ohodnotit

Bohemian Rhapsody

Rok:
2018
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2018
„Jediná věc pozoruhodnější než jejich hudba je jeho příběh.“

Komentáře k filmu Bohemian Rhapsody

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2019
PROCESOR!
Tenhle komentář nemá vůbec   žádnou hodnotu, protože   Freddieho sem nekriticky   zbožňoval a hudbu od Queen   miluju stále. Od filmu sem   tak vlastně čekal jenom   jedno, protože jeho   životopis znám, zda se   podaří vtěsnat to   nejpodstatnější o něm. A   to, jaký umělec a šoumen to   byl i to, že umělci nejsou   normální, někdy jsou   strašně křehký, jindy   sobecký, ale kdo může   soudit to, že by ho to   nesemlelo, ta sláva, obdiv,   nekonečný bohatství, moc.   Ty všechny důležitý emoce   ze snímku se podařilo   přenést a já sem za to   rád.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2019
Za mě naprosto geniální   skloubení životopisného   dramatu do plnohodnotného   filmu se strhujícím   příběhem, skvělé   provázání s hudbou a   koncerty. Normálně bych u   podobných filmu považoval   pouštění celých písní   (natož koncertů) za   zdlouhavé až nudné, ale   tady to do příběhu zapadlo   tak úžasně, že bych si   nejraději vypískal ještě   jednu :D 1A podtrženo a s   hvězdičkou 8-)
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Olymp hudby a filmu
Už to bylo tisíkrát   napsané a komentované,   přesto,genialní film, o   jestě výjimečnější   hudební postavě této   planety a dob.Bryan Singer je   dle mého v současnosti top   režisér no.1, pod jehož   rukama se vše proměnuje ve   zlato. Už jenom vydat se   zpracovat něco takového,   vyžaduje velkou dávku umu a   dovednosti. Životní herecký   výkon hlavního   představitele to vše   korunuje. Doufám v co   nejvíce sošek! 95% těch mi   chybělo za ten úplný   závěr, kdy mi chybělo byť   velmi smutné, ale bohužel   reálné dokončení Freddyho   života.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Emocemi a energií jiskřící   oslava umělecké   odevzdanosti,   individualistické potrhlosti   a důležitosti stát si za   svým. Vtipné a svěží   představování studiového   vzniku hlavních hitovek tady   odlehčuje procítěné   vztahové linky budující   hloubku postav, a současně   je hudebním předjídlem k   závěrečnému KONCERTU,   který v úžasném   technickém provedení   sesumarizuje všechny   rozebírané radosti, bolesti   a životné hodnoty příběhu   Mercuryho a jeho blízkých.   Úžasně sestříhaný,   nasvícený a především   zahraný film se spoustou   hravých detailů, bez   jediného tvůrčího   zaváhání či slabého   místa. Romi Malek se objeví   před kamerou a okamžitě   vás má. Jste tam, s ním a   ujíždíte na jeho hereckém   výkonu a zasazení unikátně   vyobrazené postavy do   soukolí přátelských,   profesních a milostných   interakcí. A obdivujete ho,   fandíte mu a nakonec, u toho   KONCERTU, je vám ho strašně   líto. Cítíte, že svět s   ním přišel o něco   výjimečné. Nejlepší   životopisní hudební film,   co jsem viděl. Obří plátno   a kvalitní zvuk   nevyhnutností!
Majdulka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2019
Čekala jsem netrpělivě na   tento film. Vůbec mně   nezklamal. Je perfektní,   úžasná muzika, skvělé   výkony herců. Z kina jsem   šla absolutně nadšená.   Doporučuji všem, kteří   mají rádi dobrou hudbu.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2019
Nadherny film, ktory cloveka   celeho pohlti a vcity sa don.   Queen, nezabudnutelna,   legendarna a fenomenalna   skupina.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2019
Film ukazuje hluboký ponor do   života Fredyho Merkuryho,   jeho umělecké dráhy a   sexuální rozpolcenosti,   kterou těžko překonával.   Brilantní herecké výkony,   skvělá režie a střih.   Závěrečný koncert je   silným uměleckým   zážitkem.
OSVINEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2018
Bomba
Na hudbě Queen jsem   vyrůstala a moc jsem se   těšila na tento film. A   vážně mě nezklamal.   Famózní ozvučení a výkony   herců, jsem nadšená.Za mě   deset hvězd a klidně bych i   nějakou přidala.
vohralda015
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2019
fantazie
