Zari
ohodnotit

Sanitka 2 [TV seriál]

Další název:
Sanitka II
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
57 minut, 13 epizod
„Nové osudy, stejné poslání. Volné pokračování legendárního seriálu z 80. let.“

Komentáře k filmu Sanitka 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.8.2019
Tenhle ambiciózní projekt   předcházela velká reklama   ale nakonec se stal jen   kabinetní ukázkou toho, že   není radno vstupovat 2x do   téže řeky!!! Je to sice   výtvor na české seriálové   poměry technicky precizní a   nezvykle akční ale to je tak   vše. Atmosféra,   přesvědčivost a dramatická   laskavost scénáře   původního Sanitky od   Jiřího Hubače jsou   nenávratně pryč stejně   jako propracované postavy a   brilantní herecké výkony.   Myslím, že svěřit režii   Filipu Renčovi nebylo   nejšťastnější. Realizaci   by nejspíš prospěl někdo s   trochu větší pokorou a   trochu menším egem!!!   Šedesátiletá Dagmar   Havlová je coby osudová   vamp, které neodolá žádný   muž napůl k politování a   napůl k smíchu a znovu v   této roli dokázala, že   její návrat k herectví byl   velký omyl!!!! Viděl jsem   sice již nejeden horší   český seriál ale i tak   nemohu hodnotit jinak než   jako slabý průměr!!!!!
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Když se chystala Nemocnice po   dvaceti letech, byla velká   očekávání a následoval   velkej průser. Proto jsem u   Sanitky radši nic moc   nečekal. A kupodivu zas až   takovej průser to není.   Výkony a vývojem postav mě   potěšili Vašut a Dvořák.   Naproti tomu Hanzlík se tam   ploužil bez výrazu a   nasazení s rolí celkem o   hovně, Adamovská už jenom   tak do počtu, aby jako bylo   vidět, že navazujeme.   Havlové to slušelo natolik,   že ani nebyl poznat dost   podstatný věkový rozdíl   mezi ní a novým amantem.   Juřička, v první Sanitce   plachý chlapec od klavíru,   tady ovšem neohroženě s   revolverem nakráčí do   cikánského ghetta,   případně zmydlí zloděje   sanitky. A Mádr, to je teprve   kadet! Už za války lítal v   Anglii a ještě v roce 2013   pilotuje záchranářskej   vrtulník. Bohužel, Jana   Budaře mám pořád   zafixovanýho jako polodementa   z Nudy v Brně, takže v   momentě, kdy se představil   jako Gordon Mádr, skončil   můj pokus vnímat Sanitku 2   jako drama. Plus další   otřesně vtipné momenty typu   Lábuse běžícího s   majákem v ruce po ulici,   nemluvě o parodii Srstky na   Srstku. Ale jo, mohlo to bejt   horší.
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Nová SANITKA už dofrčela   téměř do konce své cesty a   nutno říct, že si vede   úspěšněji, než jsem   původně očekávala. Ovšem   pozor - říkám   úspěšněji, nikoliv   úspěšně - což je dáno   tím, že na kvalitu čsl.   seriálů 70. a 80. let je   všeobecně těžké   navazovat. Vcelku dobře se   povedlo skloubit osudy   původních postav s těmi   novými, špatné rozhodně   nejsou ani ty   "akční" scény,   ukazující náročnost   záchranářské práce v   terénu, ovšem "genius   loci" Sanitky I. už z   tohoto seriálu nedýchá ani   náhodou. Asi by bylo   lepší, držet se původní   "dokumentární"   koncepce a nedělat ze   seriálu další romantickou   podívanou, zabývající se   převážně tím, kdo s kým,   kdy a kde...
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Dlouho jsem váhala, zda   napsat komentář a jak by   měl vypadat. Sledovala jsem   jak Sanitku, tak i její   pokračování. Ikdyž semnou   většina lidí nebude   souhlasit, dvojka se mi zdála   povedenější, jak jednička.   Ano, hodně v tom hrají   efekty a témata, o které se   díly opírají.

Velice vítám, že se   scénáristé nebáli   poukázat na jiná etnika,   více nahlíželi do soukromí   postav a více jim   zašmodrchaly osudy.

