Duben
ohodnotit

Alfa

Alpha

Další název:
Náčelník (SK)
Rok:
2018
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
30.8.2018
„Zažijte úžasný příběh o tom, jak lidstvo objevilo, kdo je jeho nejlepším přítelem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Alfa
Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima.

Zdroj: Falcon


Popis / Obsah / Info k filmu Alfa
Dobrodružný film Alberta Hughese (nar. 1972) s názvem Alfa byl natočen v Severní Americe, ale odehrává se v Evropě před 20 000 lety. – Keda, syn náčelníka Taua, složil zkoušku dospělosti a vydává se s dalšími muži po Posvátné stezce velkého lovu. Lovci ženou stádo zubrů ke srázu, odkud se zvířata zřítí do soutěsky. Keda po střetu s býkem skončí na nepřístupném výběžku. Zdá se, že je mrtvý. Lovci s úlovkem odejdou. Mladík se probere. Vyrobí si dlahu na zraněnou nohu a vydá se podle hvězd k domovu. Ubrání se útoku vlčí smečky, přičemž zraní jednu vlčici. Ujme se jí a dá jí jméno Alfa. Když se šelma setká se smečkou, Kedu opustí. Vrátí se však včas, aby zachránila tonoucího mladíka, pod nímž se probořil led. Dvojici sužují vánice, hlad a vyčerpání. Společně zabijí medvěda a odpočinou si v jeho jeskyni. Poslední kus cesty Keda vlka nese. Konečně dorazí domů. Alfa porodí několik štěňat. Na příští lov kmen vyrazí se čtyřnohými společníky… – Ve snímku se mluví speciálním protojazykem, vytvořeným lingvistkou Christine Schreyerovou, která je i autorkou kryptonštiny z filmů o Supermanovi.

Zdroj: NFA / -kat-


Popis / Obsah / Info k filmu Alfa
Veľkolepé dobrodružstvo Náčelník, odohrávajúce sa počas poslednej doby ľadovej, rozpráva príbeh mladého lovca, ktorý sa vybral na svoj prvý lov s najskúsenejšími členmi kmeňa. Behom výpravy však utrpí zranenie a ostatní ho zanechajú napospas osudu. Keď sa preberie a uvedomí si beznádejnú situáciu, nezostáva mu iné, iba sa naučiť prežiť v drsnej a nemilosrdnej divočine. Stretnutie s osamelým vlkom, ktorého opustila svorka, však znamená nádej. Obaja sa postupne naučia spoliehať sa jeden na druhého a stávajú sa z nich priatelia, ktorí budú nútení prekonať nespočetne veľa nebezpečných a náročných situácií, ak chcú nájsť cestu domov skôr, ako nadíde vražedná zima.

Bontonfilm SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

178 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10