Zari
ohodnotit

Bohemian Rhapsody

Rok:
2018
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2018
„Jediná věc pozoruhodnější než jejich hudba je jeho příběh.“

Komentáře k filmu Bohemian Rhapsody

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2021
Minulé století vyprodukovalo   spoustu skvělých muzikantů,   kteří se více či méně   nesmazatelně zapsali do   hudební historie. A Mercury   byl určitě v první pětce   těch, kteří tu hudbu   ovlivnili nejvíc, takže   životopisnej film byl jen   otázkou času. O tom jakej   byl člověk, jaký vedl   život a co ho ten život   stálo, nemá smysl nějak   rozebírat. Prostě každý   génius ve svém oboru má   nějaké ty své démony a   úchylky. Těch muzikantů,   kteří umřeli předčasně   je nespočet a těch   rockových určitě nejvíc,   protože ty jejich bohémské   životy mimo pódium, byly   většinou docela masakr.   Každopádně tady hodnotím   film a ten mě hodně oslovil.   Rami Maleka jsem poprvé   viděl v mnou docela kriticky   hodnoceném filmu Need for   Speed. Ale to nebyla ani   hlavní role a ani tam   nedostal moc prostoru.   Přesto, že jeho   svlíkající odchod z firmy   pobavil. Nicméně tohle je   úplně jinej level! Po tom co   předvedl a jak se do role   vžil, byl Oscar oprávněný.   A taky si myslím, že ani   samotný perfekcionista   Mercury, by na jeho výkonu   nic špatného nenašel.   Dávám 100% za zpracování   filmu, bez nudných pasáží,   dobrou hudbu, takřka   autentické záběry a takřka   autenticky ztělesněného FM   v podání Ramiho Maleka.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2021
Tenhle film nepotřebuje   komentář! Ta skvělá muzika   mluví zcela jasně sama! Už   cca 40 let je tahle kapela   moje srdcovka a mám dodnes na   vinylu většinu jejich alb.   Tenhle film je kromě té   nádherné hudební složky   taky výborně odvedenou   hereckou prací (většina   herců taky nejsou žádní   nazdárci)a má výbornou   kameru. Především mu ale   nechybí pevný sokl v podobě   dobře napsaného scénáře.   Už si ani nevzpomenu, kdy   jsem naposledy viděl tak   dobrý hudební film.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2021
R.I.P. Freddie...
Strhujícím způsobem podaný   film o cestě za slávou   rockové hudební skupiny   Queen a především jejího   lídra - charismatického,   živočišně extravagantního   zpěváka a hudebního   skladatele Freddieho   Mercuryho. Nádherná muzika a   skvělé herecké výkony   dělají z tohoto snímku   jedinečný divácký   požitek, emotivně završený   velkolepým vystoupením   kapely na koncertě Live Aid.
denise.chanel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2019
Tento film mi vzal dech.   Nedokážu si představit, že   by mohl někdo lépe zahrát   Freddie Mercuryho než Rami   Malek. To už snad jedině   samotný Freddie Mercury.   Zaslouží si Oskara,   bezesporu. Za mě to byla   určitě nejlepší podívaná   za poslední rok.
jirkah1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2019
jirkah1
Krásný film Frediho mám   rád takže jsem si film   opravdu užil. Ti co mají   rádi Frediho tak jse jim bude   film opravdu líbit. Fredimu   by se určitě líbil, kdyby   byl ještě s námi.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2019
Tak také patřím k těm,   kteří jsou zklamaní. Film   byla trochu nuda částečně   postavená na hudebních   vstupech o vzniku skladeb a z   části na útržcích ze   života Freddieho. Divoké   večírky, drogy a alkohol   tady vypadaly směšně. Na   city hrající scény o zlém   rádci a čisté duši tak,   jak byly podané, z něj   udělaly jen další   Hollywoodský slaďák.   Herecké výkony mizerné,   práce maskérů na předkusu   na kyselou malinu.
Chtěla bych vidět   Fredieho takového, jaký   skutečně byl, protože jsem   milovala jeho charisma, při   písničkách jsem měla husí   kůži a jeho předčasný   odchod mě na dlouho   zarmoutil. Takhle si ho ale   pamatovat nechci.
peginka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Naprosto mě to přibilo do   křesla. Nepochopím, jak mohl   Rami Malek tak excelentně   ztvárnit Freddieho. A velice   tvůrcům filmu děkuji, že   ve filmu není smutný konec   Mercuryho. Určitě se na film   podívám ještě mockrát.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2019
