Zari
ohodnotit

Blízko od sebe

August: Osage County

Další název:
Blízko od seba (SK)
Rok:
2013
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2014
„Všude dobře, doma nejhůř.“

Komentáře k filmu Blízko od sebe

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2018
Výborná scéna rodinné   večeře, kde despotická   Streepová prohlásí, že   celý majetek po zemřelém   muži patří jí, bez ohledu   na dcery. Zamrazí, když   prohlásí, že nábytek a   příbory jim prodá se   slevou. Později divák pozná   matčiny důvody stejně jako   další vztahy v rodině,   které jsou poměrně   složité. Jak píše níže   "Frolíček", v   každé rodině je něco. U   nás se takové sešlosti moc   nekonají, k tomu musí být   člověk, který rodinu   tmelí
a stará se o   vztahy. V Americe je to více   zvykem, zvláště při jejich   velkolepých svatbách,   rodinných výročích a   nakonec i pohřbech. Obvykle   nemusím podobné filmy   založené na dialozích,   konfrontaci osob, bez napětí   a akce. V tomto případě   divák nemůže opominout   herecké výkony většiny   představitelů, kde vyniká   především Meryl Streep a   Chris Cooper.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2014
V každé rodině je něco,   někdy toho bývá povícero.   Ale v této rodině je   alkoholismus otce rodiny, ten   nejmenší problémek.   Závislosti jedna za druhou,   sypání soli do ran, aby se   nakonec zjistilo, že všichni   jsou v podstatě stejní a to   jak rodiče, tak děti.   Specialistkou na sypání soli   je Meryl, která pálí jednu   cigaretu za druhou a chová se   a vypadá jak její věrná   kamarádka Ďábel nosí Pradu   po třiceti letech. Všichni   jsou úchylní a všichni jsou   normální, hledají sami sebe   a svou rodinu, jen někomu to   trvá čtrnáct a někomu   přes šedesát let.
A   přestože tvůrci tlačili,   jak mohli, na slzy, nějak mě   osudy této rodiny nezasáhly,   protože každý strůjcem   svého štěstí, tak nevím,   proč bych s nimi měla mít   soucit.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Nějak mně nezapaluje, z   jakých důvodů šlo toto   otřepané zrcadlení každé   druhé rodiny na velké   plátno, když si v klidu   sednu a zavzpomínám na perly   vylovené z nedávné historie   našeho rodu - nechci se   chlubit, ale máme všechno,   co oni a ještě pár   pikantností navíc, a   zajímá to někoho?   Nezajímá. A to mám ještě   v rukávu opodstatněný   důvod věřit v bohaté   uplatnění žánru komedie,   který se zde zřejmě ztratil   v překladu... Pravda, Meryl   Streep nám chybí, ale   otázka zní, jestli je až   takovou výhrou, osobně si   myslím, že její velebení   dosáhlo až nesoudného   stupně obdivu, navzdory všem   průměrnostem, do kterých se   v posledních letech navezla a   stala se de facto zvláštním   způsobem kauce. Jestli musím   mermomocí někoho pochválit,   pak to bude Julia Roberts,   která strhla veškerou mou   pozornost díky nezvyklé   přirozenosti projevu -   možná právě pro hru ve   stínu ikony rezignovala na   šanci se projevit a tak   došlo ke vzácné možnosti   vidět jen ryzí talent bez   póz a naučených manýr.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2014
Další bláznivá rodinka pohromadě...
Jo, tyhle hořko -   komediální - rodinná   dramata já rád, moc rád. S   velikou oblibou, navštěvuji   rodinky, kde se odhalují   rodinná tajemství a nikdy   nevyřčené pravdy. I když   jsou to návštěvy jen na   filmovém plátně, kde ani   jeden člen není normální,   a tak rád se přesvědčuji a   ujišťuji, že existují   stejně praštěné ( možná   i horší) famílie jako je ta   moje... Já se bavil   výborně, sice příběh   žádné terno, ale je to   velmi vtipně a citlivě   natočené a hlavně skvěle   zahrané. Hodně dlouho jsem   neviděl, tolik   hollywoodských hereckých es,   v jednom filmu. Všichni   hráli jako o život, ale   absolutní královnou je tu   opět výborná Meryl Streep,   ta ženská zahraje naprosto   vše, její cynická Violet,   mě pobavila ze všech   nejvíc. Skvěle jí tu   sekundovala další   hollywoodská královna Julia   Roberts, ta se mi po delší   době, také konečně někde   líbila, pač co si budeme   povídat, v poslední době   hrála v samých šitech   (Mirror, Mirror). Kdo rád   podobně laděné snímky, tak   mu "Blízko od sebe"   doporučuji, skvělá   oddechová konverzačka. Já   dávám 80% :-D
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Hustý cigaretový dým,   alkoholové výpary a hory   pilulek. K tomu nějaká ta   nevěra, výčitky,   obviňování... a málem   bychom vynechali tu drobnost   zvoucí krvesmilstvo.   Westonovi mají co nabídnout,   vybere si každý,   vážně.
August: Osage   County se pyšní zvučnými   jmény, která herecky   čarují. Černým humorem se   nešetřilo, dramatickými   chvilkami jakbysmet. Zmínka o   Elizabeth Taylor a make-upu se   již zapsala k   nezapomenutelným hláškám,   stejně tak Ivina úvaha o   sesterském poutu ("a   random selection of   cells" velmi pobavilo)   nebo výborná scéna   "eat the fish". Bude   vás mrazit a možná si po   odchodu z kina řeknete, jak   nádherně funkční rodinu   máte. Nebo ve Westonových tu   svou naopak stoprocentně   odhalíte.

