Zari
ohodnotit

Černá hodina

The Darkest Hour

Další název:
Posledná hodina Zeme (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
29.12.2011
„Pět mladých lidí bojuje proti mimozemšťanům, kteří napadli Zemi.“

Komentáře k filmu Černá hodina

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
curil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2021
V letošním roce zatím   nejhorší film, co jsem v TV   sledoval. Možná jako   komedie, kdyby se všichni   netvářili tak vážně. Od   nezáživného úvodu, přes   neustálé útěky a   schovávačky ve většině   anebo v blízkosti všech   památek na Rudém náměstí   (neskonale trapné, 4/5 filmu   jsou natočeny v okruhu 500   metrů) až po atomový Kursk   v řece Moskvě, což je také   pěkná blbina. Jen jsem   čekal, kdy našich pět   hrdinů útěkářů zaběhne   také do populárního   mauzolea. Když už jsou   mimozemšťané znázorněni v   této formě jakéhosi   světla, proč po zásahu jsou   vidět lidské postavy?   Hlavní postavy se nechovají   vůbec logicky, jednají proti   zdravému rozumu a bez   jakéhokoliv pudu   sebezáchovy. Vše působí   amatérsky, lacině, stejně   jako herecké výkony. Prostě   levná produkce za desetinu   ceny, co by stálo natáčení   v západním světě.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Mám rád sci-fi, ale tohle   mne vůbec nebavilo. Skoro   celý film se střílelo na   žluté podivnosti, nebo se   kecalo. Ano zpočátku to bylo   efektní, ale říkal jsem si,   že s tím nemůžou tvůrci   filmu vydržet hodinu a půl.   No, vydrželi. Jen pak   naznačili co za tím je.   Prostě u mne plus za žlutý   nápad, ale jinak nic.   201209078321/8858
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Prach jsi a v prach se obrátíš
Příjemné překvapení,   neboť jsem vzhledem k výši   procent a různým   komentářům čekala paskvil,   ale byla jsem spokojena. Nové   prostředí, ne všichni   "hlavní"   přežijí, američtí   mariňáci nahrazeni ruskou   soldateskou, které se dá   věřit, že si dokáže   poradit v každé situaci,   emzáci, kteří nejsou vidět   a o to je pocit bezmoci   horší, docela reálné   situace, jak by se člověk   mohl chovat, kdyby něco   takového přišlo. Jen   ještě dopilovat dialogy a   vyměnit modelkoidní   herečky. Nesrovnatelné   třeba s Iron Sky, kde byla   dobrá akorát základní   myšlenka.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2012
The Darkest Hour
Budu třetí člověk co   řekne, že o tomhle snímku   slyšel samé negativní věci   a také budu třetí člověk   komu to tak negativní   nepřišlo. Viděla jsem už   pár filmů, ale musím   říct, že podobný film ne,   takže to bylo něco nového,   což samozřejmě vítám.   Další věc je, že zde bylo   i nové prostředí - Moskva.   Co se týče mimozemšťanů,   musím říct, že jsem byla   mile překvapena, že jejich   podobu zjistíme až na konci   a hlavně co je   nejdůležitější, že   jejich podoba nebyla   přehaná, jak tomu bývá u   jiných sci-fi snímků. Dále   tu máme herecké obsazení,   které alespoň pro mě nebylo   neznámé, měla jsem radost,   že jsem mohla vidět Joela   Kinnamana, kterého znám ze   seriálu The Killing, kde mě   okouzlil a zde tomu nebylo   jinak, jeho sexy přízvuk se   prostě nedá ignorovat a   musíte si ho zabilovat ať   hraje co hraje. Takže   sečteno a podtrženo já jsem   filmem zklamaná nebyla   dokonce se mi líbil a držel   mě v napětí, což považuju   za jeho plus.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2012
Vždycky když se   hemzáci,zombie,a jiní   vetřelci chystají na naší   zem,ožiju a těším se na   krvavou,akční řežbu a   nato,že jim to   nandáme!Bohužel většina   filmů tak úplně to co chci   nesplňuje a není to ani u   Černé Hodiny.Veskrze   průměrný a ničím   nevybočující snímek,který   mě stačil vidět   jednou.Chválím rozumnou   minutáž a nápad,že   hemzáci nemusej porád   útočit na USA,ale třeba i   jinde a Rusko byl dobrý   nápad....
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2022
