Zari
ohodnotit

Sanitka 2 [TV seriál]

Další název:
Sanitka II
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
57 minut, 13 epizod
„Nové osudy, stejné poslání. Volné pokračování legendárního seriálu z 80. let.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sanitka 2



Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sanitka 2



Seriál Sanitka 2 je televizní román o záchranné službě těchto dní. Volně navazuje na legendární sérii z osmdesátých let, kterou proslavil na svou dobu výjimečný příběh z prostředí záchranné služby, herecké osobnosti i seriálová hudba s titulní písní Můj čas. Volně navazující druhá řada se divákům představí ve třinácti dílech jako nový samostatný příběh. Nabídne setkání s původními postavami, dnes o něco staršími, a představí tváře nové. Vznikl televizní román z prostředí záchranné služby, jejíž úkol – záchrana lidského života – se nemění. Mění se ale vše kolem, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. „Síla původního seriálu byla ve své době ohromující. Byl to první seriál natáčený výhradně v exteriérech s akčními prvky a v té době s nevídanou výpravou. Popularitu si udržel i díky tomu, že je autentický a lidský. Sanitka 2 má ambici být podobným milníkem v české seriálové tvorbě. Výpravou, hereckým obsazením a akčností je zase něčím, co v Česku zatím nikdy natočeno nebylo,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Ve volném pokračování Sanitky se setkáme se známými tvářemi – doktorem Janderou (Jaromír Hanzlík), jeho první manželkou Eliškou (Zlata Adamovská), Janderovým bratrem Jardou (Tomáš Juřička), jeho ženou Alžbětou (Ivana Andrlová), emigrantem doktorem Mádrem (Petr Kostka), doktorem Karlíkem (Svatopluk Skopal), nejrychlejším řidičem na záchrance Fandou Beznoskou (Pavel Zedníček) a nezapomenutelným Korejsem (Jiří Srstka). V nových rolích se představí Dagmar Havlová, Jiřina Bohdalová, Jiří Dvořák, Marek Vašut, Jan Budař, Jiří Lábus, Vladimír Javorský, Jaromír Dulava, Jitka Schneiderová, Michal Dlouhý, Václav Jiráček a další. Návaznost na původní řadu zosobňuje také scenárista. Pokračování Sanitky se začalo připravovat téměř po třiceti letech od premiéry legendárního seriálu a ujal se ho Ivan Hubač, syn autora původního scénáře Jiřího Hubače: „Úkol to nebyl vůbec jednoduchý. Otec mě od psaní Sanitky 2 odrazoval. Sám pokračování už psát nechtěl, byť byl několikrát osloven. Mně se zase zdálo škoda nechat tuhle legendu ležet. Tak jsme se dohodli, že pokračovat budu já, a otec si to při postupu autorských práv dal jako podmínku.“

Seriál zaujme nejen hvězdným hereckým obsazením, vazbou na první řadu, ale také akčními příběhy ze současného prostředí záchranné služby. Všem vtiskl režisérský rukopis Filip Renč. Jako první z řady velmi náročných scén například se svým štábem realizoval záchranu paraglidistky uvízlého na stožáru vysokého vedení, na jehož záchraně se podílel i vrtulník rychlé záchranné služby.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sanitka (1984) [TV seriál]

 Sanitka (1984) [TV seriál]
Sanitka n
 
Žánr: drama
Země: Československo


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

39 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - 1938: Chamberlain chce mír s H...

19:15 - 19:40

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama