Duben
ohodnotit

Equilibrium

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
26.6.2003
„Postkatastrofické sci-fi o světě bez citů.“

Komentáře k filmu Equilibrium

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2006
naprosto úžasný film! má   logický děj, žádné seky,   výborné akční scény a   herecké výkony? málo kdy   jsem tak uchvácená.   Christian Bale je naprosto   bezkonkurenční, jak umí   zahrát emoce pomocí   minimálního projevu v   bezemoční společnosti. je   na něm vidět jak si   uvědomuje každý nový   pocit, který   zažívá....nádhera!
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Tento film jsem si zamiloval   hned po prvním zhlédnutí.Je   to skvěle natočený kousek s   vynikajícími hereckými   výkony.Hlavně Ch.Bale - ten   byl jedinečný.Pak se mi   líbil taky S.Bean.Ostatní   herecké obsazení je také   velmi luxusní.Efekty a triky   jsou velmi povedené.Vřele   doporučuju.
matej69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Dobrej nápad, jak by moh   svět jednou dopadnout. Je to   ale krutý, sebrat lidem   emoce, to by pak byl život na   nic...
Efekty   skvělý, výkony taky (Bean,   Bale, Pertwee, Purcell,   Fichtner, ...)
  [známej si stěžoval, že mu   vadí, že se ty herci   tvářej pořád stejně (o to   snad šlo!)]
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Tak tohle si nechám líbit
Ten film mě vážně dostal.   Christian Bale předčil sám   sebe. Scénu, kdy Preston   poprvé zaslechne hudbu,   můžu vidět několikrát za   sebou. Jednoduchý příběh v   originálním provedení.   Všichni srovnávají s   Matrixem, ale tady jde přeci   o city. MAlé roličky   dalších hvěz ( Sean Bean,   Emily Watson )... Nedají se   vypisovat všechny důvody,   proč ten film vidět.   Prostě, nevadí-li Vám tento   žánr, neváhejte !
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Tak tenhle film mě   překvapil. Je to opravdu   velmi dobré sci-fi s   originálním námětem. Bale   bez emocí podal skvělý   výkon a akční scény jsou   parádní.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
Tohle je prostě výbornej   distopickej film a nejhorší   na tom je, že by to klidně   mohla být po nějaké té   nečekané události, jako je   třetí světová, pravda.   Akce naprosto skvělá,   příběh dobrej, Christian   Bale je prostě luxusní   herec. Paráda.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Dech beroucí Christian Bale a   ten jeho syn, je tak ledově   chladný. Pointa filmu je v   tom, že naše city jsou   důvodem našeho špatného   chování. Pro mě jeden z   nejlepších sci-fi filmů   vůbec.
frenky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Equilibrium je navýsost   efektní záležitost a má   kromě skvělých výkonů   ústřední čtveřice postav   (na čele samozřejmě s   Balem) i nějaké to   poselství.I bojové scény   ať na dálku či na blízko   uměleckým dílem.   Equilibrium je emocemi   nadupaný filmeček, který   dokázal z minima vytěžit   takřka maximum.Opravdu stojí   za vzhlednutí!!!
Ryback
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2004
Jeden z nejlepších Sci-fi filmů poslední doby
Je to film z dobre   vytvořeným prostředím a   perfektní atmosférou který   dle mého názoru není ani   tak založen a akci, jako   spíše na atmosféře   prostředí ve kterém se film   odehrává.Prostředím mi   připomíná román Gerge   Orwela 1984 (a však s knihou   nelze srovnávat) kdy   společnos, která che zamezit   válkám,se dobrovolně   vzdává citů a emocí,a   nechává se ovládnout   velkým vůdcem.