Hodnotím s odstupem času, po   prozkoumání všech   detailu.
Fakta tady   jdou stranou, jako skalní   fanoušek Queen vím jak jsou   chronologicky nebo jak se to   stalo, tohle je film a na   celý film dohlížel Brian   May i Roger Taylor s Peterem   Freestonem, takže vzniklo   dílo aby nebylo jen pro   fanoušky, ale pro všechny a   to se povedlo naramně.
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2018
Prostě vic než bůh
Když jsem videl tenhle film   tak jsem byl jak u vytržení   protože to bylo jako kdybych   ho zažil znovu. 2
Radekbari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2018
????????
Super, super, super skvělé   herecké výkony, famózní   hudba!!!! Již dlouho jsem   neviděl takto povedený film.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Bohemian Rhapsody
Konečně, co jim trvalo tak   dlouho na tom natočit film o   téhle legendární kapele?   Johny Cash, Beatles, Elvis   Presley, všechny slavné   hudební formace mají snímek   o nich, o Queenech to zatím   chybělo. Dočkali jsme se   toho tedy teď, a rovnou v   takovéhle super komerčně   úspěšné pohodě.
V   hlavní roli Rami Malek, podle   mě docela přehnali jeho   předkus, pak zase nějaké   nesrovnalosti, ve výsledku   vše ale vylepší muzika,   která to vyhrává na plné   čáře.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Sugestivní zážitek
Tak na hudbě Queen jsem   vyrůstal, poslouchala je moje   máma a tím pádem i já.   Jsou to legendy a ten film je   posunul ještě kouskem blíž   k Hvězdám. Takže nelituji   času ani peněz za zážitek   v kině, byl to krásný a   silný zážitek a možná mi   vynahradil to, že jsem je   nikdy neviděl naživo na   koncertě. Škoda jen, že asi   nebudu mít potřebu na film   kouknout znovu... Když budu   chtít Queen, pustím si   originál. Proto jen 9/10 ;-)
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2018
║Rozpočet   $52miliónov║Tržby USA   $198,496,306║Tržby   Celosvetovo $751,885,454▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Jedno z najväčších   filmových prekvapení roka   2018! Či už po   kvalitatívnej ale aj po   komerčnej stránke, kde sa to   teda riadne rozbehlo a v   hudobnom žánre to asi nemá   obdobu. Príbeh je dobre   spracovaný, má čím   upútať, prekvapiť, tvorba   známych piesní strhne, či   nechá zamyslieť sa nad tým   keby tak Freddie nehýril, kam   by ešte jeho sláva mohla   smerovať. Jeho ľúbostné   etudy sú viac menej podané   decentne aby nezhnusili,   občas tam pôsobí jeho osoba   aj rušivo ale to sa dá   zniesť. Herec Rami Malek je   dušou filmu, rovnako ako bol   Mercury dôležitý pre Queen.   Záver je priam excelentný,   vystúpenie na koncerte Live   Aid je neskutočne   atmosferické, elektrizujúce   až zimomriavkové. Som   zvedavý aký veľký podiel   mal na filme odvolaný Singer.   /videl v kine: 90%/
ExpertRaptor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2019
Skvelý film. 95%
Je to skvelý hudobno   životopisný film, ktorý má   čo divákovi ponúknuť a   určite si ho niekedy v   budúcnosti z radosťou   pozriem ešte raz. P.S.:   Trochu aj ľutujem, že som   film nevidel v kine.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Jasně, je to asi trochu   učesanější, než to bylo   ve skutečnosti, ale nejde o   dokument. A navíc nějaké to   přemýšlení může přijít   až po tom, co tenhle filmový   koncert skončí, páč Vás   uhrane.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2019
Písničky samozřejmě znám,   ale životopis Freddieho mě   minul, tedy až na naprosto   profláknuté věci. Proto mě   překvapila jeho rodina, odkud   vlastně pocházel a že to na   začátku byl pouhý házeč   kufrů. A kam se dostal.   Písničky úžasné, Rami   Malek skvělý, hodně mu v   tom napomáhaly zuby a   závěrečný koncert   famózní. Trochu na slzy,   trochu klišé, dneska v době   internetu bulvár docela   směšný a Bohemian Rhapsody   mi zněla v hlavě ještě   celý den. Takže za mě   dobrý.
holmesjedna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2018
Na film Bohemian Rhapsody jsem   se převelice těšil.   Rozhodně jde o jeden z   nejdůstojnějších filmů o   jedné z největších   hudebních kapel - Queenů,   ale vzhledem ke všemu povyku   okolo mě čekalo spíše   zklamání.