Hra   dostala Pulitzera, film si   vysloužil nominaci na Oscara   a bohatou sklizeň měl i v   dalších oceněních.
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2015
Dost dobré drama jedné   rodiny, kde všichni   zůčastnění herci   podávají excelentní   výkony, hlavně M.   Streepová. Super.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Výborné rodinné drama.   Příbuzní se sjíždí na   pohřeb svého otce, švagra a   strýce a jak už to tak   bývá, všichni se postupně   pohádají. Na světlo tak   začnou vyplouvat tajemství,   která by za jiných   okolností zůstala utajena.   Byla to smršť vynikajících   hereckých výkonů, kterým   vévodila geniální a   nepřekonatelná Maryl Streep.
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Kterej rozumbrada do těch   žánrů mrsknul tu komedii?   Navzdory ze pár   tragikomických okamžiků je   tohle čiré drama, které se   svou komorností stojí a   padá čistě na svých   hercích. A v tomto případě   naštěstí pouze stojí.   Julia, kterou obecně jako   herečku nijak zvlášť   nemusím, mě vpravdě svým   zdejším výkonem posadila na   prdel takovým způsobem, jako   se to naposled povedlo   Kambrbečovi v jeho   detektífce. Ten, přestože   tu má pouze miniaturní   roličku, dále dokazuje, jak   mnohostranný jeho herecký   talent opravdu je (jinými   slovy to hovado mistrně fakt   zahraje cokoliv). Ovšem   Meryl, doprdelefix...Meryl je   už nějakou tu středu   zapsaná v dějinách filmů   jako jedna z   nejbáječnějších hereček   a je zkrátka fascinující,   že i s rostoucím věkem ta   ženská nepřestává   obhajovat, proč tomu tak je.   A vůbec, veškerý zdejší   ansámbl si očividně svou   roli, byť sebemenší,   vychutnal plnými doušky,   což se do plátna obtiskne   vždycky. Kor u filmu, kde o   nic jiného ani nejde.   Úžasná, úžasně úderná   podívaná.
HIGHTOWER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Nic moc
No, co k tomu říci,   přehršel všech možných   tajností, ouchylek, v   podstatě nikdo nemá čisté   svědomí, nic pro mě...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46929minih46929Zachraňte myšáka (2006) 
El Ratón Pérez n
minih158090minih158090V domě (2016) 
Crawlspace n
minih18439minih18439San Antonio (1945) 
n
minih52587minih52587Pravá blondýnka 3 (2009) [Video] 
Legally Blondes n
minih94331minih94331Poslední výkřik (2012) 
Poslední výkřik n
minih148964minih148964La iena (1997) 
La iena n
minih21437minih21437Les trois font la pair (1957) 
Les trois font la pair n
minih149891minih149891Záhada v květinářství: Držet jazyk za zuby (2016) [TV film] 
Flower Shop Mystery: Mum's the Word n
minih36916minih36916Můj učitel Ibrahim (2003) 
Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran n
minih110868minih110868Černý les (2010) 
Black Forest n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

28 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

123 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Angela Cartwright

Cartwright Angela

Naposled navštívené:
Angela Cartwright

Cartwright Angela