Duben
ohodnotit

Obsah filmu Automata




 
Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Humanoidní roboti, které přeživší vytvořili, aby Zemi učinili alespoň trochu obyvatelnou, fungují na základě dvou protokolů: nesmí ublížit žádnému člověku a nesmí sebe nebo jiné roboty jakkoliv modifikovat. Pojišťovák Jacq Vaucan vyšetřuje na první pohled rutinní událost, při níž policista zastřelil robota, který prý sám sebe upravoval. Jacq se snaží vypátrat, kdo robota přeprogramoval, aby porušil základní pravidlo své existence. Jak se ale ponořuje víc a víc do případu, začíná zjišťovat, že viníkem možná nebude člověk…

Future Gate 2015

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gabe IbáñezGabe Ibáñez  
hraje:
Antonio BanderasAntonio Banderas.....Jacq Vaucan [53]   
Robert ForsterRobert Forster.....Bold [72]   
Andrew TiernanAndrew Tiernan.....manažer [48]   
Melanie GriffithMelanie Griffith.....Dr. Dupréová [56]   
Tim McInnernyTim McInnerny.....Vernon Conway [57]   
Birgitte Hjort SørensenBirgitte Hjort Sørensen.....Rachel [32]   
Andy NymanAndy Nyman.....Ellis [48]   
Bashar RahalBashar Rahal.....doktor [39]   
Christa CampbellChrista Campbell.....technik [41]   
Dylan McDermottDylan McDermott.....Wallace [52]   
scénář:
Gabe IbáñezGabe Ibáñez  
Igor LegarretaIgor Legarreta  
Javier SánchezJavier Sánchez  
hudba:
Zacarías M. de la RivaZacarías M. de la Riva  
kamera:
Alejandro MartínezAlejandro Martínez  
střih:
Sergio RozasSergio Rozas  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Automata >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2019
Film kombinující prvky filmů „Já, robot“ a   „Blade Runner“ (respektive téma povídek   Isaaca Asimova „Runaround“ a Philipa K. Dicka   „Sní androidi o elektrických ovcích?“), ale   trochu je rozvádí dál. Nevím, kdo je autorem   námětu, ale podobnost se nabízí. Film docela   zaujal, je však poněkud rozvláčný a mnohdy   příliš filosofující. Sice pronásledující   parta (zaměstnanci pojišťovny, policie?) je   poněkud podivná, film působí docela   věrohodně. Za sebe mohu říci, že se mi docela   líbil, možná díky výkonu Antonia Banderase.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2019
Námět je jednoduchý. V postkatastrofické době   se určitý pojišťovací agent korporace robotu   ROC Jacq Vaucan snaží vyšetřit případy   robotů porušujících stanovené primární   protokoly proti jejich změně chování. To, co   objeví, bude mít hluboké důsledky pro   budoucnost lidstva. A tak tu máme další   filmovou a po vizuální stránce přívětivou   rozpravu o fenoménu zvaném robot a nebezpečí s   tím spojené. Ano, už dnes víme, co dokáže   tzv. umělá inteligence. A co když tu umělou   inteligenci někdo upraví tak, aby robot začal   rozhodovat sám a naprosto ve všem? Potom i   zákony robotiky podle spisovatele sci-fi povídek   a románu Isaaca Asimova budou k ničemu. A   právě s tím pracuje tento příběh, který ale   na druhou stranu nepřináší nic nového. Vedle   podobně zaměřených snímků se však může   zařadit beze studu. Svým způsobem se vlastně   jedná o detektivku, která je vlivem již   provařených námětů značně předvídatelná.   Příběh se odehrává v roce 2044 a je to znát   ve své hlubší reálnosti. Neuvidíme tu   žádné velké futuristické prvky, jak jinak   bývá obvyklé a naopak zůstávají mnohé, jak   se dnes říká, retro objekty. A právě po   vizuální stránce v rámci atmosféry a soudobé   doby vše funguje tak jak má. Pomalejší tempo   je v zájmu emočních situací a ano, ty také   fungují. Jediným překvapením je snad jen   Antonio Banderas v hlavní roli. Zhostil se toho s   plným respektem. Snímek měl omezený rozpočet,   avšak filmaři se s tímto neduhem poprali   skvostně. Do filmové historie se zřejmě   nezapíše, ale pro fanoušky dobře promyšlené   sci-fi, bude příjemnou záležitostí.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2019
Dobrý nápad.
Je tady sice jistá podobnost s   filmem Já, robot, to ale vůbec nevadí. Líbila   se mně ta pointa, že roboti prostě jenom   chtěli být svobodní.
Banderasův výkon taky   stál za to, takže docela spokojenost.
Zajímalo   by mě, kde to točili, ta pouštní krajina byla   pěkná. Ikdyž je mně jasné, že lidi od   efektů tomu jistě hodně pomohli.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2018
║Rozpočet $7miliónov║Tržby Celosvetovo   $5,074,000▐ také komorné robo-sci-fi, ktoré   nechá zaspomínať na akčnejšie blockbastre   tipu Ja, robot, prípadne pripomenie aj ponurú   atmosféru Blade Runnera, Antonio Banderas sa   opäť herecky pekne uchytil a podáva sympatický   výkon, triková stránka na úrovni a dejovo   možno jednoduchšie ale za to civilnejšie   podané, dej má čo povedať, ponúknuť, v   poslednej dobe sa darí na žánrovom poli sci-fi,   aj keď občas príde na nízkorozpočtovku ako   tomu bolo aj u The Signal sa vedia tvorcovia   celkom slušne vyhrať s príbehom a s   ponúknutými podmienkami, takže spokojnosť   /80%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2018
Banderas konečně vypadá jako chlap. Nižší   rozpočet snímku je dost znát na rychlosti   (spíš teda pomalosti), robotů. Ovsem i tak je   pro mě snímek lepší, než "I robot".
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2018
Nudomata
Strašně nevýrazné sci-fi. Další utopická   vize naší společnosti, která spěje pomalu ke   svému zániku. Ať už díky přírodním   podmínkám nebo nové hrozbě v podobě   pokročilé robotické technologie. Klasická   zápletka. Lidstvo stvořilo roboty k ulehčení   svého života a hlavní hrdina se setká s   pokročilejší formou těchto robotů, která by   mohla nahradit lidstvo. Bohužel si nedokáži   vybavit nějakou výraznější část filmu.   Všechny jeho komponenty jsou naprosto   nezajímavé a průměrné. Dohromady tak tvoří   velmi slabý snímek. Banderas se do něčeho   podobného asi už nehodí, záporák slabý,   motivace zúčastněných nejasné, chování   zúčastněných nejasné. Hodně nedotažená   záležitost i na béčkové sci-fi.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.9.2017
No, když pominu to, že vyholený Banderas   vypadá jako totální idiot, nelze filmu upřít   pár dobrých záběrů. O tématu nepíši, to je   obehrané. Druhá větev s těhotnou, a pak matkou   s dítětem, měla patřit do telenovely, ne sem.   Hromada filosofického žvatlání jen zpomaluje   už tak se neúprosně vlekoucí děj. Ten konec   byl sice na moment dobře akční, ale to, jak se   Vernon jde postavit až na kraj nedodělaného   mostu, to už mne donutilo k smíchu. A to   nerozebírám to, že míří na Jacqa a čeká.   Nikdo neví na co. Velmi důležité byly záběry   na chjapecta, co si hračinkuje u moříčka s   želvičkou a pak se jde koupánkovat. Bez těch   by se tento film neobešel. Bože, bože, proč.   Měl jsem nachystáno dvacet procent, ale protože   jsem se v polovině tak nudil, že jsem spustil   rychloposun, nemůže dle mých zákonů tento   film dostat nic. Vlastně ano, deset procent.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2017
Film má pár dobrých momentů,jenže je to taky   neoriginální, dějově trochu utahaný ani   závěr filmu se tak úplně nepovedl. Je to   trochu škoda, protože ten film mohl mít   potenciál.
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.11.2016
Filozofická sci-fi se spoustou řečnění a   minimem akce, kdy robota lze oddělat poměrně   jednoduše a to dobře mířenou mezi dráty.   Běhání po radioaktivní poušti s miminem v   náručí, Banderasova (v reálu wife) opustila   plátno velmi rychle, konec nijaký, atmosféra   nikde, budoucnost lidstva značně nejistá.
ras84
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Automata (2014)
základná myšlienka skvelá a všetko ďalšie   otras. film chce hlavnou myšlienkou vyvolať   zamyslenie, ale nedáva k tomu dôvod. pomalé   tempo spočiatku ubíja a neskôr, keď sa   vykryštalizuje príbeh, tak prídu logické   lapsy, oslie barličky scenáristov a jalová   snaha o vykresanie... asi to malo byť napätie,   alebo čo. snaha o zlú korporáciu bola skôr   doplaču (trojica talianských mafiánov s   brokádami... ako vážne? fakt?), epizódky s   manželkou a snaha o psychoanlýzu banderasovej   postavy boli zúfalstvom (ani netuším, čo   vlastne chceli autori povedať)