Kam vleze americká noha, tam   se vždy něco semele. Místo   konání - Moskva. Kdo by to   kdy byl řekl, že?   Teenagerovský sci-fi horor o   mimozemské invazi  v   minimalistickém provedení a   to tak, že se pracuje pouze s   vizuální atmosférou.Tedy   bez lekaček, napětí a krve.   Ale jo, když je invaze, tak   jsou i oběti, ale nevypukne   válečná vřava plná   přestřelek a výbuchů a   vůbec všelijakých   šíleností za podpory masa   lidí. Jedná se o   nízkorozpočtový film, což   je na druhou stranu vlivem   dokonalých CGI vizuálních   efektů až neuvěřitelné. I   scenérie prázdných ulic a   naprosto nádherných   záběrů Rudého náměstí v   Moskvě je ukázkou obrazové   dokonalosti. Natočit to   všechno ve 3D prý bylo   úmyslem právě kvůli   zachycení atmosféry Moskvy,   obzvlášť Rudého   náměstí, a to se prostě   povedlo. 3D efekt v hloubce je   dostačující, avšak v   určitých detailech přeci   jen dost ztrácí na správné   efektivnosti. Děj příběhu   je poměrně jednoduchý a   jedinkrát nezatěžuje   zbytečnostmi, což slibuje   jen a pouze ničím nerušenou   zábavu, u které se nemusí   přemýšlet. Dal by se   samozřejmě rozvinout daleko   více, ale jak bylo výše   zmíněno, nízký rozpočet,   něco kolem třiceti milionů,   to prostě nedovoloval. Ony   útočné mimozemšťany   vlastně také pořádně   neuvidíme. Jsou vyobrazeny   jako kombinace nějaké   mechaniky s elektromagnetismem   vytvářející něco jako   štít, čímž se stávají   pro lidské oko neviditelní,   což má za následek   dokonalý obranný a útočný   účel. Elektrickými výboji   jsou nebezpečnější, než   by koho napadlo. Mimozemská   invaze a postapokalyptické   prostředí je hodně slabým   odvarem při porovnání   třeba se snímkem ´Den   nezávislosti´ (1996), ale   jako film vhodný i pro   mladší diváky je odveden   poměrně dobře.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Konečně sci - fi,...
... ve kterém mimozemšťané   nenapadnou ty   "chudinky" v USA   :-). Na což jsme byli ve   většině filmů zvyklí.
Tento se odehrává v   Rusku a skutečně se jim to   povedlo. Dost dobrý byl ten   nápad s tím světlem. Efekty   a triky také nejsou vůbec   špatně udělané -   naopak.
Spíš se   divím, jak negativní je   ohlas na tento film, jak už   tady na FDb, tak i   celosvětově. Ovšem já už   jsem se několikrát poučil,   že i přes špatnou kritiku   se mně ten film líbí - tady   to tak bylo.
A jak   platí staré pravidlo ( i   tady na FDb ), kterým se   řídím už léta : Sto lidí   - sto chutí. Každý si o tom   musí udělat obrázek   sám.
Takže tak.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Já nepohrdnu žádným sci-fi   filmem.A stejně přes   většinu negativních   recenzí, které se snesli na   tento titul jsem kašlal,   nenechal se odradit a dal jsem   tomu šanci.Již ukázka mi   naznačovala, že mám čekat   něco trošku jiného a   tvůrci šli na tuto   mimozemskou látku zcela z   jiného úhlu.A to už značí   např. změna prostředí   ruské metropole.Z hereckých   tváří tu vyčuhuje pouze   Emile Hirsh a tu jeho akční   polohu jsem mu moc   nežral.Děj ubíhá   příjemným tempem, líbilo   se mi, že mimozemšťané   skrývali svou pravou podobu   téměř až do konce, která   byla po trikové stránce   poněkud slabší, ale   žádná škoda.Takže já   volím známku 7.Napětí to   nepostrádá, akce je   skromná, jenom ta hrůza z   toho moc nečpí.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Hodina H
Na tenhle film jsem všude   četl špatné recenze a   kritiky a jak to tak bývá   mně se líbil a docela dost.   Sice je tu jistá podoba se   Skyline a Světovou invazí,   ale i tak originální téma.   Velkým plusem je, že se   odehravá v Moskvě a ne v   nějakém okoukaném   americkém městě.   Doporučuji na něj zajít do   kina protože 3D efekty jsou   na jedničku. Za mě 8*.:-D
Sanchez
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.9.2012
Krásné plakáty a efektní   trailery jsou totálně   matoucí, poněvadž tenhle   film horko-těžko dosahuje   kvalit béčkových   jednohubek. 'Poletující   světýlka devastují lidstvo   a níčí města' - nemohu si   pomoct, ale i s vypnutým   mozkem mě napadaly otázky   typu "Kdo a proč to   vymyslel" ... ale čert   to vem, viděl jsem i horší   scifárny a pokud by to   běželo v televizi a já si   měl vybrat mezi Ordinací v   růžové zahradě, tak volím   'Černou hodinu' .. tak moc   (NE)dobrej je to film.
