě vesmírné lodi.  číst dál

 
 
RECENZE: Jeden muž a robot za barem. Kéž by to Pasažérům stačilo

A kdyby zůstal jen u nosné výchozí situace sci-fi, která dnes vstupuje do našich kin, měl by scenárista Promethea, Doktora Strange i příští Mumie Jon Spaihts nárok na pocty, jež místo něj zjevně shrábne scénograf Guy Hendrix Dyas. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
Pasažéři

Co dělat, když máte sami pro sebe luxusní vesmírnou loď, ale jste na ní vzhůru úplně sami? Vzbudíte si společnost? A  jak jí to pak vysvětlíte? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.passengersmovie.co...
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pasažéři >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Skvele sci-fi, len menej cukru prosim...
Komorne romanticke sci-fi drama bolo vyzvou aj pre   mna ako velkeho sci-fi fanusika.Nie som si uplne   isty, ci je Jenn tak skvela herecka, alebo len   vysledok Hunger Games hype.Ako Red Sparrow ma teda   absolutne nepresvedcila.Ono natriasat poprsim v   obtiahnutom tielku dokaze kdekdo...Zato Pratt bol   skvely, podobne ako skoro cameo Fishburna.Ale   sklamanie sa nekonalo.Vyborna rezia a skvele   efekty ma udrzali prikovaneho v kresle.Scenar   trochu deravy a tej romantiky bolo asi az prilis,   ale film jednoznacne doporucujem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2019

Kosmická loď plující do vzdálených   planetárních kolonií a přepravující tisíce   lidí, má náhlou poruchu ve spacích komorách.   Vlivem toho je jeden cestující probuzen. Samota   ho však tak zžírá, že svévolně probudí   jednu další cestující. A příběh vypráví,   co všechno tato dvojice v osamění prožívá a   co se vlastně bude dít dál. Po vizuální   stránce naprosto dokonalé dílo. Dějově   zajímavý mix sci-fi, romantiky a thrilleru. V   prvé řadě je třeba upozornit, že v příběhu   figurují pouze čtyři herci, z nichž jeden se   objeví až na samém konci a to ještě dohromady   snad jen na pět minut. Celkově se jedná o   příběh dvou lidí, kde se kloubí morální   dilema a upřímnost. V hlavních rolích Chris   Pratt a Jennifer Lawrence a dá se říci, že ve   svých rolích mezi nimi chemie skutečně   funguje. Do dějství zasahuje ještě barman,   který je android. Buď jak buď, zajímavě v   sobě probouzí sympatie. Do filozofování se   tady tvůrci nijak zvlášť nehrnuli, ale i tak   náznaky patrné jsou. Snímek srozumitelný,   nikam nespěchající a ke všemu s rouškou   záhad a tajemství. Ať se to někomu líbí nebo   ne, tohle je po klasickém snímku z roku 1968   ´2001: Vesmírná odysea´ velice skvostné   dílo.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA   $99,956,732║Tržby Celosvetovo $299,450,679▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných   kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA //počet   predaných kusov ║ režisér Morten Tyldum mi   asi moc sedí, doteraz vždy svojou šikovnosť   upútal, herci skvelý, Chris Pratt opäť   dominuje a za posledné roky má šťastnú ruku   na výber kvalitných úloh, kde dokáže ťažiť   maximum, technická stránka veľmi prepracovaná,   plusom aj kamera, dejovo to môže pripadať dosť   pasívne ale je to taká skladačka ktorá musí   zapasovať dielik ku dieliku aby to rozkvitlo do   tej správnej gradácie, režisér si dokázal   dobre pohrať z napätím, miestami som mal pocit   že to zahrá do dosť tragickej noty ale tak   nakoniec happy end musí byť, no nie /90%/
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2017
No helemese :-)
Po perfektních, temných Příchozích další   dílko z fantazírujících per   tvůrců...
Příjemná, milá pohodovka, chytře   vymyšlená a skvěle natočená.
Dilema Adama   pořídit si na zbytek života Evu za cenu která   by nejednomu klaďasovi sežrala svědomí fikaně   využité.
Nezbývá než doporučit. Milovníci   sci fi myslím neprohloupí. Ostatní neurazí.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
"Karty jsou rozdaný, kostky jsou   vržený" Tak to bylo něco mnohem jiného   než ta psychoslátanina Příchozí ,(tady se   orientuji v čase i v prostoru), ale tak každýmu   se líbí něco jiného..., jen nesnáším   falešnou pozu. Tak co tu máme? Moderní pohádku   šípkový Růženky. Co myslíte bylo to od něj   sobecký, že jí vzbudil a co byste dělaly na   jeho místě Vy?...Jinak bych toho robota asi   terminoval, za to co provedl. Nalít chlast si   dokážu sám..A pak, že umělá inteligence,   pěkně vychcaná..
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2017
Když Karel Čapek kdysi napsal RUR a celý svět   převzal jeho slovo ROBOT, nikdo tehdy netušil, a   jistě by ani nevěřil, že za pár desítek let   budou jeho vize naplněny a ještě   několikanásobně překonány. A stejně to   možná bude i s tímhle filmem. Prostě za pár   let bude běžné přesídlit na jinou, tisíce   světelných let vzdálenou, planetu a dožít   tam. Ačkoliv jsem většinou ze sci-fi filmů   rozladěná, tenhle se mi líbil. Ne jen kvůli   love story, ale kvůli promyšlenému scénáři,   prostému do očí bijících nesmyslů,   vyladěným kulisám i efektům, hereckému   obsazení a celkové atmosféře filmu, která mě   pohltila a pak vyplivla zanechajíc mě v   úvahách, jak to jednou asi bude a jak to   udělat, abych se to dozvěděla.....
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2017
Pecka!
Po dlouhé době zase jedna povedená space opera.   Jako vystřižená ze starých Lemových románů.   Cesta kosmem-havárie-osamělý   "trosečník"-přivolání Pátka-velká   havárie-záchrana celého světa (lodi) a láska   až za hrob. Je zvláštní, že dokázali nemít   děti. Sami v high tech kosmické lodi...nejspíš   by to nevydrželi. Jennifer měla za svůj   perfektní herecký výkon dostat Oscara.   @Didinka: amíci neřeší svůj rozsvícený   barák, tak proč by je to trápilo u kosmické   lodi? Reaktor stejně tu energii vyrobí a   nespotřebuje se.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2017
1.) Fakt krásný romantický film, který jsem   shlédla s otevřenou pusou, bylo to napínavé,   hezká vizuální podívaná (ta kapka vody s   Aurorou uprostřed byla prostě super) s lehce   naznačeným hlubokomyslným poselstvím.
2.) To   je fakt nenapadlo, že na to budou koukat hlavně   fandové sci-fi, kteří jen tak snadno neodpustí   logické a technické přešlapy?

