Jeden svět
ohodnotit

Equilibrium

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
26.6.2003
„Postkatastrofické sci-fi o světě bez citů.“

Obsah filmu Equilibrium

 
21. století, svět po třetí světové válce. John Preston je zvláštní agent vycvičený k trestání lidí, kteří nedodržují společností stanovená pravidla. Striktní režim světa budoucnosti likviduje každého, kdo projeví cit či ukrývá knihy, umělecká díla či hudební nosiče. Ty jsou totiž zakázány, protože umějí vyvolávat emoce a ohrožují tak umělou stabilitu totalitního státu založeného na strachu a represi. Co se stane, když agent s povolením zabíjet všechny, kteří se nějakým způsobem pokoušejí vymknout tomuto nesnesitelnému životu, vynechá svou povinnou pravidelnou dávku Prozia - drogy zbavující lidi emocí? A co se stane, když tento muž vzápětí...
 
Související odkaz
 
Equilibrium

Ti narození během premiéry Equilibria jsou již plnoletí. Budeme film tedy považovat za klasiku. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Kurt WimmerKurt Wimmer  
hraje:
Christian BaleChristian Bale.....John Preston [28]   
Taye DiggsTaye Diggs.....Brandt [31]   
Emily WatsonEmily Watson.....Mary O’Brienová [35]   
Angus MacfadyenAngus Macfadyen.....Dupont [38]   
Sean BeanSean Bean.....Partridge [42]   
Sean PertweeSean Pertwee.....Otec [37]   
Matthew HarbourMatthew Harbour.....Robbie Preston [12]   
William FichtnerWilliam Fichtner.....Jurgen [45]   
Dominic PurcellDominic Purcell.....Seamus [32]   
David HemmingsDavid Hemmings.....zmocněnec [60]   
Kurt WimmerKurt Wimmer.....oběť rebelů [37]   
Emily SiewertEmily Siewert.....Lisa   
scénář:
Kurt WimmerKurt Wimmer  
hudba:
Klaus BadeltKlaus Badelt  
Ludwig van BeethovenLudwig van Beethoven.....Výňatek z IX. Symfonie   
Ramin DjawadiRamin Djawadi.....dodatečná [27]   
Geoff ZanelliGeoff Zanelli.....dodatečná [27]   
Joe RangelJoe Rangel.....koordinátor   
kamera:
Dion BeebeDion Beebe  
střih:
Tom RolfTom Rolf  
William YehWilliam Yeh  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
SPI
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Equilibrium >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrus21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2021
Ještě, že je to jenom sci-fi a ve skutečnosti   nikdo nikoho nenutí píchat si do žil kdejaké   svinstvo. Klika že žijeme v normálním,   svobodném světě, kde mi nikdo nic nediktuje.   Mám takovou radost, že to není skutečnost, že   to asi oslavím a odpoledne si skočím do fitka a   potom do hospody na jedno. Oh, wait...
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2019
Příběh popisující diktátorský režim, kde   se pomocí drogy žije bez emocí. Trošku   šílená představa. Jinak zajímavý akční   film, plný bojových scén. A výborný   Christian Bale.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
Tohle je prostě výbornej distopickej film a   nejhorší na tom je, že by to klidně mohla být   po nějaké té nečekané události, jako je   třetí světová, pravda. Akce naprosto skvělá,   příběh dobrej, Christian Bale je prostě   luxusní herec. Paráda.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2017
Equilibrium? Nemá se to jmenovat Evropská Unie?   Pomalu se k tomu dopracujeme. Zákazy, příkazy,   ministerstvo pravdy...EET, bonzování,   vymývání mozků, ovlivňování   médií...
Krásný záběr byl, když kvůli   štěněti povraždil asi dvanáct lidí.
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Jeden z mojich najobľúbenejších Sci-Fi filmov   s veľmi hlbokou pointou, ktorá donúti na   zamyslenie. Už len pomyslenie, že by sa z nás   ľudí stali prázdne telesné schránky bez   akejkoľvek emócie, to všetko robí človeka   takým, akým má byť, bez potreby cítiť by sa   z nás stali len chladné stroje, načo by bol   život bez akýchkoľvek radostí, bez lásky,   pociťovania hnevu, spokojnosti, nehy? Žiť bez   akýchkoľvek potešení a radosti z hudby,   športu, filmov, umenia. Vynikajúce vykreslenie   sterility onoho fikčného sveta a depresívnej   atmosféry, ktorá z tohto filmu tiahne...   Vynikajúci výkon Christiana Balea, ktorý sa do   svojej postavy vcítil dokonale a zahral ju   obdivuhodne. Musím vyzdvihnúť taktiež skvelé   akčné bojové scény a nádhernú hudobnú   stránku, ktorá len korunuje a dodáva filmu na   zážitku. Equilibrium je nielen akčným sci-fi   filmom, ale, čo je hlavné - je to film na   zamyslenie, s veľmi dôležitým posolstvom. U   mňa jednoznačne 100%
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Tak tohle jsem nedoukoukal. Je to blbost. Film   inspirován knihou 1984 je nudný, divný a   rozhodně nesympatický. Příběh je hotové B.   Hroznej nesmysl, který čerpal z jiných sfi fi   filmů, které ale jmenovat nebudu.
Herecký   výkon Christiana Balea mě nějak neohromil a   mrzelo mě, že postava Seana Beana musela   zemřít tak rychle.
Prostě skoro i zbytečný   ten příběh tady rozebírat. Šílenost.   Rozhodně jsem čekal víc. Tento film je Béčko,   možná i Céčko. Bída a děs.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2012
EQUILIBRIUM