Velice mě zaujala   postava Gordona, muže, jehož   žena je mu nevěrná, on to   ví, ale nechá si to líbit.   :-( S postavou Simony bych   neměla nic společného.

K srdci mi   nejvíce přirostla postava   Elišky. Bojuje za svou rodinu   i přes nepřízeň osudu.   Její rodinu také zmítá   jedna rána za druhou.
Hortensie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Ani realita není vždy idylická
Přípis z 21. října 2013 -   stále lepší a lepší   seriál, drama, akce,   poutavost děje, své   hodnocení navyšuji o další   bod.
Přípis ze 13.   října 2013 - nová Sanitka   je cca v polovině, můj   prvotní dojem ze seriálu   neklesl, naopak. Po dlouhé   době nedočkavě sedám   každý pátek v 8.00 večer k   televizi a sleduji další   díl. Filip Renč mi opět   potvrdil, že umí. S   katastrofálním   pokračováním Nemocnice, kde   převládala politika a   rádoby "korektní"   témata, se nová Sanitka   nedá srovnávat - akční,   svižná, dynamická. Moje   hodnocení dostalo vysokou   laťku a stále si ji   drží.

Zhlédla jsem první díl   nové Sanitky a nasazuji   laťku poměrně vysoko.   Mnozí s tím souhlasit jistě   nebudou, ale cítím, že   označení "velmi   slušné" se na   startující seriál hodí   přesně tak, jak to cítím.   Nemám ráda obecně   nastavované kaše, zejména u   Nemocnice střední série po   dvaceti letech (plná   politiky) to byla   příšernost sama. Nicméně   u Sanitky jsem od samého   začátku, co jsem zjistila,   že ji bude točit Filip   Renč, měla pocit, že to   nebude až takový průšvih.   Není, naopak. Nová Sanitka   příjemně překvapila.   Dynamická, svěží, i ten   čas, který se vepsal do   tváře hlavních postav po   třiceti letech, je tak nějak   braný s citem. Snad jen   jedno jediné tolik   nesouhlasí - a to je dějová   linka, neboť původní   Sanitka se začala odehrávat   na konci 50. let, kdy Vojtěch   Jandera byl mladý lékař,   ovšem muselo i tak mu být   už minimálně ke třicítce   vezmeme-li v úvahu logicky   dobu lékařského studia a   nějakou tu praxi. Narodit by   se tedy musel někdy v první   půlce 30. let. Současná   Sanitka se odehrává v   dnešní době, tzn. že   Janderovi by bylo nějakých   80, postavě Petra Kostky   ještě o hodně víc, ale to   mi až tak nevadí. Že asi   nějaký rozkluz v ději bude,   s tím jsem počítala,   neslibovala jsem si zázraky,   přistupovala jsem k nové   Sanitce s rezervou...a hle,   první díl skončil a já   zalitovala, že byl tak   krátký. Dobré znamení -   seriál ve mně vzbudil hned   po prvním díle chuť dívat   se dál. Příjemně   překvapuje Václav Jiráček   v roli mladšího Jandery,   byť tento herec již   několikrát dokázal, že   hrát umí, zde se to znovu   potvrzuje. Dagmar Havlová   není má oblíbenkyně, ale i   ona svou postavu Markéty   Foldynové, jíž je spíš na   obtíž bohatství jejího   otce nežli ku prospěchu,   podává zvláštním lidským   způsobem. Bez Fandy Beznosky   v podání Pavla Zedníčka si   to nelze ani představit a   poněkud nemastný neslaný   Jan Budař v roli Mádra   mladšího snad ještě trochu   překvapí nějakou akcí.