Protože   jsem spíš k ten fanda, tak mě některé věci   skutečně strašně na první pohled štvaly.   Hlavně to, že žádný programátor   nenaprogramoval do toho úžasného systému   jedinou první logickou myšlenku. A to možnost   nouzového probuzení člena posádky, pokud   vznikne nějaký fatální problém. A to, že se   celá loď rozsvítí a začnou fungovat veškeré   systémy pro podporu života 90 let před   plánovaným spuštěním, rozhodně fatální   problém je.
Samozřejmě mě dráždily i   další věci, které jsem si nakonec ale po   dlouhém přemítání dokázala odůvodnit s   tím, že nám je prostě díky filmovým   zkratkám romantického žánru neprozradili.   Např. že tento krizový podprogram tam možná   byl, ale nezafungoval, protože možnost   znovuuspání byla v Autodocu. Ten byl nejspíš   určen pouze pro posádku, tedy 200 lidí, takže   jeden Autodoc stačil, pro chudé pasažéry to   nebylo. Stejně jsem ale nepobrala to, že celá   loď nadále svítí jak vánoční stromek a   nikomu to nevadí. Hm, měli to prostě rozbité.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2017
Dost hustá squatter romance ve vesmíru a v   budoucnosti. Jak jinak reagovat na ten bordel, co   na té kosmické lodi Avalon.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2017
Jestli se něco v poslední době opravdů daří   tak jsou to sci-fi filmy a tento se mezi ně   určitě řadí. Skvělé efekty, děj, jeho spád   a napětí podpořené o bezva herecké výkony a   herce samotné. Za mě bezva
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55593minih55593Krvavá Amazonka (1985) 
Schiave bianche: violenza in Amazzonia n
minih78764minih78764Stopy zmizelých (2008) 
The Burrowers n
minih166938minih166938Nadosmrti spolu (2018) 
Zoo n
minih36991minih36991Místo na výsluní (1951) 
A Place in the Sun n
minih58216minih58216Chůva v akci (2010) 
The Spy Next Door n
minih146158minih146158Noční zvířata (2016) 
Nocturnal Animals n
minih16890minih16890Prázdniny pana Hulota (1953) 
Les Vacances de monsieur Hulot n
minih32891minih32891Špína Londýna (2002) 
Dirty Pretty Things n
minih89176minih89176Dům na konci ulice (2012) 
House at the End of the Street n
minih13552minih13552Napříč Paříží (1956) 
La traversée de Paris n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Pasažéři (2016)Pasažéři (2016)Pasažéři (2016)Pasažéři (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10