Zari
ohodnotit

Rytíři nebes

Flyboys

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
19.10.2006
„Velkolepé dobrodružství prvních stíhacích pilotů v bojích 1. světové války.“

Komentáře k filmu Rytíři nebes

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.7.2017
Že by animák?
Asi jeden z nejhorších   filmů o letcích z první   světové války jaký kdy   vznikl. letecké scény jsou   naprosto příšerné   počítačové omalovánky, na   které se nedá koukat a   zbytek je jen fraška na zemi.   POKUD CHCETE POCTIVÝ LETEKÝ   FILM PAK SE PODÍVEJTE NA   VELKÝ WALDO PEPPER Z R. 1975   . Neuvěřitelné a perfektní   letecké scény přímo ve   vzduchu s leteckými   kaskadéry, které vám berou   dech a né jako v této   slátanině, která vám   akorát bere čas a   žaludeční vředy.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2015
Blábol a hodně velká   zhovadilost, kde vás kromě   postav se špatnými   hereckými výkony   nepřekvapí ani scénář,   který je tvořen ze samých   klišé. Film snad natočily   děti!
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 4.8.2015
hrozná blbina. lítání je   tak nereálné až   běda,samotný příběh je   jak z B filmů, hudba která   vadí,postavy a jejich dialogy   prazvláštní. takovéhle   filmy se točily ve 20 a 30   letech 20 století tam ovšem   to lítání bylo skutečné.   radši mrkněte na rudý   baron je to třídu víš   alespon se drží nějaké   reality.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Pro válečné filmy mám   slabost. Nejspíš proto, že   si dokážu docela slušně   představit, co to bylo za   bordel. Jsem rád, že mne   války minuly, teda prozatim.   Ač už to bylo podle   skutečnosti nebo ne, tenhle   film měl něco do sebe. Za   mě je to 80%
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Očekávání bylo veliké.   Nakonec jsem si po čase   řekl, kouknu se znovu, abych   se přesvědčil, že jde o   perfektní doklad toho, že i   kvalitní film, má své pro a   proti. Letecké souboje byly   zdařilé a vyvolávaly dojem   úžasné bezprostřdnosti.   Herecké výkony měly místy   úroveď srovnatelnou s   našimi seriály ČST, tedy   nepřesvědčivost posílenou   o malou prokreslenost postav.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.3.2013
Předpokládám, že majitelé   slepovaných "Red   Baronů" si měli v   modelářském spolku o čem   povídat, ale milovníci   příběhů přišli dost   zkrátka a romanticky   založení uschli načisto!   Zamilovaná dvojka by   nejiskřila ani kdyby jste ji   polili benzínem a komunikace   vázla natolik, že v   případě Francouzky ve mně   klíčilo podezření, že   půjde spíš o mentální   než jazykovou bariéru.   Letecké scény, které   jediné za něco stály, byly   evidentně prvořadé a   zjevně nikoho netrápilo, že   má letec z 1.světové války   melírované kučery -   skandální!
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Zdá se, že jakmile se v   americkém filmu počítá s   jen trochu důležitou   postavou francouzského   původu, Jeanu Reno už   vyzvání telefon. Nic proti   němu, samozřejmě, ale už   to začíná být únavné.   Rytíři nebes ale stojí   především na efektních   leteckých bojových   scénách, které jsou o to   atraktivnější, že   1.světová není v tomhle   směru tak častým námětem.   Ta vztahová omáčka kolem je   ale dost fádní a nijak   zvlášť nezaujme. Letitý   film na podobné téma   Stíhači na start! byl v   tomhle ohledu mnohem dál.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Tady u tohoto filmečku se   přiznám,že jsem byl až moc   mile překvapen.To jsem vůbec   nečekal a dost se mi to   líbilo.Herecké obsazení je   zde přímo skvělé.Dost se   mi líbil Martin Henderson.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Píše se rok 1916, světová   válka trvá už dva roky.   Amerika dosud odmítá zapojit   se do tohoto konfliktu. Ale   několik amerických mladíků   přesto odchází do Evropy,   aby se stali letci.   Přicházejí plní ideálů a   očekávájí velká   dobrodružství. Je mezi nimi   i Blaine Rawlings, mladík   který přišel o všechno a o   všechny, pobožný Porter,   černý boxer Skinner, který   přichází s nadějí, že v   Evropě se k němu budou   chovat lépe nebo Lowry,   který je víceméně donucen   otcem , jemuž se zdá, že   jeho syn je k ničemu. Po   několikatýdenním tréninku   přichází první mise,   jejíhož konce se jich však   několik nedočká….Misí   přibývá ale při každé   další, ač úspěšné   umírají další a další   kamarádi. Mentora jim dělá   vynikající eso Reed Cassidy,   který si v civilu drží   všechny trochu od těla   (vyjma svého lva), ale při   vzdušné bitvě je na něj   opravdu spoleh. Rawlings se   seznamuje také s místní   dívkou Lucienne, do které se   zamiluje a vídá se s ní jak   jen to je možné. Němci   ovšem nezahálejí a   dostávají se až do   vesničky, kde Lucienne   bydlí. Rawlings neváhá a   bez jakékoliv domluvy s   nadřízenými usedá do   kokpitu a odlétá do noci...  