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Překvapivě to nebylo zrovna   nejhorší. Není zrovna moc   filmů v ruské produkci nebo   koprodukci, co by se mi   líbilo. Ale na Černou hodinu   se dalo koukat. Triky ke konci   byly možná trochu slabší,   ale jinak mám z celého filmu   dobrý pocit - 80%
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2012
10/10
Když jsem šla koukat na   další horor tak už s   nádechem velké nostalgie,   protože se mi poslední dobou   nedařilo najít něco   pořádného, ale tento   thriller se mi fakt líbil.   Hodně podařené a určitě   to stojí za to se na to   podívat. Sci-fi mi nic nikdy   neříkalo, ale fakt jsem se   bavila od začátku do konce.
mancika.n
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Videla som to v 3D kine inak   ten film nestál za nič len   50% Miznúci ľudia v ničotu   menia sa na prach
jeromeklapkajerome
Hodnocení:
Přidáno: 28.3.2014
Že by trest za bonmot proti jejich "civilizaci" ?
Modelkoidní herečky, to mě   dostalo, ale ano je to   vystižené, chvílemi mi to   normálně vadilo jak se ty   dvě "přehrávajíce   scény a dialogy"   tvářily. Hlavně dokonalý   makeup, výraz a pohybování   se nebo spíše jednání. Ale   každý máme jiné gusto a   proti němu žádný   dišputát, jak se kdysi   říkalo ....Takže za mne moc   bodů nepobere, většinou nic   vidět, jenom snaha o   vyvolání strachu :-)
wolvie95
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Ono to spočiatku nevyzerá   tak zle, približne prvá   tretina filmu je celkom   slušná. Hlavne vďaka celkom   slušným efektom a vizuálu   to je slušný priemer do   polovice filmu. Avšak neskôr   sa do deja začnú miešať   absolútne nezmyselné,   debilné a otravné postavy,   postavy sa začnú chovať vo   viacerých scénach nezmyselne   a posledná 20 minútovka je   snáď zlý vtip z hľadiska   asi všetkého, čo sa na   filme dá hodnotiť. A aj tie   triky ku koncu už vyzerajú   dosť lacno. Odpadovať to   nemienim, má to pár   slušných momentov a aj   scén, ktoré nie sú na   zahodenie, plus vizuál v   prvej polhodine je dosť   slušný. Tak to vyzerá, ak   sa za lacné peniaze točí   film s poriadne nedotiahnutým   scenárom, v ktorom sa ku   koncu rozpadáva takmer   všetko. 40%
svaro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2013
Ak si odmyslím tupý koniec,   kde je "kapitán   amerika" na záchrannej   misii, dal by som mu 8/10,   takto je to za 7/10. Aspoň   že konečne niekoho napadlo   zmeniť Ameriku za inú   krajinu. Celkovo slušný   počin, a nutnosť pre   sci-fi/katastroficko   pozitívnych...
Tom69ass
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2013
I když tedy nejsem fanoušek   sci-fi, tak musím uznat, že   tento děj mě opravdu   uchvátil a do situace   prázdného města Moskva jsem   se skutečně s hrdiny   vcítil. Dle mého názoru   mohli tedy scénáristé   vybrat jiné ,,monstrum,,   které pálí lidi. Ale i tak   myšlenka scénáristů velmi   dobrá.. Ale osobně doufám,   že podobná situace ve   skutečném světe nenastane   :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9894minih9894Kamenný kvítek (1972) [TV inscenace] 
Kamenný kvítek n
minih4055minih4055Bílí vlci (1969) 
Weiße Wölfe n
minih71934minih71934Útok na věžák (2011) 
Attack the Block n
minih42971minih42971Okamžik zlomu (2007) 
Fracture n
minih30718minih30718X-Men 2 (2003) 
X-Men 2 n
minih34889minih34889Silnice Řím - Neapol neprůjezdná (1978) 
L´ingorgo una storia impossibile n
minih36650minih36650Agenti dementi (2003) 
La gran aventura de Mortadelo y Filemón n
minih65418minih6541807, hlas se! (1976) [TV seriál] 
07 zgłoś się n
minih40120minih40120Synové a dcery Jakuba Skláře (1985) [TV seriál] 
Synové a dcery Jakuba Skláře n
minih83022minih83022Hotel Transylvánie (2012) 
Hotel Transylvania n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chyna Terrelonge-Vaughan

Terrelonge-Vaughan Chyna

Kodži Jamamura

Jamamura Kodži

Naposled navštívené:
Chyna Terrelonge-Vaughan

Terrelonge-Vaughan Chyna

Kodži Jamamura

Jamamura Kodži