Na   film jsem totiž šel s   vědomím, že jdu sledovat   životopis, avšak místo   nahlédnutí do soukromého   života skupiny nebo   sledování boje Freddiho s   AIDS jsme se dočkali   energických vystoupení a   pozorování růstu kapely s   kamarádstvím mezi jejími   členy. Rozhodně to není   špatně, ba naopak to   solidně odsýpá a funguje   jak má, ale bohužel jsem se   nedočkal jediné scény, u   které bych dostal husinu nebo   si řekl "wow, tak to je   něco".

Ten kdo zkrátka trochu   Queeny zná se pozastaví   zcela oprávněně nad tím,   že tady něco chybí.   Naštěstí vše zachraňují   vynikající a věruhodné   herecké výkony, a to   především Ramiho Maleka v   roli Freddieho. Celý film   vrcholí špičkově   natočenou rekonstrukcí jedno   z nejslavnějších koncertů   - Live Aid, a jde tak   zároveň o nejlepší část   filmu. Máte pocit, jakoby   jste byli součástí celé   show. Nebýt nepříliš   povedených efektů, vžil   bych se do vystoupení na   plno, roztancoval křeslo a   začal zpívat na celé   kino.

Bohemian   Rhapsody je rozhodně jeden z   nejlepších filmů, které za   poslední dobu můžeme na   plátnech vidět, jen mu něco   chybí k úplné dokonalosti.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2018
Nejsem
vyloženě fanoušek   skupiny(písničky se mi ale   celkem líbí),tak jsem byl   zvědavý na snímek,na který   jsem slyšel jen chválu.Ve   zkratce,hudba super,natočeno   solidně,výborné herecké   výkony,vynikající výběr   herců,horší to bylo s   příběhem,drobnými   nesrovnalostmi,nezbytným   patetismem a pouhým letmým   dotknutím se zajímavých a   důležitých úseků v   historii kapely...
martinchochel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2018
Tak trochu nedělní pohádka...
...o vyzrávání puberťáka.   Ačkoliv šlo o kousek života   velkého bouřliváka, nebylo   to z filmu moc patrné.   Většinu stopáže byl   Freddie na pěst, ale i tak   mě film nepustil z křesla   kina před koncem titulků. Za   mne hezkých 70 %.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Queen/Mercury je naprosto bez   debat legenda, fenomén.   Nejsem skalní fanoušek, ale   kdykoliv si je rád poslechnu,   protože je to rozhodně něco   z toho nejlepšího, co v   hudbě 20. století vzniklo.   Scény o vzniku hitů OK (We   Will Rock You mám fakt rád),   ale mimo hudbu je Bohemian   Rhapsody celkem průměrnej   film se spoustou idiotských   frází, přehnanýho   předkusu a vytřeštěnejch   očí. Plus tři čtyři   vtipné hlášky. A co se   týče zásadního momentu   filmu – vystoupení ve   Wembley – musel to bejt   neskutečnej nářez pro dav i   kapelu, to si dám vždycky   rád. Ale v originále a s   doopravdickým Mercurym.
Kirkee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2019