Film   doporučuji všem fandům   Sci-Fi a těm co mají rádi   filmy k zamyšlení:)
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Jeden z mojich   najobľúbenejších Sci-Fi   filmov s veľmi hlbokou   pointou, ktorá donúti na   zamyslenie. Už len   pomyslenie, že by sa z nás   ľudí stali prázdne telesné   schránky bez akejkoľvek   emócie, to všetko robí   človeka takým, akým má   byť, bez potreby cítiť by   sa z nás stali len chladné   stroje, načo by bol život   bez akýchkoľvek radostí,   bez lásky, pociťovania   hnevu, spokojnosti, nehy?   Žiť bez akýchkoľvek   potešení a radosti z hudby,   športu, filmov, umenia.   Vynikajúce vykreslenie   sterility onoho fikčného   sveta a depresívnej   atmosféry, ktorá z tohto   filmu tiahne... Vynikajúci   výkon Christiana Balea,   ktorý sa do svojej postavy   vcítil dokonale a zahral ju   obdivuhodne. Musím   vyzdvihnúť taktiež skvelé   akčné bojové scény a   nádhernú hudobnú stránku,   ktorá len korunuje a dodáva   filmu na zážitku.   Equilibrium je nielen akčným   sci-fi filmom, ale, čo je   hlavné - je to film na   zamyslenie, s veľmi   dôležitým posolstvom. U   mňa jednoznačne 100%
michaela666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Nedávno jsem tento film   viděla. Ještě než jsem sem   tohle napsala, pořádně jsem   si přečetla komentáře,   jenž dali jiní přede mnou.   Zazněli tu názory   typu,:"Co to mělo   být?" ale také   pozitivní, což mě velice   potěšilo. Na tento film jsem   se dívala nejen kvůli   obsazení (Christian Bale),   ale také kvůli námětu. Už   jsem viděla tolik filmů,   jenž popisovali budoucnost a   chtěla bych říct, že tento   film patří mezi ty nejvíce   povedené. Hodně se mi   líbila hudba, která byla ve   filmu použita a hlavně   akční scény, jenž byly   náramě zpracované.
A   jen tak pro zajímavost:   Musela jsem hlídat mladšího   brášku a ten u tohodle filmu   zůstal sedět od začátku do   konce(což se tak často   nestává) a ani nemukl. Od   tý doby se chce na to koukat   a já mu musím pořád   vysvětlovat, že ten film   jsem měla jenom pučený =o)
djkoma
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2005
Jeden z nejlepších filmů co   se snažil svést na vlně   matrixu, ale vzal to trochu   jiným způsobem. Skvěle   poveden= a strhující   souboje. Hezká kamera a   klasická hudba tomuto dílu   přidávají min. 1bod v   hodnocenní. Nejlepší na tom   celém je skvělá hlavní   role v poddání Christiana   Bale-a. I přes malinkaté   náklady se do tohoto filmu   dostalo nečekaně hodně   známých tváří (např.   Sean Bean) a počítačové   dodělávky města též   nepatří mezi nejhorší.   Celkově jde o velmi   podcenovaný akční film s   myšlenkou, která má jistou   logiku ... :o)
Fruiko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2003
Já vím, všichni tvrdí, že   je to směs Bladea a Matrixe,   a že je to jen sprostá   vykrádačka, ale pokud na   film jdete a nic od něj   nečekáte, tak se Vám   odmění. Lepší galantní   akci jsem od Matrixu neviděl.
