Duben
ohodnotit

Fantastická čtyřka a Silver Surfer

Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer

Další název:
Fantastická čtyřka 2; 4: Rise of the Silver Surfer
Rok:
2007
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
5.7.2007
„Připravte se na další fantastické dobrodružství.“

Komentáře k filmu Fantastická čtyřka a Silver Surfer

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Zhruba na stejné úrovni jako   první film, velmi slušně   udělaný Siver. Tohle by   sneslo i delší stopáž.   Určitě ještě někdy v   budoucnu možná mrknu.***a   půl.20130715 8414/8919s.u.
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Průměrný film, celkem   ucházející efekty, dějově   mě film tedy moc nezaujal.   Konec, kdy Susan zemřela a   byla následně oživena, mě   totálně umrtvil. Neříkám,   že nemám sci-fi ráda, ale   toto na mě bylo moc. Kdyby   byl děj trochu   záživnější, hodnotila   bych výše.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer
S Fantastickou čtyřkou 2 si   užijete mnohem víc zábavy,   akce. Naši čtyři hrdinové   se opět vrací stejně jako   hlavní záporák Viktor,   který je mnohem silnější   než v prvním díle.Silver   Surfer je skvělá postava a   tak nějak zapadá do naší   čtveřice. Triky jsou mnohem   lepší a už to všechno   vypadá přesně tak jak má,   nepoznáte rozdíl mezi trikem   nebo skutečností což je   paráda.
Příběh je   zajímavý a já osobně mám   Fantastickou čtyřku 2 mnohem   raději. Škoda, jen že to   skončilo tímhle dílem. Tim   Story se opět vrátil což je   dalším plusem filmu. Navíc   Jessica Alba je tady   zatraceně sexy.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2017
I druhý snímek o partě   zvané ´Fantastická   čtyřka´ je jasně zaměřen   na mladší publikum a stejně   jako minule to není úplně   špatné. Příběh přivádí   na výsluní krapet   zvláštní postavu,   říkající si Silver Surfer,   čímž je vlastně popsáno,   jak vizuálně vypadá. Jeho   vlastnosti jsou však   mrazivé. CGI zvláště v   akčních scénách jsou na   vysoké úrovní, takže   mnohé akce až vyrážejí   dech. Ano, sráží to na   kolena jednoduchý a pro   mnohé předvídatelný děj,   ale to je právě pro mladší   diváky ku prospěchu. A tak   je snímek spíše zábavný   bez brutality a drsných   hlášek. Snímek stejně jako   minulý pro celou rodinu.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Jsem se docela dost na tu   dvojku těšil, ale nějak   mně to nevzalo. První film   mně připadal daleko lepší.   Ovšem nápad s tím   stříbrným pánem nebyl   špatný, přesto za 6.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2013
FANTASTICKÁ ČTYŘKA A SILVER   SURFER

Stará   známá partička v novém   příběhu.

Opět jsme poměrně   zdlouhavě seznamováni s   osobními problémy   jednotlivých členů   Fantastické čtyřky. Mr.   Fantastic a Invisible Woman se   chystají vstoupit do svazku   manželského, i kamenný Ben   našel své štěstí po boku   Alicie. Jen věčně   ulítaný Johnny si ještě   nestihl vybrat tu pravou z   nepřeberného množství   fanynek. Zatímco hrdinové si   už zvykli na své nové   schopnosti, okolí je stále   vnímá jako něco podivného,   co je hodno zvýšené   popularity, která se ovšem   stává postupně otravná až   nesnesitelná, zejména pro   Sue. Toto je náplní   úvodních minut příběhu,   takže divák opět poměrně   dlouho čeká na to, až se   konečně začne něco   pořádného dít. Ještě že   se nakonec na scéně objeví   nový podivný a záhadný   objekt, na který se   soustředí veškerá   pozornost. Než se smíme   setkat se Silver Surferem,   musíme se doslova prokousat   počáteční nudou.

Silver Surfer je v   podstatě kvalitativně   totožný film jako jeho   předchůdce. Potenciál tu   stále je, ale příběh –   předloha je prostě hodně   nesmyslná, nemá hlavu ani   patu, a tak je asi dost   obtížné z tak naivní   předlohy vykřesat   inteligentní film se slušnou   zápletkou. Nakonec se   dočkáme sice zbytečné a   nepravděpodobné, ale   efektivně propracované a   řemeslně zvládnuté akce,   kterou úspěšně střídá   vtip. I když v tomto   pokračování je ho možná   méně než v prvním filmu. A   Chris Evans je tu na všechnu   legraci sám a tak se není co   divit, že se snímek drží   jen ve vodách průměrnosti.  