Padly zde odezvy   na hulváta záchranáře,   jehož hraje Marek Vašut.   Opravdu jsou i tací   záchranáři? Ano, bohužel,   nejsou jen laskaví a milí   pracovníci záchranné   služby a je jen dobře, že   scénáristé pojali svůj   seriál nejen jako oslavnou   ódu, ale ukázali i na fakt,   že záchranná služba není   stoprocentně dokonalá po   stránce svého personálu. V   posledních pěti letech se v   mém soukromém rodinném   životě objevovala   záchranná služba velmi   často. Máte-li člena   rodiny, který je velmi   těžce nemocen, není často   zbytí. Záchranářů u nás   bylo mnoho - laskaví, milí,   usměvaví, neutrálně se   tvářící i několik těch   ne zrovna příjemných,   zejména jeden člověk by   opravdu neměl být na pozici   toho, kdo by měl nemocným   pomoci nejen odbornou prací,   ale i vlídným slovem a   psychickou podporou. A možná   i proti němu je postava Marka   Vašuta laskavá a klidná. Na   druhé straně mě nijak   nepohoršují v seriálu   operátorky na dispečinku   mající nohy na stole.   Kdykoliv jsem volala na   záchrannou službu, neviděla   jsem přes telefon, v jaké   pozici operátorka zrovna   sedí. Podstatné je, aby   dobře plnila svou práci.   Mít nohy na stole není   zrovna etické, ale pokud   její kontakt s pacientem či   jiným volajícím, kdo   oznamuje potřebu   lékařského zásahu, je na   profesionální úrovni, lze   odpustit i ty nohy na stole.  