Lidstvo již napáchalo dost zla, a   tak je potřeba potlačit jejich základní city,   aby se vymýtila žárlivost, zloba, zločiny a   války. Lidstvo vynalezlo lék, který tyto emoce   ovládá, většina lidé dobrovolně tyto léky   užívají, ale přesto se najdou i jedinci,   kteří tato zákazy neuznávají a porušují je   A proti nim jsou nasazeni Klerikové. Jde o   typický souboj dobra a zla, o boj proti totalitě   v té nejzákladnější formě. V hlavní roli se   představuje Christian Bale, v roli Klerika,   který je předurčen k tomu, aby si vybral, na   čí straně bude bojovat. Sám na sobě začíná   poznávat absurdnost svého počínání. Myslím,   že film byl obohacen o dobré herecké výkony.   Nechybělo ani napětí, i samotný příběh mi   přišel nápaditý a zajímavý. Film se mi   líbil.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Sci-fi snímek, který toho vykradl z ostatních   sci-fi celkem dost a nic nového neobjevil. Jeho   jedinými klady jsou Christian Bale, na kterého   je pěkné podívání a choreograficky pěkně   udělané bojové scény, ale ani ty nejsou nic   nového. Jedinou pořádnou výjimkou byl malý   syn hlavní postavy, ze kterého jsem chvílemi   měla až strach. Přitom potenciál v podobě   spousty kvalitních herců byl, ale tak nějak se   někde po cestě rozplizl.
A co mě vadilo   nejvíc bylo, když každého pomalu zavřeli za   malý úsměv na veřejnosti a hlavní hrdina se   už ke konci kácel kvůli špatnému psychickému   rozpoložení na každém rohu a nikdo ho nezatkl,   každý to ignoroval.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Equilibrium
Docela dobrý sci-fi film, který se může   pyšnit sice poněkud zvláštním, ale   neotřelým námětem. Takto povedený start je   ovšem podle mého zbrzděn více méně   jednotvárným dějem. Film je ve své podstatě   totálně nereálná hovadina, kterou musí brát   divák s velkou dávkou nadsázky. Nicméně je   třeba tvůrce pochválit za perkektně   zvládnutou vizuální stránku.
Viki9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Oddychové akční sci-fi? Oddychové možná -   moc nepřemýšlejte, sledujte obrázky a občas   si můžete i zdřímnout. Akční asi ano - nic   co by jste neviděli jinde, bez nápadu a bez   spádu. Sci-fi dejme tomu, ale rozhodně ne   dobrá. Sci-fi neznamená jenom to, že se to   odehrává jinde nebo v budoucnu. Je to žánr   který má svá pravidla a hlavní je především   dobrý nápad. Tento film nápad ukradl   (např.Fahrenheit 451). To, co pak scénárista na   původní myšlenku nabalil, je pouze na škodu   věci - diktátorská rétorika, zmanipulované   davy, snahy o rádoby filosofický   podtext...Ambice nenaplněny bud záměrně   (fušérství) a nebo na to tvůrci prostě   neměli.
P.s. Pokud je film ve druhé půlce   lepší, tak se omlouvám všem těm,co to   dokoukali - já to v půlce vypnul a vymazal z   kompu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33365minih33365Lovec (1980) 
The Hunter n
minih90305minih90305Babovřesky (2012) 
Babovřesky n
minih2841minih2841Alraune (1928) 
Alraune n
minih44777minih44777Pach krve 2: Cesta nikam (2007) [Video] 
Wrong Turn 2: Dead End n
minih9700minih9700Jízdní hlídka (1936) 
n
minih43065minih43065Krev jako čokoláda (2006) 
Blood and Chocolate n
minih148587minih148587Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra (1988) [TV film] 
Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra n
minih66875minih66875Případ Paradineová (1947) 
The Paradine Case n
minih22361minih22361Velký útěk (1963) 
The Great Escape n
minih111124minih111124Ona (2013) [2k digital] 
Her n


Hodnocení:n12345678910
Equilibrium (2002)Equilibrium (2002)Equilibrium (2002)Equilibrium (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10