Samotný   Silver Surfer je překvapivě   charismatická a zajímavá   postava. Poté, co se ukáže,   že on vlastně není ten   pravý záporák, začne   vzbuzovat sympatie diváků.   Jenže když najednou chybí   protivník, nezbývá než   vytáhnout starého známého   Dr. Dooma, aby se tady vůbec   nacházel aspoň nějaký   záporák. Galactus se   nepočítá, toho pořádně   ani nevidíme, a navíc nikdo   nemá na to, aby si to s ním   férově rozdal. Na Galactuse   stačí stejně jenom Surfer.   A tady příběh opět   pokulhává. Náhlý   myšlenkový obrat Silver   Surfera je krajně   nepravděpodobný. Přestane   chránit svou planetu jenom   proto, že mu Invisible Woman   připomíná jeho milou. V   náhlém pominutí smyslů   zapomene na svůj život a bez   váhání jej obětuje pro   neznámou umírající ženu.   Na to, kolik prostoru dostaly   osobnosti čtyřky, je osud a   minulost Silver Surfera hodně   odbytá. O jeho pohnutkách   toho víme zoufale málo. A   proto i jeho oběť nakonec   zůstane nedoceněna.

Tim Story se   snažil ze všech svých sil   povýšit tuhle fantastickou   partu na filmovou   extratřídu, ale nakonec se   povedla jen příjemná   jednohubka. Je potěšující,   že jsme se přenesli přes   otravné rodinné hádky ke   slušné a svěží akci s   dobrými vizuálními efekty.   Když připočtu úvodní   pomalý rozjezd a nevýrazný   pokus o   "zcivilnění"   hrdinů, je nakonec s podivem,   že z toho všeho vznikl   docela zábavný rodinný   komiks, který díky své   kratší stopáži nezačal   příliš nudit a přinesl   docela zábavnou a svižnou   jízdu. Přežila jsem ve   zdraví.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2013
Som Stan Lee - To môže povedať každý
Osobne som fanúšik komiksu,   ale skôr pekiel ako Red Meat   či Dilbert, takže čo sa   týka komiksových   superhrdinov, v tých sa teda   moc nevyznám. Ale čas od   času film s nimi kuknem, a   poviem, že z tých čo som   doteraz videl mi príde   Fantastická štvorka   najlepšia. Paradoxne som   ešte nevidel jedničku, ale   to až tak nevadí. Poviem na   rovinu, dej nejako   neuchvátil, triky obstojné,   ale zas nič svetaborné,   chvíľami rozum stál, ale   všetko vyvažujú super herci   (najmä pre Chrisa Evansa mám   v poslednej dobe slabosť a   Ioan Gruffudd má obrovskú   charizmu), ktorým to   neskutočne šliapalo a   ladilo. Do toho zopár super   hlášiek a mne to prišlo ako   super snímok, keď sa budete   dívať bez nejakých extra   očakávaní a príliš   nebudete kritický a   nároční, je to výborný   film
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Nudná komiksová podívaná,   kterou nezachrání ani   solidní triky. Takřka   žádná akce, špatní herci   a vůbec celé to je horší   než průměrný první díl.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $130miliónov║Tržby USA   $131,921,738 ║Tržby   Celosvetovo $289,047,763▐   Tržby za predaj DVD v USA   $72,313,072 //počet   predaných kusov 4,140,735║   Prvá polovica filmu je   absolutne otravná a príbeh   nehorázne béčkový až to   miestami bolí. /videl v kine:   45%/
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2015
Nijak zásadní dílo
Chvílemi mi to přišlo   naprosto komické, neboť se   opět hrálo o přežití   celého lidstva a zničení   planety, přičemž se   všichni zdáli být zcela   klidní, jako by to byla   vcelku rutinní záležitost.   Konec byl sice přímo   otřesně-přeslazeně-americk   y-stupidní, ale zbytek   snímku byl vcelku dobrý.   Takže taková   "vata" na   sobotní/nedělní večer,   když není v bedně nic   jiného.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Daleko lepší, zábavnější   a hlavně akčnější film,   než jeho první díl.   Trikově výborné a rozhodně   bez chvíle nudy. :-)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Typicke pokracovanie-uroven   prveho dielu nedosahuje ani   nahodou,ale pre fanusikov   komiksoveho zanru a zvlast F4   je to povinnost.Skoda,ze sa   reziser snazil o hlbsiu   psychologiu postav-v   oddychovom komiksovom zanre,do   ktoreho spada aj tento film to   slo na ukor akcie co je   mrzute.Silver   Surfer-mimozemstan s emociami   to bola trochu silna kava aj   na mna :))) Ozdobou filmu bola   bozska Jessica Alba-tym   nemyslim jej vykon,ale   fantasticky vzhlad :)))
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Fantastická čtyřka
dvojka je na stejné úrovni   jako jednička.Super   efekty,napínavý příběh.Na   druhé straně bohužel   vlastenecký patos,příliš   mnoho zbytečné romantiky a   předvídatelný děj i   konec.Jinak koukatelná   oddychovka,u které   naštěstí autoři   nepochytili módní vlnu   točit filmy přes dvě   hodiny:-)
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Pre mna asi na rovnakej urovni   ako prvy diel, nieje to nic   extra ale zabavi - taka   nedelna nobrainovka.