Práce   záchranné služby není   jednoduchá. A ne každý je   záchranář už svou duší.   Ne každý tuhle práci může   dělat a dokáže ji dělat v   plném nasazení, empaticky, s   citem, s etickými zásadami.   Nová Sanitka vyzdvihuje   práci záchranářů, ale   poukazuje i na to, že ne   všichni záchranáři se   opravdu jako záchranáři   narodili. Taková je i má   zkušenost, a proto i tak   vysoko hodnotím.
Angelika2808
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2013
A je to tady - nevstoupíš   dvakrát do stejné řeky!   Proč, proboha proč? Těžko   hodnotit po prvním díle, ale   Sanitka II je seriálem   komerčním, podnikatelským,   možná i lobbystickým,   tudíž zcela jiným než   trhák z 80. let.
Tady   nás řidič Fanda Fittipaldi   informuje, jak to teďka   chodí na záchrance, že   vrtule Krištof vlastní   exemigrant Mádr, dokonce   nezasvěceným polopaticky   objasní výměnu Janderových   manželek. Opěvovaný   Jandera, který zachránil   pražskou záchranku a stal se   legendou i v Africe, kde   zřejmě spasil nějaký   nakažený domorodý kmen,   není stejně dost dobrý pro   prachatého Foldynu, jehož   dceru si vzal. V mezičase   dispečerka záchranky s   nohama na stole přijímá   tísňová volání a my se   stejně (ne)dovíme, jak se   Eliška dostala z recepce   hotelu do oranžového munduru   záchranářky. Saniťák   buran 2 (kolohnát Vašut,   úspěšně duplikující   kaskadéra Srstku) táhne   pacientku s prasklým vředem   po schodech, nový říďa ze   startu laškuje se svou   bývalou láskou - nynější   tiskovou mluvčí a první u   smrtelné bouračky je   reportér z Blesku. No,   potěš koště, jestli to tak   chodí i v reálu!
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Tak jsme se po letech dočkali   pokračování legendárního   seriálu „Sanitka“. Ne   vždycky je dobře, že   nějaké pokračování   vzniká. Vzhledem k tomu, že   tvůrci mají problém s   nápady, je tento   pokračovací jev častý.   Napsat komentář k tomuto   pokračování není nic   jednoduchého, protože si   zaslouží, aby byl delší.   Diváci toto pokračování,   udá se, přijali celkem   kladně.
Režisérem   seriálu byl Filip Renč.   Dříve se realizoval i při   natáčení klipů pro   Ministerstvo dopravy a Besip.   Tyto zkušenosti využil i   při tvorbě Sanitky a tak ji   vnuknul i formu akčnosti.   Vstup do seriálu byl trochu   křečovitý. Zjevná snaha   vysvětlovat některé situace   známé z předešlého   původního seriálu je   chybou. Časový skok je   znát. Původní děj se   odehrával někdy v   šedesátých a sedmdesátých   letech. Události jako 13.   Sjezd KSČ, či pád letadla v   Suchdolu, jasně označují   dobu příběhu. Současná   Sanitka se odehrává asi tak   v roce 2005. To je důležitý   údaj pro můj následující   rýpanec.
Franta   Beznoska, kterého hraje Pavel   Zedníček je v původním   seriálu asi tak   pětatřicetiletý mladík.   Uberme mu na věk 30 let. Má   otázka zní. Mohl by Sanitku   rychle a zběsile řídit   pětašedesátiletý chlap?  
Další z vedlejších   postav je jistý Korejs. Hraje   ho Zdeněk Srstka. V   původním seriálu vytvořil   postavu nepříjemného   chlapa, potížistu, který   nakonec po konfliktu s   lékaři dává výpověď a   opouští zdravotní službu.   Zde se vrací. A najednou   hraje někoho jiného. Hraje v   podstatě parodii na sebe   samu. Jakoby vypadl z pořadu   „Chcete mě?“. I Tady   nabízí k prodeji či odběru   roztomilé přítulné pejsky.  
Petr Nárožný   patrně odmítl hrát v   pokračování, tak zde   postavu garážmistra   vytvořil Jiří Lábus. I on   chová pejsky.
Nedůvěryhodně působí   ono chování fotografa   bulvárního časopisu. Nejen,   že by v reálu za své   chování asi dostal přes   ústa, určitě by mu   neprocházelo to, co se v   seriálu dělo. Nedostal by se   tak blízko k zásahům   záchranářských jednotek.   Určitě by jej specifikovali.   Na můj vkus i různé postavy   až příliš prožívali to,   co o nich vycházelo v onom   zmíněném bulvárním   plátku.
Seriál si   udržel po celou dobu moji   pozornost. Scénáristicky je   však slabší než původní   seriál. A tvůrci si   zadělali také na několik   malérů. Nejen u našich   cikánských či romských   spoluobčanů, ale i u   muslimské části populace si   to polili. Zdravotní   personál z nemocnic jistě   bude prskat, že jsou   vykresleni jako neochotní   lidé, kvůli kterým umřelo   nově narozené miminko.
A herecké výkony? Asi   se mi nejvíce líbil Marek   Vašut, který vytvořil   postavu otce, který má syna,   který zapomněl mluvit   česky. Vydělává totiž v   USA velké peníze. Pak už   mne nikdo tolik neuchvátil.   Snad lze ještě zmínit   Tomáše Juřičku, který   oproti původnímu seriálu   přitvrdil a z otloukánka   (známý také jako bráška   Lajdáček) se stal akční   hrdina.
V porovnání   s ostatními seriály, které   dnes u nás vznikají, tento   patří ke špičce.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Po pěti dílech si   myslím,že už mohu   hodnotit.Obdivuji lidi,kteří   po prvním díle mají jasno   jak celý seriál bude   vypadat.Sanitka bude   srovnávána se svým   předchůdcem,ale na druhou   stranu dělí je necelých 30   let,takže je jasné,že to   bude poněkud jiný seriál a   budou v něm nové   věci.Natočen je solidně a   profesionálně,uvidíme jak   se bude vyvíjet dál.Je   fakt,že bych uvítal více   akce a víc ukázat z práce   záchranářů,než kdo s kým   spí,ale doba si to asi   žádá.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Po předlouhých letech   vzniklo volné pokračování   dobrého seriálu, tentokrát   v režii Filipa Renče,   čímž vzal na sebe obrovskou   zodpovědnost. Scénář opět   napsal Ivan Hubač a   pochopitelně vzal v potaz   současnou dobu. A tak se   struktura původního počinu   poněkud změnila. Některé   postavy zůstali, mnohé nové   se objevili, trápení a   starosti jsou stejné. I   tentokrát se tu prolínají   pracovní příhody a potíže   s osobním životem. Podle   očekávání už tu je   zařazeno i hodně akčních   scén v podobě zásahů,   takže jsme při jejich   sledování i svědky   záchranářské práce.   Bohužel však mnohé   vypadají poněkud nelogicky a   značně zjednodušeně. Tempo   a dramatičnost seriál má a   tak se rozhodně nejedná o   průser a určitě to dopadlo   daleko lépe, než veškerá   pokračování Nemocnice na   kraji města. Některé motivy   soukromých etud některých   postav mi však přijdou   poněkud nedotažené, či   dokonce zbytečné. Jako   např. postava, kterou   výborně Ztvárnil Marek   Vašut. Dějová linka o jeho   synovi někde v Americe mi   přijde tak jednoduchá, až   tu je zcela zbytečná. Filip   Renč dělal co mohl v rámci   scénáře a hlavně rozpočtu   a musím uznat, že jeho   režijní práce je zcela na   výbornou. I přes mnohé   nedostatky si seriál své   místo určitě najde a   neupadne do zapomnění.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2020
Za mě super, bavilo mě to,   čekal jsem hrůzu a ono to   bylo zručně natočené,   akční, nabité událostmi,   dobře napsané charaktery   sympatických i   nesympatických postav,   trefně obsazené, napínavé   scény i satirické výstupy.   Osvětové ukázky ze   zajímavého prostředí,   atraktivní pozadí záchranky   a představení   "obyčejných" lidí   v neobyčejně komplexním   povolání. Jasně, ne   všechno se povedlo a ne   všechno lze brát vážně,   ale jako televizní pobavení   hodnotím na velmi slušné   úrovni. Ke srovnání s   původní Sanitkou mám jen   připomínku: díky bohu šla   S2 se současnou dobou (ať je   jakákoli).
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2013
Docela dobrý český   seriál,očas zajímavé a   napínavé scény.Určitě se   to nedá srovnávat s   ordinací a jinýma   hovadinama.Dobře herecky   obsazeno.
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2016
Nová Sanitka nemá tu   správnou atmosféru jako ta   stará. Je přehnaně akční,   moc pracovní, moc sporů ...
Krikri
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2018