Hodnocení hlavně za hudební   doprovod,jinak jsem se nijak   nebavil,příběh Freddieho   nijak nepřekvapil,dostal se   nahoru a už to jelo   alkohol,drogy a místo   ženských chlapi a na to taky   dojel,škoda ho jako   zpěváka,herecké výkony   průměr,hodnocení hlavně za   hudební vložku jinak film   vidět znovu nemusím.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2019
Fenomenálně veleúspěšný film
Film, který pohnul celým   světem a u nás ho v kině   dávají ještě teď (duben   2019). Nakonec se mi zdá, že   se film hodně přeceňuje,   ale i kdyby, tak si to tento   film rozhodně zaslouží.   Neskutečně zpracovaný   příběh Freddieho Mercuryho   a Queenů, který   dechberoucně mapuje všechny   zásadní chvíle Freddieho   života. Já jako divák, jsem   zůstal upoután po celou dobu   filmu. Nejpůsobivější ze   všeho je samotné finále,   charitativní koncert ve   Wembley, ten mě úplně   sesadil ze židle. Rozhodně   doporučuji všem, i těm,   kteří Queenům moc   neholdujou. Za mě film roku   2018!
vohralda015
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2019
fantazie
Hodnotím s odstupem času, po   prozkoumání všech   detailu.
Fakta tady   jdou stranou, jako skalní   fanoušek Queen vím jak jsou   chronologicky nebo jak se to   stalo, tohle je film a na   celý film dohlížel Brian   May i Roger Taylor s Peterem   Freestonem, takže vzniklo   dílo aby nebylo jen pro   fanoušky, ale pro všechny a   to se povedlo naramně.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2019
Nadherny film, ktory cloveka   celeho pohlti a vcity sa don.   Queen, nezabudnutelna,   legendarna a fenomenalna   skupina.
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Olymp hudby a filmu
Už to bylo tisíkrát   napsané a komentované,   přesto,genialní film, o   jestě výjimečnější   hudební postavě této   planety a dob.Bryan Singer je   dle mého v současnosti top   režisér no.1, pod jehož   rukama se vše proměnuje ve   zlato. Už jenom vydat se   zpracovat něco takového,   vyžaduje velkou dávku umu a   dovednosti. Životní herecký   výkon hlavního   představitele to vše   korunuje. Doufám v co   nejvíce sošek! 95% těch mi   chybělo za ten úplný   závěr, kdy mi chybělo byť   velmi smutné, ale bohužel   reálné dokončení Freddyho   života.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Queen/Mercury je naprosto bez   debat legenda, fenomén.   Nejsem skalní fanoušek, ale   kdykoliv si je rád poslechnu,   protože je to rozhodně něco   z toho nejlepšího, co v   hudbě 20. století vzniklo.   Scény o vzniku hitů OK (We   Will Rock You mám fakt rád),   ale mimo hudbu je Bohemian   Rhapsody celkem průměrnej   film se spoustou idiotských   frází, přehnanýho   předkusu a vytřeštěnejch   očí. Plus tři čtyři   vtipné hlášky. A co se   týče zásadního momentu   filmu – vystoupení ve   Wembley – musel to bejt   neskutečnej nářez pro dav i   kapelu, to si dám vždycky   rád. Ale v originále a s   doopravdickým Mercurym.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2019
PROCESOR!
Tenhle komentář nemá vůbec   žádnou hodnotu, protože   Freddieho sem nekriticky   zbožňoval a hudbu od Queen   miluju stále. Od filmu sem   tak vlastně čekal jenom   jedno, protože jeho   životopis znám, zda se   podaří vtěsnat to   nejpodstatnější o něm. A   to, jaký umělec a šoumen to   byl i to, že umělci nejsou   normální, někdy jsou   strašně křehký, jindy   sobecký, ale kdo může   soudit to, že by ho to   nesemlelo, ta sláva, obdiv,   nekonečný bohatství, moc.   Ty všechny důležitý emoce   ze snímku se podařilo   přenést a já sem za to   rád.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2019
Homosexuál nebo bisexuál?
Film ukazuje hluboký ponor do   života Fredyho Merkuryho,   jeho umělecké dráhy a   sexuální rozpolcenosti,   kterou těžko překonával.   Brilantní herecké výkony,   skvělá režie a střih.   Závěrečný koncert je   silným uměleckým   zážitkem.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Bohemian Rhapsody