adams89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Co skrývá tajemný název   téhle kultovní sci-fi z   budoucnosti jsem se dozvěděl   až pět let po premiéře.   Kdybych už tenkrát tušil,   jak na mně film zapůsobí,   tak běžím do kina hlava   nehlava! Je hodně zajímavé,   že film tenkrát po celém   světě v kinech úplně   propadl, ale za to opačně se   mu vedlo, když se dostal na   videokazety a Dvd. První   věc, co mě začala   fascinovat, byl samotný   příběh. Ten se odehrává   po třetí světové válce,   kdy světu vládně totalitní   režim, v obavě z další   války zakazující veškeré   emoce a nutící lidi užívat   vakcínu potlačující city.   Při pomyšlení na tuhle   "dokonalou"   společnost mi opravdu běhal   mráz po zádech. Christian   Bale se tu představil v   hlavní roli vládního   agenta, neboli klerika. Mé   sympatie si celkem logicky   získal až poté, co se   připojil k povstalcům. Jako   další klerik se tu ukázal   Sean Bean, ale k mému   velkému zklamání to bylo   pouze na několik minut. Tou   hlavní předností filmu jsou   bezesporu přestřelky,   situované do několika scén,   včetně krvavého finále, na   které nezapomenu. Takové   efektní podívané, jako je   zde, může konkurovat snad   jedině Matrix - a tady se   naskýtá problém. Spousta   lidí totiž tvrdí, že   Equilibrium ho v tomhle směru   jenom kopíruje a že v   podstatě nepřináší nic   nového. Ať si každý   říká, co chce, ale tahle   věc mě tedy ani trochu   netrápí! Klobouk dolů, že   si režisér Kurt Wimmer   dokázal vystačit s tak   nízkým rozpočtem, jako je   dvacet milionů dolarů. Film   také není jen   bezmyšlenkový akčňák a   skrývá v sobě i několik   silných momentů, jako je   třeba scéna s ohradou se   psy. Co se týče hudby, dá   se lehce přehlédnout, ale   když už se do ní   zaposloucháte... mně se   rozhodně líbila. Vlastně se   mi tu líbilo všechno a   nevidím nejmenší důvod,   proč dát jiné hodnocení   než maximální.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Snímek zaujal především   syrovostí prostředí,   neutrálního chování, herci   skvělí a o myšlence snad   netřeba mluvit.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2012
EQUILIBRIUM

Lidstvo již napáchalo   dost zla, a tak je potřeba   potlačit jejich základní   city, aby se vymýtila   žárlivost, zloba, zločiny a   války. Lidstvo vynalezlo   lék, který tyto emoce   ovládá, většina lidé   dobrovolně tyto léky   užívají, ale přesto se   najdou i jedinci, kteří tato   zákazy neuznávají a   porušují je A proti nim jsou   nasazeni Klerikové. Jde o   typický souboj dobra a zla, o   boj proti totalitě v té   nejzákladnější formě. V   hlavní roli se představuje   Christian Bale, v roli   Klerika, který je předurčen   k tomu, aby si vybral, na čí   straně bude bojovat. Sám na   sobě začíná poznávat   absurdnost svého   počínání. Myslím, že   film byl obohacen o dobré   herecké výkony. Nechybělo   ani napětí, i samotný   příběh mi přišel   nápaditý a zajímavý. Film   se mi líbil.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2008
V 21. století je svět bez   citů a emocí?Zajímavá   myšlenka.Film sledujeme z   pohledu Clerika Johna   Prestona, který chce cítit   vztek, radost a hlavně   lásku.A nastávají situace   kdy své city musí skrývat   před ostatníma, kteří   necítí.Co se týče   akčních sekvencí tak ty   jsou přehledně natočené a   mají dobrý vizuální   střih.Hlavní hrdina se   ohání se zbraní v ruce v   originální choreografii.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tak tenhle film mě dostal na   plné čáře, nápad celkem   okoukaný ale takovou akci sem   opravdu ještě neviděl.   Něco podobnýho jako Matrix a   mnoho dalších. Střelecké   souboje byli opravdu   úchvatné. A ten nápad že   kdo cítí jaké koliv pocity   bude okamžitě zabit, je   vzkutku originální. Opravdu   povedené sci-fi.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2004
Skrývej své city!
Překvapivě dobrý a   napínavý film se skvělou   atmosférou. I když   používá některé známé   postupy z jiných filmů   (např. Matrix), nedá se   mluvit o nějakém   vykrádání nápadů. Naopak   tato skutečnost je důvodem,   proč se na film podívat.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Dobrý námět(polde mně   inspirovaný tak trochu   "1984" od Orwela)   perfektně zpracovaný. Bez   hluchého místa. Celou dobu   jsem seděl a díval se bez   toho že bych chtěl dělat   něco jiného.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2006
Tento hardcore sci-fi snímek   nepokrytě vychází z   Matrixu, ale nevykrádá ho, v   některých momentech se mi   dokonce zdál lepší. Moc se   mi líbila vizuální stránka   a kamera, hudba také   skvělá. Choreografie   soubojů byla geniální,   hlavně finální scény u   Otce. Chybky to mělo, ale   celkový dojem byl   ohromující.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2003
Mám to rád:)
To zpívá Elán, ale já má   rád filmy nad kterýma musí   člověk trochu nebo i víc   přemýšlet. A to tenhle film   určitě splňuje. Chcete   žít tak jako v tomhle filmu?   Já teda ne. Pěkně mě   překvapil ten malej synek   protože já čekal že on   bude zrádce a že on bude ten   kdo se stane klerikem a   odpicne tátu ale takhle to   bylo určitě lepší a ani mi   nevadilo jak moc lidí tam   dokázal hlavní hrdina sám   porazit a už vůbec ne že to   bylo trochu na styl Matrixu.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Opravdu velmi dobré sci-fi,   originální námět, ale   nejvíc mě dostaly bojové   scény, ať už s pistolemi   nebo s meči...a Bale za   chladným výrazem skrývá   moře napětí...