Tohle pokračování Sanitky   je vrcholem trapnosti a   nevkusu. Doslova v každém   dílu minimálně dvě   téměř erotické scény,   většinou na kuchyňském   stole či jiném nábytku,   doktoři si v pracovní době   odskakují za milenkama,   operátorky se též kurví s   celým mužským osazenstvem   záchranky (s výjimkou   dosluhujícího Zedníčka a   garážmistra Lábuse),   nejznámější česká   hvízdačka na prsty tu má   roli milionářky, co nejprve   odloudila manžela jiné, aby   následně mohla i jemu   zahýbat a přitom si hrát na   světici platící   předražené operace   (režisér si zřejmě našel   zálibu v jejich o několik   desetiletí starých   doktorských rolích).   Zatímco v původní Sanitce   se vztahy řešily kulantně a   s citem, pouze hlavní hrdina   se dlouho zmítal mezi dvěma   ženami, v nové Sanitce   chrápe každý s každým a   když se náhodou neřeší   zásun, tak jsou na pořadu   dne prachy. Jedinou   sympatickou ženskou postavu   nechají v půlce seriálu   nesmyslně zemřít, aby mohl   Juřička následně   provádět vlastní pátrání   s multikulturním   obohacováním. Dávám 2 * a   to jen proto, že to ve   výsledku nebylo až tak   nekoukatelné a zmršené   kecama o privatizaci jako   Nemocnice po dvaceti letech.   20%
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2014
No
nevím.Na jednu stranu jsem   dokoukal všechny díly,na   druhou jsem se již těšil na   konec:-)Na jednu stranu   výborné herecké výkony a   občas zajímavě natočené   akční scény, na druhou jsem   právě od těch akčních   scén čekal víc+některé   byli hodně   "amatérské" a   velmi divné, nelogické a   nudné vztahové linky. Takže   suma sumárum žádnej velkej   průser, ale taky nic extra...
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Skončila...
Sanitka 2 a já si   všímám,že nejsem   prvním,kdo opravuje své   hodnocení a komentář.
Po neuvěřitelně   přiblblém prvním dílu,kdy   scénárista Ivan Hubač   prapodivně   "šrouboval" nové a   staronové postavy a děje na   původní seriál, se seriál   zvedl a dokázal slušně   diváka zaujmout.
Režisér Adamec se   údajně měl otřít o   kvality tohoto pokračování   a já se mu ani nedivím.   Všiml si totiž, že co se   týče řemeslnosti...nesahá   Renčovi ani po kotníky...
Filmařsky totiž nelze   Sanitce 2 vyčíst zhola nic.   Jeden krásný záběr stíhá   druhý, akce ,napětí. Když   si vzpomenu na unylý styl   pana Adamce...nejde srovnávat   a to ani s přihlédnutím ke   zcela jiné době,kdy se díla   tvořila.
To co toto   pokračování nejvíc   sráží je právě scénář.  
Ivan Hubač totiž po   kvalitách svého předchůdce   (otce) jen tak   pošilhává.
Jednou   napíše výbornou scénu, až   si člověk řekne: "to   je bedna..."
Jenže jindy vás uzemní   scénou totálně přiblblou a   divák jen civí na obrazovku   s otevřenou pusou...
A   to je největší a vlastně   jediný hřích pokračování   legendární Sanitky. A to i   přesto, že tvůrci první   série si mohli pohrávat s   různými obdobími a vývojem   zdravotnické péče.
Režisér i většina   herců si zaslouží   absolutorium, odvedli dobrou   práci. Scénárista by se   měl ještě začíst do   tatínkových prací a   zamyslet se...
Krupe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2013
A pak že se historie   neopakuje. Další z   nepovedených   "návratů" na   obrazovku, kdy člověk ve   skrytu duše doufá, leč   marně. Bohužel, bohužel a   ještě jednou bohužel! Pro   mě byla vždy Sanitka jeden z   nej seriálů, ale tohle na   mě působí jako další   řada nejmenované sračky na   TV Nova. Proč musí být v   každém dnešním díle jen   intriky, podrazy apod. To jsme   jako společnost na tom   opravdu tak špatně, že se   nám to stává denním   kořením i v pokusech o   "veledíla"? O   majetkových poměrech postav   na hony vzdalujících se   dnešní realitě ve   zdravotníctví ( o záchrance   ) nemluvě, už jen tohle na   mě působí hodně komerčně   a klišovitě. Jakoby seriál   neměl snahu podat život či   problémy dnešní záchranky   jako takové, ale jen a pouze   jejich soukromé životy a až   někdy neuvěřitelné   propojení mezi nimy. Je po   druhém díle, zajíci se   počítají až po honu, tak   snad budu míti možnost svoje   hodnocení poopravit, i když   tomu moc nevěřím...
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Po zhlédnutí poslední   epizody jsem se rozhodl   původní komentář   předělat a zhodnotit seriál   jako celek.