Rytíři nebes mě   potěšili hned z několika   důvodů:
1. Doba –   znám spoustu válečných   filmů, pár jsem jich viděl,   na pár se nedočkavě třesu,   ale většinou se odehrávají   v II. světové válce,   nanejvýš tak ještě ve   Vietnamu či během moderních   konfliktů.
2. Téma   – většinu válečných   snímků jsem prožil po boku   speciálních jednotek či   obyčejných pěších   jednotek se speciálním   úkolem, ale s filmem s   romantikou leteckých soubojů   jsem ještě neměl tu   čest.
3. James Franco,   Jean Reno, Martin Henderson,   Jennifer Decker - k Jeanu   Renovi asi jen to, že patří   k nejcharismatičtějším a   mým nejoblíbenějším   hercům. James Franco – měl   jsem s ním tu čest teprve   potřetí – poprvé v   povedené komedii Travička   zelená, potom Freaks and   Geeks a nyní právě Rytíři   – všude hlavní role,   pokaždé zcela jiná a   pokaždé na výbornou. A   Martin Henderson – celej   film jsem si ho nemohl   zařadit, až jsem musel   zapátrat na FDB – vždyť   je to jasné – hlavní role   v Kruhu (Noah tuším?). No a   Jennifer Decker prostě proto   že je to sympatická holka a   dobře se na ní kouká (a   slyšet jí mluvit francouzsky   taky není k zahození).
4. Hudba – k válečným   filmům prostě patří   instrumentálky a i tady   dopadla velmi dobře,   nezaujala mě sice asi tak,   abych si jí pustil jako   kulisu k jiný práci, ale k   umocnění zážitku ze   sledování filmu je opravdu   bezchybná.
5. Vizuál   – v dnešní době už není   velký problém natočit   pořádné letecké bitvy a je   to na nich opravdu vidět –   není jich mnoho, tuším asi   tak 4, maximálně 5, ale   všechny stojí zato. Užil   jsem si všech těch kulek   vyletujících od hlavní,   výbuchů, upadlých křídel,   hořících motorů, letounů   či jejich pilotů ozdobených   olovem, stejně jako krásně   explodující vzucholodě či   bitvy s Černým sokolem.
A slovo závěrem – v   historických reáliích I.   světové války se   neorientuju, nevim nakolik se   prostředí a hlavně bitvy   či letouny shodují, ale   vypadá to velmi, velmi   skutečně. Stejně tak se   nebudu pitvat v tom   „Inspirováno skutečným   příběhem“. Hlavně že to   na plátně výborně   funguje.
Z výše   řečenýho je asi jasný, že   se mi film opravdu moc líbil.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Film se odehráva počas   první světové valky,kdy   francouzi berou nových   pilotů do jejich nebeské   armády.Přihlási se i   farmář Blaine Rawlings   stvárnený Jamesem   Franco.Film se odehráva   věčšinou ve vzduchu,kde   francouzkí piloti musí   bojovat na život a na smrt   proti nemeckým   trojplošníkum,zatím co   francouzi mají jen   dvojplošníky.Na vojnový   film opravdu slušné i efekty   sou dobré.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Je to určite pěkný   válečný film, který   vypráví příběh   amerických pilotů bojující   v první světové válce.   Jsou tma bojové scény i   romantika nechybí. Moc   pěkný!
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2009
působivé
občas žasnu nad komentáři   ... ale je to názor každého   z nás.Ale ruku na srdce -   jsme tu od toho abychom   hodnotili MY - co a jak BY   bylo lepší?? MY bychom   nenatočlili vůbec nic. Ten   film je dobrej. Má svoji   hloubku daného příběhu.   Víme snad bez recenze a   ostatních věcí díky   internetu, zda piloti   přežijí do konce jen ten   "filmu" ??Kulový   !Ode mne dostal 10 bodů a   dostane ho každý film, jenž   se zabývá tématikou války   a má svůj příběh - ne   slátaninu. Většinou to co   je dle skutečnosti, je   špatné protože tomu chybí   adrenalin nebo víc   pyrotechnické chemie. Mě se   ten film líbil.A to moc.   Nejen se rád dívám, ale   rád i čtu. Hmmm?!
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Velmi pěkné letecké scény,   nasnímané tak, že z toho   nebolí oči a divák ví, kde   co lítá. Trošku na závadu   je příliš dlouhá stopáž,   dalo by se to trochu zkrátit   a rytmus filmu by se tím   zlepšil.Jak už bylo níže   napsáno, je tam spousta   klišé, celkově komorní   filmeček o letcích z 1.   světové války.