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Christian Bale nepotřebuje   vždy Chrostophera Nolana, aby   se předvedl a tenhle film to   dokazuje. Jasně, člověk v   tom hned vidí Matrix, ale   dneska už je ve všem vidět   něco, originalita je něco   hodně raritního. A   fašistický stát   budoucnosti, kde se potlačuje   kreativita? Ano, mě se to   prostě líbí.
dave86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Zajimavy film, ktery se   bohuzel moc neprosadil a tak   sirokemu publiku nemel sanci   ani utkvet v pameti. Je   originalne neoriginalni.   Nevykrada to urcite ne. Jista   podobnost s metrixem tu sice   je, ale je to vec nazoru.   Akcni sceny jsou uzasne a   skvele natocene. A hlavne   zajimave vymysleny bojovy   styl, ktery je jeste lepsi nez   nahravani dat do hlavy. A   Christian Bale podava   neuveritelny vykon. Emoce bez   mrknuti. Behal mi pritom mraz   po zadech. Jedina vytka a dost   silna a to ze nektere sceny   nepusobi tak atmosfericky, aby   si zaslouzili tak dlouhou   stopaz. 9/10 a komu se libi   hrozne moc natazene sceny bude   nadsen.
MucBar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Bere dech!
A to doslova. Jeden z velmi   precizně natočených a   rozpracovaných filmů, který   rozhodně stojí za to vidět!
Maeglin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2004
Good film
Tak tenhle film mě   překvapil. Dostal jsem ho na   disku a název mi nic   neříkal(asi mi utekl v   kině???). Tak jsem si večer   řekl že se podivam na   kousek. No film mě dostal a   dokoukal jsem ho celý. Děj   je napínavý, bohužel konec   se mi zdá trochu uspěchaný,   ale to není zase taková   vada. Film není jenom   směsice akčních scén, ale   obsahuje taky trochu romantiky   (ale opravdu málo). THX   MAEGLIN
Dr.Mattes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Pred tým než som si tento   film pozrel som bol v tom, že   je podobný Matrixu. A teraz   keď som si ho konečne (na   moje šťastie) pozrel musím   povedať, že som nebol   ďaleko. Nikde sa tam nikto   síce nenapája a nie je   vyvolený ale dej, ktorý si   tvorcovia vymysleli je   božský. Veľmi dobre   prepracovaný dej, kamera a   réžia a ešte lepší herec   Chris Bale, pred ktorým   musím dať klobúk dole.   Film vás vtiahne do deja   hneď v prvých sekundách a   aj po jeho konci (teda cez   titulky) musíte rozmýšľať   čo sa vlastne všetko stalo a   že to bol skvelý film.)   Jednoznačne odporúčam!
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Dobré sci-fi zajímavý   pohled na svět v 21.století.   Škoda , že film vznikl až   po Matrixu jinak by to byla   vetší bomba
hodně   lidem se tyto dva filmy   motají ikdyž to nechápu   včem :-). Bale bez emocí   podal skvělí výkon a   akční scény jsou parádní.
K3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2006
Společnost zbavená emocí..   všichni žíjí stejně - bez   emocí, ničení a   vyvražďování probíhá   taky bez emocí..
po   všech stránkách moc   zajímavej film!
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2011
Equilibrium rozhodně není   špatný film, ale některé   věci mi na něm přece jen   nesedly. Hlavní nedostatek   vidím v tom, že si prostě   nedokážu dost dobře   představit, jak si téměř   všichni lidé začnou   dobrovolně do těla stříkat   nějaké svinstvo, na   potlačení emocí. Navíc, i   kdyby tomu tak bylo, dalo by   se předpokládat, že by   vznikl problém s populací,   protože klasický model   vzniku rodiny je celkem dosti   ovlivněn emocemi. Dále mi   některé souboje přišly   trochu nepropracované a ve   výsledku docela směšné.   Postava, kterou hrál Diggs,   mi do filmu vůbec nesedla a   její chování mi přišlo   přinejmenším podezřelé.   Také se zde mohlo více   využít prostředí mimo   Librii samotnou.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2011
Hlavně v první půlce   skvělá atmosféra i herci.   Vadily mi jen naprosto   okopírované souboje z   Matrixu a trochu   předvídatelná zápletka.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Asi nejlepší akční scény,   jaké jsem kdy ve filmu viděl   a to pistolemi, beze zbraně i   mečem. Důležitým faktorem   u Johna Prestona je to, že   není pochyb, jestli   zvítězí, protože je   jednodušše nejlepší,   ovšem je otázkou, na jakou   stranu se přidá, k čemu   svou moc využije a jak se s   tím vyrovná.
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Myslel sem si ze film na styl   Matrixu(krome Matrixu :-)   nemuze byt dobry. Ale mylil   sem se. Pekna pracicka a   skvele sceny, a nekdy i moc   pekna strilecka.
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2009
scifi s docela originalnim   pribehem, cilem je aby svet   byl bez valek a nasili, ovsem   nejdou zblbnout vsechny lidi a   ti ktery se nedaj zblbnout se   vyvrazduji. Obcas mi to   pripominalo Matrix
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Velmi zajímavý film, nejen   tématicky, ale i svým   zpracováním. Dobré triky   dokreslují celý příběh,   akční scény jsou opravdu   imponující, nehledě na   pěkně zpracovaný styl boje   s palnými zbraněmi. Dobře   zvolení herci, jediná chyba   je malá propagace tohoto   velmi kvalitního snímku,   který stojí za shlédnutí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Sci-fi snímek, který toho   vykradl z ostatních sci-fi   celkem dost a nic nového   neobjevil. Jeho jedinými   klady jsou Christian Bale, na   kterého je pěkné   podívání a choreograficky   pěkně udělané bojové   scény, ale ani ty nejsou nic   nového. Jedinou pořádnou   výjimkou byl malý syn   hlavní postavy, ze kterého   jsem chvílemi měla až   strach. Přitom potenciál v   podobě spousty kvalitních   herců byl, ale tak nějak se   někde po cestě rozplizl.
A co mě vadilo nejvíc   bylo, když každého pomalu   zavřeli za malý úsměv na   veřejnosti a hlavní hrdina   se už ke konci kácel kvůli   špatnému psychickému   rozpoložení na každém rohu   a nikdo ho nezatkl, každý to   ignoroval.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Podobnost s Matrixem? Jistě,   ale jen co se týče způsobu   natočení některých scén a   kostýmní stylizace kleriků.   Téma a samotný příběh   bych přirovnal ke   zmodernizované, v některých   případech do krajnosti   dovedené, verzi románu,   potažmo filmu (režie F.   Truffaut, 1966), 451stupňů   Fahrenheita, čili nic   originálního. Trestný čin   čtení byl nahrazen trestným   činem cítění a zákaz   vlastnit literaturu změněn   na zákaz vlastnit všemožnou   veteš vyvolávající emoce.   Zde je navíc přidáno   finále, kdy víceméně jedno   zlo zvítězí nad zlem   druhým. Ve filmu se   paradoxně, ač jsou lidé pod   vlivem prozimu, drogy která   má emoce tlumit, hlavní   postavy chovají, i po jejich   požití, až příliš   emočně, hlavně v postavě   Brandta, jež v sobě má   touhu po kariéře, uznání a   úspěchu, emoce jak chceš. O   tomto, mimochodem, mluví   režisér, v rozhovoru v   bonusech, jako o záměru, to   mně hlava nebere. Nu což,   příště snad natočí film   o pouštních beduínech a   zasadí ho do prostředí   tropického pralesa. S těmi   emocemi a neemocemi se mně to   zdálo celkově vůbec nějak   nedořešené. Lidské emoce,   nenávist, vztek, strach,   touha po čemkoliv,   žárlivost na cokoliv, atd,   mohou člověka dovést až k   zabíjení, proto byl   vynalezen „lék“ aby se   člověk od těchto emocí   „osvobodil“, na druhou   stranu člověk bez emocí   může zabíjet bez výčitek   svědomí, jelikož nemá   emoce které by mu v tom   zabránily, takže nula od   nuly pojde. Za příliš   okaté a jednoduché považuji   i zvolenou symboliku, snad   záměrně, aby to pochopil i   méně bystrý divák, znak   vlády připomínající   fašistickou svastiku,   pálení obrazu Mony Lisy, cit   projevený ke štěněti   atd.
To ovšem nemění   nic na tom, že se jedná,   hlavně zásluhou vizualizace,   obsazením Ch. Balea a   parodické gun-katy s   úspěšností 120%, o vcelku   zdařilý a dívatelný   snímek. Závěrečný   záběr, s potutelným   úsměvem ve tváři Johna   Prestona dává tušit, kdo   bude příštím diktátorem.  

A ještě   jedna nesrovnalost, kterou lze   zařadit do kategorie chyby ve   filmech. Po první akci a   následné scéně v autě má   Partridge (Sean Bean) v kapse   poměrně útlou knížečku,   zatímco o několik scén   dál, čte v rozvalinách   kostela tu samou, tentokráte   však poněkud rozměrnější   a čítající několik set   stránek.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Equilibrium
Docela dobrý sci-fi film,   který se může pyšnit sice   poněkud zvláštním, ale   neotřelým námětem. Takto   povedený start je ovšem   podle mého zbrzděn více   méně jednotvárným dějem.   Film je ve své podstatě   totálně nereálná hovadina,   kterou musí brát divák s   velkou dávkou nadsázky.   Nicméně je třeba tvůrce   pochválit za perkektně   zvládnutou vizuální   stránku.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2003
Equilibrium
Sci-fi film, který se   zabývá tím, jaká nás   čeká budoucnost - v tomto   případě bez citu,   absolutní odevzdanost a   totalitní systém. No prostě   nic milého...jinak   vyvážený snímek, který   má promyšlený příběh.
Tolemarchos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2010
Akce
Dobrá akce...dobrá   akce...Matrix...dobrá   akce...hloubku nevidím...pro   mě nepříliš originální   myšlenka filmu stvořená   proto, aby mohla být dobrá   akce...
Morbo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Zábavné, ale trochu prázdné akční sci fi
Je pro mě docela dost   překvapivé, že zrovna film   Equilibrium získal postupem   času jistý kultovní statut.   Sice malý, ale přesto   nějaký. Překvapuje mě to   proto, že Equilibrium je   béčko. Je to oddychové   akční sci-fi, které od   diváka nic nepožaduje a na   oplátku toho moc nenabízí -   pouze akční zábavu. Je to   film, který nepřináší nic   nového - pouze kloubí mnohá   už dříve použitá   témata.
Máme tu   společnost, které vládne   tyranie. Tyranie si podmanila   společnost tím, že vyvinula   sérum, které odbourává   veškerý cit a prohlásila ho   povinným pod trestem smrti.   Dále tu pochopitelně máme   odboj a pochopitelně tu máme   hrdinu, který prozře a   bojuje za správnou věc.   Bohužel tu taky pochopitelně   máme lásku a všechny   další potřebné citové   výplachy. Všechno známe,   jsme doma, můžeme vypnout a   vychutnávat akci.
Tak   je asi nejlepší k filmu   přistupovat a já musím   říct, že na první   shlédnutí jsem si ho   skutečně nesmírně užil.   Christian Bale je borec. Je to   herec par excellence a má   charisma jako hrom. Sledovat   jeho akční scény je velkým   diváckým zážitkem, který   vrcholí naprosto   monstrózním finále, které   samo o sobě zaslouží   čistou desítku.
Jenže potom jsem se na   film podíval podruhé a jak   je pro béčka typické, už   to prostě nebylo ono. Osobně   vidím hlavní problém v tom,   že Proziem ovládaná   společnost je málo   bezcitná. Málo odtažitá a   chladná. Precizní bezcitný   chlad jsem cítil snad jen z   těch několika scén s   Prestonovým synem, které   považuji za výtečné. Je   škoda, že tento základní   aspekt bezútěšné   futuristické vize nebyl lépe   propracován, film by byl   mnohem silnější.
Hlavně ale ubíjí   celková lacinost a povrchnost   filmu. Není potřeba, aby   myšlenka byla originální a   její poselství uvěřitelné   a hluboké, ale je potřeba   film propracovat a dotáhnout   ty nejmenší detaily do   konce. A to u Equilibria   prostě není. Skrývá se tu   velký potenciál, který   nebyl plně zužitkován.   Jednotlivá sociální   dilemata jsou vlastně dost   silná a jsou jen krůček od   toho, aby vyvolávaly u   diváka ten správný rozpor a   nejistotu v rozlišování co   je vlastně dobro a co zlo.   Bohužel ale v zásadě jen   plní funkci čekání na   každé další Prestonovo   emocionální vzplanutí a   následnou vynikající bitku.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Poměrně slušná scifárna s   dobře udělanými akčními   scénami. Jen mi ta   budoucnost, kterou nám   režisér servíruje přišla   taková chudá a bez nápadu.   Navíc když se nad vším   zamyslíte zjistíte, že to   je vlastně blbost.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2019
Příběh popisující   diktátorský režim, kde se   pomocí drogy žije bez   emocí. Trošku šílená   představa. Jinak zajímavý   akční film, plný bojových   scén. A výborný Christian   Bale.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Nejprve jsem si přečetl   hodnocení a komentáře   ostatních členů a pak   teprve shlédl film. A musím   říci, že jsem to viděl   tak, jako většina   uživatelů...Podobnost s   Matrixem byla v některých   chvílích hodně zřetelná,   ale nějak mi to vůbec   nevadilo..Ch. Bale byl se   svým strnulým a nic   neříkajícm ksichtem   dokonalej, kolega Brandt   překvapil, myslel jsem, že   nakonec bude s Balem místo   proti němu...a také   překvapily děti:-)
  Po vizuální stránce bylo   vše dobré a umění pistole   a meče bylo dokonalé...i   když pocghybuji, že se na   tento film ještě podívám,   ztratil by hodně ze svého   napětí....
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Esquilublirum vypadá   zpočátku "levně"   do té doby, než se objevil   Bale. Úvodní scéna by také   mohla šokovat milovníky   umění.) každopádně se   nedokážu zbavit dojmů, že   filmu chyběl hustčí   apokalyptický vzduch a vcelku   měl trochu bečkovou   konsistenci. Atmosféra je   velmi řítká a chybí mu   depresivnost 1984, silný   idealismus a větší   přesvědčivost.
Vanous
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Nevim, ale udelat film   slataninou z dvou ruznych   jinych filmu mi neprislo   dobre. Sceny sice obcas   zajimave a dobre udelane, ale   celou dobu jsem nepochopil zda   autori chteli brat vice z 1984   nebo z Matrixu. Celkove to pak   vyznelo dost neprehledne a to   bylo zbytecne. Konec bohuzel   take nebyl udelany moc dobre a   celkovy happy-end mi tu moc   nesedel.
A.d.i.s.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2009
matrixe moc nemusím a taky se   podobnost nezapře,   především pokud se jedná o   scény v boji. Scenář mi moc   nesednul, ale i tak docela   koukatelné.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2017
Equilibrium? Nemá se to   jmenovat Evropská Unie?   Pomalu se k tomu dopracujeme.   Zákazy, příkazy,   ministerstvo pravdy...EET,   bonzování, vymývání   mozků, ovlivňování   médií...
Krásný   záběr byl, když kvůli   štěněti povraždil asi   dvanáct lidí.
