Jeden svět
ohodnotit

Dvě nevěsty a jedna svatba

Další název:
Dvě sestry a jedna svatba (prac. název); Svatba mojí sestry
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2018

Obsah filmu Dvě nevěsty a jedna svatba




 
Marie je typická městská singl. Pracuje sice jako úspěšná televizní moderátorka, ale ve vztazích má dar přitahovat samé blbce. Naopak její sestra Karolína už toho pravého našla a plánuje svatbu. Právě kvůli tomu Marie přijíždí po dlouhé době za rodinou na návštěvu do své rodné vesničky. Doma potkává svou dávnou lásku, Jiřího. Během pár okamžiků je jasné, že jejich city nejsou minulostí a skončí spolu v posteli. Jenže celá věc má jeden velký háček. Právě Jiří je snoubencem její sestry.

Bioscop

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
Recenze: Dvě nevěsty a jedna svatba

Anna Polívková, Jan Dolanský, Ester Geislerová, Jaroslav Plesl, Eva Holubová, Oldřich Navrátil a další... číst dál

 
 
RECENZE: Dvě nevěsty jsou tuctová legrace se spoustou slov i piva

Jistý pivovar má pěknou reklamu. Zahrál si v romantické komedii Dvě nevěsty a jedna svatba, kde jeho majitel volí mezi dvěma sestrami; také zve na exkurze i na rozvážku moku žírnou krajinou. To je celá legrace. číst dál

Hodnocení: 45 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dvě nevěsty a jedna svatba >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2021
Nic jsem od tohoto filmu neočekávala a vlastně   až tady z komentářů mi došlo, že rodinka má   stejné složení jako v Účastnících zájezdu.   Fascinovalo mě, jak je většina lidí   promiskuitních a za pár vtipů a Brutusáky to   je za šest.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.9.2020
Já ti nevím. Tak nějak to nefunguje. Divák se   nedokáže s žádnou postavou sžít. Klepl   trousí moudra, s hárem vypadá jako idiot,   Dolanský (ostatně jako vždy), má být   sympatický trhlouš... jenže není. Chybí mu   hlášky, charisma, trhlost. Naposledy se dal   přežít v zombie myslivcích. A Holubová?! Kde   jsou ty časy, kdy pobavila. Hory stejných   filmů, stejných rolí, stejných jedubab...dalo   by se koukat na Annu, ale ta pořád řeší jen   to píchání. Humor nikde. Dva pokusy a dvakrát   jsem to vypnul po deseti minutách.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.3.2020
Ze
začátku mě to celkem i bavilo.Když to   přeženu, připomínalo mi to nějakou lehkou   francouzskou letní komedii.Zhruba druhá půlka   mi bohužel již v pohodě nepřišla a závěr   teprve ne.Sázka na osvědčené herce se   tentokrát vyplatila(ani ta Anna mi tentokrát   tolik nevadila:-) ).
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.11.2019
Nemohu se ubránit vzpomínce na knihu Nikolaje   Nosova - Neználek. Tam malíř Tubička maluje   malenky, které chtějí vypadat všechny stejně   vyumělkovaně a tak si pořídí šablonu...   Podobně působí mnohé české filmy nového   milénia. Tento nevyjímaje. Vezmeme pár lokalit,   trochu je v počítači přizdobíme a   rozsluníme, uděláme nějaké falešné   mečíkové záhony a zaplníme to lidmi. Necháme   je trochu blbnout a pak se všichni políbí.   Opona.
Tento režisér není umělec. Je to   rutinér. A vykradač. Když měli takový   úspěch Účastníci zájezdu, tak vzal   "rodinu" Holubová, Klepl, Polívková a   naplácal na ně spoustu klišé scénáře.  
Nějak to nevyšlo....
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.8.2019
Zase jedna rádoby romantická rádoby komedie.   Asi 1001 a přitom pořád stejná kreace paní   Holubové na uštěkanou nesnesitelnou megeru   další neodolatelný excentrický potrhlík Jana   Dolanského (zřejmě se rozhodl hrát je až   do
důchodu) a Annu Polívkovou raději nechám   bez komentáře. I když se tvůrci snaží   předstírat romantiku víceméně vše se
točí   kolem sexu, nevěr a alkoholu a humor mají   obstarávat vulgarismy a vyložené sprosťárny.   Kam až může český film klesnout!!! Vyznavači   inteligentního laskavého humoru jako Jan Werich   nebo Miroslav Horníček se musí obracet v   hrobě. Jedna hvězdička nad minimum se snad dá   dát za pokus o originální způsob natočení   pomocí glosování děje hlavní představitelkou   do kamery a za pár dobrých hereckých výkonů   (B. Klepl). Kde jsou ty doby kdy naši filmaři   dokázali vyprodukovat několik velmi zdařilých   komedií každý rok!!!
corea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2019
V zásadě milé překvapení. Polívková   samozřejmě není krasavice a její   přehrávající herectví by v jiném typu filmu   porazilo i slona , ale v takové milé   prosluněné a opravdu i romantické komedii nic z   toho nevadí. Jednoznačně to celé táhne a   dokonce ony vypravěčské etudy, které hrozí   poklepáním na čelo, působí u ní tak nějak   lidsky. Děj odpovídá žánru, není složitý,   naštěstí ani příliš natahovaný a občas se   i zasmějete. Hlavní je ale obecně příjemný   civilní pocit, a když k němu přidáte pivo,   přežijete i Brutus. :-) Obsahem i zpracováním   by to nebyl žádný zázrak, prostě na jedno   skouknutí, to jen v české kapitalistické   tvorbě to zázrak je, vidět něco, u čeho   člověk neumírá nudou, trapností a stále   extremnějším ideologickým ohlupováním.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Romantické filmové příběhy jsou hlavní   doménou především americké a francouzské   produkce a tak když se něco takového objeví v   kinematografii české, už předem to bohužel   budí rozpaky. Máme tu snímek odehrávající se   na vesnici s typickou vesnickou náturou a   vesnickým dějovým námětem. A na české   poměry vcelku přínosné až charakterově a   koncepčně trefné, ale bohužel ve výsledku   tradičně omšelé, nezábavné a zcela bez   citů. Chybí tomu prostě živost, elán a vtip.   Součástí vyprávění je pohled hlavní   postavy, tedy Marie v podání Anny Polívkové,   do kamery, kdy nahlas dává najevo své   myšlenky. Snímek si tak pohrává s nadnesenou a   zábavnou atmosférou, která však postrádá   nadšení a prozíravost. Nám, jako prostým   divákům, jsou její myšlenkové pochody prostě   putna. Onen pohled do kamery má v podstatě   navodit pocit, že se prostě dívá na diváka a   tím vlastně narušit iluzi nezávislosti filmu   jako takového a tím tedy přesvědčit diváka,   že je všeho dění součástí. Ale funguje to?   Na to nechť si každý odpoví sám. Kouzlo   nechtěného se prostě nekoná, i kdyby čert na   koze jezdil. Jako jednoduchý vesnický vztahový   příběh nějaký ten potenciál má, ale   rozhodně upadne v zapomnění, než by řekl   švec. Ono když to vypadá jako celovečerní   televizní bakalářská povídka...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih95212minih95212Rovnováha (1983/1) [TV inscenace] 
Rovnováha n
minih32680minih32680Černá kočka (1934) 
The Black Cat n
minih116660minih116660Monstrpavouk (2013) 
Big Ass Spider n
minih27041minih27041Bubu a Filip (1996) [TV seriál] 
n
minih9351minih9351Dech života (1987) 
The Living Daylights n
minih71020minih71020Madame Sans-Géne (1971) [TV inscenace] 
Madame Sans-Géne n
minih97418minih97418Jízda švárů (2014) 
Ride Along n
minih4257minih4257Bláznivá mise 1 (1982) 
Zuijia Paidang 1 n
minih4110minih4110Bílý tesák (1946) 
Belyj klyk n
minih119545minih119545Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014) 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 n


Hodnocení:n12345678910
Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)Dvě nevěsty a jedna svatba (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10