Manuela
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Docela nuda
Jean Reno je můj oblíbenej   herec, proto jsem vydržela.   Njn, ale jinak nic moc.   Chvilkama mi utíkaly   souvislosti jinam, je to celý   takový rozvleklý. Možná   kdyby ten film byl kratší,   bylo by to lepší. Zdálo se   mi, že přímo o válce tam   toho zase tolik nebylo. Dost   slabej film fakt.
kllatenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Na tenhle film jsem se dívala   proto, že mám ráda Jamese   Franca. Ani nevím co jsem   čekala, takže mě nezklamal.  
Jen to bylo takové,   skoro nic neříkající.   Samozřejmě, hezcí chlapci   ve starých letadlech, fajn.   Hezká francouzka, láska,   sliby ...
Film byl   pěkný jen bych čekala   nějaký, dramatičtější   konec. Upřímě, vám že by   to bylo klišoidní ale zrovna   u tohoto filmu by se mi   líbilo kdyby se ti dva na   konci, po válce v té   Paříži sešly. Takhle mi to   nic neřeklo.
Film na   jedno podívání, po druhé   bych se u toho už nudila.
Poe64
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2008
James Franco v svojom druhom   najlepšom filme(1.Tristan a   Isolda),je to veľmi dojemný   a pekný vojnový film.Film   nemá slabé miesta.Herci sú   vynikajúco vybraný a celé   to je perfektné.
AngeloTommy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Skvělý film. Milostná   zápletka není ani zdaleka   tak dlouhá a trapná jako v   Pearl Harbor. Úžasné   obsazení. James Franco, Jean   Reno a Martin Henderson   dokonale zahráli své role.   Úpřímně řečeno, bylo   natočeno opravdu hodně   filmů o 2. světové válce,   ale o 1. světové už ne.   Díky tomu je tento film o to   lepší. Vážně doporučuji   všem kdo mají alespoň   trochu rádi válečné filmy   aby tento film skoukli.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Budu se opakovat....
...po ostatních   komentářích. Tento film je   bohužel jen nic moc   nevybočující z průměru.   Je opravdu nepříjemně   dlouhý, ale kdyby veškerou   jeho délku zabíral spádový   děj, proč ne...ovšem zde je   nuda, rozvleklost, milostný   příběh stejně jako v Pearl   Harboru úplně kazí celkový   dojem. Přitom při lepším   zpracování mohlo jít o   atraktivní snímek z   prostředí válečných   letců s opravdovou   myšlenkou, ale vyšla z toho   spíše nuda.
sisakov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Proč ta romantika?
Kdyby se tento film obešel   bez typických Hollywoodských   debilit, jako jsou hrdiní   američané a romantický   příběh, jednalo by se o   skvělí   dobrodružněválečný film   zasazen do Francie za   1.světové války. Takhle je   z toho patlanice a na vás je   vybrat si, jestli budete   sledovat jen skvělé letecké   bitvy anebo celek a mít z   toho americkou slátaninu. Já   si vybral první možnost
JVSoolen
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Nuda... Zbytecny,   predvidatelny film, ktery   strasne moc (nevim jak je to   mozny) pripomina Sverakuv   mavomodry svet. To je asi tak   vsechno co se da napsat.
gaia253
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2008
naprosto   náááááááádherný   film,skvělé výkony..prostě   krása,úžasný.james franco   byl taky super:-)ten film   patří k mým   nejoblíbenějším filmům..
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Takový to mohl být pěkný   film.....Ovšem pitomá   milostná zápletka a   otřesná délka sráží   tento film na průměr....
Peto508
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2008
ak sa vám páčil pearl   harbor bude sa vám páčiť   aj toto.Scénár a herci   veľmy nezaujmu,ale letecké   súboje sú natočené   úchvatne
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Zdařilí snímek z   neokokaného prostředí 1.   světové války. Je sice   pravda, že herci jsou spíše   průměrní (někdy ještě   horší), dialogy taky nejsou   nic extra ale hlavní jsou   letecké souboje, kterých je   celkem dost a jsou pěkně   udělané. Jen je škoda, že   se film utápí v klasickém   americkém patosu a režisér   nejspíš občas nevěděl   jestli chce točit zábavnou   akční podívanou nebo   realistický válečný film.   Ale i tak jsem se celý film   dobře bavil.
Bubi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2007
průměr..
pokud máte rádi filmy s   leteckou a válečnou   tématikou tak dobrá   volba,solidní dílko, ale   celkově film spíše   průměrný a posledních   20minut už očekáváte s   nudnym výrazem v obličeji   konec..