Konečně, co jim trvalo tak   dlouho na tom natočit film o   téhle legendární kapele?   Johny Cash, Beatles, Elvis   Presley, všechny slavné   hudební formace mají snímek   o nich, o Queenech to zatím   chybělo. Dočkali jsme se   toho tedy teď, a rovnou v   takovéhle super komerčně   úspěšné pohodě.
V   hlavní roli Rami Malek, podle   mě docela přehnali jeho   předkus, pak zase nějaké   nesrovnalosti, ve výsledku   vše ale vylepší muzika,   která to vyhrává na plné   čáře.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2019
Za mě naprosto geniální   skloubení životopisného   dramatu do plnohodnotného   filmu se strhujícím   příběhem, skvělé   provázání s hudbou a   koncerty. Normálně bych u   podobných filmu považoval   pouštění celých písní   (natož koncertů) za   zdlouhavé až nudné, ale   tady to do příběhu zapadlo   tak úžasně, že bych si   nejraději vypískal ještě   jednu :D 1A podtrženo a s   hvězdičkou 8-)
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2019
Písničky samozřejmě znám,   ale životopis Freddieho mě   minul, tedy až na naprosto   profláknuté věci. Proto mě   překvapila jeho rodina, odkud   vlastně pocházel a že to na   začátku byl pouhý házeč   kufrů. A kam se dostal.   Písničky úžasné, Rami   Malek skvělý, hodně mu v   tom napomáhaly zuby a   závěrečný koncert   famózní. Trochu na slzy,   trochu klišé, dneska v době   internetu bulvár docela   směšný a Bohemian Rhapsody   mi zněla v hlavě ještě   celý den. Takže za mě   dobrý.
Kirkee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2019
„Jediná věc   pozoruhodnější než jejich   hudba je jeho příběh.“   takto je film uveden...   Freddie jako nafoukaný   génius mezi Dušíny...? Na   mne až příliš   překroucená fakta ve   prospěch ostatních členů   kapely. Pozoruhodný příběh   jsem tak bohužel neviděla,   přestože věřím, že jeho   život i odkaz pozoruhodný   byl. Film mě prostě nevzal.   Bohemian Rhapsody a další   jsem si dokázala do   nekonečna pouštět už   dávno před ním ač nejsem   skalním fanouškem. Ale je   dobře, že touto cestou hudbu   Queen objevili i další.
Majdulka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2019
Čekala jsem netrpělivě na   tento film. Vůbec mně   nezklamal. Je perfektní,   úžasná muzika, skvělé   výkony herců. Z kina jsem   šla absolutně nadšená.   Doporučuji všem, kteří   mají rádi dobrou hudbu.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Jasně, je to asi trochu   učesanější, než to bylo   ve skutečnosti, ale nejde o   dokument. A navíc nějaké to   přemýšlení může přijít   až po tom, co tenhle filmový   koncert skončí, páč Vás   uhrane.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2018
║Rozpočet   $52miliónov║Tržby USA   $198,496,306║Tržby   Celosvetovo $751,885,454▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Jedno z najväčších   filmových prekvapení roka   2018! Či už po   kvalitatívnej ale aj po   komerčnej stránke, kde sa to   teda riadne rozbehlo a v   hudobnom žánre to asi nemá   obdobu. Príbeh je dobre   spracovaný, má čím   upútať, prekvapiť, tvorba   známych piesní strhne, či   nechá zamyslieť sa nad tým   keby tak Freddie nehýril, kam   by ešte jeho sláva mohla   smerovať. Jeho ľúbostné   etudy sú viac menej podané   decentne aby nezhnusili,   občas tam pôsobí jeho osoba   aj rušivo ale to sa dá   zniesť. Herec Rami Malek je   dušou filmu, rovnako ako bol   Mercury dôležitý pre Queen.   Záver je priam excelentný,   vystúpenie na koncerte Live   Aid je neskutočne   atmosferické, elektrizujúce   až zimomriavkové. Som   zvedavý aký veľký podiel   mal na filme odvolaný Singer.   /videl v kine: 90%/
holmesjedna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2018
Na film Bohemian Rhapsody jsem   se převelice těšil.   Rozhodně jde o jeden z   nejdůstojnějších filmů o   jedné z největších   hudebních kapel - Queenů,   ale vzhledem ke všemu povyku   okolo mě čekalo spíše   zklamání.