post-apo   atmosféra nulová. a nie vynou malého rozpočtu,   už som videl divadelné hry, kde atmosféera   zmaru bola citeľnejšia aj bez kulís. celý ten   "svet" pôsobil sterilne, umelo,   plastovo a hlavne nedôveryhodne.
postavy rovnako   nula, roboty možno kľudne nahradiť plechovkami   od fazule (ale ich technické spracovanie fajn,   len sympatie neboli), herecké výkony nula   (banderas sa snaží, ale z vody bič   neupletieš).

z môjho pohľadu absolútna   strata času. k dispozícii sú akčné filmy   B-kategórie, ktoré človeka prinútia zamyslieť   sa viac (námatkou ma napadajú slzy slnka)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42125minih42125Zlato! (1934) 
Gold n
minih28460minih28460Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001) 
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko n
minih152974minih152974Pomsta: Milostný příběh (2017) 
Vengeance: A Love Story n
minih18027minih18027Roucho (1953) 
The Robe n
minih16894minih16894Prázdniny s Minkou (1962) 
Prázdniny s Minkou n
minih39245minih39245Návrat pana účetního (1996) 
Fantozzi - Il ritorno n
minih7478minih7478Exploze (1992) 
Live Wire n
minih28967minih28967Ďábelská hra (1999) 
Jawbreaker n
minih28154minih28154Falešná hra (2000) 
Reindeer Games n
minih164358minih164358Ježek Sonic (2020) 
Sonic the Hedgehog n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Automata (2014)Automata (2014)Automata (2014)Automata (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10