Na   pokračování Sanitky jsem se   těšil, avšak nic velkého   od toho neočekával.   Většinou pokračování   úspěšných filmů nebo   seriálů nedopadají moc   dobře. Nicméně skončil   první díl a já už se   nemohl dočkat dalšího.
Nová Sanitka je   akčnější než původní   dílo Jiřího Adamce, ale   to si dnešní doba žádá.   Je zde mnohem víc výjezdů   a zásahů a právě to se mi   líbí. Přesně takhle jsem   si to nějak představoval.   V každém díle se něco   najde. Zásah u bouračky v   Úvalech, napadení   bezdomovců, záchrana   půlročního dítěte,   sebevrah na stožáru   strahovského stadionu,   výjezd k slepé   sebevražedkyni, bouračka   Neliby s tatrou. Asi to   nejlepší přišlo v sedmé   epizodě, kde jsme mohli   sledovat velice zajímavou   záchranu parašutisty,   uvízlého na vysílači a jak   moc náročná je práce   pilota vrtulníku. Tento   případ je inspirován   skutečnou událostí, stejně   jako hodně naturalistická   operace srdce na ulici, kterou   provádí Vojtěch Jandera. Ve   scéně se také mihl   skutečný lékař, který   tuto operaci prováděl. Jde o   skeptika, který Janderovi   říká, že je také lékař   a úspěšnost zákroku v   těchto podmínkách je   nemožná. Povedl se výbuch a   zásah v Black Hole.
Našly se určitě i   slabší momenty, asi dvě   epizody druhé polovině   seriálu byly opravdu   slabší. Scénář někdy   pokulhával, našlo by se dost   logických chyb. Samozřejmě,   ale ty najdete všude, v   každém filmovém trháku,   který láme rekordy v   návštěvnostech kin. Nesmí   se zapomínat, že pořád jde   jen o seriál, ne dokument. Co   mně osobně moc nebralo,   vztahy. Někdy to bylo až moc   na způsob Ordinace v   růžové zahradě. Až jsem   si říkal, je to vůbec   možné, děje se to v reálu?   Je naše společnost opravdu   tak zkažená. V seriálu snad   nebyl jediný opravdu   fungující vztah, až na   Jardu s Alžbětou, ale ani   těm nebylo dopřáno   šťastného konce. Nakonec   ale i já mám svou životní   zkušenost za sebou a   nedopadla dobře.
K   hereckému obsazení. Bylo   výborné. Nejlepší výkon   podával určitě Jiří   Dvořák v roli ředitele   Kaderky. Byl jsem zvědav jak   se popasuje s rolí, po   legendárním Josefu   Vinklářovi a zvládl to   skvěle. Oba se ve svých   rolích do mysli diváka   museli zapsat   nezapomenutelně. Marek Vašut   v podání řidiče Neliby byl   taky skvělý a pro mě to je   nejsilnější postava celého   seriálu. Navenek věčně   nenaladěný, podrážděný a   protivný muž, který je ale   uvnitř hodně citlivý, pokud   jde o syna. Scéna kdy se s   ním v posledním díle   loučí na letišti mluví za   vše. Slza ukápla i mně.   Nechybí ani původní   postavy, Jaromír Hanzlík byl   v úvodu seriálu spíš v   pozadí a zdál se mi poněkud   neslaný, nemastný oproti   původní sérii. Ale to se   také postupem dílů   změnilo. Nezklamali ani   další stálice jako Zlata   Adamovská, Pavel Zedníček,   Svatopluk Skopal, hodně   potěšil návrat Petra Kostky   z emigrace. Nové tváře jako   Václav Jiráček, Michal   Dlouhý, Dagmar Havlová,   která musela hrát v nelehké   životní situaci, nebo Jan   Budař, (v jeho postavě jsem   se poznal, charakterově jsme   si velice podobní…) byli   též příjemným oživením   seriálu. U Václava Jiráčka   lituju, že nedostal více   prostoru. Postav bylo v   seriálu opravdu hodně a   nedají se vyjmenovat   všechny. Některé dostávali   ale asi až zbytečně moc   prostoru (Jana Kolesárová),   dispečerka, která vlastně   hrála jen notorickou   nevěrnici.
Soundtrack   k seriálu je velmi   podařený. Daniel Barták   odvedl výbornou práci, nejen   hudbou podbarvující   jednotlivé scény, ale   naprostá pecka je cover verze   písně „Můj čas“.   Upravený moderní hudební   podklad se mi líbí mnohem   víc, než původní. Stejně   jako v první řadě, od   televize neodejdete, dokud   neskončí závěrečné   titulky. „Desítku“ jako   původní řadě tomu nedám,   ale známka „devět“ také   není vůbec špatná.
bobo336
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.8.2014
Sanitka 2
Nebaví ma to a nikdy ma tieto   seriály baviť nebudú.Vlaste   som ani seriál   nedopozeral.Videl som iba   jednu alebo dve epizody.
jeromeklapkajerome