„Jediná věc   pozoruhodnější než jejich   hudba je jeho příběh.“   takto je film uveden...   Freddie jako nafoukaný   génius mezi Dušíny...? Na   mne až příliš   překroucená fakta ve   prospěch ostatních členů   kapely. Pozoruhodný příběh   jsem tak bohužel neviděla,   přestože věřím, že jeho   život i odkaz pozoruhodný   byl. Film mě prostě nevzal.   Bohemian Rhapsody a další   jsem si dokázala do   nekonečna pouštět už   dávno před ním ač nejsem   skalním fanouškem. Ale je   dobře, že touto cestou hudbu   Queen objevili i další.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151352minih151352To (2017) 
It n
minih33971minih33971Van Helsing (2004) 
Van Helsing n
minih37494minih37494Bejvalek se nezbavíš (2009) 
Ghosts of Girlfriends Past n
minih56883minih56883Machři (2010) 
Grown Ups n
minih118684minih118684Bojovníci severu: Sága Vikingů (2014) 
Northmen: A Viking Saga n
minih29320minih29320Přátelé (1994) [TV seriál] 
Friends n
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih154240minih154240Nejtemnější hodina (2017) 
Darkest Hour n
minih47481minih47481Patologie (2008) 
Pathology n
minih122697minih122697Chappie (2015) [DCP] 
Chappie n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

89.4 % (213)
6   - argenson
9   - Veronika42
9   - MARi0
8   - hledasenik
8   - Frolíček
9   - pataamat
10 - PROCESOR
7   - Langley
10 - Pecik
9   - roox
9   - T2
7   - vojtam
9   - emons
10 - beneva
7   - Jean-Paul
10 - goranchorv
9   - collen
7   - Akana
10 - MildaX
9   - Zimmy871

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:50

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a tehniky (...

18:55 - 19:25

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:25 - 19:30

41 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Velké zprávy

18:55 - 19:40

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155243
Osobností: 641909
Fotografií: 593535
Plakátů: 282102
Obsahů a biografií: 142255

Poslední komentáře

Freeman: Plačící drak (1995)

Freeman: Plačící drak
Snímek natočený na   základě stejnojmenného   manga komiksu, který vyšel i   v Česku, ale pouze pět   knížeček. Každopádně se   jedná o další více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

S Rozárkou (1970) [TV film]

S Rozárkou
Tady jsem se naučil, že   jiřiny se slovensky řeknou   georgíny, i když to   samozřejmě dává smysl.   Jinak étericko snová   záležitost, pěkně více >

Autor: argenson | Hodnocení: 6 / 10

Ocelová past (2007)

Ocelová past
„Není to žádnej můj   přítel, jednou jsem ho   vykouřila, nic víc.“   Problémem filmu je otřepané   schéma uzavřeného prostoru   a skupiny více >

Autor: argenson | Hodnocení: 6 / 10

Metanol (2018) [TV film]

Metanol
Kriminálky podle skutečných   událostí mě ba, dobrá   kamera a výbornej Lukáš   Vaculík. Jako celek ovšem   bez emočního zásahu.

Autor: argenson | Hodnocení: 6 / 10

Aquaman (2018)

Aquaman
Vynikajuci film s troskou   humoru....Skvele efekty a   hudba k tomu. Hlavny hrdinovia   uzasny, ale najdokonalejsi   Aquaman, ta jeho postava,   svaly, vlasy, jednoducho,   pastva pre oci...

Autor: janka29 | Hodnocení: 10 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.138/0.101