ohodnotit

Alfa

Alpha

Další název:
Náčelník (SK)
Rok:
2018
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
30.8.2018
„Zažijte úžasný příběh o tom, jak lidstvo objevilo, kdo je jeho nejlepším přítelem.“

Komentáře k filmu Alfa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2018
Vizuálně, koncepčně a   schématicky nádherný   dobrodružný snímek z   příběhem z doby ledové o   odvaze, přežití a   přátelství. Stylem   vyprávění to připomíná   dávný filmový počin z roku   1981 ´Boj o oheň´. Drsná   pravěká divočina, kde si   nikdo není ničím jist a kde   je v podstatě každá   vteřina bojem o život. Ve   zmiňovaném starším snímku   hledá určitý kmen oheň.   Tady máme pouze jednu postavu   na prahu dospělosti   hledajícího pro změnu svůj   vlastní kmen. Sice se tu   občas promluví, ale jinak je   vše vyprávěno obrazem a   skutečně to stojí za to.   Snímek byl stvořen přímo   pro 3D a takto to nevidět je   ohromný hřích. Nádherné   scenérie, barvy, i kamera.   Jedná se skutečně o   mistrovské audiovizuální   dílo, jaké tu hodně dlouho   nebylo. Co se týče děje,   jednodušší snad už být   ani nemohl, ale když se   jedná o přátelství   člověka se psem, co na tom   chtít víc? Prostě se jedná   o obyčejnou ideu počátku   soužití člověka se psem v   té nejjednodušší formě.   Vědecké expertízy ponechme   stranou, neboť co vědec, to   jiný názor a teorie, které   se stejně každou chvíli   neustále mění. Lidský i   psí charakter je z lidského   hlediska a chápání   věrohodný a svou   autenticitou nemálo silný.   Ale to zvládne pochopit snad   jen pejskař. Tohle filmové   dílo zkrátka dokáže   obohatit vztah člověka se   psem nádherným a   jednoduchým příběhem.   Tvůrci se nijak nesnažili o   hloubku dramatizace   nervydrásajících a dějově   složitých scén a udělali   dobře. Velký příběh,   nádherné obrazy, skvělý   film. A to pro každého.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2019
PROCESOR!
Taková hezká pohádka, víc   od toho asi není potřeba   čekat. A kdo přece jenom   čeká, tak se možná i   dočká..
m.king
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2018
Těšil jsem se na film od   vánoc a mám po návštěvě   kina smíšené pocity. Děj   se odehrává v Evropě před   20 000 lety a lovci jsou   oblečeni lépe jak dnešní   bezdomovci. Ale když pomineme   nerealistické prvky, jde o   spřátelení vlka a lovce a   to tady je. I ty titulky jsem   zkousl. Bylo by škoda kazit   tak nádherný jazyk :-)
victorio
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2018
Jak jsme (ne)domestikovali psa
Mladý lovec je na lovu   považován za mrtvého a   opuštěn. Skamarádí se   vlkem a   jdou,jdou,jdou,jdou,jdou...až   dojdou.Ale nebylo to špatné,   obrazově to naopak bylo   velice krásné a není to   typický hollywoodský   velkofilm. Body stržené za   vymydlené pralidi s dokonale   zastřiženým vousem a   nedostatek   dramatických/vtipných   situací. Naopak body nahoru   za hlavní herce vlka/psa a   lovce. Kdyby to bylo jen o   trochu syrovější, mohl to   být úžasný zážitek...