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.1.2014
ŠPATNÝ VTIP
Přečetl jsem cca 150   recenzí od lidí, filmových   kritiků ( respekt) a dát   tomuto paskvilu mínus jedna   je tak odpovídající. Z   těch cca 150 lidí asi 2-3   hodnotili jako trochu   povedené :-)
K.I.T.T
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Myslím, že se už dá celkem   slušně seriál hodnotit.   Upřímně, po zhlédnutí   prvního dílu jsem nebyl   nijak nadšen, seriál se mi   spíše nelíbil, ale po   zhlédnutí dalších dílů   se mi seriál celkem začíná   líbit! Má nápad, námět,   není to nic jednotvárného,   díly jsou zajímavé. Na   druhou stranu je ale třeba si   uvědomit, že seriál stojí   na skvělém hereckém   obsazení (zejména Pavel   Zedníček, Jaromír Hanzlík,   Zlata Adamovská, Marek   Vašut, Jiří Dvořák a   Dagmar Havlová), a to velmi   zvyšuje kvalitu seriálu.   Myslím si, že bez tohoto   hereckého obsazení by byl   seriál jen dalším   nepovedeným kouskem naší   kinematografie. Celkově ale   hodnotím seriál kladně, má   co nabídnout a rozhodně to   není jen nudá podívaná!
ender
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Nepříjemný televizní   zážitek. Původní Sanitku   jsem poprvé viděl teprve   před pár lety. Nebyla to   sice láska na první pohled,   ale sledoval jsem ji rád.   Děj byl uvěřitelný,   většina postav zajímavá,   dialogy skutečné. Sanitka 2   se pokouší navázat, ale   jako každé pokračování se   také musí nějak odlišit; a   to se opravdu povedlo!   Odlišuje se velmi.
Zápletky jsou   prvoplánové, mnohdy přímo   hloupé a zcela odtržené od   reality. Jako příklad   poslouží scény s Romy,   Muslimy nebo trable s   "novinářem z   Blesku". Nelogické   chování postav, kterým ve   stresu klesá IQ zhruba na 58,   se objevuje snad v každém   dílu. Možná kromě toho,   kde zemře Alžběta, ten jsem   neviděl.
Postavy jsou   povětšinou ploché, bez   vývoje. Do určité míry   tvoří výjimku milenci   Mádrová (Jana Kolesárová)   a Bláha (Michal Dlouhý).   Jiné vedlejší postavy ale   působí jako karikatury, v   čele s Tatouškem a Korejsem   (Lábus, Srstka). Stejně   špatné jsou i některé   epizodní role jako je   například otec uštknutého   kluka nebo nová Kaderkova   milenka. Předvídatelné,   šablonovité, stupidní, bez   nápadu.
Dialogy jsou   někdy na hlavu. Když doktor   cítí potřebu   záchranářům vysvětlit   podstatu pneumotoraxu, je to   divné, ale budiž, ne každý   divák má kurz první pomoci.   Jenže čeho je moc, toho je   příliš. Autor asi pokládá   seriálového diváka za   jakýsi méněcenný,   přihlouplý a naprosto   nenáročný druh publika.
Přes všechny chyby i   nánosy trapnosti a klišé   nedávám nejnižší   hodnocení. Z nějakého   důvodu jsem zhlédl skoro   všechny díly. Zvědavost,   jak hluboko se tvůrcům   podařilo Sanitku 2 dostrkat,   by jistě sama o sobě   dostatečnou motivací nebyla.   To asi ty letecké scény.   Nebo herci, mnozí hráli   dobře, jen ve špatném   seriálu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56134minih56134Mata Hari (1970) [TV inscenace] 
Mata Hari n
minih46097minih46097Opravdová láska (2007) [TV film] 
n
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih54350minih54350Medvěd (1985) [TV inscenace] 
Medvěd n
minih134710minih134710Zločin v Polné (2016) [TV minisérie] 
n
minih175933minih1759332 srdce (2020) 
2 Hearts n
minih17091minih17091Propast (1989) 
The Abyss n
minih53897minih53897Černá řada (1979) 
Série noire n
minih22532minih22532Vinnetou a míšenka Apanači (1966) 
Winnetou und das Halbblut Apanatschi n
minih70813minih70813Bouře meteorů (2010) [TV film] 
Meteor Storm n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sanitka (1984) [TV seriál]

 Sanitka (1984) [TV seriál]
Sanitka n
 
Žánr: drama
Země: Československo


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

0 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

18:30 - 19:00

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jerzy Skrzepiński

Skrzepiński Jerzy

Lance W. Reynolds

Reynolds Lance W.

Naposled navštívené:
Jerzy Skrzepiński

Skrzepiński Jerzy

Lance W. Reynolds

Reynolds Lance W.