Na   film jsem totiž šel s   vědomím, že jdu sledovat   životopis, avšak místo   nahlédnutí do soukromého   života skupiny nebo   sledování boje Freddiho s   AIDS jsme se dočkali   energických vystoupení a   pozorování růstu kapely s   kamarádstvím mezi jejími   členy. Rozhodně to není   špatně, ba naopak to   solidně odsýpá a funguje   jak má, ale bohužel jsem se   nedočkal jediné scény, u   které bych dostal husinu nebo   si řekl "wow, tak to je   něco".

Ten kdo zkrátka trochu   Queeny zná se pozastaví   zcela oprávněně nad tím,   že tady něco chybí.   Naštěstí vše zachraňují   vynikající a věruhodné   herecké výkony, a to   především Ramiho Maleka v   roli Freddieho. Celý film   vrcholí špičkově   natočenou rekonstrukcí jedno   z nejslavnějších koncertů   - Live Aid, a jde tak   zároveň o nejlepší část   filmu. Máte pocit, jakoby   jste byli součástí celé   show. Nebýt nepříliš   povedených efektů, vžil   bych se do vystoupení na   plno, roztancoval křeslo a   začal zpívat na celé   kino.

Bohemian   Rhapsody je rozhodně jeden z   nejlepších filmů, které za   poslední dobu můžeme na   plátnech vidět, jen mu něco   chybí k úplné dokonalosti.
Radekbari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2018
????????
Super, super, super skvělé   herecké výkony, famózní   hudba!!!! Již dlouho jsem   neviděl takto povedený film.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2018
Nejsem
vyloženě fanoušek   skupiny(písničky se mi ale   celkem líbí),tak jsem byl   zvědavý na snímek,na který   jsem slyšel jen chválu.Ve   zkratce,hudba super,natočeno   solidně,výborné herecké   výkony,vynikající výběr   herců,horší to bylo s   příběhem,drobnými   nesrovnalostmi,nezbytným   patetismem a pouhým letmým   dotknutím se zajímavých a   důležitých úseků v   historii kapely...
OSVINEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2018
Bomba
Na hudbě Queen jsem   vyrůstala a moc jsem se   těšila na tento film. A   vážně mě nezklamal.   Famózní ozvučení a výkony   herců, jsem nadšená.Za mě   deset hvězd a klidně bych i   nějakou přidala.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Sugestivní zážitek
Tak na hudbě Queen jsem   vyrůstal, poslouchala je moje   máma a tím pádem i já.   Jsou to legendy a ten film je   posunul ještě kouskem blíž   k Hvězdám. Takže nelituji   času ani peněz za zážitek   v kině, byl to krásný a   silný zážitek a možná mi   vynahradil to, že jsem je   nikdy neviděl naživo na   koncertě. Škoda jen, že asi   nebudu mít potřebu na film   kouknout znovu... Když budu   chtít Queen, pustím si   originál. Proto jen 9/10 ;-)
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2018
Prostě vic než bůh
Když jsem videl tenhle film   tak jsem byl jak u vytržení   protože to bylo jako kdybych   ho zažil znovu. 2
martinchochel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2018
Tak trochu nedělní pohádka...
...o vyzrávání puberťáka.   Ačkoliv šlo o kousek života   velkého bouřliváka, nebylo   to z filmu moc patrné.   Většinu stopáže byl   Freddie na pěst, ale i tak   mě film nepustil z křesla   kina před koncem titulků. Za   mne hezkých 70 %.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Emocemi a energií jiskřící   oslava umělecké   odevzdanosti,   individualistické potrhlosti   a důležitosti stát si za   svým. Vtipné a svěží   představování studiového   vzniku hlavních hitovek tady   odlehčuje procítěné   vztahové linky budující   hloubku postav, a současně   je hudebním předjídlem k   závěrečnému KONCERTU,   který v úžasném   technickém provedení   sesumarizuje všechny   rozebírané radosti, bolesti   a životné hodnoty příběhu   Mercuryho a jeho blízkých.   Úžasně sestříhaný,   nasvícený a především   zahraný film se spoustou   hravých detailů, bez   jediného tvůrčího   zaváhání či slabého   místa. Romi Malek se objeví   před kamerou a okamžitě   vás má. Jste tam, s ním a   ujíždíte na jeho hereckém   výkonu a zasazení unikátně   vyobrazené postavy do   soukolí přátelských,   profesních a milostných   interakcí. A obdivujete ho,   fandíte mu a nakonec, u toho   KONCERTU, je vám ho strašně   líto. Cítíte, že svět s   ním přišel o něco   výjimečné. Nejlepší   životopisní hudební film,   co jsem viděl. Obří plátno   a kvalitní zvuk   nevyhnutností!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66653minih66653Gulliverovy cesty (2010) 
Gulliver's Travels n
minih45413minih45413Můj přítel Monk (2002) [TV seriál] 
Monk n
minih49876minih49876Muž v pozadí (1995) [TV minisérie] 
Muž v pozadí n
minih154027minih154027Debbie a její parťačky (2018) 
Ocean's Eight n
minih86112minih86112Zátah (2011) 
Serbuan maut n
minih17910minih17910Rocky 2 (1979) 
Rocky II n
minih160029minih160029Vetřelec: Nebeská bitva (2017) [Video] 
Alien Convergence n
minih24668minih24668Sirius (1974) 
n
minih66961minih66961Šašek a královna (1985) [TV inscenace] 
Šašek a královna n
minih8205minih8205Herkules (1995) [TV seriál] 
Hercules: The Legendary Journeys n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Margo Martindale

Martindale Margo

Ivan Zelenka

Zelenka Ivan

The Female Bunch

The Female Bunch
The Female Bunch

Naposled navštívené:
Margo Martindale

Martindale Margo

Ivan Zelenka

Zelenka Ivan

The Female Bunch

The Female Bunch
The Female Bunch