P.S.: Návrh na   příští díl: Jak jsme   domestikovali koně.
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2018
Film byl naprosto odtržený   od reality. Že se děj   odehrává v době ledové by   snad člověk ani nepoznal   nevědět to dopředu. Jistě   měli lidé před 20 000 lety   krásné bílé rovné zuby,   byli čistí, ženy vypadali   jak dnešní modelky a našlo   by se několik dalších   historických nesmyslů. Za tu   bundu s kapucí by se ani dnes   pomalu člověk nestyděl.   Děj naprosto předvídatelný   a jednoduchý a plný klišé.   Čekala jsem drsnou přírodu   a drsný život tehdejších   lidí, pohled na zvířata,   která tehdy žila atd.,   místo toho jsem dostala   pohádku plnou nesmyslů.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Dobrodružná podívaná na   jedno kouknutí   dobrý,začátek se vleče a   dost,než hlavní postava   spadne ze skály pak je film   zajímavější,přibude vlk a   dobrodružná cesta domů   začíná,konec hodně   dojemný,pěkná příroda.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2018
║Rozpočet   $51miliónov║Tržby USA   $35,838,565 ║Tržby   Celosvetovo $80,153,534 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Skoro tak neškodné ako   Emmerichovo 10.000 BC. Dejovo   úplné priamočiare, skoro   rodinný film bez väčších   nárokov. Triky občas   zbytočne bijú do očí.   Herecky dosť vedľa, zlý   výber. /50%/
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2018
Vlkopes najlepsim hercom...
Priemerny snimok zaujme len   prostredim a dobou, v ktorej   sa odohrava.Pes-vlk je   najlepsim hercom,co nie je   najlepsia vizitka pre ludske   osadenstvo.Krasna N. Malthe je   zahalena v kozusine od hlavy k   pate-bohuzial...
Film   nedoporucujem.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.9.2018
Tak banální a neoriginální   dějová survival linka by   postačila, kdyby byl film   “revenantovsky” fyzický v   zasazení do reálné drsné   přírody. Tohle je ovšem   úplný opak - umělá,   kýčovitě přebarvená   omalovánka, ve které není   reálné ani zapadající   slunce. Ve škatulce   “dobrodružná pohádka   natočena před green   screenem” to třeba obstojí   - není to tak blbé jako   Emmerichovo 10.000 B.C. a   herci jsou snaživě   emocionální - ale na mě   bylo tý uměliny kolem nich   přespříliš. Nemluvě o   kameramanských nájezdech a   time-lapsech jak z   bombastické reklamy nebo   videohry. Film, ve kterém   mám s hrdinem procítit   ztracení a bezmocnost v   krutém nehostinném   prostředí, na to přece   musí jít jinak.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40179minih40179Hrdina Černého moře (1953) 
Admirál Ušakov n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih86577minih86577Slunečno, místy vraždy (2010) [TV seriál] 
The Glades n
minih61148minih61148300: Vzestup říše (2014) [2k digital] 
300: Rise of An Empire n
minih90305minih90305Babovřesky (2013) 
Babovřesky n
minih2524minih2524Bourák (1977) 
Breaker! Breaker! n
minih120358minih120358Sils Maria (2014) [2k digital] 
Clouds of Sils Maria n
minih3357minih3357Auto (1977) 
The Car n
minih56910minih56910Vraždící tornádo (2009) [Video] 
2012: Supernova n
minih128733minih128733Odebrat z přátel (2014/1) 
Cybernatural n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

72.1 % (33)
10 - martin.stu
8   - PROCESOR
5   - PORTER
7   - vojtam
5   - T2
5   - pigal
8   - stanko
8   - Kycky
5   - Sanchez
7   - terka69
6   - tomas.sulc
6   - jajsemprav
8   - m.king
8   - gorous
7   - magorfklec
4   - POMOthy
8   - limec
5   - Jelinek1
6   - Outys
10 - mirda27
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154529
Osobností: 639987
Fotografií: 588790
Plakátů: 279667
Obsahů a biografií: 141563

Poslední komentáře

Žena za pultem (1977) [TV seriál...

Vzpominate??

Žena za pultem
Serial o obycejnych   lidickach,jejich obycejnych   zivotech-a pritom tak   lidske,jak umel napsat jen   Mistr Dietl...KOLIK takovych   serialu více >

Autor: ladislava.blazkova.7 | Hodnocení: 10 / 10

Jan Palach (2018)

Palach

Jan Palach
Proboha, proc zacali vytahovat   toho Placha zrovna ted, leden   2019...at clovek prepne na   jakou koliv stanici placenou   koncesionari, tak více >

Autor: Martal | Hodnocení: 1 / 10

Podraz (2004/1) [TV epizoda]

Podraz
Ve druhém pokračování se   vše točí kolem poručíka   Hamáčka, kterému nasadila   parohy jeho Andulka, a kolem   snahy kapitána Honce dát   více >

Autor: curil | Hodnocení: 9 / 10

U pokladny stál (1939)

U pokladny stál
"Já nemám žádná ústa,   já mám hubu. A tu si budu   otevírat, a hodně si ji   musím otevřít, aby se mi   tam do ní od vás ty zuby   ještě více >

Autor: Desanka | Hodnocení: 10 / 10

Kanibalský sex (1980)

Kanibalský sex
Můj oblíbený režisér Jess   Franco tentokrát nesplnil   očekávání a ve svém   oblíbeném exotickém   prostředí kdesi v tropech   natočil více >

Autor: curil | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.106/0.073