/x/ en dvd s   titulkami
/x2/ cz   dabing LS Productions 2007
/?13.5.12/ -=-
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2022
F4 podruhé a naposledy
Druhý a bohužel poslední   film o F4 z této série. Jede   se v podobném duchu i když   stopáž filmu a film celkově   je o něco prostší a   vážnější. Jinak ale jde o   dobrý komiksový film pro   celou rodinu. Škoda jen že k   tomu nenatočili i trojku aby   to nějak uzavřeli.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
velmi slušné pokračování   první Fantastické čtyřky.   Perfektní akční scény s   velmi kvalitními triky. Děj   je stejný jako u všech   filmů tohoto typu (zachránit   svět), ale i přes to jsem se   u tohoto filmu nenudil.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Myslel jsem si, že Siver   Surfer bude o ničem a proto   jsem se neobtěžoval jít se   podívat do kina. Udělal jsem   chybu. Silver Surfer je   stejně dobrý jak jednička.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Silver Surfer je cooloví   týpek,který je zdatně   silnejší než komplet   fantastic four.Nejvíc se mi   líbi když ohnivák-johny   řekl benovi-kamená   lavína.Dokonalá komedie   která je na dost vysoké   urovni.Ale po stránce   napínaveho akčného filmu   slábne.Ano vizualná stránka   je OK ale dejovo to prostě   nesedlo a vzniklo to co   vzniklo.toď vše.
Defied_Master
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Druhý díl F4 ani zdaleka   nedosahuje kvalit dílu   prvního. Je tam sice dost   akce i skvělých   počítačových efektů, ale   zdá ten příběh se mi zdá   tak trochu o ničem.   Mimozemšťan, který se   rozhodne zachránit svět   kvůli jedné holce, která mu   připomíná jeho lásku...:-D   no nevím..ale dívat se na to   určitě dá...;-)
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Osobně jsem pozoroval jisté   zlepšení oproti prvnímu   dílu, ať už se jedná o   vyvedené efekty nebo možná   až příliš jednoduchý,   průhledný příběh. A i   když se stále jedná jen o   scifi pohádku pro různou   věkovou skupinu, Fantastická   čtyřka dokáže s přehledem   pobavit. Musím uznat, že   jsem se místy i zasmál a u   sledování jsem se určitě   nenudil. Pravdou zůstává,   že řada věcí je   nesmyslná, většina lehce   odhadne závěr a toho   napětí zde také moc není.   Což je asi největší   slabina, přeci jen mohli   autoři naservírovat   pořádnější,   brutálnější, krvavější   .. akci, v mnohých   případech i delší. Ale pro   pobavení fajn.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
film se mi libil.. jak se   rika.. pro fanousky komiksu je   povinnost se podivat na film..   za podivani to stoji...uplny   obrazek si pak udelate sami
Clockwork
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Ackoliv sem nevidel prvnii dil   tak po schlednuti trai.. sem   si rekl ze se mrknu aspon na   2ku. Musim rict ze sem se od   zacatku do konce akorat tak   nudil. Naprosto stupidni   zapletka ktera postrada snad   vsechno,nudne dialogy taktez.   Doporucuju nekoukat !
Kmotr95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Další pokračování   fantastické čtyřky, která   je asi na stejné úrovni jak   první díl. Hodně lidem se   fantastická čtyřka líbí,   ale mě se to moc nelíbí   proto jako první díl dávám   6
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Celkově dobrý film. Ale   ničím nezaujal, ani nedojal   nebo nevykoval jinou emoci.   Námět dobrý, ale s jiným   zpracováním.
kiefer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2007
Fantastické
První díl se mi líbil.   Nebylo to tak dobré jako   Spider-man, X-men apod. Ale   byl to jediný oddechový   komiksový film. Dvojka v tom   hrdě pokračuje, a o   poznání lépe. Příběh je   spíše podle komiksu a já   osobně nejvíce ocenil   návrat Dr.Dooma, kterého v   minulém díle nevyužily a   teď radost pohledat.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Druhý díl F4 ani zdaleka   nedosahuje kvalit dílu   prvního. Je tam sice dost   akce i skvělých   počítačových efektů,   ale zdá ten příběh se mi   zdá tak trochu o ničem.   Mimozemšťan, který se   rozhodne zachránit svět   kvůli jedné holce, která   mu připomíná jeho   lásku...:-D no nevím..ale   dívat se na to určitě   dá...;-)
holcinazmoravy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Z prvního filmu jsem byla   nadšená, ze dvojky jsem   úplně happy!!! I když bych   řekla, že oproti jedničce   má o hodně jednodušší a   kratší děj. Ale i tak je to   hodně dobrý film!!
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Druhý díl fantastické   čtyřky se mi líbil víc   než jednička je   napínavější a lépe   provedeny filmařské triky
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Film se mi moc líbil. Viděla   jsem malinko zlepšení z   prvního dílu, víc akcí, no   prostě to mělo šťávu. Jen   návrat Viktora van Dooma se   mi moc nelíbil, měl být,   tam kde byl.
vercounek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2007
pro ty co milujou super hrdiny   s fantastickými schopnostmi   je tohle ideální film.   Myslím, že je dobrý jako   první díl
dallik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2007
jestlize me jednicka,i pres   svuj jednoduchy dej a skoro   zadnou akci,docela bavila,tak   u dvojky jsem se uz   nudil.Druhy dil ma dost   nesmyslny pribeh a akce porad   zadna,jedine plusy filmu jsou   hezky udelany silver surfer a   vzdy sexy Jessica   Alba.Fantastická čtyřka 2   patry mezi filmy na ktere   rychle zapomenete...
danavyky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
lepší
jj je to lepší než   jednička i když je taky   skvělá... ale dvojka je   prostě lepší :) kdo jste to   neviděl tak určite se   koukněte..doporučuju
Le_Chuck
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2007
Juchúúú madafaka. Tak   zatial čo pri utrápenej   jednične FF4 som si od nudy   skoro prsty objedol, tak   dvojku som si pri všetkej jej   naivnej infantilnosti   príjemne užil. Ano je to pre   deti (škoda), ano je to   hlúpe (škoda), áno je to   preplacané blbými vtipmi   (škoda), ale sú stavy kedy   to dobre padne. Jasne, celý   ten príbeh by si zaslúžil   úlpne iných tvorcov a iný   prístup, ale budem tu   bedákať nad rozliatým   mliekom, keď presne toto   všetci čakali? Silver Surfer   je u mňa ultracool a Tim   Story dorovnal Rattnera. Za   poslednú pol hodinu, ktorá   má naozaj spád nemôžem   ísť pod tri. A popcorn lieta   vzduchom!
andreo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2008
hm
ked so videl fantasticku   stvorku bol som nadseny.potom   nekor som sa dozvedel ze je   druha cast a to fantasticka   stvorka a silver surfer   nemohol som sa dockat kedy to   pride k nam do kin.bol som   hned na premiere.splnilo to   oje ocakavania.ten film je   jednoducho genialny.uplne   prekonal svojho   predchodcu.jessica alba je   moja oblubena herecka a v   tomto filme si zahrala skvelu   postavu.uplna jednicka...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39805minih39805Pojišťovna štěstí (2004) [TV seriál] 
Pojišťovna štěstí n
minih69452minih69452Cesta do pekla (2009) 
Give 'em Hell, Malone n
minih41078minih41078Hádanice (1990) [TV inscenace] 
Hádanice n
minih70237minih70237Burácení s Burácem (1981) [TV inscenace] 
Burácení s Burácem n
minih78335minih78335Iron Sky (2012) 
Iron Sky n
minih43988minih43988Zmatkáři (1943) 
Jitterbugs n
minih142009minih142009Bába z ledu (2016) 
Bába z ledu n
minih41617minih41617Jak vyženit z pekla štěstí (1997) [TV inscenace] 
Jak vyženit z pekla štěstí n
minih43679minih43679X - Nestvůra z vesmíru (1967) 
Uchû daikaijû Girara n
minih121727minih121727Jack – Zabiják obrů (2013) 
Jack the Giant Killer n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická čtyřka (2015)

 Fantastická čtyřka (2015)
Fantastická čtyřka n
The Fantastic Four
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Trank

(pokračování)

Fantastická čtyřka (2005)

 Fantastická čtyřka (2005)
Fantastická čtyřka n
Fantastic Four
Žánr: akční / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Tim Story

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10