Ondrus21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2021
Ještě, že je to jenom   sci-fi a ve skutečnosti nikdo   nikoho nenutí píchat si do   žil kdejaké svinstvo. Klika   že žijeme v normálním,   svobodném světě, kde mi   nikdo nic nediktuje. Mám   takovou radost, že to není   skutečnost, že to asi   oslavím a odpoledne si   skočím do fitka a potom do   hospody na jedno. Oh, wait...
mikee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.10.2007
To bylo o Supermanovi nebo co?   Akci tak přitaženou za vlasy   jak ji předvedli v tomhle   filmu jsem dlouho nevidel a to   myslím prakticky všechny   akční sekvence , které na   mě působí hodně   negativním dojmem a sráží   jeho jinak slušný potenciál   hodně dolů! Myšlenka není   špatná , hlavní hrdina je   zahrán dobře , ale ta   omáčka kolem , lacině   vytvořené prostředí města   a ta úsměvná akce na   konec?!? Jako komedie ok ,   ovšem jako vážně se   tvářící sci-fi opravdu ne!   A ke všemu tenhle snímek   vykrádá zdatně co se dá!
Viki9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Oddychové akční sci-fi?   Oddychové možná - moc   nepřemýšlejte, sledujte   obrázky a občas si můžete   i zdřímnout. Akční asi ano   - nic co by jste neviděli   jinde, bez nápadu a bez   spádu. Sci-fi dejme tomu, ale   rozhodně ne dobrá. Sci-fi   neznamená jenom to, že se to   odehrává jinde nebo v   budoucnu. Je to žánr který   má svá pravidla a hlavní je   především dobrý nápad.   Tento film nápad ukradl   (např.Fahrenheit 451). To, co   pak scénárista na původní   myšlenku nabalil, je pouze na   škodu věci - diktátorská   rétorika, zmanipulované   davy, snahy o rádoby   filosofický podtext...Ambice   nenaplněny bud záměrně   (fušérství) a nebo na to   tvůrci prostě neměli.
P.s. Pokud je film ve   druhé půlce lepší, tak se   omlouvám všem těm,co to   dokoukali - já to v půlce   vypnul a vymazal z kompu.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Tak tohle jsem nedoukoukal. Je   to blbost. Film inspirován   knihou 1984 je nudný, divný   a rozhodně nesympatický.   Příběh je hotové B.   Hroznej nesmysl, který   čerpal z jiných sfi fi   filmů, které ale jmenovat   nebudu.
Herecký výkon   Christiana Balea mě nějak   neohromil a mrzelo mě, že   postava Seana Beana musela   zemřít tak rychle.
Prostě skoro i zbytečný   ten příběh tady rozebírat.   Šílenost. Rozhodně jsem   čekal víc. Tento film je   Béčko, možná i Céčko.   Bída a děs.
lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Ač bych normálně řekla,   že "snaha se cení"   tady se tohle tvrzení   naprosto míjí účinkem.   Snaha zobrazit odtažitou   společnost bez emocí má za   následek vznik šíleně   odtažitého filmu. Pár   výborných scén (štěně,   žena z odboje před popravou)   tu chtivý divák najde, ale   jinak - kde nic, tu nic. Ani   snaha zkopírovat bojová   umění z prvního dílu   Matrixu Equilibrium   nezachání před hlubinou   zapomnění.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8550minih8550Hořící Mississippi (1988) 
Mississippi Burning n
minih19284minih19284Sněženky a machři (1982) 
Sněženky a machři n
minih46989minih46989Rovnice smrti (2007) 
Waz n
minih26719minih26719Šlechetný cowboy Sandy (1964) [TV film] 
Šlechetný cowboy Sandy n
minih22614minih22614Vlak plný peněz (1995) 
Money Train n
minih23907minih23907Zlatý tuleň (1983) 
The Golden Seal n
minih117699minih117699Tak už mě sakra polib, pitomče (2013) 
Kyss meg for faen i helvete n
minih39386minih39386Sin City - Město hříchu (2005) 
Sin City n
minih44320minih44320Zbouchnutá (2007) 
Knocked up n
minih41991minih41991Gympl (2007) 
Gympl n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10