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Fantastické
Film, který nadchne všechny   příznivce válečných   filmů. Navíc s krásným   romantickým nádechem   připraví krásnou   podívanou. Je to oddychový   film, který stojí za   shlédnutí.
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Příběh je opravdu hodně   slabý a připomíná jiné   filmy s podobnou tématikou.   Každý krok letců se dá   předvídat, takže pokud Vás   ty letadýlka opravdu neberou   tak je to docela nuda.
basi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Filmů z 1. světové války   je pomálu,proto mi Flyboys   přišli opravdu   vhod.Romantický příběh   odvíjející se ve Francii na   pozadí válečné   vřavy.Zápletka je   jednoduchá a otřepaná, ale   to vůbec nevadí protože   hlavní pozornost na sebe   strhávájí letecké   scény.Ty jsou velice dobře   natočené a i když nejsem   znalec dobových reálií   ocenil jsem krásné záběry   dvoj a trojplošníků a   vůbec veškeré vojenské   techniky.Flyboys jsou vkusně   natočená popcornová   zábava, která ale hravě   strčí do kapsy podobný   snímek Pearl Harbour.
Le_Chuck
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Univerzálny film pre páriky.   Pre dievčičky romantický   vzťah chrabrého amerického   cowboya a sličnej francúzkej   dedinčaky, a pre chapcov   lietadielka, ktoré vo vzduchu   predvádzajú veľkolepý   cirkus. Zbytok podľa   tradičného receptu   prevarený príbeh, ktorý pri   trochu prepálenej stopáži   chvíľami nudí. 70%
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Film velice působivý, co se   týče historicky prvních   bojových letounů, děj je   dobře spracovaný a   promyšlený , nejsou vidět   násilné zcény z války a   nechybí ani trocha romantiky   , která nesmí chybět v   žádné době. Hlavní hrdina   z ranče předvedl, že kdo   moc chce, ten může.
Sandwitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Líbil se Vám film Pearl   Harbor? Tak tenhle film   zajisté bude minimálně   rovnocený. Prostředí 1.   světové války je dnes   méně fascinující pro   filmaře, ale pro diváka   může nabídnout mnoho.   Bravůrní letecké bitvy na   dvouplošných letadlech,   zajímavé životní osudy   mnoha lidí a realitu   válečného prosředí   prodchnutého romantickou   zápletkou hlavní postavy. To   všechno v tomto   nezapomenutelném příběhu   je. Po shlédnutí tohoto   snímku jsem naprosto unešen.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2007
Fascinující snímek z první   světové války,výborný   příběh mladíků,jenž se   chtějí stát piloty,kteří   nastoupí do války,aniž by   veděli co to bude   obnášet,Výcvik postoupil   až na hranici bojových   scén,které vytvářejí   úžasnou scenérii leteckých   válek.Mladíci ví ,že mohou   umřít za každým   vzlétnutím,jejich síla a   vitalita sílí každým   dnem.Naučili se,že   přátelství je na prvním   místě a někoho zachránit   je čest a povinnost.Je to   dobrodružství Lafayettovy
jednotky tvořené z   amerických mladíků,proti   dobře vycvičeným pilotům   německé armády podle   pravdivé skutečnosti.
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
:0)
film je peknej ale na muj vkus   to bylo takove to made in   haliwood. Nicmene moc filmu z   1svet a s letadly neni.
uvital bych urcite vice   zaberu z leteckych prestrelek
Adamec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Opět jeden film s leteckou   tematikou, který mne úplně   nadchl. Navíc z prostředí   1. světové války a podle   pravdivého příběhu.   Prostě paráda.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2007
Co se týče překrásných   vzdušných soubojů a všech   záběrů mimo zemi, tak je to   za 10, ale zbytek filmu mi tak   skvělý nepřipadal. To bych   se držel spíš někde v   průměru, protože děj   nevykazoval nic zvláštního,   ba naopak, snímek působil   nevyváženě a nedotaženě,   což mělo za následek místy   docela hodně nudné   "koukání". Ve   výsledku průměrný   válečný film s nádherným   vizualním zpracováním.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66141minih661411. světová válka v barvě (2003) [TV seriál] 
World War 1 in Colour n
minih76875minih76875The Perfect Game (2009) 
The Perfect Game n
minih12616minih12616Mizerové (1995) 
Bad Boys n
minih98210minih98210Vedlejší účinky (2013) 
Side Effects n
minih34126minih34126S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení (2003) 
S.W.A.T. n
minih14373minih14373Noc na Zemi (1991) 
Night on Earth n
minih66855minih66855Auta 2 (2011) 
Cars 2 n
minih44153minih4415310 000 př.n.l. (2008) 
10,000 B.C. n
minih31922minih31922Lví král 2: Simbův příběh (1998) [Video] 
The Lion King: Simba's Pride n
minih79841minih79841Den zrady (2011) 
The Ides of March n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama